De 5 beste muurparasols van 2024

De beste muurparasol vinden is een hele uitdaging. Wij helpen je er graag bij! Wij hebben een aantal muurparasols uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste muurparasols van 2024 zijn.

Het is niet fijn en ook niet gezond om langdurig in de felle zon te zitten en je moet jezelf dus goed beschermen. Het is niet alleen prettiger, maar ook beter voor je lichaam. Je kunt natuurlijk allerlei oplossingen verzinnen om de felle zon te trotseren en een van die oplossingen is de muurparasol.

In ons artikel vertellen we meer over muurparasols en waar je op moet letten als je er eentje wilt aanschaffen. Zodat je direct de modellen kunt vergelijken en een weloverwogen beslissing kunt nemen. We willen je ook adviseren om altijd voor je aanschaf een muurparasol review te lezen. In een review kun je lezen hoe andere gebruikers de door hen aangeschafte muurparasol ervaren en wat de voor- en nadelen van de muurparasol zijn.

Merk
Model
1
Easysol Muurparasol Vierkant - 200x200cm - Taupe - Parasol met muurbevestiging
Easysol
Muurparasol Vierkant
2
Easysol Rechthoekige Muurparasol - 200 x 140 cm - Parasol voor Muur of Wand - Gebroken Wit
Acaza
Easysol Rechthoekige Muurparasol
3
Farniente - Balkon Parasol Demi 270x135x230cm Zandkleur - Urban Living Parasol
Farniente
Balkon Parasol Demi
4
vidaXL Wandparasol met metalen paal 300 cm zwart
vidaXL
Wandparasol
5
MaxxGarden Muurparasol - Zweefparasol voor balkon of muur - Ø 270 cm - met zwengel – Zwart
MaxxGarden
Muurparasol

Dit zijn ze, de 5 beste muurparasols van 2024

1. Easysol Muurparasol Vierkant – Beste vierkante muurparasol

Easysol Muurparasol Vierkant - 200x200cm - Taupe - Parasol met muurbevestiging
Bekijk muurparasol

De Muurparasol Vierkant van het merk Easysol is de beste vierkante muurparasol die je op dit moment kunt bestellen. Het is een veelzijdige parasol die speciaal is ontworpen om schaduw te bieden aan kleinere buitenruimtes.

De muurparasol is ontworpen om aan een muur of een ander stevig verticaal oppervlak te worden bevestigd, waardoor het ideaal is voor terrassen, balkons en andere buitenruimtes met beperkte vloerruimte. Het biedt een handige en ruimtebesparende oplossing, omdat er geen parasolvoet nodig is.

De vierkante vorm van de parasol zorgt voor een brede dekking en een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte. Het doek van de parasol is gemaakt van duurzaam polyester dat bestand is tegen zonlicht en waterafstotend is, zodat je beschermd bent tegen zowel de zon als de regen.

Je kunt de parasol eenvoudig uitklappen en de hoek aanpassen om de gewenste schaduw te creëren, afhankelijk van de stand van de zon. Hierdoor kun je gedurende de dag genieten van een aangename schaduw. De installatie van de muurparasol is over het algemeen eenvoudig en vereist bevestigingsmateriaal dat wordt meegeleverd. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak waarop de parasol wordt gemonteerd stevig en stabiel is.

Pluspunten
 • Bevestigingsmaterialen meegeleverd
 • Verstelbaar
 • Eenvoudig in gebruik
 • Waterafstotend materiaal
 • Stevige constructie
Minpunten
 • Geen beschermhoes meegeleverd

De Easysol Muurparasol Vierkant is verkrijgbaar bij:

2. Acaza Easysol Rechthoekige Muurparasol – Beste rechthoekige muurparasol

Easysol Rechthoekige Muurparasol - 200 x 140 cm - Parasol voor Muur of Wand - Gebroken Wit
Bekijk muurparasol

De beste rechthoekige muurparasol die je op dit moment kunt aanschaffen, is de Easysol Rechthoekige Muurparasol van het merk Acaza. Het is een praktische en functionele parasol die is ontworpen om schaduw te bieden in bijvoorbeeld de tuin.

De muurparasol is ontworpen om aan een muur of stevige verticale oppervlakken te worden bevestigd, waardoor het een ideale keuze is voor kleinere buitenruimtes zoals balkons, terrassen of tuinen met beperkte ruimte. Het bespaart vloerruimte, omdat het niet nodig is om een parasolvoet te gebruiken.

De rechthoekige vorm van de kantelbare muurparasol biedt een brede dekking en zorgt voor een efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte. Het kan worden uitgeschoven en versteld in verschillende hoeken, zodat je de gewenste schaduw kunt creëren. Uiteraard afhankelijk van de positie van de zon.

Pluspunten
 • Bevestigingsmaterialen meegeleverd
 • Kantelbaar
 • Gemaakt van duurzame materialen
 • Stevige constructie
 • UV- en waterbestendig
Minpunten
 • Bevestigingsmaterialen zijn niet van topkwaliteit

De Acaza Easysol Rechthoekige Muurparasol is verkrijgbaar bij:

3. Farniente Balkon Parasol Demi – Beste balkon muurparasol

Farniente - Balkon Parasol Demi 270x135x230cm Zandkleur - Urban Living Parasol
Bekijk muurparasol

De beste balkon muurparasol die op dit moment in de markt verkrijgbaar is, is de Balkon Parasol Demi van het merk Farniente. Het is een elegante en compacte parasol die speciaal is ontworpen voor gebruik op balkons.

Je kunt ‘m eenvoudig bevestigen op een balkonreling, waardoor het een ideale keuze is voor kleinere buitenruimtes met beperkte vloerruimte. Het biedt een praktische oplossing om schaduw te creëren en je te beschermen tegen de zon, zodat je kunt genieten van ontspannende momenten op je balkon.

De Demi parasol heeft een halfronde vorm, waardoor het perfect past op een balkon en voldoende schaduw biedt. Het doek van de parasol is gemaakt van duurzaam en UV-bestendig materiaal, waardoor het je beschermt tegen schadelijke zonnestralen. Je kunt de parasol ook eenvoudig kantelen en draaien om de gewenste schaduw te creëren, afhankelijk van de stand van de zon en wat je zelf prettig vindt. Dit zorgt ervoor dat je gedurende de dag kunt genieten van optimale schaduw en comfort.

Pluspunten
 • Bevestigingsmaterialen meegeleverd
 • Kantelbaar
 • Verstelbaar
 • UV-bestendig
 • Stevige constructie
Minpunten
 • Niet waterbestendig

De Farniente Balkon Parasol Demi is verkrijgbaar bij:

4. vidaXL Wandparasol – Beste goedkope muurparasol

vidaXL Wandparasol met metalen paal 300 cm zwart
Bekijk muurparasol

Ben je op zoek naar de beste goedkope muurparasol? Dan is de Wandparasol van het merk vidaXL de beste keuze. Het is een functionele en ruimtebesparende parasol die speciaal is ontworpen om aan een muur te worden bevestigd. De wandparasol is ideaal voor buitenruimtes zoals terrassen, balkons en terrassen waar de vloerruimte beperkt is. In plaats van een parasolvoet te gebruiken, wordt de wandparasol stevig aan de muur bevestigd, waardoor je waardevolle ruimte bespaart.

De VidaXL Wandparasol biedt een brede schaduwdekking. Het doek van de parasol is gemaakt van duurzaam polyester dat beschermt tegen schadelijke UV-stralen en waterafstotend is. Je kunt de hoek van de parasol gemakkelijk aanpassen, waardoor je de gewenste schaduw kunt creëren, afhankelijk van de stand van de zon. Dit zorgt ervoor dat je op elk moment van de dag van optimale schaduw kunt genieten.

De installatie van de VidaXL Wandparasol is over het algemeen eenvoudig en vereist bevestigingsmateriaal dat bij de parasol wordt geleverd. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de muur waarop de parasol wordt bevestigd, stevig en geschikt is om het gewicht en de spanning van de parasol te dragen.

Pluspunten
 • UV-bestendig
 • Waterafstotend
 • Duurzaam
 • Eenvoudig in gebruik
 • Stevige constructie
Minpunten
 • Redelijk zwaar

De vidaXL Wandparasol is verkrijgbaar bij:

5. MaxxGarden Muurparasol – Beste ronde muurparasol

MaxxGarden Muurparasol - Zweefparasol voor balkon of muur - Ø 270 cm - met zwengel – Zwart
Bekijk muurparasol

De MaxxGarden Muurparasol is de beste ronde muurparasol die je op dit moment kunt kopen. Het is een populair product dat ontworpen is om schaduw te bieden en je te beschermen tegen de zon. Deze specifieke parasol is bedoeld om aan een muur te bevestigen, waardoor het een ruimtebesparende oplossing is voor buitenterrassen en balkons waar beperkte ruimte is.

De muurparasol van MaxxGarden is gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Het product heeft een stevig frame en een hoogwaardige parasoldoek dat zowel water- als UV-bestendig is. Dit zorgt ervoor dat de parasol lang meegaat en bestand is tegen regen en het felle zonlicht.

Een van de belangrijkste kenmerken van de muurparasol, is de mogelijkheid om de hoek aan te passen. Hierdoor kun je de parasol eenvoudig aanpassen. Dit biedt flexibiliteit en maakt het mogelijk om de hele dag van schaduw te genieten. De parasol heeft ook een handig vergrendelsysteem waarmee je ‘m eenvoudig en in de gewenste stand kunt vastzetten.

Pluspunten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Water- en UV-bestendig
 • Gemaakt van duurzame materialen
 • Stevig frame
 • Ruimtebesparende oplossing
Minpunten
 • Kwalitatief niet de beste muurparasol die je kunt kopen

De MaxxGarden Muurparasol is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een muurparasol?

Een normale parasol neemt gewoon veel ruimte in beslag en je hebt niet altijd de ruimte om er eentje neer te zetten. Maar je wilt wel genieten van de schaduw als de zon te fel is of als je toch even buiten wilt zitten als het regent. Gelukkig zijn er dan goede alternatieven, zoals de muurparasol die je aan de muur kunt bevestigen. Met een muurparasol bespaar je veel ruimte en kun je dus in een tuin met een beperkte ruimte of op het balkon genieten van de beschutting die je zoekt. Als je een muurparasol wilt kopen, wil je natuurlijk wel het beste product aanschaffen.

Muurparasol met UV-werend doek

Het is belangrijk dat je een muurparasol koopt die een UV-werend doek heeft. Daardoor wordt je goed beschermd tegen het zonlicht. Vaak zijn dit ook duurzame doeken die lang meegaan en niet snel door bijvoorbeeld het zonlicht beschadigd raken. Het is dan ook van belang dat je kiest voor een waterafstotend materiaal, zodat je ook tijdens een lichte regenbui beschut bent en gewoon buiten kunt zitten.

Bevestigingsmaterialen meegeleverd bij de muurparasol

Als je een muurparasol koopt is het wel zo prettig dat je na de levering direct aan de slag kunt met de installatie. Let er dus op dat het model dat je kiest wordt geleverd met de benodigde bevestigingsmaterialen. Kijk dan ook vooral naar de kwaliteit van de bouten en schroeven die worden meegeleverd en of die wel aan je kwaliteitseisen voldoen.

Welke hoes voor muurparasol?

Een ander aandachtspunt is de beschermhoes. Veel parasols worden met een beschermhoes geleverd, zodat je het product niet hoeft op te bergen als het bijvoorbeeld regent. Als de hoes niet wordt meegeleverd is het advies om een hoes te kopen. Welke hoes je koopt is afhankelijk van het formaat van je muurparasol. Kies altijd voor een hoes die van duurzame materialen, zoals polyester, is gemaakt. Dan weet je ook zeker dat de hoes waterafstotend is en je muurparasol beschermt tijdens een regenbui.

Muurparasols vergelijken

De laatste tip die we je willen geven is om de muurparasols waar je interesse in hebt te vergelijken. Vergelijk de parasols niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en op welke functies ze hebben. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk het beste product koopt waar je ook optimaal profijt van hebt.

Ben je van plan om een muurparasol te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over muurparasols? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over muurparasols zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een muurparasol en vind je dat jouw muurparasol getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw muurparasol makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over muurparasols

 • Hoe bevestig je een muurparasol?

  Een muurparasol wordt vaak met behulp van de meegeleverde bouten en schroeven tegen een muur of een andere stevige en vlakke constructie bevestigd.

 • Hoe werkt een muurparasol?

  Een muurparasol werkt in theorie hetzelfde als een normale parasol, alleen heeft de muurparasol vaak handige functies, zoals dat de parasol te kantelen en te verstellen is.

 • Hoeveel schaduw geeft een muurparasol?

  Hoeveel schaduw een muurparasol geeft is niet alleen afhankelijk van het formaat van het doek, maar ook van de positie waarin je ‘m vastzet en de stand van de zon.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie