De 5 beste fietscomputers van 2024

Wil je een fietscomputer kopen? Dan heb je keuze uit verschillende modellen die allemaal hun voor- en nadelen hebben. De keuze die je maakt is afhankelijk van wat je nodig hebt. Heb je een fietscomputer nodig waarmee je kunt trainen en je resultaten kunt bijhouden of zoek je juist een fietscomputer die je helpt tijdens je rit om de route te vinden. Of heb je een fietscomputer nodig waarmee je ook inkomende berichten op je smartphone kunt aflezen?

Wat is de beste fietscomputer?

De beste fietscomputer is het product die aan al jouw wensen en eisen voldoet, maar hoe kom je daar achter? Door jezelf goed in te lezen en om producten te vergelijken. Je kunt ook een fietscomputer test en review lezen om meer te weten te komen over het product dat je op het oog hebt en of het wel een goede aanschaf is of niet. Wij helpen je alvast op weg (figuurlijk gesproken dan) door de beste fietscomputers voor je op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Garmin Edge 530 Fietscomputer
Garmin
Edge 530 Mountainbike bundel
2
Wahoo Fitness Wahoo ELEMNT ROAM GPS Fietscomputer - Zwart
Wahoo Fitness
ELEMNT ROAM
3
Mio Cyclo 215 Full EU - GPS fietsnavigatie - Wit
Mio Cyclo
215 Full EU
4
Bryton Rider S800 T Fietscomputer
Bryton
Rider S800 T
5
Sigma Fietscomputer BC 14.16 - Zwart
Sigma
BC 14.16

Dit zijn ze, de 5 beste fietscomputers van 2024

1. Garmin Edge 530 Mountainbike bundel – Beste fietscomputer voor mountainbike

Garmin Edge 530 Fietscomputer
Bekijk fietscomputer

De Garmin Edge 530 Mountainbike bundel is de beste fietscomputer voor mountainbike. Deze handige MTB fietscomputer is een handige tool die je kunt gebruiken tijdens het mountainbiken en trainingen. Bij het mountainbiken worden handige gegevens gemonitord en opgeslagen, zoals het aantal jumps, de hangtime en hoe snel je een trail hebt afgelegd. Maar dat is lang niet alles wat deze fietscomputer kan.

Je kunt zien hoe effectief je training is door jouw gegevens te vergelijken met prestatie-indicatoren of gegevens van andere fietsers, geavanceerde meetwaarden laten zien hoe je lichaam presteert in verschillende omstandigheden en met grit en flow wordt gekeken naar hoe snel en soepel je een trail hebt gereden en wat jouw score is. Met als doel om je score uiteindelijk te verbeteren.

De Garmin Edge 530 is ook een routeplanner. Kies voor één van de voorgeprogrammeerde routes of trails en gebruik intuïtieve tools om de route terug te vinden of eenvoudig huiswaarts te keren als je bijvoorbeeld van de route bent afgeweken of vroegtijdig je training wilt afbreken. Andere bijkomstige voordelen van de fietscomputer is dat je notificaties van de gekoppelde smartphone ontvangt, dat de fietscomputer beschikt over een ingebouwd fietsalarm en valdetectie en dat je groepsberichten naar je medefietsers kunt versturen.

Pluspunten
 • Geschikt voor fietsen en mountainbiken
 • Ingebouwde GPS
 • Routeplanner
 • Compatibel met smartphone
 • Ingebouwd fietsalarm en valdetectie aanwezig
Minpunten
 • Hoge aanschafprijs

De Garmin Edge 530 Mountainbike bundel is verkrijgbaar bij:

2. Wahoo Fitness ELEMNT ROAM – Beste fietscomputer met gps

Wahoo Fitness Wahoo ELEMNT ROAM GPS Fietscomputer - Zwart
Bekijk fietscomputer

De ELEMNT ROAM van het merk Wahoo Fitness is de beste fietscomputer met GPS die je kunt kopen en het is ook een fietscomputer met navigatie. Je kunt je route eenvoudig plannen, gebruik maken van de ‘take me anywhere’ functie en eenvoudig de route terugvinden mocht je per ongeluk ervan afwijken. Je kunt ook een rit of training vroegtijdig afbreken en huiswaarts keren met slechts een druk op de knop.

De ELEMNT ROAM kun je koppelen met je smartphone en met behulp van de bekende apps configureren naar wens. Stel je trainingsdoeleinden in en laat de fietscomputer je progressie monitoren en vergelijken. Ook inkomende berichten, sms-jes en andere berichten op de smartphone ontvang je op het kraakheldere display van de fietscomputer.

Een pluspunt is dat het 2,7 inch display van sterk gorilla glass is gemaakt en dat de fietscomputer dus wel tegen een stootje kan. Ook is de fietscomputer volledig waterdicht en heeft een grote accucapaciteit waardoor je de fietscomputer vrijwel altijd kunt gebruiken. Ook als je het een keertje vergeet om ‘m weer op te laden.

Pluspunten
 • 2,7” display van gorilla glass
 • Kraakhelder beeld
 • Compatible met smartphone en apps
 • Ingebouwde GPS
 • Communiceren met andere ELEMNT gebruikers
Minpunten
 • Geen valdetectie

De Wahoo Fitness ELEMNT ROAM is verkrijgbaar bij:

3. Mio Cyclo 215 Full EU – Beste fietscomputer met surprise me functie

Mio Cyclo 215 Full EU - GPS fietsnavigatie - Wit
Bekijk fietscomputer

Op zoek naar een handige en gebruiksvriendelijke fietscomputer? Dan is de Mio Cyclo 215 Full EU de beste fietscomputer met surprise me functie die je kunt kopen. Kies uit de honderden tot wel duizenden Europese routes om te fietsen of kies de surprise me functie op basis van gewenste bestemmingen, afstand of reistijd. Zo ontdek je de meest mooie plekjes in Europa met de fiets!

De Mio Cyclo 215 Full EU bevat een 3,5” kleurendisplay met touchscreen en het dashboard is volledig te personaliseren. Je kunt de fietscomputer ook in de regen gebruiken, want het product is volledig waterdicht! Een klein nadeel is dat de fietscomputer niet draadloos te koppelen is met een smartphone.

Pluspunten
 • 3,5” kleurendisplay
 • Uitgebreide routekaarten
 • Volledig waterdicht
 • Surprise me functie
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Niet draadloos te koppelen met een smartphone

De Mio Cyclo 215 Full EU is verkrijgbaar bij:

4. Bryton Rider S800 T – Beste fietscomputer met hartslagmeter

Bryton Rider S800 T Fietscomputer
Bekijk fietscomputer

De Bryton Rider S800 T is één van de betere fietscomputers die je kunt kopen en ook nog eens de beste fietscomputer met hartslagmeter. Bij het product wordt een borstband meegeleverd, zodat je jouw hartslag tijdens een rit in de gaten kunt houden. Daarnaast is het ook een fietscomputer met Cadanssensor en snelheidssensor.

Uiteraard beschikt de fietscomputer over een duidelijk display en uitgebreide navigatiekaarten. Zodat je probleemloos kunt navigeren tijdens de route die je wilt rijden. Overigens heeft de Rider S800 T van Bryton ook een surprise me functie waarmee je de leukste en mooiste plekjes met de fiets ontdekt. Als kers op de taart kun je fietscomputer ook met je stem bedienen, zodat je jouw handen ten allen tijde aan het stuur kunt houden.

Pluspunten
 • Werkt op spraakcommando’s
 • Cadanssensor en snelheidssensor aanwezig
 • Hartslagmeter inclusief borstband aanwezig
 • Helder display
 • Volledig waterdicht
Minpunten
 • Hoge aanschafprijs

De Bryton Rider S800 T is verkrijgbaar bij:

5. Sigma BC 14.16 – Beste goedkope fietscomputer

Sigma Fietscomputer BC 14.16 - Zwart
Bekijk fietscomputer

De BC 14.16  van het merk Sigma is de beste goedkope fietscomputer die je kunt kopen en waarmee je jouw conditie kunt verbeteren. Verschillende parameters, zoals gemiddelde snelheid en afstanden worden gemonitord en opgeslagen. Deze gegevens zijn te vergelijken met eerdere gegevens of gegevens die algemeen bekend zijn. De waardes zijn goed af te lezen van een groot en helder display dat ook nog eens volledig waterdicht is. Dus zelfs in de stromende regen kun je de fietscomputer dankzij de IP8X-certificering prima gebruiken.

De fietscomputer voor racefiets is ook een draadloze fietscomputer, eenvoudig te monteren en in te stellen en daarnaast langdurig te gebruiken door de lange accuduur.

Pluspunten
 • Lange accuduur
 • Ideaal voor op de racefiets
 • Groot en helder display
 • Volledig waterdicht
 • Eenvoudig te monteren
Minpunten
 • Niet te verbinden met een smartphone

De Sigma BC 14.16 is verkrijgbaar bij:

Fietscomputers heb je in verschillende soorten, maten en prijsklassen en de producten verschillen voornamelijk in kwaliteit en functionaliteit. De ene fietscomputer is goedkoper, omdat bijvoorbeeld het scherm minder helder is of veel minder functies bevatten dan duurdere varianten. Het model dat je kiest is natuurlijk ook het product die op jouw behoeftes aansluit.

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietscomputer?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een fietscomputer wilt kopen;

 • Een fietscomputer met een ingebouwde GPS heeft is in de basis ook een navigatiesysteem. Met interessante routes die je met de fiets kunt rijden. Kijk ook goed naar de dekking van de kaarten. Een aantal producten beperken zich tot routers in Nederland terwijl andere modellen ook Europese fietsroutes bevatten.
 • Valdetectie is belangrijk wanneer je in afgelegen gebieden gaat fietsen en in het geval van een noodsituatie de alarmdiensten wilt kunnen alarmeren. Deze fietscomputers staan doorgaans altijd in verbinding met een smartphone en kunnen een val of inactiviteit detecteren.
 • Het is belangrijk dat de fietscomputer ook waterdicht is. Zodat je het systeem kunt blijven gebruiken wanneer het regent.
 • Is de fietscomputer ook te koppelen met belangrijke apps, zodat je jouw training kunt monitoren en vergelijken met je eerdere resultaten of met resultaten die algemeen bekend zijn.
 • Een fietscomputer met een lange accuduur kun je lekker lang gebruiken zonder dat je het model hoeft op te laden. Ideaal als je lange routes wilt fietsen.

Fietscomputer vergelijken

Je doet er slim aan om de fietscomputer die je op het oog hebt te vergelijken met andere en vergelijkbare modellen. Zo kom je meer te weten over de producten, wat zoal de voor- en nadelen zijn en welke fietscomputer nu de beste koop is.

Veelgestelde vragen over fietscomputers

 • Waarom fietscomputer in plaats van telefoon?

  Een fietscomputer is feitelijk een telefoon, navigatiesysteem en meetsysteem in één. Je kunt er je training mee volgen en monitoren, je kunt berichten ontvangen en lezen en een route instellen.

 • Hoe duur is een fietscomputer?

  Simpele fietscomputers zijn circa € 100,- tot € 150,- terwijl uitgebreide exemplaren duurder zijn. De prijzen kunnen oplopen tot wel € 500,-.

 • Wat kun je met een fietscomputer?

  Met een fietscomputer kun je routes plannen, nieuwe routes rijden wanneer de surprise me functie aanwezig is, je waardes meten, zoals hartslag, calorieverbranding en tijdsduur en zelfs draadloos communiceren met vrienden in de fietsgroep. Welke functies de fietscomputer heeft is per product verschillend.

 • Welke fietscomputer met Strava?

  De meeste fietscomputers zijn compatibel met Strava, maar dit wordt specifiek aangegeven per product.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie