De 5 beste tv’s van 2021

Ben je op zoek naar een (nieuwe) televisie? De mogelijkheden zijn echt eindeloos. We kunnen goed begrijpen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Tegenwoordig heb je super veel verschillende soorten tv’s wat de keuze ontzettend lastig maakt. Ga je voor een OLED tv? Moet de televisie beschikken over 4K? Of misschien zelfs wel 8K? Wil je graag een smart tv? Of wil je een combinatie van dit alles? Het is een goed idee je goed te verdiepen in de verschillende soorten televisies die beschikbaar zijn op de markt. Door je in te lezen kom je erachter welk soort het beste bij jouw wensen past. Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe televisie? We geven je graag antwoord op de vraag, maar eerst behandelen we de vijf best geteste televisies van 2020:

Merk
Model
1
Sony KD65AF9BAEP - 4K OLED TV
Sony
KD65AF9BAEP
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
2
LG OLED55E9PLA - 4K OLED TV
LG
OLED55E9PLA
3
Philips 65OLED934-12 tv met ambilight
Philips
65OLED934/12
4
Samsung The Frame UE65LS003AS
Samsung
The Frame UE65LS0003AS
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
5
Samsung GQ65Q950RGT - 8K TV
Samsung
8K QLED 65Q950RGT

Dit zijn ze, de 5 beste tv's van 2021

1. Sony KD65AF9BAEP – Beste 4K OLED tv

Sony KD65AF9BAEP - 4K OLED TV
Bekijk tv

De Sony KD-65AF9 met zijn 4K resolutie (3840 × 2160) 120Hz OLED scherm geeft pure klasse op het gebied van beeld en geluid. Deze tv wordt aangestuurd door de 4K HDR Processor X1 met HDR ondersteuning. Een flinke verbetering van kleurnauwkeurigheid, het contrast en de helderheid voor een realistische beeldkwaliteit.

Ook het geluid is erg goed te noemen, wat komt door de Acoustic Surface Audio+, waarbij het geluid van meerdere kanten komt. Met zijn dubbele subwoofers maakt de Sony KD-65AF9 een echte thuisbioscoop ervaring. Deze high-end smart tv is verkrijgbaar in 55 inch (139 cm) en 65 inch (165 cm). Ondersteunt onder andere de HDR10, HLG, en Dolby Vision HDR standaarden.

Pluspunten
 • Fantastisch geluid met Acoustic Surface Audio+ en geen soundbar nodig
 • Met de snelle beeldverversing worden beelden vloeiend weergegeven
 • Contrast en beeldkwaliteit
Minpunten
 • Heeft een behoorlijk prijskaartje

De Sony KD65AF9BAEP is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

2. LG OLED55E9PLA – Beste prijs- kwaliteit tv

LG OLED55E9PLA - 4K OLED TV
Bekijk tv

De LG OLED55E9PLA televisie is volgens ons dé televisie met de beste prijs- en kwaliteitsverhouding. De OLED televisie is in vergelijking met een LED-scherm ontzettend dun. Het OLED-scherm zorgt voor een perfecte weergave van de zwarte kleuren en daarmee voor een goed kleurcontrast. De beeldkwaliteit is ontzettend levendig door de allernieuwste ingebouwde OLED-panelen.

De televisie heeft een uitstekende geluidskwaliteit. Het systeem wordt ondersteund door Dolby Atmoas, AI sound en AI Acoustic Tuning. AI sound zorgt automatische voor het beste soundprofiel van het programma of de film die je aan het kijken bent en AI Acoustic Tuning zorgt voor een goede akoestische afstemming van het geluid. Deze functie bevindt zich in de afstandsbediening van de televisie. De afstandsbediening ligt bijna altijd naast of in de buurt van diegene die televisie kijkt. Door vanaf de afstandsbediening het geluid op te vangen, kan het systeem controleren of het geluid juist wordt ontvangen. Is dit niet het geval, dan wordt de akoestiek automatisch aangepast. De televisie bevat een 60 watt speaker. Het geluid van deze televisie is goed, maar voor een echt krachtig geluid kan je beter voor een andere televisie gaan. Ook kan je je televisie natuurlijk uitbreiden met een soudbar. Hierover lees je alles in ons artikel over de beste soundbars.

In het home dashboard van de LG OLED55E9PLA worden alle apparaten die met hetzelfde wifi netwerk verbonden zijn getoond en kun je hiermee verbinden. Hierdoor hoef je geen gebruik meer te maken van bijvoorbeeld Apple TV of de Google Chromecast.

Pluspunten
 • Haarscherp beeld
 • Perfect kleurcontrast
 • Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
 • Beschikbaar in 55 of 65 inch
Minpunten
 • Geluid is prima, maar niet van hoogstaande kwaliteit

De LG OLED55E9PLA is verkrijgbaar bij:

3. Philips 65OLED934/12 – Beste 4K tv met ambilight

Philips 65OLED934-12 tv met ambilight
Bekijk tv

De 65OLED934/12 televisie van Philips is de beste 4K televisie met ambilight. De televisie is voorzien van een oled paneel en 4K ultra HD resolutie. Dat wil zeggen dat de beeldkwaliteit van deze televisie uitstekend is. De televisie ondersteunt alle belangrijke HDR-formaten, zoals bijvoorbeeld Dolby Vision. In het ontwerp wordt veel gebruik gemaakt van glas en metaal wat de televisie ultra dun maakt. De tv is verkrijgbaar in 55 of 65 inch.

Philips staat bekend om het gebruik van ambilight in haar televisies. Dit ambilight bevindt zich aan drie zijden van de televisie, namelijk: aan de linker- en rechterzijde en aan de bovenkant. Aan de onderkant van de televisie bevindt zich een soundbar. In oudere modellen was deze soundbar ingebouwd, maar bij de 65OLED934 staat de soundbar los van de televisie. Ook met soundbar is de televisie eventueel aan de muur te bevestigen.

Het geluid wordt volledig ondersteund door Dolby Atmos. Daarnaast is de televisie te bedienen via Google Assistant.

Pluspunten
 • Verkrijgbaar in 55 en 65 inch
 • Inclusief soundbar
 • Ondersteunt alle belangrijke HDR-formaten
 • Ambilight aan drie zijden

De Philips 65OLED934/12 is verkrijgbaar bij:

4. Samsung The Frame UE65LS0003AS – Beste schilderij tv

Samsung The Frame UE65LS003AS
Bekijk tv

The Frame UE65LS0003AS van het merk Samsung is de beste schilderij tv van dit moment.

Wanneer de televisie niet aanstaat, dient het apparaat als echt schilderij in de zogenoemde ‘art modus’. Zelfs wanneer je heel goed kijkt, heb je niet door dat je gewoon naar een televisie zit te kijken. Dit komt door de lichtgevoelige helderheid: het frame past zich aan aan  het licht en de kleurtemperatuur in de kamer. Door jouw smartphone (of een USB-stick) te verbinden met de televisie plaats je jouw eigen foto’s op de televisie, maar je kunt ook kiezen uit de 100 beschikbare kunstwerken van allerlei verschillende kunstenaars.

Uiteraard heeft de televisie ook een lijst. Deze is verkrijgbaar in de volgende kleuren hout: wit, walnoot en beige. De lijst bevestig je strak tegen de muur door de meegeleverde ‘no gap’-muurbeugel. Hoe werk je dan al die kabels weg? Naast de stroomkabel heeft de tv slechts nog één transparante kabel leidt naar de one connect box. Aan deze box koppel je vervolgens al je apparaten. De televisie werkt op bewegingssensoren waardoor de televisie in ‘art modus’ automatisch uitschakelt wanneer het geen beweging detecteert.

De televisie zelf is voorzien van scherpe UHD resolutie en is in staat de HDR-beelden volledig weer te geven.

Pluspunten
 • Televisie en schilderij in één
 • Met frame beschikbaar in verschillende kleuren
 • Ingebouwde bewegingssensoren
Minpunten
 • Het moet in je interieur passen

De Samsung The Frame UE65LS0003AS is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

5. Samsung 8K QLED 65Q950RGT – Beste 8K tv

Samsung GQ65Q950RGT - 8K TV
Bekijk tv

Deze 8K QLED 65Q950RGT van Samsung is de beste 8K televisie van dit moment. Tegenwoordig worden er steeds meer televisieprogramma’s in 8K uitgezonden waardoor het super interessant is om een 8K televisie aan te schaffen, zelfs de nieuwe xbox en playstation spelen in op 8K. De voorkant van het scherm is voorzien van 99% beeld. Dat wil zeggen dat er maar een hele kleine dunne rand aan de onderkant van de televisie zit.

De televisie is voorzien van ‘adaptive picture’ dat wil zeggen dat de helderheid en het contrast van het beeld wordt aangepast aan het licht in de kamer. Dit geldt ook voor het geluid door de ‘active voice amplifier’. Deze functie stemt af met het geluid in de kamer. Op basis hiervan wordt eventueel het geluid van stemmen verhoogd.

Pluspunten
 • 8K televisie
 • 99% scherm
 • Met active voice amplifier en adaptive picture
Minpunten
 • Erg duur

De Samsung 8K QLED 65Q950RGT is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe tv?

Het kopen van een nieuwe televisie is voor iedereen anders. We hebben niet allemaal dezelfde wensen en behoeften en kijken niet allemaal naar dezelfde programma’s of films. Er bestaan echt ontelbaar veel televisies. De één hecht veel waarde aan een goede televisie, de ander niet. Waar kun je op letten als je een nieuwe televisie koopt? We helpen je er graag bij.

Ten eerst geven we je graag de eerste en beste tip. Wanneer je denkt een geschikte televisie gevonden te hebben, probeer deze dan thuis uit. Thuis zul je altijd een andere ervaring hebben als wanneer de televisie in de winkel hangt. Vaak heb je hier zoveel verschillende indrukken dat je sowieso door de bomen het bos niet meer ziet. Het is ook lastig in te beelden hoe de televisie eruit ziet in jouw kamer en of het überhaupt past op de plaats waar jij het bedacht had.

Voor je naar de winkel gaat of online op zoek gaat naar een televisie is het belangrijk om te weten wat een aantal termen inhouden. Weet jij bijvoorbeeld wat High Dynamic Range (HDR) is en betekent? HDR zorgt voor een superscherp beeld op jouw televisie en is vergelijkbaar met de helderheid en scherpte van jouw smartphone, maar dan groter. Televisiezenders geven nog niet het HDR-signaal waardoor HDR alleen nuttig is wanneer je bijvoorbeeld veel gebruik maakt van apps als Netflix, Videoland, YouTube en Apple TV.

Ga je voor high definition (HD), 4K of 8K?

Wanneer je op zoek gaat naar een televisie kun je kiezen voor high definition (HD), 4K of 8K. Wat precies het verschil hiertussen is, leggen we je graag uit bij ‘Wat is 4K televisie?’. In principe komt het neer op dat 4K televisie vier keer zoveel meer pixels heeft dan HD televisie. 8K televisie heeft acht keer zoveel meer pixels dan bij een HD-televisie. Het is de vraag of je voor 8K televisie wil gaan, omdat veel programma’s, apps, films et cetera nog niet beschikbaar zijn in 8K. Die ontwikkeling is op dit moment wel volop gaande dus binnenkort zal er vast meer beschikbaar zijn en kan het enorm interessant zijn om wel voor een 8K televisie te gaan.

Ga je voor LED, OLED of QLED?

Het grote verschil tussen LED en OLED en QLED is dat bij LED-schermen de kleur zwart niet ‘echt’ weergegeven kan worden. Dit kan met OLED- en QLED-schermen wel en daar is het contrast tussen de verschillende kleuren ook veel hoger. Het verschil tussen OLED en QLED is dat bij OLED gebruik wordt gemaakt van speciale pixels. Bij QLED zit er een speciale laag over het scherm waar zich nanokristallen in bevinden. Het verschil tussen OLED en QLED is niet zo groot in beeldkwaliteit. Kijk je naar het verschil in prijs dan is dat verschil echter wel groot. Dit geldt ook voor OLED-schermen. Televisies met OLED-schermen zijn verkrijgbaar vanaf €1000,-. Het is dus maar net waar je zelf waarde aanhecht.

Om echt zeker te zijn van je aankoop, raden we je nogmaals aan om de televisie thuis uit te proberen.

Wat is 4K televisie?

4K televisie is televisie met een hele hoge resolutie, waardoor er een fantastisch kleurcontrast ontstaat op jouw televisie. Met 4K televisie heb je vier keer zoveel meer pixels als bij normale HD. De resolutie van een HD-televisie is 1280 x 720 pixels, terwijl 4K televisie 3840 x 2160 pixels bevat. Je kijkt dus eigenlijk naar vier keer zoveel mooiere beelden. 4K werd eerst voornamelijk gebruikt in bioscopen, maar gelukkig kunnen we nu ook thuis genieten van dit waanzinnige beeld. Het voordeel hiervan is dat je ontzettend scherpe beelden krijgt en daardoor de kijkervaring en beleving nog intenser wordt.

Wat is een smart tv?

Tegenwoordig zijn (bijna) alle nieuwe televisies smart tv’s, maar wat betekent het eigenlijk? Een smart tv is een televisie die verbonden is met het internet. Door de verbinding met internet kun je gebruik maken van verschillende geïnstalleerde apps, zoals Netflix, YouTube, RTL XL en Videoland. Deze apps zijn al automatisch geïnstalleerd. Dit betekent dat je niet zelf kunt bepalen welke apps er worden toegevoegd in het menu van de televisie. Hierdoor kan het ook voorkomen dat er apps verdwijnen. Wil je dit nou voorkomen, denk er dan eens over na om een losse mediaspeler aan te schaffen. Hierdoor vul je de voor jou eventueel ontbrekende apps aan.

Plaats een reactie