De 5 beste koptelefoons van 2024

Een koptelefoon kopen is tegenwoordig eigenlijk niet mogelijk zonder eerst een beetje onderzoek te doen. Het vinden van de beste koptelefoon wil tegenwoordig immers nog wel eens een uitdaging vormen. Dat is het gevolg van het grote en gevarieerde aanbod dat op de markt is terug te vinden. Stel jij jezelf ook de vraag “wat is een goede koptelefoon” en wil je graag op een eenvoudige manier kennis kunnen maken met de beste exemplaren die er op de markt zijn terug te vinden? Dan is het zeker een aanrader om even de vijf beste koptelefoons van 2024 te ontdekken hier op deze pagina!

Merk
Model
1
Sennheiser HD 660 S - Koptelefoon
Sennheiser
HD 660 S
2
Logitech - Zone Wireless Teams Bluetooth headset
Logitech
Zone Wireless Teams
3
JBL Club One - draadloze over-ear koptelefoon
JBL
Club One
4
Sony WH-1000XM4 - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling
Sony
WH-1000XM4
5
Sony MDR-ZX110 - On-ear koptelefoon
Sony
MDR-ZX110

Dit zijn ze, de 5 beste koptelefoons van 2024

1. Sennheiser HD 660 S – Beste topklasse koptelefoon

Sennheiser HD 660 S - Koptelefoon
Bekijk koptelefoon

De Sennheiser HD 660 S laat je genieten van het best mogelijke geluid. Deze opvolger van de toch wel legendarische HD 650 heeft niet alleen een verbeterd ontwerp gekregen, daarnaast levert ze nog betere prestaties. De lagere impedantie zorgt ervoor dat het geluid dienst kan doen als een absolute referentie. Dit ook wanneer ze wordt aangesloten aan een hi-res mobiele speler. Voor deze topklasse koptelefoon geldt dat ze zich prefereert als een elegant ontworpen stukje kwaliteitsengineering. Ze levert gebruikers niet alleen een uitermate precieze klank, maar bovendien ook een uitstekend draagcomfort. De veeleisende luisteraar zal dan ook wellicht in een mum van tijd verkocht zijn.

De Sennheiser HD 660 S heeft een breed frequentiebereik van tussen de 10 en 41.000 Hertz. Deze zorgt ervoor dat de hoofdtelefoon ontzettend gedetailleerd klinkt. Het geluid klinkt zeer ruimtelijk, in het bijzonder als gevolg van de open klankkast. Dit zorgt ervoor dat deze koptelefoon zich uitstekend leent voor thuisgebruik. Het enige nadeel waar je rekening mee moet houden bij deze topklasse koptelefoon heeft betrekking tot de impedantie van 150 Ohm. Deze zorgt ervoor dat de koptelefoon niet geschikt is voor mobiele toestellen die niet zijn voorzien van een hoofdtelefoonversterker.

Pluspunten
 • Gedetailleerde geluidsweergave dankzij frequentiebereik van 10 tot 41.000 Hertz
 • Natuurgetrouw en ruimtelijk geluid als gevolg van de open klankkast
 • Over-ear koptelefoon garandeert een uitstekend draagcomfort
Minpunten
 • Door de impedantie van 150 Ohm niet geschikt voor mobiele toestellen (zonder hoofdtelefoonversterker)

De Sennheiser HD 660 S is verkrijgbaar bij:

2. Logitech Zone Wireless Teams – Beste koptelefoon met Bluetooth headset

Logitech - Zone Wireless Teams Bluetooth headset
Bekijk koptelefoon

De Logitech Zone Wireless Teams maakt het mogelijk om op een comfortabele manier urenlang aan de telefoon te hangen met je klanten. Het koppelen van deze koptelefoon of headset is perfect mogelijk aan elke smartphone, laptop of pc. In eerste instantie valt meteen op dat deze headset is voorzien van de noise cancelling technologie. Deze zorgt ervoor dat al het storende omgevingsgeluid op een efficiënte manier kan worden weggefilterd. Bovendien zal ook je gesprekspartner alleen maar kunnen stellen dat hij je perfect hoort. De microfoon onderdrukt namelijk ruis van de achtergrond. Hierdoor hoort iedereen jou aan de andere kant van de “lijn” luid en duidelijk.

Op de oorschelpen zijn verschillende knoppen terug te vinden die het mogelijk maken om bijvoorbeeld een oproep snel en eenvoudig op te nemen. Ook het harder of net zachter zetten van het geluid is hiermee in een handomdraai gebeurd. De headset beschikt bovendien over een uitstekende compatibiliteit met enkele van de vaakst gebruikte programma’s op de markt. Het gaat hierbij dan om software zoals bijvoorbeeld Zoom, Teams evenals Google Meet. Dit zorgt ervoor dat deze headset eigenlijk werkt als “plug & play” apparaat.

Pluspunten
 • Noise-cancelling zorgt ervoor dat je geen last hebt van storende omgevingsgeluiden
 • Bluetooth maakt het mogelijk om de headset eenvoudig te verbinden met allerhande (mobiele) systemen
 • Ruisonderdrukking garandeert ook de beste geluidskwaliteit voor jouw gesprekspartner
Minpunten
 • Het on-ear ontwerp wordt door veel mensen als minder comfortabel ervaren dan een over-ear headset

De Logitech Zone Wireless Teams is verkrijgbaar bij:

3. JBL Club One – Beste draadloze over-ear koptelefoon

JBL Club One - draadloze over-ear koptelefoon
Bekijk koptelefoon

De JBL Club One koptelefoon zorgt ervoor dat je helemaal op kan gaan in de muziek. Voor deze koptelefoon geldt in eerste instantie dat ze erin slaagt om omgevingsgeluiden op optimale wijze te dempen. Dit gebeurt door middel van de inmiddels vaak beproefde noise cancelling technologie. Hierdoor hoor je meer van de muziek en vooral veel minder van de omgeving waarin je vertoeft. Zou je graag willen kunnen genieten van een nog betere geluidskwaliteit? Dat kan door met deze koptelefoon te luisteren naar Hi-res audio bestanden. Deze bestanden zijn merkelijk groter in vergelijking met MP3-bestanden wat ervoor zorgt dat je veel meer details zal horen.

Op het ogenblik dat de noise cancelling is uitgeschakeld (dit kan namelijk zeer eenvoudig door de gebruiker gebeuren) kan je rekenen op een batterijduur van zo’n slordige 45 uur. Wanneer je wel graag wil kunnen genieten van de voordelen die noise cancelling met zich meebrengt bedraagt de batterijduur nog slechts 23 uur. Het enige nadeel dat wordt aangehaald voor deze JBL Club One koptelefoon heeft te maken met de bediening. Deze gebeurt namelijk niet door middel van een touchpad, maar wel door middel van fysieke knoppen die zich op de oorschelp bevinden.

Pluspunten
 • Actieve noise cancelling zorgt voor het dempen van omgevingsgeluiden
 • Mogelijkheid tot het afspelen van Hi-res audiobestanden voor nog meer detail
 • Personaliseer je geluidsweergave door middel van de JBL MyHeadPhones app
Minpunten
 • Bediening niet mogelijk door middel van een touchpad, maar enkel met fysieke knoppen

De JBL Club One is verkrijgbaar bij:

4. Sony WH-1000XM4 – Beste Noice Cancelling koptelefoon

Sony WH-1000XM4 - Draadloze over-ear koptelefoon met Noise Cancelling
Bekijk koptelefoon

De Sony WH-1000XM4 wordt door heel wat experten bestempeld als de beste noise cancelling koptelefoon op de markt. Tijdens een gesprek met iemand is er niets vervelender dan geconfronteerd worden met storende omgevingsgeluiden. Door gebruik te maken van een koptelefoon die beschikt over noise cancelling technologie wordt voorkomen dat je op deze manier wordt gestoord. Dit niet alleen tijdens gesprekken, maar ook wanneer je gewoon leuk naar je favoriete muziek wil luisteren. Door de actieve noise cancelling worden niet alleen storende geluiden uit de omgeving weggefilterd, daarnaast wordt ook ruis weggehaald.

Op het ogenblik dat je een gesprek met iemand aangaat zorgt deze Sony WH-1000XM4 ervoor dat de muziek wordt gepauzeerd. Het omgevingsgeluid wordt dan versterkt. Dit zorgt ervoor dat je de koptelefoon niet hoeft af te zetten wanneer je dat liever niet wil. Tot slot spreekt het voor zich dat je het maximale uit deze koptelefoon haalt wanneer je ervoor kiest om de Sony Headphones Connect app te downloaden. Op deze manier kunnen verschillende slimme functies geheel worden afgestemd op maat van jouw wensen. Het geluid aanpassen kan op deze manier ook eenvoudig gebeuren door middel van de equalizer. In ieder geval, wanneer jij op zoek bent naar de beste noise cancelling koptelefoon kan kiezen voor dit exemplaar van Sony zeker de moeite waard zijn.

Pluspunten
 • Actieve noise cancelling voorkomt de invloed van storende omgevingsgeluiden
 • Bij het aangaan van een gesprek pauzeert de muziek en wordt het omgevingsgeluid versterkt
 • Uitstekende personalisatiemogelijkheden door de Sony Headphones Connect app
Minpunten
 • Niet waterbestendig

De Sony WH-1000XM4 is verkrijgbaar bij:

5. Sony MDR-ZX110 – Beste goedkope koptelefoon

Sony MDR-ZX110 - On-ear koptelefoon
Bekijk koptelefoon

Wie kiest voor een Sony koptelefoon weet eigenlijk zo goed als zeker dat er wordt gekozen voor een exemplaar die beschikt over een meer dan degelijke kwaliteit. Dit zelfs wanneer er sprake is van een toegankelijk prijskaartje. Dat bewijst de Sony MDR-ZX110 eens temeer. Deze goedkope koptelefoon heeft namelijk in de praktijk toch heel wat moois voor jou in petto. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de aanwezigheid van ingebouwde neodymium magneten. Deze zorgen ervoor dat er altijd kan worden genoten van een aantrekkelijke, diepe basweergave. Hierdoor kan je urenlang luisteren naar niet alleen helder, maar ook krachtig geluid.

Tijdens het beluisteren van je favoriete muziek met deze goedkope koptelefoon uit de fabriek van Sony zal je ook niet worden gehinderd door een gebrekkig comfort, in tegendeel. Het lage gewicht van de koptelefoon zorgt er in combinatie met de oorkussens voor dat je altijd bent verzekerd van een prima comfort. Heb je toch een bepaalde reden om de Sony MDR-ZX110 af te zetten? Dan kan je er gewoon eenvoudig voor kiezen om de oorkleppen in te vouwen. Zo past ze perfect in je tas of zelfs in je jaszak. Eén ding staat in ieder geval vast, voor gebruikers met een beperkt budget is deze voordelige Sony koptelefoon zeker het overwegen waard.

Pluspunten
 • Neodymium magneten zorgen voor een diepe basweergave
 • Het platte snoer voorkomt dat ze snel in de knoop slaat
 • Inklapbare oorschelpen zorgen voor meer draagcomfort
 • Een prijs-kwaliteit uitstekende koptelefoon
Minpunten
 • Geen aanwezige knoppen om de muziek mee te bedienen

De Sony MDR-ZX110 is verkrijgbaar bij:

Koptelefoon kopen: waar moet je op letten?

Wil je graag een nieuwe koptelefoon kopen, maar is het voor jou niet helemaal duidelijk waar nu precies op te letten? Wij hebben alvast enkele belangrijke aandachtspunten op een rijtje gezet.

1. Hoe wil je de koptelefoon dragen?

In eerste instantie zal je willen kijken naar de manier waarop de koptelefoon exact is uitgevoerd. Hierbij maken we een onderscheid tussen on-ear en in-ear exemplaren. Voor de on-ear exemplaren geldt dat de oorkussens volledig rusten op het oor. Ze zijn vaak niet alleen licht van gewicht, maar zitten ook lekker zacht op de oren. Het enige nadeel is dat ze na verloop van tijd wat kunnen drukken op de oren waardoor ze toch kunnen zorgen voor irritatie. Voor in-ear oordopjes geldt dat ze volledig in de oorschelp verwerkt zitten. Dit heeft als gevolg dat ze goed blijven zitten en je er bovendien zo goed als niets van voelt. In het bijzonder onder sporters zijn deze in-ear oordopjes razend populair.

2. Voorzien van noise cancelling of niet?

Sinds de lancering van de zogenaamde noise cancelling technologie op de markt geven het merendeel van de mensen die een koptelefoon wensen te kopen de voorkeur aan een exemplaar die gebruik maakt van deze techniek. Dat is ook niet zo vreemd. Noise cancelling zorgt er namelijk voor dat de omgevingsgeluiden sterk gereduceerd kunnen worden. Dit laat je optimaal genieten van je muziek of zorgt ervoor dat je ongestoord gesprekken kan voeren.

3. Draadloos of met kabel?

De tijd dat koptelefoons nog allemaal beschikten over een kabel ligt reeds lang in het verleden. Tegenwoordig zijn zowat alle moderne exemplaren volledig draadloos. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van bluetooth. Draadloze koptelefoons zijn in de regel wel een stukje duurder, maar bieden je uiteraard wel heel wat extra gebruiksgemak.

Welke koptelefoon past het beste bij mij?

Welke koptelefoon het beste bij je past is in de praktijk vooral afhankelijk van het doel waarvoor je ze gaat gebruiken. Neem nu bijvoorbeeld mensen die een koptelefoon willen kopen om te gaan sporten. Voor hen geldt dat zogenaamde in-ear exemplaren doorgaans de beste keuze zijn. Zij blijven goed zitten tijdens het sporten en gaan vaak niet gebukt onder een beetje zweet. Voor reizigers is een zogenaamde noise cancelling koptelefoon aan te raden. Zo worden ze niet gestoord door bijvoorbeeld de ronkende motor van een vliegtuig.

Ben je van plan om je koptelefoon vooral te gebruiken om mee te bellen? Dan is ruisonderdrukking doorgaans een must. Bovendien is het dan mogelijks interessant om te kiezen voor een koptelefoon met aanwezige knopjes voor bijvoorbeeld het opnemen van een oproep. Voor DJ’s geldt dan weer dat zij wellicht de voorkeur zullen geven aan een koptelefoon met draaibare oorschelpen. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, welke koptelefoon het beste bij je past wordt vooral bepaald door de situatie waarin je ze wenst te gebruiken.

Hoe werkt een draadloze koptelefoon voor TV?

Ongestoord televisie kijken en daarbij kunnen genieten van het best mogelijke geluid? Of wil je er zeker van zijn dat je de mensen om je heen niet stoort wanneer je een stevige actiefilm opzet? In beide gevallen kan het interessant zijn om een koptelefoon aan te sluiten op je TV. Vroeger gebeurde dat door je koptelefoon aan te sluiten op de 3.5 mm jack uitgang op je TV. Tegenwoordig kan dat uiteraard doorgaans zonder probleem draadloos gebeuren. Het koppelen van een draadloze koptelefoon met een TV werkt dan ook erg eenvoudig door middel van bluetooth pairing. Zorg ervoor dat beide systemen met elkaar worden gekoppeld (vaak door het ingedrukt houden van knoppen op allebei de apparaten) en je kan meteen genieten van het beste geluid uit je tv rechtstreeks in je koptelefoon. Dit bovendien zonder gebruik te maken van vervelende kabels!

Veelgestelde vragen over koptelefoons

 • Wat is een goede koptelefoon?

  Een goede koptelefoon met draad is de Sennheiser HD 559. Deze headset biedt een uitstekende geluidskwaliteit en optimaal draagcomfort door de kunstlederen oorkussens. De beste draadloze headset is de Sony WH-1000MX4 die eveneens kunstlederen oorkussens bevat, een uitstekende geluidskwaliteit biedt en Active Noise Cancelling bevat. De Sony WH-1000MX4 is eenvoudig aan apparaten, zoals smartphones en tablets te koppelen via Bluetooth.

 • Welke koptelefoon gaat het hardst?

  Koptelefoons hebben een beveiligingssysteem aan boord zodat het geluid nooit te hard kan worden weergegeven. Dit is ter bescherming van het gehoor van de gebruiker. Maar er zijn wel hoofdtelefoons die een betere geluidskwaliteit bieden dan de concurrerende modellen. De Sony WH-1000MX4 is op dit moment de hoofdtelefoon die het beste geluid weergeeft.

 • Wat kost een goede koptelefoon?

  Een goede koptelefoon met draad kost gemiddeld € 100,- terwijl een draadloze hoofdtelefoon al snel € 200,- kost. Deze headsets zijn prijzig, omdat zij vaak een uitstekende geluidskwaliteit bieden, maar ook extra functionaliteit bieden, zoals Active Noise Cancelling in de oordoppen. Bij headsets zijn ook zaken, zoals Noice Cancelling in de microfoon die de prijs van het product bepalen. Een goede headset kost gemiddeld € 250,- tot € 300,-.

 • Welke koptelefoon voor sporten?

  De Bose Noise Cancelling headphones 700 is op dit moment de beste koptelefoon om mee te sporten. De koptelefoon blijft goed zitten tijdens het sporten en schermt je volledig af van de omgeving. Je kunt er ook voor kiezen om de Active Noise Cancelling uit te schakelen zodat je in drukke omgevingen toch geluiden hoort. Zoals naderende sirenes. De Bose Noise Cancelling headphones 700 heeft ook een microfoon aan boord en is dus ook geschikt om mee te bellen. De hoofdtelefoon koppel je eenvoudig via Bluetooth aan een smartphone.

 • Wat is beter voor je oren koptelefoon of oortjes?

  Koptelefoons worden in de basis gekozen wanneer je jezelf ook wilt kunnen afschermen van omgevingsgeluiden terwijl je oordopjes kiest als je een hoofdtelefoon wilt dragen die minder weegt. Daarnaast bieden oortjes meer comfort tijdens het sporten en zijn ze eenvoudig op te bergen als je ze niet meer gebruikt. De keuze voor een koptelefoon of oortjes is dus afhankelijk van wat voor jou belangrijk is.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie