De 5 beste hardloophorloges van 2024

De beste hardloophorloge vinden kan best lastig zijn. Er is enorm veel keuze en wij snappen heel goed dat je uiteindelijk niet meer weet wat je moet kiezen. Daarom hebben wij een aantal hardloophorloges uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste hardloophorloges van 2024 zijn.

Hardlopen is een goede en vooral goedkope manier om actief bezig te zijn en te sporten. Met hardlopen kun je goed werken aan je conditie en uithoudingsvermogen, maar hoe weet je zeker dat je de oefeningen goed doet en het maximale resultaat haalt tijdens het hardlopen? Met een goede hardloophorloge wordt dat een fluitje van een cent.

In ons artikel vertellen meer over een hardloophorloge en waar je op moet letten als je een hardloophorloge gaat kopen. Zodat je gelijk kunt beginnen met vergelijken en een goede keuze kunt maken. We willen je ook adviseren om altijd voor je aanschaf een hardloophorloge review te lezen. In een review kun je lezen hoe andere gebruikers het door hen aangeschafte hardloophorloge ervaren en wat de voor- en nadelen van het hardloophorloge zijn.

Merk
Model
1
Garmin Forerunner 245 - Hardloophorloge - Heren Sporthorloge - 42mm - Zwart Grijs
Garmin
Forerunner 245
2
Polar Grit X Pro Premium Outdoor Multisporthorloge GPS Copper Brown
Polar
Grit X Pro
3
Fitbit Inspire 3 - Activity tracker - Paars
Fitbit
Inspire 3
4
Polar Grit X - Multisporthorloge - Zwart - GPS
Polar
Grit X
5
Garmin Vivofit Junior 2 - Activity tracker kinderen - Disney Star Wars Resistance
Garmin
Vívofit Junior 2

Dit zijn ze, de 5 beste hardloophorloges van 2024

1. Garmin Forerunner 245 – Beste hardloophorloge met gps

Garmin Forerunner 245 - Hardloophorloge - Heren Sporthorloge - 42mm - Zwart Grijs
Bekijk hardloophorloge

Het beste hardloophorloge met gps dat je op dit moment kunt kopen, is de Garmin Forerunner 245. Het is een geavanceerd sporthorloge dat is ontworpen voor hardlopers en andere sporters.. Het is een populair model van Garmin, een bekend merk op het gebied van GPS-navigatie en wearables.

De Garmin Forerunner 245 biedt verschillende functies om je training te verbeteren en je prestaties te volgen. Het horloge beschikt over ingebouwde GPS, waarmee je je routes kunt bijhouden, afstand, snelheid en tempo kunt meten, en zelfs een kaart van je training kunt bekijken. Hierdoor kun je je voortgang volgen en je prestaties analyseren.

Daarnaast bevat het hardloophorloge ook een optische hartslagsensor, die continu je hartslag meet op je pols. Dit is handig voor het monitoren van je inspanning en het meten van je conditie. Het horloge biedt ook geavanceerde hardloopdynamiek, zoals staplengte, grondcontacttijd en balans en verticale oscillatie. Dit kan helpen bij het verbeteren van je looptechniek en het verminderen van het risico op blessures.

Het horloge is ook geschikt voor andere sporten, zoals fietsen, zwemmen en zelfs yoga. Het heeft verschillende ingebouwde sportprofielen die speciaal zijn ontworpen voor verschillende activiteiten, en het kan automatisch je activiteiten detecteren en bijhouden. Ook het meten van je slaappatroon, het volgen van stressniveaus en het monitoren van je energieniveaus gedurende de dag, is mogelijk met het horloge dat ook smartphone-meldingen kan weergeven, zodat je op de hoogte blijft van inkomende oproepen, berichten en andere meldingen tijdens het sporten.

Pluspunten
 • Te koppelen met Android en iOS smartphone
 • Uitgebreide functies
 • Continue hartslagmonitor
 • Ingebouwde GPS
 • Stressniveau meter
Minpunten
 • Prijzig

De Garmin Forerunner 245 is verkrijgbaar bij:

2. Polar Grit X Pro – Beste hardloophorloge met muziek

Polar Grit X Pro Premium Outdoor Multisporthorloge GPS Copper Brown
Bekijk hardloophorloge

De Polar Grit X Pro is het beste hardloophorloge met muziek die je op dit moment kunt bestellen. Je kunt het product eenvoudig koppelen met een smartphone met Android of iOS en via een muziekdienst, zoals Spotify of Deezer, je favoriete muziek afspelen. Via het hardloophorloge kun je de app bedienen en bijvoorbeeld het volume aanpassen of nummers skippen.

Het hardloophorloge biedt natuurlijk veel meer functies dan alleen muziek luisteren. Je krijgt ook meldingen vanaf de smartphone in het scherm van het horloge te zien en het product bevat meerdere trackers waarmee je verschillende activiteiten kunt monitoren. Zoals het aantal stappen dat je hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Het horloge heeft ook een ECG functie en een ingebouwde GPS waarmee je de route die je op een fiets, lopend of wandelend hebt afgelegd in kaart kan brengen.

Het hardloophorloge heeft ook virtuele fitness- en trainingsprogramma’s en kan ook voor andere sporten, zoals tennissen en zwemmen worden gebruikt. Het horloge is namelijk waterdicht en bestendig tegen verschillende ruige omstandigheden die vaak plaatsvinden tijdens outdoor sportactiviteiten. Een pluspunt is de luxe uitstraling van het hardloophorloge dat vrijwel niet van een luxe traditioneel horloge te onderscheiden is.

Pluspunten
 • Luxe uitvoering
 • Verschillende soorten metingen
 • Virtuele sportassistent
 • Smartphone bediening
 • ECG functie
Minpunten
 • Prijzig

De Polar Grit X Pro is verkrijgbaar bij:

3. Fitbit Inspire 3 – Beste hardloophorloge voor dames

Fitbit Inspire 3 - Activity tracker - Paars
Bekijk hardloophorloge

De Fitbit Inspire 3 is het beste hardloophorloge voor dames dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is. De fitness-tracker die is ontworpen om je te helpen je gezondheids- en fitnessdoelen bij te houden en te bereiken. Het hardloophorloge biedt verschillende functies om je dagelijkse activiteiten, slaappatroon en lichaamsbeweging te volgen. Het apparaat heeft een stijlvol en slank ontwerp met een helder OLED-kleurenscherm waarop je statistieken en meldingen kunt bekijken.

Met het hardloophorloge kun je stappen, afstand, verbrande calorieën, actieve minuten en meer bijhouden. Het apparaat maakt gebruik van geavanceerde sensoren om je activiteit nauwkeurig te meten en biedt inzicht in je dagelijkse bewegingspatroon. Dit kan je helpen om actiever te worden en jezelf doelen te stellen. Een andere belangrijke functie van de Fitbit Inspire 3 is slaap tracking. Het kan je slaappatroon analyseren en je inzicht geven in de duur en kwaliteit van je slaap. Hierdoor kun je je slaapgewoonten begrijpen en indien nodig aanpassingen maken om van een betere nachtrust te genieten.

De Fitbit Inspire 3 is ook waterbestendig, wat betekent dat je hem kunt dragen tijdens het zwemmen of douchen zonder je zorgen te maken over waterschade. Hierdoor kun je je zwemactiviteiten bijhouden en je voortgang volgen. Daarnaast biedt het product ook handige smart functies, zoals smartphone-meldingen, waarmee je meldingen van inkomende oproepen, tekstberichten en agenda-afspraken op je pols kunt ontvangen. Hierdoor blijf je verbonden, zelfs tijdens het sporten of onderweg. Het hardloophorloge is ook compatibel met smartphones met zowel Android als iOS.

Pluspunten
 • Te koppelen met Android of iOS smartphone
 • OLED-display
 • Meerdere trackers
 • Doelstellingen vastleggen
 • Slaap tracking
Minpunten
 • Fitbit-app nodig om er optimaal gebruik van te kunnen maken

De Fitbit Inspire 3 is verkrijgbaar bij:

4. Polar Grit X – Beste hardloophorloge voor heren

Polar Grit X - Multisporthorloge - Zwart - GPS
Bekijk hardloophorloge

De Polar Grit X is het beste hardloophorloge voor heren dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Het is een multisport-horloge dat is ontworpen voor outdoor-avonturen en het volgen van je fitnessactiviteiten. Het is een robuust horloge dat bestand is tegen zware omstandigheden en geschikt is voor zowel professionele atleten als liefhebbers van outdooractiviteiten. .

Een opvallende functie van de Polar Grit X is de lange batterijduur. Het horloge kan tot 40 uur in trainingsmodus meegaan, zelfs bij continu GPS-gebruik. Dit is handig tijdens langdurige avonturen of langeafstands evenementen waarbij je geen tijd hebt om op te laden.

Met de ingebouwde GPS kun je je routes volgen en gedetailleerde statistieken bijhouden, zoals snelheid, afstand en hoogte. Het horloge biedt ook navigatiefuncties, zoals kompas en terug naar start, waarmee je veilig je weg kunt vinden, zelfs in onbekend terrein. Het horloge beschikt ook over turn-by-turn navigatie.

De Polar Grit X bevat een reeks sportprofielen die zijn afgestemd op verschillende activiteiten, zoals hardlopen, fietsen, zwemmen en wandelen. Het horloge biedt geavanceerde metingen, zoals hartslagmeting op de pols, snelheid, tempo en afstand, en het houdt ook rekening met hoogte en omgevingsomstandigheden om je prestaties nauwkeurig te meten. Het horloge is waterbestendig en kan worden gebruikt voor zwemtrainingen, en het biedt ook geavanceerde slaapmetingen om je slaappatroon en herstel te analyseren.

Pluspunten
 • Slaap tracking
 • Verschillende metingen
 • Hartslagmeter
 • Ingebouwde GPS
 • Robuust
Minpunten
 • Je kunt er niet mee telefoneren

De Polar Grit X is verkrijgbaar bij:

5. Garmin Vívofit Junior 2 – Beste hardloophorloge voor kinderen

Garmin Vivofit Junior 2 - Activity tracker kinderen - Disney Star Wars Resistance
Bekijk hardloophorloge

De Garmin Vivofit Junior 2 is het beste hardloophorloge voor kinderen die je op dit moment kunt bestellen.  Het is een kleurrijk en duurzaam horloge dat kinderen motiveert om actief te blijven en een gezonde levensstijl te omarmen.

De Garmin Vívofit Junior 2 heeft een kindvriendelijk ontwerp en wordt geleverd in verschillende leuke thema’s, zoals Disney-prinsessen, Star Wars, Marvel-superhelden en andere figuurtjes die bekend zijn. Hierdoor kunnen kinderen hun favoriete personages dragen terwijl ze hun dagelijkse activiteiten bijhouden. Het hardloophorloge motiveert kinderen ook om te bewegen door middel van beloningen en uitdagingen. Ze kunnen punten verdienen door actief te zijn en hun doelen te behalen. Deze punten kunnen worden gebruikt om in de bijbehorende app beloningen te ontgrendelen, zoals digitale munten, avatars en leuke avonturen. Dit stimuleert kinderen om actief te blijven en om doelen te stellen.

De vívofit Junior 2 volgt verschillende activiteiten, waaronder stappen, afstand en actieve minuten. Het herinnert kinderen er ook aan om te bewegen wanneer ze te lang inactief zijn. Het horloge is waterbestendig, dus kinderen kunnen het dragen tijdens het zwemmen en het zal nog steeds hun activiteiten bijhouden. Naast activiteitenregistratie biedt de vívofit Junior 2 ook basisfuncties zoals klokweergave, wekker en stopwatch. Het horloge heeft een batterijduur van ongeveer een jaar, wat betekent dat het niet regelmatig hoeft te worden opgeladen.

Pluspunten
 • Lange batterijduur
 • In verschillende stijlen verkrijgbaar
 • Eenvoudig in gebruik
 • Verschillende metingen
 • Spelenderwijs leren bewegen
Minpunten
 • Geen GPS

De Garmin Vívofit Junior 2 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een hardloophorloge?

Ben je een fanatieke hardloper of sporter of sta je vaker in de sportschool? Dan heb je veel baat bij een goed hardloophorloge waarmee je jouw activiteiten kunt monitoren en waarmee je jouw progressie kunt bijhouden. Een hardloophorloge draagt ook bij aan het naleven van een gezonde levensstijl en indien gewenst kun je je hartslag monitoren. En zo zijn er tig functies op te noemen die handig kunnen zijn als je een sporter of liefhebber van outdooractiviteiten bent. Uiteraard wil je dan wel het beste hardloophorloge dragen.

Metingen van de hardloophorloge

Een goed hardloophorloge kan meerdere geavanceerde metingen verrichten, zoals het aantal kilometers die je hebt afgelegd, de stappen die je hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Sommige modellen hebben ook geavanceerde functies, zoals een ingebouwde GPS waarmee je de afgelegde route in kaart kunt brengen, een continue hartslagmeter en slaap tracking waarmee de kwaliteit van je nachtrust wordt bijgehouden.

Batterijduur van de hardloophorloge

Kies ook altijd voor een model met een lange batterijduur, zodat je het horloge vrijwel altijd kunt dragen en slechts tussentijds hoeft op te laden. Bepaalde modellen hebben zelfs een dusdanig sterke accu, waardoor je het hardloophorloge slechts om de paar maanden hoeft op te laden. Zelfs als je het horloge volop gebruikt en verschillende functies, zoals de ingebouwde GPS, aan hebt staan.

Hardloophorloge koppelen met een smartphone

Het is ook handig dat je kiest voor een model dat je kunt koppelen met een smartphone, zoals een Samsung Galaxy of een Apple iPhone. Op die manier kun je inkomende oproepen en berichten op je hardloophorloge ontvangen en je kunt ook apps op je smartphone, zoals bijvoorbeeld de app van muziekdienst Spotify, via je horloge bedienen.

Hardloophorloges vergelijken

De laatste tip die we voor je hebben is om de hardloophorloges die je op het oog hebt te vergelijken. Vergelijk de horloges niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en op welke functies ze hebben. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk het hardloophorloge koopt waar je enorm veel plezier en profijt van hebt.

Ben je van plan om een hardloophorloge te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over hardloophorloges? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over hardloophorloges zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een hardloophorloge en vind je dat jouw hardloophorloge getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw hardloophorloge makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over hardloophorloges

 • Wat kost een goede hardloophorloge?

  Een goed hardloophorloge kost al snel tussen de € 350,- en € 500,-. Dit zijn vaak uitgebreide modellen die ook meerdere belangrijke functies hebben, zoals een ECG functie en de mogelijkheid om je smartphone te koppelen.

 • Wat is het verschil tussen een smartwatch en een hardloophorloge?

  Een smartwatch heeft doorgaans meer functies dan een hardloophorloge, terwijl een hardloophorloge juist op het gebied van sporten, bewegen en fitness meer te bieden heeft. Vaak zijn hardloophorloges ook gemaakt van duurzame materialen die niet irriteren wanneer je transpireert en ze zijn vaak beter bestendig tegen verschillende weersomstandigheden.

 • Welke functies heb je nodig op een hardloophorloge?

  Op een hardloophorloge heb je in ieder geval geavanceerde sensoren en meters nodig, zodat je activiteiten goed gemonitord kunnen worden. Een continue hartslagmeting is ook geen overbodige luxe als je je vooral bezighoudt met cardiotrainingen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie