De 5 beste hondenriemen van 2024

Wat heb je nodig als je met de hond gaat wandelen? Sowieso poepzakjes, maar natuurlijk ook een goede hondenriem. Als je op zoek gaat naar een goede hondenriem voor je viervoeter heb je keuze uit verschillende soorten en kleuren en ook de prijzen lopen nogal uiteen. Je wilt natuurlijk wel de beste hondenriem kopen die er is, maar wat is de beste hondenriem?

Wil je een hondenriem bestellen? Lees dan eerst even ons artikel waarin we meer vertellen over hondenriemen, waar je op kunt letten als je ze wilt bestellen en we hebben een aantal hondenriemen uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste hondenriemen van 2024 zijn. Zodat je direct kunt beginnen met vergelijken. Wij willen je ook als tip meegeven om de hondenriemen die je overweegt aan te schaffen te vergelijken en om een hondenriem review en hondenriem test te lezen. Op die manier krijg je meer informatie over de hondenriemen en kun je de beste keuze maken.

Merk
Model
1
Flexi Giant Tape - Hondenriem - Zwart/Geel - L - 8 meter - voor honden tot 50 kg
Flexi
Giant Tape
2
Hunter retrieverlijn neon geel
Hunter
Retrieverlijn met Stop Freestyle
3
Filo Dubbele Hondenriem - Klein - 360 Graden Roterend - Voor 2 Honden
Filo
Dubbele Hondenriem
4
MaxxPet Hondenriem - Rollijn hond - Hondenlijn 3 meter
MaxxPet
Hondenriem
5
DDOXX® Reflecterende Hondenriem
DDOXX
Intrekbare hondenriem

Dit zijn ze, de 5 beste hondenriemen van 2024

1. Flexi Giant Tape – Beste hondenriem voor honden tot 50kg

Flexi Giant Tape - Hondenriem - Zwart/Geel - L - 8 meter - voor honden tot 50 kg
Bekijk hondenriem

De beste hondenriem voor honden tot 50 kg is de Giant Tape van het merk Flexi. Een merk dat bekendstaat om de hoogkwalitatieve producten die ze maken en verkopen. Daar is de Giant Tape geen uitzondering op. De hondenriem van 8 meter zorgt ervoor dat je je trouwe viervoeter vrijheid kunt geven die je wilt, maar je hebt tegelijkertijd ook de maximale grip en controle.

Dat is te danken aan de stevige handgreep van de rollijn die felgekleurd is en daarnaast van duurzame materialen is gemaakt. Zelfs bij intensief gebruik gaat de hondenriem lang mee en hoef je niet bang te zijn dat de hond ontsnapt. Vooral voor grotere en zwaardere honden is deze riem de perfecte keuze.

Met het handige rem- en terughaalsysteem heb je dus de maximale controle over je hond. Houd je vriendje kort als het nodig is en laat hem of haar lekker snuffelen als dat mogelijk is. Met de Giant Tape kun je letterlijk alle kanten op.

Pluspunten
 • 8 meter rollijn
 • Zachte handgreep
 • Maximale controle
 • Mooi design
 • Duurzaam
Minpunten
 • Niet geschikt voor kleine honden

De Flexi Giant Tape is verkrijgbaar bij:

2. Hunter Retrieverlijn met Stop Freestyle – Beste hondenriem voor grote honden

Hunter retrieverlijn neon geel
Bekijk hondenriem

De beste hondenriem voor grote honden is de Hunter Retrieverlijn met Stop Freestyle. Hunter is een bekend en vertrouwd merk dat bekend staat om de kwaliteit en duurzaamheid van haar producten. De Retrieverlijn met Stop Freestyle hondenriem is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik en dus ook lang meegaan.

Het handige stopmechanisme in de hondenriem is handig om de bewegingsvrijheid van je hond te beperken wanneer dat nodig is. Hiermee kun je het hondenriem touw eenvoudig vastzetten om je hond dichtbij te houden in drukke of gevaarlijke situaties.

De Retrieverlijn met Stop Freestyle is ontworpen met het oog op veiligheid voor zowel de hond als de eigenaar. Het stopmechanisme kan helpen om onverwachte bewegingen te voorkomen en de controle over je hond te behouden.

Als je je hond traint, kan de Retrieverlijn met Stop Freestyle hondenriem handig zijn voor het aanleren van gehoorzaamheid en het bevorderen van goede wandel gewoontes. De Hunter Retrieverlijn met Stop Freestyle hondenriem is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, waardoor je de mogelijkheid hebt om de riem te kiezen die het beste past bij het formaat en de stijl van je trouwe kameraad.

Pluspunten
 • Gemaakt van stevig materiaal
 • Duurzaam
 • Handig stopmechanisme
 • Ideaal voor trainen van de hond
 • Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren
Minpunten
 • Niet geschikt voor hardlopen

De Hunter Retrieverlijn met Stop Freestyle is verkrijgbaar bij:

3. Filo Dubbele Hondenriem – Beste dubbele hondenriem

Filo Dubbele Hondenriem - Klein - 360 Graden Roterend - Voor 2 Honden
Bekijk hondenriem

De beste dubbele hondenriem die je kunt kopen, is de Dubbele Hondenriem van het bekende merk Filo. Het kiezen van een dubbele hondenriem, zoals de Filo Dubbele Hondenriem, kan handig zijn in bepaalde situaties.

De Filo Dubbele Hondenriem is ontworpen om meerdere honden tegelijk uit te laten. Met deze riem kun je twee honden gelijktijdig aan één riem vastmaken, wat handig kan zijn als je meerdere honden hebt en ze gemakkelijk samen wilt uitlaten.

Met de Filo Dubbele Hondenriem kun je beide honden onder controle houden en voorkomen dat ze afzonderlijk aan verschillende riemen trekken. Hierdoor kun je de veiligheid en stabiliteit verbeteren tijdens het wandelen.

Door het gebruik van een hondenriem voor 2 honden kan je je handen vrijhouden, zodat je meer bewegingsvrijheid hebt tijdens het wandelen. Als je twee honden afzonderlijk uitlaat met twee riemen, kunnen de riemen in de war raken of in de knoop komen. Met een dubbele hondenriem verminder je de kans op verwarring en kun je gemakkelijker met beide honden wandelen.

Pluspunten
 • Efficiënter meerdere honden uitlaten
 • Optimale controle
 • Duurzaam
 • Gemaakt van stevig materiaal
 • Handig in gebruik
Minpunten
 • Niet geschikt voor hardlopen

De Filo Dubbele Hondenriem is verkrijgbaar bij:

4. MaxxPet Hondenriem – Beste hondenriem 3 meter

MaxxPet Hondenriem - Rollijn hond - Hondenlijn 3 meter
Bekijk hondenriem

De beste hondenriem 3 meter is de Hondenriem van het merk Maxxpet. Een simpele, maar degelijke rollijn die tot 3 meter lijn heeft. Op die manier kun je zowel de controle houden over je hond als de lijn laten vieren als die lekker wilt snuffelen.

De lijn heeft een stevige greep en is handig in gebruik. Met het eenvoudige en hondvriendelijke remsysteem kun je makkelijk ingrijpen wanneer dat nodig is. Daar helpt het terughaalsysteem ook bij. De hondenriem is ook gemaakt van duurzame materialen en is er dus op gebouwd om lang mee te gaan. Zelfs als je ‘m intensief gebruikt.

Een gebrek aan reflecterende onderdelen kan als een minpunt worden gezien, want in het donker is je hond minder goed zichtbaar. Daarom is het advies om de hondenriem te combineren met een halsband met reflectoren of met ingebouwde ledverlichting.

Pluspunten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Gemaakt van duurzame materialen
 • Lijn van 3 meter
 • Stevige handgreep
 • Remsysteem
Minpunten
 • Geen reflecterende onderdelen

De MaxxPet Hondenriem is verkrijgbaar bij:

5. DDOXX Intrekbare hondenriem – Beste hondenriem voor puppy’s

DDOXX® Reflecterende Hondenriem
Bekijk hondenriem

De beste hondenriem voor puppy’s is de intrekbare hondenriem van het merk DDOXX. Het is een hondenriem rollijn waarmee je gebruik kunt maken van verschillende lengtes. Het zorgt voor optimale controle over je pup, maar je kunt je vriendje of vriendinnetje ook voldoende ruimte geven om nieuwe omgevingen met geurtjes te verkennen.

De intrekbare hondenriem van DDOXX kan worden uitgetrokken en vergrendeld op verschillende lengtes, waardoor je de controle hebt over hoe ver je hond kan lopen. Dit is handig voor situaties waarin je je hond meer bewegingsvrijheid wil geven, maar ook snel wilt kunnen inperken wanneer dat nodig is.

Een intrekbare hondenriem kan eenvoudig worden uitgetrokken en ingetrokken met een druk op de knop. Dit maakt het gemakkelijk om de lengte van de riem aan te passen aan de omstandigheden tijdens het wandelen. Met een intrekbare hondenriem kan je hond meer ruimte krijgen om te verkennen tijdens wandelingen, terwijl je nog steeds de controle behoudt. Dit is vooral handig op plaatsen waar je hond veilig kan rondsnuffelen zonder dat je hem volledig los hoeft te laten.

De intrekbare functie kan helpen om de plotselinge trekkracht van de hond te minimaliseren, waardoor je beter in staat bent om de bewegingen van je hond te controleren en ongewenst gedrag te voorkomen. Ddoxx staat bekend om de kwaliteit van zijn producten, en een intrekbare hondenriem van dit merk is gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen dagelijks en intensief gebruik.

Pluspunten
 • Stijlvol design
 • Handig in gebruik
 • 3 meter lengte
 • Veilig
 • Duurzaam
Minpunten
 • Niet geschikt voor hardlopen

De DDOXX Intrekbare hondenriem is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenriem?

Een goede vraag en daar geven we graag antwoord op. We hebben al de beste hondenriemen voor je op een rijtje gezet en je ziet dat de keuze enorm is. En dit is nog maar slechts een greep uit het beschikbare assortiment. Je kunt ook het beste hondenriemen vergelijken, zodat je uiteindelijk een weloverwogen beslissing kan maken. Let hierbij dan niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en welke functies van de hondenriemen, zodat je straks lekker kunt wandelen met je kameraadje.

Systeem van de hondenriem

Hondenriemen hebben verschillende systemen en je moet het systeem kiezen dat het beste bij jou en je viervoeter past. Ga je voor een vaste riem van sterk nylon dat ervoor zorgt dat je je hond beter kunt trainen en onder controle kunt houden of kies je toch eerder voor een rollijn waarmee je nog steeds de controle kunt houden, maar je hond wel meer vrijheid kan geven als dat mogelijk is.

Functies van een hondenriem

Hondenriemen kunnen handige functies hebben, zoals reflecterende elementen die ervoor zorgen dat je hond ook in het donker goed zichtbaar is. Andere handige functies zijn bijvoorbeeld stopmechanismen waarmee je de controle over je hond kan vergroten. Vooral bij grotere en krachtige honden kan een riem met stopmechanisme een uitkomst zijn.

Materialen van de hondenriem

Uiteraard speelt ook het materiaal van de hondenriem een belangrijke rol in de keuze die je uiteindelijk maakt. Uiteraard heb je baat bij een wat duurdere hondenriem die van duurzame materialen is gemaakt, zodat de hondenriem stevig is en lang meegaat. Voor het optimale vertrouwen in het product is het verstandig om in een hoogkwalitatieve hondenriem te investeren.

Ben je van plan om een hondenriem te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over hondenriemen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over hondenriemen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een hondenriem en vind je dat jouw hondenriem getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw hondenriem makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over hondenriemen

 • Hoe werkt een hondenriem?

  Een hondenriem kan op verschillende manieren werken en de werking is afhankelijk van het model dat je koopt. Je hebt keuze uit vaste riemen, maar ook uit rollijnen waarmee je de hond strakker kunt houden of juist meer bewegingsruimte kunt geven.

 • Hoe lang moet een hondenriem zijn?

  Hoe lang de hondenriem moet zijn, is afhankelijk van wat je zelf prettig vindt. Bepaalde rollijnen hebben een lengte van 3 tot wel 8 meter.

 • Hoe strak moet een hondenriem?

  De hondenriem mag niet te strak zitten. De riem moet kort genoeg zijn om de hond onder controle te kunnen houden, maar je viervoeter moet ten alle tijden ook voldoende bewegingsruimte hebben.

 • Hoe hondenriem vasthouden?

  Een hondenriem houd je vast aan een lus of handvat. Afhankelijk van welk model en systeem je kiest.

 • Is een hondenriem verplicht?

  Ja. Het aanlijnen van een hond is verplicht.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie