De 5 beste dartborden van 2024

Het beste dartbord vinden is lastig. Er is veel keuze en daarom is het moeilijk om te beslissen wat een goed dartbord is. Wij hebben een aantal dartborden voor je uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste dartborden van 2024 zijn.

180! Dat is een score die je niet vaak haalt als je darts speelt, maar oefening baart kunst. Vind je het leuk om samen met vrienden en familie een pijltje te gooien of wil je jezelf uitdagen om net zo goed te worden als Michael van Gerwen? Dan heb je een goed dartbord nodig.

In ons artikel vertellen we meer over de dartborden die verkrijgbaar zijn en waar je op moet letten als je er eentje wilt kopen. Zodat je direct de dartborden kunt vergelijken en een goede beslissing kunt nemen. We willen je ook adviseren om altijd voor je aanschaf een dartbord review te lezen. In een review kun je lezen hoeveel plezier andere gebruikers hebben van het door hen aangeschafte dartbord en wat de voor- en nadelen van het dartbord zijn.

Merk
Model
1
WINMAU - Blade 6 Dartbord
Winmau
Blade 6
2
Unicorn Eclipse Pro - Dartbord
Unicorn
Eclipse Pro
3
RYER Hurricane Dartbord - Eersteklas Sisal - Met 6 Darts en Leren Tasjes
RYER
Hurricane Dartbord
4
Masterdarter dartbord dartautomaat softtip deuren houtlook
OneConcept
Masterdarter
5
Longfield Darts Dartbord Safety Kinder 45 cm incl. 6 darts
Longfield Darts
Dartbord Safety Kinder

Dit zijn ze, de 5 beste dartborden van 2024

1. Winmau Blade 6 – Beste sisal dartbord

WINMAU - Blade 6 Dartbord
Bekijk dartbord

Ben je op zoek naar het beste sisal dartbord? Dan is de Winmau Blade 6 de beste keuze die je kunt maken. Het is een professioneel dartbord dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Winmau is ook een gerenommeerd merk op het gebied van darts en produceert hoogwaardige dartborden en andere benodigdheden om de sport te kunnen beoefenen.

Het Winmau Blade 6 dartbord is gemaakt van hoogwaardig sisal, een natuurlijk vezelmateriaal dat bekend staat om zijn zelfherstellende eigenschappen. Dit betekent dat wanneer een dart in het bord wordt gegooid en weer wordt verwijderd, het sisal zich sluit en het bord zijn oorspronkelijke vorm behoudt. Dit zorgt voor langdurig gebruik en minder slijtage van het dartbord.

Het dartbord heeft ook een dunne bedrading, ook wel bekend als de spider. De spider is de metalen draad die de verschillende segmenten van het dartbord scheidt. Bij het Blade 6 bord is de spider extra dun, wat resulteert in minder bounce-outs, waarbij de darts van de draad afketsen. Dit bevordert de nauwkeurigheid van het spel en vermindert de frustratie van je gemiste worpen.

Het Winmau Blade 6 dartbord voldoet ook aan de officiële specificaties voor wedstrijden en heeft duidelijk zichtbare nummering en segmenten. Het bord heeft ook een roterende nummering, waardoor het gelijkmatig slijt en de levensduur van het bord wordt verlengd. Daarnaast is het dartbord voorzien van een Bulls-Eye-ring, die helpt bij het verminderen van bouncers op de Bulls-Eye.

Pluspunten
 • Geschikt voor recreatief en professioneel gebruik
 • Extra dunne bedrading
 • Gemaakt van zelfherstellende sisal
 • Bulls-Eye ring
 • Duurzaam
Minpunten
 • Meegeleverde bevestigingsmaterialen zijn niet van topkwaliteit

De Winmau Blade 6 is verkrijgbaar bij:

2. Unicorn Eclipse Pro – Beste duurzame dartbord

Unicorn Eclipse Pro - Dartbord
Bekijk dartbord

De Unicorn Eclipse Pro is het beste duurzame dartbord dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Unicorn is dan ook een gerenommeerd merk in de dartwereld en produceert hoogwaardige dartborden en andere accessoires waarmee je de sport kunt uitvoeren.

Het Unicorn Eclipse Pro dartbord is gemaakt van hoogwaardig sisal, een natuurlijk vezelmateriaal dat bekend staat om zijn zelfherstellende eigenschappen. Dit betekent dat wanneer een dart in het bord wordt gegooid en weer wordt verwijderd, het sisal zich sluit en het bord zijn oorspronkelijke vorm behoudt. Dit zorgt voor een langdurige en duurzame speelervaring.

Het dartbord heeft ook een dunne bedrading, ook wel bekend als de spider. De spider is de metalen draad die de verschillende segmenten van het dartbord scheidt. Bij de Eclipse Pro is de spider extra dun, wat resulteert in minder bounces, waarbij de darts van de draad afketsen. Dit bevordert de nauwkeurigheid en precisie van het spel. En je raakt minder snel gefrustreerd door misworpen.

De nummering is helder en goed zichtbaar, waardoor het gemakkelijk is om scores bij te houden tijdens het spelen. Het dartbord wordt ook door professionals gebruikt en voldoet aan alle specificaties om te gebruiken tijdens officiële wedstrijden en toernooien. Het is ook een geliefd bord bij professionele darters vanwege de consistente bounce-outs en het geoptimaliseerde speeloppervlak.

Pluspunten
 • Professioneel dartbord
 • Nummering goed zichtbaar
 • Spider bedrading
 • Gemaakt van sisal
 • Duurzaam
Minpunten
 • Prijzig

De Unicorn Eclipse Pro is verkrijgbaar bij:

3. RYER Hurricane Dartbord – Beste dartbord met dartpijlen

RYER Hurricane Dartbord - Eersteklas Sisal - Met 6 Darts en Leren Tasjes
Bekijk dartbord

Het beste dartbord met dartpijlen dat je op dit moment kunt bestellen, is het Hurricane Dartbord van het merk Ryer. Geen officieel wedstrijdbord dat je tijdens toernooien en wedstrijden ziet hangen, maar het is wel een ideaal bord om je voor te bereiden op wedstrijden en toernooien. Het bord is ook gemaakt van hoogkwalitatief sisal, zodat het een zelfgenezend bord is dat dus ook lang meegaat en daardoor duurzaam is.

Het dartbord heeft ook de afmetingen van een officieel wedstrijdbord en heeft een duidelijk leesbare nummering. De bedrading is niet zo dun als bij wedstrijdborden, dus de kans op bounces, waarbij de dartpijl afketst op de ijzeren scheiding, is groter.

Het dartbord wordt wel geleverd met 6 kwalitatief goede dartpijlen en in totaal 6 flights. 3 flights zijn in de kleur rood en 3 in de kleur blauw. Zodat je ook met je medespeler of tegenstanders een eigen setje dartpijlen hebt. Als extraatje wordt het bord ook geleverd met lederen opbergtasjes waarin je de pijlen veilig en netjes kunt opbergen.

Pluspunten
 • Duidelijke nummering
 • Gemaakt van sisal
 • Duurzaam
 • Inclusief kwalitatief goede dartpijlen
 • Inclusief opbergtas voor pijlen
Minpunten
 • Geen officieel wedstrijdbord
 • Bedrading is dikker

De RYER Hurricane Dartbord is verkrijgbaar bij:

4. OneConcept Masterdarter – Beste elektronisch dartbord

Masterdarter dartbord dartautomaat softtip deuren houtlook
Bekijk dartbord

Het maakt niet uit of je een professional bent, recreatief wilt darten of kind bent. De Masterdarter van het merk OneConcept is het beste elektronische dartbord dat je op dit moment kunt kopen. Het bord is dus elektronisch en dat brengt wat voordelen met zich mee. Je kunt eindeloos oefenen en onderling wedstrijden spelen zonder de bovenkamer flink aan het werk te zetten om je score van 301 of 501 bij te houden. Met duidelijke LED’s wordt boven het bord aangegeven wat je score is.

Het dartbord zit in een handige kast en dat maakt het ook makkelijker om het elektronische dartbord op te hangen. Alle benodigde bevestigingsmaterialen worden meegeleverd, evenals in totaal 12 pijlen met 4 verschillende kleuren flights. Deze pijlen zijn specifiek voor het speelveld van het bord gemaakt en metalen pijlen kun je niet gebruiken.

Een ander pluspunt van het elektronische dartbord is dat je niet altijd iemand nodig hebt om te spelen. Je kunt natuurlijk solo oefenen of het zelfs opnemen tegen een virtuele tegenstander. Dat maakt het spelen van darts ontzettend leuk en uitdagend. Ideaal dus als je jezelf wilt klaarstomen voor de eerstvolgende wedstrijd of het toernooi waaraan je wilt deelnemen.

Pluspunten
 • Elektronische puntenteller
 • Virtuele tegenstander
 • Moeilijkheidsgraad aanpasbaar
 • 12 pijlen en 12 flights meegeleverd
 • Inclusief bevestigingsmaterialen
Minpunten
 • Geeft niet de ervaringen als wat een sisal dartbord geeft

De OneConcept Masterdarter is verkrijgbaar bij:

5. Longfield Darts Dartbord Safety Kinder – Beste dartbord voor kinderen

Longfield Darts Dartbord Safety Kinder 45 cm incl. 6 darts
Bekijk dartbord

Het Longfield Darts Dartbord Safety Kinder is het beste dartbord voor kinderen. Longfield Darts is een merk dat zich richt op het produceren van dartartikelen, waaronder dartborden, voor zowel beginners als gevorderde spelers.

Het dartbord is gemaakt met de veiligheid van kinderen in gedachten. Het bord heeft een kleiner formaat dan reguliere dartborden en is gemaakt van zacht materiaal, zoals klittenband of rubber. Dit zorgt ervoor dat de darts veilig op het bord blijft plakken en voorkomt dat kinderen zich bezeren met scherpe punten.

Het dartbord is bedrukt met verschillende segmenten en puntenverdelingen, net als een regulier dartbord. Dit stelt kinderen in staat om te oefenen met hun techniek en te genieten van het spel, maar dan op een veilige manier.

Pluspunten
 • Kan zowel binnen als buiten gebruikt worden
 • Veilig
 • Duurzaam
 • Kleiner formaat
 • Speciaal voor kinderen
Minpunten
 • Niet voor volwassenen

De Longfield Darts Dartbord Safety Kinder is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een dartbord?

Wil je darts spelen en ben je op zoek naar een goed dartbord? Dan heb je net al kunnen lezen welke dartborden op dit moment het beste zijn. Maar dat wil niet zeggen dat er nog steeds veel verschillen zijn en dat het ene dartbord zeker niet het andere is. En je wilt natuurlijk wel een dartbord kopen waar je ook echt jarenlang plezier van hebt. Daarom is het belangrijk om te letten op de volgende eigenschappen:

Sisal dartbord

Als we de elektronische dartborden en borden voor kinderen buiten beschouwing laten, is het advies om altijd voor een dartbord te kiezen dat gemaakt is van hoogkwalitatief sisal. Sisal heeft namelijk zelfherstellende eigenschappen en garandeert een lange levensduur van het bord. Zelfs als je een intensieve speler bent die vrijwel dagelijks een pijltje gooit.

Bedrading van het dartbord

De bedrading van een dartbord kan dik, normaal, dun en zelfs ultra dun zijn. Met een ultra dunne bedrading geniet je van minder afketsende pijlen en kun je jouw techniek verfijnen. Bij een dikkere bedrading is de kans veel groter dat je bouncers hebt en dus ook geen punten scoort. Vooral in wedstrijdverband is een bord met een dunne of ultra dunne bedrading een must.

Losse pijlen kopen

Een complete set die uit een dartbord en pijlen bestaat, is aantrekkelijk en voor starters een meer dan goede keuze. Gooi je al wat langer een pijltje? Dan is het advies om het dartbord en de dartpijlen separaat aan te schaffen. Dartpijlen zijn in verschillende kwaliteitsnormen verkrijgbaar, maar vooral het gewicht speelt een belangrijke rol in hoe je jouw techniek kunt verfijnen. Daarom is het slim om meerdere soorten darts te gebruiken en voor jezelf te bepalen met welke dartpijl je het beste kunt gooien.

Dartborden vergelijken

De laatste tip die we je willen geven is om de dartborden waar je interesse in hebt te vergelijken. Vergelijk de borden niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en of ze bijvoorbeeld voldoen aan alle specificaties als je er wedstrijden en toernooien op wilt spelen. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk het dartbord koopt waar je ook jarenlang speelplezier mee hebt.

Ben je van plan om een dartbord te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over dartborden? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over dartborden zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een dartborden vind je dat jouw dartbord getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw dartbord makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over dartborden

 • Hoe hoog moet een dartbord hangen?

  De officiële hoogte is 1,73 meter vanaf de Bulls-Eye gezien.

 • Hoe ver moet je van een dartbord staan?

  De afstand tot het dartbord moet minimaal 2,37 meter zijn.

 • Hoe groot is een dartbord?

  Een dartbord is 45 Ø cm.

 • Hoe lang gaat een dartbord mee?

  Een dartbord van sisal kan jarenlang meegaan. Zelfs bij intensief gebruik.

 • Waar is een professioneel dartbord van gemaakt?

  Professionele dartborden zijn doorgaans gemaakt van het vezelachtiger materiaal sisal.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie