De 5 beste contactgrills van 2024

Wil je een contactgrill kopen? Dan maak je een verstandige keuze, want een veelzijdige contactgrill kun je voor je veel gerechten gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het klaarmaken van overheerlijke panini’s en tosti’s, maar je zou er ook vlees, vis of groenten mee kunnen grillen. Een groot voordeel is dat de contactgrill vaak een goedkopere manier is om eten te bereiden, omdat de apparaten weinig energie verbruiken. Zeker in vergelijking met een traditionele kookplaat of het fornuis.

Wat is de beste contactgrill?

De beste contactgrill is de grill die op jouw wensen en behoeftes aansluit. Wil je alleen vlees, vis en groente grillen of ook goed belegde tosti’s en panini’s grillen? Wil je de contactgrill ook als grillplaat of gourmet kunnen gebruiken of heb je zelfs een wens om de grill als barbecue te gebruiken? Je kunt in ieder geval uit verschillende modellen kiezen die ook allemaal hun voor- en nadelen hebben en die dus ook verschillende functies kunnen hebben. Wil je er zeker van zijn dat je de beste keuze maakt? Lees dan ook een contactgrill review of test om meer te weten te komen over het product dat je op het oog hebt. Wij hebben alvast de beste contactgrillen voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Tefal OptiGrill Elite XL GC760D - Contactgrill
Tefal
Elite XL GC760D
2
Safecourt Kitchen Tosti apparaat - Grill apparaat
Safecourt Kitchen
ContactGrill - 3-in-1
3
Inventum CG618 - Contactgrill - Tafelgrill - Uitklapbaar - RVS Zwart
Inventum
CG618
4
Princess 117310 Digital Grill Master Pro
Princess
117310 Digital Grill Master Pro
5
Tefal Ultra Compact GC3050 - Contactgrill groot
Tefal
Ultra Compact GC3050

Dit zijn ze, de 5 beste contactgrills van 2024

1. Tefal Elite XL GC760D – Beste grote contactgrill

Tefal OptiGrill Elite XL GC760D - Contactgrill
Bekijk contactgrill

De Elite XL GC760D van het merk Tefal is de beste grote contactgrill die je op dit moment kunt kopen. De grill heeft een grilloppervlak van maar liefst 40 x 20 en zo kun je tot wel 8 porties tegelijk bakken of braden. De grill is uitgerust met 16 verschillende kookprogramma’s, zodat je vlees, vis, groente en fruit, zeevruchten en zelfs aardappeltjes deskundig kunt bakken.

Het is ook de beste contactgrill voor vlees grillen en dat is te danken aan de gaarheid indicator die aangeeft wanneer het vlees medium, rare of medium rare gebakken is. Ook doorbakken is een optie terwijl de ingebouwde kooksensor ervoor zorgt dat de grill zich aanpast op basis van hoe dik de ingrediënten zijn en hoeveel stuks er tussen de platen liggen.

De Tefal Elite XL GC760D is eenvoudig schoon te maken, omdat de platen een anti-aanbaklaag hebben terwijl er een speciale en uitneembare opvangbak voor het vet aanwezig is. Overigens is deze bak ook zeer eenvoudig schoon te maken met behulp van een vaatwasser.

Pluspunten
 • Groot grilloppervlak
 • 16 verschillende kookprogramma’s
 • Anti-aanbaklaag
 • Uitneembare opvangbak voor het vet
 • Gaarheid indicator en kooksensor
Minpunten
 • Erg groot van formaat

De Tefal Elite XL GC760D is verkrijgbaar bij:

2. Safecourt Kitchen ContactGrill - 3-in-1 – Beste contactgrill met uitneembare platen

Safecourt Kitchen Tosti apparaat - Grill apparaat
Bekijk contactgrill

De ContactGrill – 3-in-1 van het merk Safecourt Kitchen is de beste contactgrill met uitneembare platen die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Door het eenvoudige systeem zijn de platen eenvoudig los te halen en schoon te maken. Ze zijn eventueel ook in de vaatwasser te plaatsen. Evenals het uitneembare lekbakje voor het vet. Maar dat de grill uitneembare platen heeft is niet het enige grote voordeel van de contactgrill met losse platen.

De Safecourt Kitchen Contactgrill – 3-in-1 is ook een zeer energiezuinig product dat nauwelijks energie verbruikt. In vergelijking met een grillplaat, kookplaat of een andere product waarmee je eten kunt klaarmaken, kan het product tot wel 400 euro per jaar aan een energiebesparing opleveren. Dat is heel interessant voor mensen die graag duurzaam, milieubewust en relatief goedkoop willen bakken en braden.

Een ander groot voordeel is dat de bovenste plaat ook wel een zwevende bakplaat wordt genoemd. Met als voordeel dat geen ingrediënt te dik is voor de contactgrill. Je hebt verschillende standen waarmee je het diner kunt klaarmaken terwijl je ook de contactgrill 180 graden kunt openen. Dan gebruik je de plaat als een grillplaat of gourmet.

Pluspunten
 • Als grillplaat of gourmet te gebruiken
 • Verschillende standen
 • Eenvoudig schoon te maken en op te bergen
 • Geschikt voor vlees, vis, tosti’s en groenten
 • Platen zijn uitneembaar en vaatwasser bestendig
Minpunten
 • Zeer kort aansluitsnoer

De Safecourt Kitchen ContactGrill - 3-in-1 is verkrijgbaar bij:

3. Inventum CG618 – Beste goedkope contactgrill

Inventum CG618 - Contactgrill - Tafelgrill - Uitklapbaar - RVS Zwart
Bekijk contactgrill

De Inventum CG618 is de beste goedkope contactgrill met antiaanbaklaag en je kunt de grill gebruiken voor het grillen van vlees, vis en groenten en je kunt er ook panini’s en tosti’s mee grillen. Het model heeft een vermogen van 1800 watt en verschillende programma’s waarmee je een overheerlijk gerecht kunt bereiden. De flexibele scharnieren zorgen ervoor dat je vrijwel ieder product van iedere dikte in de grill kunt grillen.

Door de anti aanbak- en antikleeflaag is de contactgrill eenvoudig te reinigen en het uitneembare opvangbakje voor het vet kan zelfs met behulp van een vaatwasser worden afgewassen. De grill heeft ook een groot grilloppervlak van 28 x 23 centimeter en is eventueel volledig open te klappen, zodat je het product ook als tafelgrill, grillplaat of gourmet kunt gebruiken.

Pluspunten
 • Volledig open te klappen
 • Geschikt voor vlees, vis en groenten
 • Geschikt voor panini’s en tosti’s
 • Anti aanbak- en antikleeflaag
 • Groot grilloppervlak
Minpunten
 • Platen zijn niet los te halen

De Inventum CG618 is verkrijgbaar bij:

4. Princess 117310 Digital Grill Master Pro – Beste contactgrill met individueel regelbare thermostaten

Princess 117310 Digital Grill Master Pro
Bekijk contactgrill

De Princess 117310 Digital Grill Master Pro  is de beste contactgrill met individueel regelbare thermostaten die je op dit moment kunt kopen, zo kun je de temperatuur van de platen individueel bedienen. Stel eenvoudig de hoogte in en je kan goedgevulde panini’s en tosti’s probleemloos grillen. Ook stukken vlees kun je grillen, want met een vermogen van ruim 2000 watt heb je voldoende capaciteit om een heerlijk gerecht te grillen.

De platen zijn eenvoudig te verwijderen om de contactgrill goed te kunnen reinigen en ze kunnen ook nog eens in de vaatwasser. En de platen hebben ook nog eens een antiaanbaklaag. De 117310 Digital Grill Master Pro contactgrill van Princess is dus ook niet voor niks door kieskeurig uitgeroepen tot best reviewed.

 

Pluspunten
 • Robuuste handgreep
 • Bovenplaat makkelijk in hoogte te verstellen
 • Antiaanbaklaag
 • Vermogen 2000 watt
Minpunten
 • Op het RVS aan de buitenkant kun je snel vlekken zien

De Princess 117310 Digital Grill Master Pro is verkrijgbaar bij:

5. Tefal Ultra Compact GC3050 – Beste multifunctionele contactgrill

Tefal Ultra Compact GC3050 - Contactgrill groot
Bekijk contactgrill

De Tefal Ultra Compact GC3050 is de beste multifunctionele contactgrill die je momenteel kunt kopen en je kunt met deze grill zowel grillen als barbecuen. Bak heerlijke gerechten en na afloop zijn de platen los te halen en eenvoudig schoon te maken. Eventueel met behulp van een vaatwasser. Een nadeel is dat de platen niet te vervangen zijn voor platen voor wafels of voor het bakken van een eitje.

Met een hoog vermogen van 2000 watt is de energiezuinige grill binnen enkele tellen opgewarmd en de handige indicator geeft aan wanneer je het product kunt gebruiken. De grill heeft een formaat van 19 cm x 33 cm x 19 cm en is zowel horizontaal en verticaal op te bergen. Handig wanneer je opbergruimte in de keuken iets beperkter is.

Pluspunten
 • Verwijderbare platen met antiaanbaklaag
 • Vermogen 2000 watt
 • Handige indicator
 • Handig op te bergen
Minpunten
 • Niet geschikt voor wafels of eitjes bakken

De Tefal Ultra Compact GC3050 is verkrijgbaar bij:

Contactgrillen heb je in verschillende soorten, maten en prijsklassen en de keuze die je maakt is afhankelijk van waar je de contactgrill voor wilt gebruiken. Wil je alleen vlees, vis, groente, tosti’s en broodjes kunnen grillen of wil je ook kunnen barbecuen? En wil je de contactgrill ook kunnen openklappen om ‘m als een grillplaat of gourmet te kunnen gebruiken? Er zijn in ieder geval een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van een contactgrill;

 • Kies een contactgrill met een hoog vermogen en een groot grilloppervlak, zodat je altijd voldoende ruimte hebt om je gerechten te kunnen bereiden.
 • Wil je de contactgrill ook als grillplaat of gourmet gebruiken? Kies dan een model die je 180 graden kunt openklappen.
 • Zorg ervoor dat je een contactgrill met verwijderbare platen kiest die ook nog eens zijn voorzien van een antiaanbaklaag. Dan is de contactgrill snel en eenvoudig schoon te maken.
 • Wil je goed belegde broodjes grillen? Kies dan voor een contactgrill met een zwevende bovenplaat. Zo heb je altijd de mogelijkheid om het dikke broodje (of een dik stuk vlees) te grillen.

Contactgrill vergelijken

Je doet er slim aan om de contactgrill waar je interesse in hebt te vergelijken met vergelijkbare producten. Zo kom je meer te weten over het product, heb je meer zicht op de voor- en nadelen en kun je uiteindelijk de beste contactgrill kopen die ook aan je wensen en behoeftes voldoet.

Veelgestelde vragen over contactgrills

 • Wat kun je doen met een contactgrill?

  Wat je kunt doen met een contactgrill is afhankelijk van het model. Met de meeste grillen kun je vlees, vis en groente grillen terwijl je met bepaalde modellen ook panini’s en tosti’s kunt grillen. Bepaalde modellen kunnen ook dienst doen als grillplaat, gourmet of zelfs als barbecue.

 • Wat is een contactgrill?

  Een contactgrill is feitelijk een grill met platen aan zowel de boven- als onderzijde waarmee je gerechten of broodjes kunt grillen.

 • Hoe maak je een contactgrill schoon?

  In de basis hebben de platen van een contactgrill een antiaanbak- en/of antikleeflaag en deze is met een vel keukenrol of met vochtige doek af te nemen. Sommige modellen leveren platen die ook vaatwasser bestendig zijn.

 • Hoe warm wordt een contactgrill?

  Hoe warm de contactgrill wordt is afhankelijk van de stand die je kiest. Doorgaans hebben contactgrillen verschillende standen die kunnen oplopen tot wel 200 graden Celsius.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie