De 5 beste BBQ starters van 2024

De beste BBQ starter kopen is lastig. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben een aantal BBQ starters uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste BBQ starters van 2024 zijn.

Het heerlijke weer zorgt ervoor dat we graag in de tuin zitten en rond etenstijd het liefste daar blijven om nog wat vitamine D binnen te krijgen. Dus we eten dan ook het liefste buiten in de tuin. Hoe fijn is het dan dat je de barbecue aan kunt steken en lekkere gerechten kunt grillen? Barbecueën is niet alleen heel leuk, maar ook heel lekker. Maar ook een hoop werk! Zeker als je de kooltjes of briketten niet goed krijgt aangestoken en het heel lang duurt voordat je met het bereiden van je vlees of vis kunt beginnen. Gelukkig is er een handige oplossing, namelijk de BBQ starter.

In ons artikel vertellen we waar je op moet letten als je een BBQ starter wilt kopen. Wil je een BBQ starter kopen en heb je nog geen idee welke BBQ starter je wil kopen? Dan is het slim om een BBQ starter review te lezen. Op die manier krijg je meer informatie over de barbecue starter waar je interesse in hebt en kun je uiteindelijk de beste keuze maken.

Merk
Model
1
Weber Brikettenstarterset
Weber
Brikettenstarterset
2
Barbecook - Brikettenstarter - BBQ Starter - Houtskool Starter - RVS - Ø 16,5 x 27,5 cm
Barbecook
Brikettenstarter - BBQ Starter - Houtskool Starter
3
Bbq Aansteker Electrisch - Looftlighter - Bbq Starter - Bbq Accesoires - One Minute Lighter - Incl. Bbq Handschoenen - ®Stane
Stane
Bbq Aansteker Electrisch
4
One Minute Lighter - The Bastard - Black
The Bastard
One Minute Lighter
5
BBQ starter - Briketten starter -
BBQ Flame Starter
BBQ starter

Dit zijn ze, de 5 beste BBQ starters van 2024

1. Weber Brikettenstarterset – Beste BBQ starter set

Weber Brikettenstarterset
Bekijk BBQ starter

De Weber Brikettenstarterset is de beste BBQ starter set die je op dit moment kunt bestellen. Weber is natuurlijk een wereldberoemd merk op het gebied van barbecueën en verkopen hoogkwalitatieve producten waarmee iedereen kan barbecueën. Dit is een handige set die alles bevat wat je nodig hebt om snel en eenvoudig briketten aan te steken voor je barbecue.

De set bevat een brikettenstarter, die een cilindervormige metalen container is met ventilatiegaten aan de onderkant en een handvat aan de zijkant. Het is gemaakt van duurzaam gegalvaniseerd staal en heeft een ruime capaciteit om voldoende briketten te bevatten. De set bevat ook Weber aanmaakblokjes die dienen als brandstof om de briketten aan te steken. Deze aanmaakblokjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen en branden lang genoeg om de briketten te laten ontvlammen.

Dankzij het ontwerp van de brikettenstarter en de aanmaakblokjes worden de briketten snel en gelijkmatig ontstoken. Dit zorgt ervoor dat je binnen een korte tijd klaar bent om te grillen. Door de briketten gelijkmatig te laten gloeien, zorgt de brikettenstarter voor een optimale warmteverdeling op de grill, waardoor je een gelijkmatig gegaard en smakelijk gerecht krijgt. De Weber Brikettenstarterset biedt een veilige manier om briketten aan te steken zonder het gebruik van vloeibare aanmaak vloeistoffen. Dit vermindert het risico op ongevallen en brandgevaar.

Pluspunten
 • Efficiënt
 • Veilig
 • Complete set
 • Aanmaakblokjes meegeleverd
 • Duurzaam
Minpunten
 • Prijzig

De Weber Brikettenstarterset is verkrijgbaar bij:

2. Barbecook Brikettenstarter - BBQ Starter - Houtskool Starter – Beste rvs BBQ starter

Barbecook - Brikettenstarter - BBQ Starter - Houtskool Starter - RVS - Ø 16,5 x 27,5 cm
Bekijk BBQ starter

De Brikettenstarter – BBQ starter – Houtskool Starter van het merk Barbecook, is de beste RVS BBQ starter die je op dit moment kunt aanschaffen.  De Barbecook Brikettenstarter, ook wel bekend als de BBQ Starter of Houtskool Starter, is een handig gereedschap dat speciaal is ontworpen om briketten snel en efficiënt aan te steken voor je barbecue.

De Brikettenstarter is gemaakt van duurzaam en hittebestendig materiaal, zoals gegalvaniseerd staal. Dit zorgt ervoor dat het bestand is tegen de hoge temperaturen tijdens het aansteken van de briketten. Het product is uitgerust met een stevig handvat, waardoor je hem makkelijk kunt vasthouden en verplaatsen, zelfs wanneer hij heet is. Bovendien heeft het een veiligheidsschild dat je handen beschermt tegen de hitte.

Het gebruik van de Brikettenstarter is eenvoudig. Vul de starter met de gewenste hoeveelheid houtskool of briketten en plaats enkele aanmaakblokjes onderaan. Steek de aanmaakblokjes aan en wacht tot de briketten gelijkmatig gloeien. Dankzij de ventilatiegaten en het ontwerp van de Brikettenstarter worden de briketten snel en gelijkmatig ontstoken. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je binnen enkele minuten kunt beginnen met barbecueën.

Pluspunten
 • Handig in gebruik
 • Complete set
 • Duurzaam
 • Veilig
 • Geschikt voor het aansteken van briketten en houtskool
Minpunten
 • Prijzig

De Barbecook Brikettenstarter - BBQ Starter - Houtskool Starter is verkrijgbaar bij:

3. Stane Bbq Aansteker Electrisch – Beste elektrische BBQ starter

Bbq Aansteker Electrisch - Looftlighter - Bbq Starter - Bbq Accesoires - One Minute Lighter - Incl. Bbq Handschoenen - ®Stane
Bekijk BBQ starter

De beste elektrische BBQ starter die je op dit moment kunt aanschaffen, is de Bbq Aansteker Electrisch van het merk Stane. De Stane BBQ Aansteker is een elektrische aansteker die speciaal is ontworpen om het aansteken van je barbecue eenvoudig en snel te maken. Het is een handig alternatief voor traditionele aanmaakblokjes, lucifers of gasaanstekers.

De Stane BBQ Aansteker maakt gebruik van elektriciteit om de barbecue aan te steken. Het heeft een verwarmingselement dat snel opwarmt en voldoende hitte genereert om de houtskool, briketten of gasbranders te ontsteken. In tegenstelling tot het gebruik van brandbare vloeistoffen zoals aanmaakvloeistof, is de Stane BBQ Aansteker veiliger en milieuvriendelijker. Er zijn geen vlammen, geen rook en geen chemische stoffen nodig om je barbecue aan te steken.

Met de BBQ starter kun je binnen enkele minuten je barbecue klaar maken om te grillen. Het verwarmingselement bereikt snel de juiste temperatuur, waardoor je niet hoeft te wachten op het smeulen van aanmaakblokjes. Het product is ook eenvoudig te gebruiken en geschikt voor zowel houtskool- als gasbarbecues.

Pluspunten
 • Geschikt voor briketten, houtskool en gas
 • Eenvoudig in gebruik
 • Duurzaam en milieuvriendelijk
 • Veilig
 • Efficiënt
Minpunten
 • Verbruikt elektriciteit

De Stane Bbq Aansteker Electrisch is verkrijgbaar bij:

4. The Bastard One Minute Lighter – Beste kleine BBQ starter

One Minute Lighter - The Bastard - Black
Bekijk BBQ starter

Ben je op zoek naar de beste kleine BBQ starter? Dan is The Bastard One Minute Lighter de beste keuze die je op dit moment kunt maken. Het is een handig hulpmiddel om je barbecue snel en gemakkelijk aan te steken. Deze aansteker is speciaal ontworpen om binnen één minuut je houtskool of briketten te laten branden, zodat je snel kunt beginnen met grillen.

Zoals de naam al aangeeft, zorgt The Bastard One Minute Lighter voor een snelle ontsteking van je barbecue. Met dit hulpmiddel kun je binnen één minuut een constante vlam creëren die je houtskool of briketten snel doet ontbranden. De aansteker is veilig in gebruik en heeft een lange hals, waardoor je voldoende afstand kunt bewaren van de vlammen tijdens het aansteken van je barbecue. Dit minimaliseert het risico op brandwonden.

The Bastard One Minute Lighter werkt op elektriciteit. Het heeft een elektronische ontstekingsknop waarmee je de vlam kunt activeren. Er is geen brandbare vloeistof of aanmaakblokje nodig, waardoor het veiliger en milieuvriendelijker is. De aansteker is ook compact van formaat en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Je kunt hem eenvoudig opbergen in je barbecue gereedschapskist of meenemen naar de camping of naar een picknick.

Pluspunten
 • Geschikt voor verschillende soorten barbecues
 • Compact
 • Veilig
 • Efficiënt
 • Duurzaam
Minpunten
 • Prijzig

De The Bastard One Minute Lighter is verkrijgbaar bij:

5. BBQ Flame Starter BBQ starter – Beste goedkope BBQ starter

BBQ starter - Briketten starter -
Bekijk BBQ starter

De BBQ starter van het merk BBQ Flame Starter is de beste goedkope BBQ starter die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Geen gedoe meer met aanmaakblokjes, lange wachttijden om te beginnen met grillen en het aan de praat krijgen van je barbecue.

De BBQ Flame Starter is gemaakt van hittebestendig materiaal, zoals gegalvaniseerd staal. Dit zorgt ervoor dat het bestand is tegen de hoge temperaturen tijdens het aansteken van de houtskool of briketten. De Flame Starter heeft een cilindervormig ontwerp met ventilatiegaten aan de onderkant en zijkanten. Deze gaten zorgen voor een optimale luchtstroom, waardoor de briketten snel en gelijkmatig kunnen ontbranden.

Het gebruik van de BBQ Flame Starter is eenvoudig. Vul de starter met de gewenste hoeveelheid houtskool of briketten en plaats enkele aanmaakblokjes of aanmaakpapier onderaan. Steek de aanmaakblokjes aan en wacht tot de briketten gelijkmatig gloeien. Dankzij het unieke ontwerp en de ventilatiegaten worden de briketten snel en gelijkmatig ontstoken. Binnen enkele minuten zijn de briketten klaar voor gebruik, waardoor je snel kunt beginnen met barbecueën.

De BBQ Flame Starter maakt het aansteken van je barbecue veilig en gemakkelijk. Je hebt geen vloeistoffen nodig die gevaarlijk kunnen zijn. Bovendien zorgt het voor een gelijkmatige verdeling van de warmte, waardoor je gerechten gelijkmatig kunnen garen.

Pluspunten
 • Geschikt voor verschillende soorten barbecues
 • Efficiënt
 • Veilig
 • Duurzaam
 • Praktisch ontwerp
Minpunten
 • Je hebt nog wel aanmaakblokjes nodig

De BBQ Flame Starter BBQ starter is verkrijgbaar bij:

Het staat buiten kijf dat een BBQ starter je leven als barbecueër een stuk makkelijker maakt. Geen gedoe meer met lang wachten, je briketten of houtskolen gelijkmatig verwarmen en het op temperatuur krijgen van je barbecue. Maar je wilt natuurlijk wel de beste BBQ starter kopen die er is. Waar moet je dan op letten?

Waar moet je op letten bij het kopen van een BBQ starter?

Het belangrijkste is dat je een BBQ starter koopt die ook geschikt is voor de barbecue die je gebruikt. Nu zijn de meeste BBQ startersets geschikt voor gas-, houtskool- en briketten barbecues, maar je moet het altijd controleren. Kies ook altijd voor het product dat veiligheid garandeert en eenvoudig in gebruik is. Het is namelijk een hulpmiddel om het barbecueën makkelijker te maken. Wil je echt van de aanmaakblokjes af en een starter die altijd werkt? Kies dan voor de elektrische variant waarmee je snel en efficiënt de kolen of briketten snel en gelijkmatig kunt verwarmen.

BBQ starters vergelijken

De laatste tip die we voor je hebben is om de BBQ starters te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit. Op die manier koop je uiteindelijk het beste product en wordt het aansteken van je barbecue in de toekomst een fluitje van een cent.

Ben je van plan om een BBQ starter te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over BBQ starters? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over BBQ starters zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een BBQ starter en vind je dat jouw BBQ starter getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw BBQ starter makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over BBQ starters

 • Hoe werkt een BBQ starter?

  Een BBQ starter is vaak in de vorm van een cilinder met ventilatiegaten te koop. Met dit product kun je heel eenvoudig een vuur creëren waarmee je de briketten of houtskolen in de barbecue eenvoudig kunt aansteken. De elektrische variant werkt op basis van elektriciteit.

 • Hoe lang duurt BBQ aansteken met een BBQ starter?

  Een goede BBQ starter kan je barbecue binnen een minuut aansteken.

 • Hoe steek je een BBQ aan met starter?

  De starter vul je doorgaans met briketten of kolen die je met behulp van aanmaakblokjes aansteekt. Zodra de brandstof is aangestoken plaats je de starter op de kolen in de barbecue, zodat die gelijkmatig en snel wordt verwarmd. Datzelfde geldt voor een barbecue die op briketten werkt.

 • Hoe duur is een BBQ starter?

  Een barbecue starter kost vaak enkele tientjes met uitschieters tot ongeveer € 80,-. Dan heb je wel een zeer goede BBQ starter die zelfs meer accessoires bevat, zodat het aansteken van je barbecue echt een fluitje van een cent wordt.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie