De 5 beste jumpstarters van 2024

Wil je weg, heb je pech. Je zult altijd zien dat je accu leeg is op het moment dat het niet uitkomt. Hoe krijg je je auto dan weer aan de praat? Met een goede jumpstarter voor de auto of motor kun je weer snel op pad. Maar wat is de beste jumpstarter?

Jumpstarter kopen

Jumpstarters zijn in verschillende modellen verkrijgbaar en het beste wat je kunt doen voordat je er één aanschaft is om een jumpstarter test en jumpstarter review te lezen. Op die manier kom je meer te weten over het product en wat de voor- en nadelen zijn. Wij helpen je alvast op weg door de beste varianten voor je op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
NOCO Genius GB40 Jumpstarter - Starthulp
NOCO
Genius GB40
2
JTEX Jumpstarter voor Auto - 5 in 1 - Compressor bandenpomp
JTEX
Jumpstarter voor auto 5 in 1
3
Utrai Jumpstarter 12V - 8-in-1 Starthulp - 22.000 mAh
Utrai
Jumpstarter 12V
4
Carpoint Jumpstarter 2in1 LED 12V/17AH 900A
Carpoint
Jumpstarter 2in1
5
Auronic Jumpstarter - 12V - 600A - 7200 mAh - LED-lamp
Auronic
Jumpstarter

Dit zijn ze, de 5 beste jumpstarters van 2024

1. NOCO Genius GB40 – Beste jumpstarter met powerbank

NOCO Genius GB40 Jumpstarter - Starthulp
Bekijk jumpstarter

Ben je op zoek naar de beste jumpstarter met powerbank? Dan is de Genius GB40 van het merk NOCO de beste keuze. Deze krachtige jumpstarter en powerbank in 1 heeft een capaciteit van 1000A en is geschikt voor zowel 6V- als 12V accu’s. Je kunt er eenvoudig je elektrische fiets, auto, camper, boot of zelfs kleine bestelwagen mee opstarten. Wel 3 tot 4 keer als de jumpstarter volledig is opgeladen.

De jumpstarter is gemaakt van stevig kunststof en aluminium en ook spatwaterdicht. De led indicatoren vertellen hoeveel capaciteit de jumpstarter nog heeft of heeft verbruikt. Door de krachtige interne accu hoef je ‘m niet vaak op te laden, maar binnen 3 uur kun je de jumpstarter en powerbank weer volledig opladen. Met de meegeleverde kabels. Een ander pluspunt is de ingebouwde zaklamp waardoor je dus ook altijd verlichting bij de hand hebt.

Pluspunten
 • Behuizing van kunststof/aluminium
 • Geschikt voor 6V en 12V accu’s
 • Binnen 3 uur weer opgeladen
 • Led indicatoren
 • Ingebouwde zaklamp
Minpunten
 • Niet geschikt voor lithium accu’s

De NOCO Genius GB40 is verkrijgbaar bij:

2. JTEX Jumpstarter voor auto 5 in 1 – Beste jumpstarter met compressor

JTEX Jumpstarter voor Auto - 5 in 1 - Compressor bandenpomp
Bekijk jumpstarter

De jumpstarter voor auto 5 in 1 van het merk JTEX is de beste jumpstarter met compressor die je op dit moment kunt bestellen. Eigenlijk is het product meer een survivalkit voor je auto, fiets, boot of ander voertuig met banden en een accu. De jumpstarter heeft een capaciteit van 1000A en is geschikt voor 12V accu’s. Maar je kunt er ook heel makkelijk je smartphone mee opladen en met de ingebouwde compressor kan je snel en eenvoudig je banden oppompen.

De jumpstarter heeft een QC3.0 Quickcharger voor je smartphone of tablet en heeft de capaciteit waarmee je tot 60 keer je auto kunt starten. De jumpstarter heeft ook een led zaklamp en een SOS noodlicht aan boord. Op die manier kun je ook in het donker werken en je kunt een noodsignaal afgeven als je hulp nodig hebt.

Pluspunten
 • Zeer krachtige jumpstarter
 • Powerbank, luchtpomp en jumpstarter in 1
 • QC3.0 Quickcharger voor smartphones
 • Ingebouwde led zaklamp
 • SOS noodlicht
Minpunten
 • Behuizing van ABS plastic

De JTEX Jumpstarter voor auto 5 in 1 is verkrijgbaar bij:

3. Utrai Jumpstarter 12V – Beste jumpstarter met zaklamp

Utrai Jumpstarter 12V - 8-in-1 Starthulp - 22.000 mAh
Bekijk jumpstarter

De Jumpstarter 12V van het merk Utrai is de beste jumpstarter met zaklamp die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. De 8-in-1 starthulp helpt je niet alleen met het opstarten van je voertuig, maar je kunt er ook mobiele apparaten mee opladen. Tot 3 apparaten tegelijkertijd. De jumpstarter heeft een capaciteit van 22000 mAh / 2000A en is geschikt voor vrijwel ieder voertuig.

Alle benodigdheden worden meegeleverd, zoals de bekabeling, terwijl je met de ingebouwde SOS verlichting om hulp kunt vragen en met de led zaklamp ook in het donker kunt werken. De jumpstarter wordt ook geleverd met een handige ruitbreker.

De jumpstarter wordt inclusief alle accessoires geleverd in een schokbestendige hoes, zodat je ‘m eenvoudig mee kunt nemen. Het enige nadeel dat we hebben kunnen ontdekken, is dat de laadtijd van de jumpstarter/powerbank circa 4,5 uur is.

Pluspunten
 • Capaciteit 22000 mAh/2000 A
 • Geschikt voor elk voertuig
 • Inclusief powerbank en ruitbreker
 • Ingebouwde SOS verlichting en led zaklamp
 • Schokbestendige hoes meegeleverd
Minpunten
 • Laadtijd is relatief lang

De Utrai Jumpstarter 12V is verkrijgbaar bij:

4. Carpoint Jumpstarter 2in1 – Beste draagbare jumpstarter

Carpoint Jumpstarter 2in1 LED 12V/17AH 900A
Bekijk jumpstarter

De Jumpstarter 2in1 van het merk Carpoint is de beste draagbare jumpstarter die te koop is. De jumpstarter is geschikt voor het opstarten van 12V voertuigen en voor het opladen van apparaten, zoals een navigatiesysteem en een smartphone. De jumpstarter en powerbank beschikt over een capaciteit van 17000 mAh/900 A en wordt geleverd met geïsoleerde startkabels en accuklemmen.

Door de handgrepen, het design en de hoeken van rubber, is de jumpstarter makkelijk mee te nemen en overal stabiel neer te zetten. Met de ledverlichting en indicator heb je altijd verlichting bij de hand en kun je zelfs op plekken waar het donker is je voertuig starten.

Pluspunten
 • Capaciteit 17000 mAh/900A
 • Geschikt voor ieder 12V voertuig
 • Powerbank geïntegreerd
 • Ingebouwde led verlichting
 • Geïsoleerde startkabels en accuklemmen
Minpunten
 • Geen SOS verlichting

De Carpoint Jumpstarter 2in1 is verkrijgbaar bij:

5. Auronic Jumpstarter – Beste kleine jumpstarter

Auronic Jumpstarter - 12V - 600A - 7200 mAh - LED-lamp
Bekijk jumpstarter

De Jumpstarter van het merk Auronic is de beste kleine jumpstarter die je op dit moment kunt bestellen. De jumpstarter is geschikt voor het opstarten van 12V voertuigen en het opladen van mobiele apparaten, zoals een telefoon of een navigatiesysteem. Met dank aan de geïntegreerde powerbank met een capaciteit van 7200 mAh.

De jumpstarter is volledig waterdicht en wordt geleverd met een handige beschermhoes. Het is ook een compact model, zodat je de jumpstarter makkelijk kunt meenemen. Ledverlichting en een SOS verlichting zijn ook aanwezig terwijl de jumpstarter en powerbank in 1 wordt geleverd met alle benodigde bekabeling.

Pluspunten
 • Capaciteit 7200 mAh/600 A
 • Waterdicht
 • Beschermhoes meegeleverd
 • Inclusief SOS verlichting en led zaklamp
 • Inclusief powerbank
Minpunten
 • Gemaakt van plastic

De Auronic Jumpstarter is verkrijgbaar bij:

Een jumpstarter is een eenvoudig apparaat waarmee je een voertuig, zoals een auto, elektrische fiets of camper, weer kunt starten als je stil komt te staan. Het kunnen lifesavers zijn, omdat ze vaak extra functies hebben waarmee je een SOS verlichting kunt laten pulseren of waarmee je om hulp kunt vragen. Je hebt vaak ook de beschikking over extra verlichting, zodat je ook in het donker kunt werken en soms worden ze geleverd met extra handige toebehoren, zoals een ruitbreker. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een jumpstarter?

Capaciteit

Het eerste waarnaar je kijkt is hoeveel capaciteit een jumpstarter heeft. Kies voor de juiste jumpstarter waarmee je ook je voertuig meerdere keren kunt opstarten of apparaten voor een langere tijd kunt opladen. Vooral voor langere ritten door het niemandsland is het fijn dat je een jumpstarter en powerbank met voldoende capaciteit bij je hebt.

Draagbare exemplaren

Het is ook prettig wanneer je kiest voor een draagbaar exemplaar. Op die manier kun je de jumpstarter makkelijk meenemen en gebruiken. Let er dan ook op dat de jumpstarter geleverd wordt met een stevige en het liefste een schokbestendige beschermhoes en het is meer dan gewenst dat de jumpstarter ook waterdicht is. Geïsoleerde startkabels en accuklemmen zijn ook geen overbodige luxe.

Welke jumpstarter is geschikt voor mijn auto?

Per jumpstarter staat aangegeven voor welke voertuigen die geschikt zijn en waar je voertuig ook aan moet voldoen om ‘m te kunnen opstarten met de jumpstarter die je koopt. Wil je er echt absoluut zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt? Neem dan contact op met de fabrikant en bespreek het model van je voertuig. Zij kunnen je precies vertellen of de jumpstarter wel of niet geschikt is.

Jumpstarters vergelijken

Jumpstarters heb je in verschillende soorten, maten en prijsklasse en het beste wat je kunt doen voordat je op de bestelknop drukt, is om jumpstarters te vergelijken. Op die manier kom je meer te weten over de verschillen en alle voor- en nadelen van de verschillende modellen. En je kunt wellicht ook nog een flinke euro besparen als je de producten op de prijs vergelijkt.

Veelgestelde vragen over jumpstarters

 • Hoe werkt een jumpstarter?

  Een jumpstarter heeft een ingebouwde accu met een lading waarmee je elektrische apparaten en voertuigen kunt opstarten. Dus ook een 12V accu van je auto of scooter. Het opstarten van een voertuig werkt eigenlijk precies hetzelfde als wanneer je startkabels, accuklemmen en een tweede voertuig gebruikt. Alleen nu kun je de auto of een ander voertuig starten zonder een tweede voertuig nodig te hebben.

 • Welke jumpstarter gebruikt ANWB?

  De ANWB gebruikt in de basis de jumpstarters van het merk NOCO, maar het verschilt per monteur.

 • Hoe vaak moet je een jumpstarter opladen?

  De jumpstarter hoef je niet vaak op te laden, omdat de ladingen lang bewaard blijven in de stevige loodzuuraccu die in een jumpstarter is verwerkt. De indicatoren op de jumpstarter geven op tijd aan wanneer de accu weer moet worden opgeladen.

 • Hoe sluit je een jumpstarter aan?

  Een jumpstarter sluit je aan met de meegeleverde startkabels en accuklemmen. Je bevestigt eerst de rode en daarna de zwarte klemmen op de corresponderende contactpunten van het voertuig dat je wilt opstarten.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie