De 5 beste elektrische fietsen van 2024

Wil je een comfortabele fiets die je ook ondersteunt bij het fietsen over bruggen, heuvels en die het ook makkelijker maakt om met tegenwind te fietsen? Dan heb je baat bij een goede elektrische fiets. Elektrische fietsen zijn in verschillende soorten, maten en prijsklasse te koop en als je op zoek gaat wil je natuurlijk wel de beste elektrische fiets kopen die er is. Maar wat is de beste elektrische fiets?

In ons artikel vertellen we meer over elektrische fietsen, waar je op moet letten als je een model wilt kopen en we hebben een aantal elektrische fietsen voor je uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste elektrische fietsen van 2024 zijn. Zo kun je direct beginnen met vergelijken. Wij willen je ook als tip meegeven om de elektrische fietsen die je overweegt aan te schaffen te vergelijken en om een elektrische fiets review te lezen. Op die manier krijg je meer informatie over de fiets en kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Merk
Model
1
Watt Boston E-Bike - Mannen - 54 cm
Watt
Boston E-Bike
2
Villette l' Amant Eco, elektrische damesfiets
Villette
l’ Amant Eco
3
Vogue Elektrische transportfiets, dames, Elite, 57 cm, Nexus 7, mint blue
Vogue
Elite
4
Saxonette Elektrische damesfiets, Deluxe Plus, middenmotor
Saxonette
Deluxe Plus
5
Vogue-E Superior 3 V7
Vogue
E Superior 3 V7

Dit zijn ze, de 5 beste elektrische fietsen van 2024

1. Watt Boston E-Bike – Beste elektrische fiets voor mannen

Watt Boston E-Bike - Mannen - 54 cm
Bekijk elektrische fiets

De Watt Boston E-Bike is de beste elektrische fiets voor mannen die je op dit moment kunt bestellen. De Watt Boston E-Bike is een elektrische fiets, wat betekent dat je kunt genieten van elektrische ondersteuning tijdens het fietsen. Het elektrische aandrijfsysteem kan je helpen om langere afstanden af te leggen met minder inspanning, waardoor het gemakkelijker wordt om heuvels op te fietsen, tegenwind te overwinnen en vermoeidheid te verminderen. De Watt Boston E-Bike heeft een stijlvol ontwerp, wat aantrekkelijk kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en trendy fiets.

De Watt Boston E-Bike is ontworpen met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit betekent dat je een betrouwbare fiets kunt verwachten die bestand is tegen dagelijks gebruik en lang meegaat. Terwijl de elektrische ondersteuning je kan helpen bij het fietsen, kun je nog steeds actief deelnemen aan het trappen, wat een goede vorm van lichaamsbeweging is en je algehele gezondheid en fitness kan verbeteren.

Elektrische fietsen, zoals de Watt Boston E-Bike, zijn ideaal voor stadsverkeer. Je kunt snel door het verkeer navigeren en je hoeft je geen zorgen te maken over parkeerproblemen. Het gebruik van een elektrische fiets kan je tijd besparen en het gemakkelijker maken om je te verplaatsen in drukke stadsgebieden.

Door te kiezen voor een elektrische fiets, zoals de Watt Boston E-Bike, kun je een milieuvriendelijke keuze maken voor je dagelijkse transport. Het gebruik van de fiets kan bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van duurzaam vervoer.

Pluspunten
 • Stijlvol design
 • Mechanische remmen
 • Elektrisch
 • 5 ondersteuningsstanden
 • Gemaakt van duurzaam aluminium
Minpunten
 • Geen uitneembare accu

De Watt Boston E-Bike is verkrijgbaar bij:

2. Villette l’ Amant Eco – Beste elektrische fiets voor dames

Villette l' Amant Eco, elektrische damesfiets
Bekijk elektrische fiets

De Villette l’ Amant Eco is de beste elektrische fiets voor dames die je op dit moment kunt kopen. Het is een elektrische fiets, wat betekent dat je kunt genieten van elektrische ondersteuning tijdens het fietsen. Het elektrische aandrijfsysteem in het achterwiel kan je helpen om langere afstanden af te leggen met minder inspanning, waardoor het gemakkelijker wordt om heuvels op te fietsen, met tegenwind te fietsen en vermoeidheid te voorkomen. De l’ Amant Eco heeft een stijlvol ontwerp, wat aantrekkelijk kan zijn voor dames die op zoek zijn naar een moderne witte fiets.

De elektrische fiets is ontworpen met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit betekent dat je een betrouwbare fiets kunt verwachten die bestand is tegen dagelijks gebruik en die ook lang meegaat. Terwijl de elektrische ondersteuning je kan helpen bij het fietsen, kun je nog steeds actief deelnemen aan het trappen, wat een goede vorm van lichaamsbeweging is en waarmee je je algehele gezondheid kunt verbeteren.

Elektrische fietsen, zoals Villette ‘l Armant Eco, zijn ideaal voor binnen de stad. Je kunt snel door het verkeer navigeren en je hoeft je geen zorgen te maken over parkeerproblemen. Het gebruik van een elektrische fiets kan je tijd besparen en het gemakkelijker maken om je te verplaatsen in drukke stadsgebieden.

Uiteraard is ook een milieuvriendelijke manier van jezelf verplaatsen als je voor de elektrische fiets kiest. En met het model van Villette heb je een fiets die in het oog springt, terwijl je ook geniet van optimaal rijcomfort.

Pluspunten
 • Optimaal comfort
 • Mooi design
 • Uitneembare accu
 • Grote actieradius
 • Duurzaam
Minpunten
 • Prijzig

De Villette l’ Amant Eco is verkrijgbaar bij:

3. Vogue Elite – Beste Vogue elektrische fiets

Vogue Elektrische transportfiets, dames, Elite, 57 cm, Nexus 7, mint blue
Bekijk elektrische fiets

De beste Vogue elektrische fiets die je kunt kopen, is de Vogue Elite. De Vogue Elite elektrische fiets is uitgerust met een elektrisch aandrijfsysteem dat je tijdens het fietsen ondersteunt. Dit betekent dat je met minder inspanning langere afstanden kunt afleggen, heuvels gemakkelijker kunt beklimmen en tegenwind kan overwinnen. Het biedt een soepele en comfortabele rijervaring.

Met een elektrische fiets, zoals de Vogue Elite, kun je milieuvriendelijk reizen. Door te kiezen voor een elektrische fiets in plaats van een auto, draag je bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en het bevorderen van duurzamer vervoer..

Terwijl de elektrische motor je helpt bij het trappen, kun je nog steeds actief deelnemen aan het fietsen. Fietsen is een geweldige vorm van lichaamsbeweging en kan bijdragen aan een betere gezondheid. De Vogue Elite is ideaal voor woon-werkverkeer. Je kunt gemakkelijk door het verkeer navigeren, parkeerproblemen vermijden en geld besparen op brandstof- en parkeerkosten.

Vogue is een bekend en betrouwbaar merk, met als resultaat dat ze hoogkwalitatieve en duurzame fietsen maken. De Elite is daarop geen uitzondering en gaat lang mee, mits je de fiets ook goed onderhoudt.

Pluspunten
 • Trendy design
 • Elektrisch
 • Eenvoudig in gebruik
 • Uitneembare accu
 • Actieradius 100 tot 150 km
Minpunten
 • Niet geschikt voor mannen

De Vogue Elite is verkrijgbaar bij:

4. Saxonette Deluxe Plus – Beste elektrische fiets met middenmotor

Saxonette Elektrische damesfiets, Deluxe Plus, middenmotor
Bekijk elektrische fiets

De beste elektrische fiets met middenmotor die op dit moment verkrijgbaar is, is de Deluxe Plus van het merk Saxonette. Het ontwerp van de Saxonette Deluxe Plus is stijlvol en aantrekkelijk, wat aanspreekt bij mensen die op zoek zijn naar een moderne en trendy elektrische fiets.De Saxonette Deluxe Plus is ook geschikt zijn voor verschillende soorten terreinen, waardoor je veel keuze hebt in waar je kunt fietsen.

De Saxonette Deluxe Plus is uitgerust met een elektrisch aandrijfsysteem dat je ondersteunt tijdens het fietsen. Dit betekent dat je met minder inspanning langere afstanden kunt afleggen en gemakkelijker heuvels kunt beklimmen. De elektrische ondersteuning maakt fietsen comfortabeler, vooral bij tegenwind of vermoeiende ritten.

Als je de Saxonette Deluxe Plus gebruikt in plaats van een auto, draag je bij aan een milieuvriendelijke manier van reizen. Elektrische fietsen produceren geen uitstoot van broeikasgassen en helpen bij het verminderen van de ecologische voetafdruk. Elektrische fietsen zijn ook ideaal voor woon-werkverkeer. Je kunt gemakkelijk door het verkeer navigeren, parkeerproblemen vermijden en geld besparen op brandstof- en parkeerkosten.

Saxonette is een bekend en betrouwbaar merk, en de Saxonette Deluxe Plus is ontworpen met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit zorgt voor een langere levensduur van de fiets en minder onderhoud. Bovendien is de Saxonette Deluxe Plus ontworpen met comfort in gedachten. Het beschikt over een ergonomisch ontwerp, gevoerd zadel, verende voorvork of andere functies die zorgen voor een aangename rijervaring.

Pluspunten
 • Ergonomisch design
 • Elektrisch
 • Geschikt voor verschillende terreinen
 • Milieuvriendelijk
 • Duurzaam
Minpunten
 • Prijzig

De Saxonette Deluxe Plus is verkrijgbaar bij:

5. Vogue E Superior 3 V7 – Beste elektrische bakfiets

Vogue-E Superior 3 V7
Bekijk elektrische fiets

De beste elektrische bakfiets die je kunt kopen is de Vogue E Superior 3 V7. Een bakfiets neemt een hoop voordelen met zich mee, want het is een ideaal vervoermiddel om producten te vervoeren of als je moet verhuizen. De Vogue E Superior 3 V7 is uitgerust met een krachtig elektrisch aandrijfsysteem dat je tijdens het fietsen ondersteunt. Dit betekent dat je met minder inspanning langere afstanden kunt afleggen, heuvels gemakkelijker kunt beklimmen en tegenwind kan overwinnen.

Door te kiezen voor een elektrische bakfiets, zoals de Vogue E Superior 3 V7, draag je bij aan een milieuvriendelijke manier van reizen. Elektrische fietsen produceren geen uitstoot van broeikasgassen en helpen bij het verminderen van de ecologische voetafdruk.

Vogue is een bekend en betrouwbaar merk, en de Vogue E Superior 3 V7 is ontworpen met aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid. Dit zorgt voor een langere levensduur van de bakfiets en minder onderhoud. De Vogue E Superior 3 V7 is ook ontworpen met comfort in gedachten. Het beschikt over een ergonomisch ontwerp, geveerde voorvork, comfortabel zadel of andere functies die zorgen voor een aangename rijervaring.

Pluspunten
 • Uitneembare accu
 • Actieradius tot 100 km
 • Genoeg ruimte in de bak
 • Duurzaam
 • Milieuvriendelijk
Minpunten
 • Prijzig

De Vogue E Superior 3 V7 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Dat is een goede vraag en we geven er graag antwoord op. Het mag duidelijk zijn dat de ene elektrische fiets de andere niet is en je hebt keuze uit verschillende modellen, die ook in uiteenlopende prijsklasse verkrijgbaar zijn. Je kunt ook het beste de elektrische fietsen vergelijken, zodat je uiteindelijk een weloverwogen beslissing kan maken. Let hierbij dan niet alleen op de prijs, maar ook de kwaliteit van de fiets en of die ook aan je behoeftes kan voldoen.

Welke elektrische fiets past bij mij?

Een veelgestelde vraag is welke elektrische fiets bij je past, maar dat is afhankelijk van welk type fietser je bent. Bij elektrische fietsen is het ook belangrijk om na te denken over de afstanden die je gemiddeld aflegt. Wellicht heb je behoefte aan meer accucapaciteit, zodat je ook langere afstanden kunt fietsen. Het is ook slim om te kijken naar de maat van een fiets en na te gaan of de maat geschikt is voor jouw lichaamstype.

Actieradius van de elektrische fiets

Zoals gezegd speelt de actieradius een belangrijke rol in de keuze die je maakt. Hoe groter de actieradius, des te langer je plezier hebt van trapondersteuning. Gemiddeld heeft een elektrische fiets een actieradius van 100 tot 150 kilometer voordat je de accu weer moet opladen.

Materiaal van de elektrische fiets

Het materiaal van de elektrische fiets is belangrijk, want je wilt wel een lichtgewicht en duurzame fiets die erop gebouwd is om lang mee te gaan. Materialen, zoals aluminium, staan erom bekend dat ze duurzaam zijn en voor een langere levensduur van je elektrische fiets zorgen. Mits je de elektrische fiets ook goed onderhoudt.

Ben je van plan om een elektrische fiets te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over elektrische fietsen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over elektrische fietsen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een elektrische fiets en vind je dat jouw elektrische fiets getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw elektrische fiets makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over elektrische fietsen

 • Wat kost een elektrische fiets?

  Een elektrische fiets kost gemiddeld tussen de € 1.100,- en € 2.500,-. Afhankelijk van het model, het merk en de functies die de fiets heeft.

 • Hoe hard gaat een elektrische fiets?

  Een elektrische fiets gaat doorgaans niet harder dan 25 km/u.

 • Hoe werkt een elektrische fiets?

  Een elektrische fiets heeft een elektromotor die je ondersteuning geeft tijdens het trappen. Dat maakt het fietsen minder intensief en je bent sneller op je locatie.

 • Hoe hard mag een elektrische fiets?

  Een elektrische fiets mag maximaal 25 km/u.

 • Wat kost opladen elektrische fiets?

  Het opladen van een elektrische fiets kost gemiddeld € 0,15 per dag. Hoe vaker je fietst, des te vaker je de accu moet opladen. Wat logischerwijs ook voor meer kosten zorgt.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie