De 5 beste autostoeltjes van 2024

Als je kleine kinderen of baby’s veilig in de auto wilt vervoeren dan is het verstandig om hiervoor een veilige en goedgekeurde autostoel te kopen. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar dus soms is een goede keuze maken lastig. Wil je een autostoel kopen en vraag je je af wat nou de beste autostoel is? Wat je je goed moet realiseren is ten eerste wat voor soort autostoel je nodig hebt. Is het om kleuters of wat oudere kinderen te vervoeren of zoek je een baby autostoel? Autostoelen worden in principe in groepen verdeeld, zodat je weet welke maat geschikt is voor welke leeftijd of lengte van een kind. Aangezien er verschillende modellen verkrijgbaar zijn is het handig om te kijken wat voor mogelijkheden je graag wilt hebben. Zoek je bijvoorbeeld een draaibare autostoel? Dit kan heel erg handig zijn als je je kind vaak in en uit de auto moet halen. Een slapend kind kan je bijvoorbeeld met een stoel die draaibaar is veel makkelijker uit de auto halen. Voor ieder budget en wensen is er een goede en veilige autostoel beschikbaar. Nu is het dus alleen nog de juiste keuze maken uit het grote aanbod.

Merk
Model
1
Maxi-Cosi Mica i-Size Autostoeltje - 360° draaibaar
Maxi-Cosi
Mica i-Size
2
Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje - 90° draaibaar
Maxi Cosi
Axiss Autostoel
3
Maxi-Cosi Tobi Autostoeltje
Maxi-Cosi
Tobi
4
Joie Trillo Shield Ember autostoel
Joie
Trillo Shield Ember
5
Maxi-Cosi Morion i-Size Autostoeltje
Maxi-Cosi
Morion i-Size

Dit zijn ze, de 5 beste autostoeltjes van 2024

1. Maxi-Cosi Mica i-Size – Beste draaibare autostoel

Maxi-Cosi Mica i-Size Autostoeltje - 360° draaibaar
Bekijk autostoeltje

Deze in 2 mooie kleuren verkrijgbare autostoel is ten eerste heel veilig voor je kind. Deze mooie stoel is geschikt voor kinderen met een lengte tot maximaal 105 centimeter. Dat wil dus zeggen dat deze autostoel geschikt is voor kinderen vanaf de geboorte tot de leeftijd van ongeveer 4 jaar, je kan er dus een tijdje mee vooruit en hoeft dus niet op korte termijn weer een andere autostoel aan te schaffen. Het grote voordeel van deze autostoel is dat deze 360 graden draaibaar is. Dit zorgt ervoor dat je kind straks makkelijk zelf in en uit de auto kan stappen en het scheelt je als ouders of grootouders een hoop ongemak zoals bijvoorbeeld rugklachten. Je kunt deze stoel draaien met een hand wat zorgt voor heel veel gebruiksgemak. Omdat deze autostoel zowel achterwaarts gericht als ook voorwaarts gericht gebruikt kan worden is dit de beste draaibare autostoel die op dit moment te koop is. Naast veel gebruiksgemak is deze autostoel voorzien van G-CELL-technologie voor bescherming bij zijdelingse botsingen, deze zorgt ervoor dat een baby bij een eventuele zijwaartse botsing goed beschermd is. De stoel beschikt over een gordelbeschermer zodat je je kind makkelijk uit de stoel kunt halen. De hoofdsteun van deze stoel is in de hoogte verstelbaar. Deze handige stoel past zowel in grotere als in kleinere auto’s.

Pluspunten
 • 360 graden te draaien
 • Compatibel met i-Size
 • Achterwaarts te gebruiken tot ongeveer 4 jaar
 • 5-punts veiligheidsgordel
 • bevestiging via isofix
 • Hoorbare en zichtbare indicatoren voor een correcte bevestiging
Minpunten
 • Zwaar

De Maxi-Cosi Mica i-Size is verkrijgbaar bij:

2. Maxi Cosi Axiss Autostoel – Beste 90 graden draaibare autostoel

Maxi-Cosi Axiss Autostoeltje - 90° draaibaar
Bekijk autostoeltje

Heb je een peuter en ben je op zoek naar gemak? Dan is dit de autostoel die je zoekt! Aangezien kinderen steeds zwaarder worden naarmate ze groeien, kan dat een flinke belasting zijn voor je rug als zijnde (groot) ouder. Deze beste 90 graden draaibare Maxi cosi autostoel kan zowel naar links als naar rechts draaien in een hoek van 90 graden en zo til je je kindje makkelijk in en uit de auto. Je hoeft nooit bang te zijn dat je het stoeltje niet goed teruggedraaid hebt, er zit namelijk een kleurindicator op zodat je in een oogopslag kunt zien dat het stoeltje goed zit en je dus veilig de weg op kan. Dit autostoeltje is heel gemakkelijk te bevestigen met een driepuntsautogordel en heeft een duidelijke gordelroute zodat de autostoel vastzetten een fluitje van een cent is. De hoofdsteun is verstelbaar en de harnasgordels zijn verstelbaar aan de voorkant. Deze handige autostoel groeit dus eigenlijk gewoon met je kind mee! De mooie gewatteerde bekleding is makkelijk te verwijderen en kan zo in de wasmachine. Deze mooie autostoel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot ongeveer 4 jaar. Of beter gezegd van plusminus 9 kilo tot 18 kilo.

Pluspunten
 • 90 graden draaibaar, waardoor je kindje makkelijk kan in en uitstappen
 • 8 comfortabele ligstanden
 • Verwijderbare hoes
 • Side Protection System
Minpunten
 • Geen

De Maxi Cosi Axiss Autostoel is verkrijgbaar bij:

3. Maxi-Cosi Tobi – Beste autostoel zonder isofix

Maxi-Cosi Tobi Autostoeltje
Bekijk autostoeltje

Met deze mooie autostoel kan je voor de dag komen! Dit is veruit de beste autostoel zonder ISOFIX systeem. Dankzij de hoge zitting zit je kind comfortabel en kan heerlijk naar buiten kijken. Door het Side Protection System weet je zeker dat je kind goed beschermd is bij een eventuele aanrijding. Doordat je deze autostoel makkelijk vastzet met de driepuntsgordel. De comfortabele hoofdsteun en de harnasgordels kan je heel gemakkelijk verstellen. Omdat deze stoel een innovatief gordelsysteem heeft blijven de gordels open staan, wat natuurlijk heel handig is als je je kind in het stoeltje zet. Met 5 verschillende relaxstanden van zit tot slaappositie weet je zeker dat je kind altijd lekker zit of ligt. Deze voorwaarts gerichte autostoel is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot ongeveer 4 jaar dus je kan er een tijdje mee vooruit. Een voordeel van dit systeem is dat je kind op de meest veilige manier vervoerd kan worden en het autostoeltje kan in iedere auto geplaatst worden.

Pluspunten
 • Kan in iedere auto geplaatst worden
 • Easy-in harnas
 • Hoes kan gewassen worden
 • 5 comfortabele ligstanden
 • In meerdere kleuren verkrijgbaar
Minpunten
 • Gebruik van isofix is veiliger

De Maxi-Cosi Tobi is verkrijgbaar bij:

4. Joie Trillo Shield Ember – Beste autostoel met verstelbaar veiligheidskussen

Joie Trillo Shield Ember autostoel
Bekijk autostoeltje

Ben je op zoek naar een autostoel waar je jarenlang plezier van hebt? Dan is dit model waarschijnlijk precies waar je naar op bent. Dit stoeltje is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar tot 12 jaar. Deze autostoel met verstelbaar veiligheidskussen is voorzien van bekerhouders zodat je kind zijn of haar drinken tijdens het rijden netjes op kan bergen en er dus geen bekers sap door je auto rollen terwijl je aan het rijden bent. Omdat deze mooie stoel wordt geleverd met een veiligheidskussen wat geschikt is voor kinderen van 9-15 kilo. Hierdoor wordt het kind bij een eventuele aanrijding goed beschermt en komen niet alle krachten op de nek van je kind terecht. Bevestigen doe je deze stoel heel gemakkelijk met de driepuntsgordel. Met een hoofdsteun die in 9 posities te verstellen is zit je kind dus altijd comfortabel en veilig. De bekleding is afneembaar en wasbaar.

Pluspunten
 • Advanced Side Impact Protection symsteem
 • Zitting van memory foam
 • Inclusief bekerhouder
 • Handig veiligheidskussen
Minpunten
 • De autostoel is aan de brede kant

De Joie Trillo Shield Ember is verkrijgbaar bij:

5. Maxi-Cosi Morion i-Size – Beste autostoel groep 2 en 3

Maxi-Cosi Morion i-Size Autostoeltje
Bekijk autostoeltje

Deze handige autostoel is geschikt voor kinderen van 4  tot 12 jaar. Door middel van de autogordel en de isofix aansluiting kan je deze autostoel heel makkelijk en veilig vastzetten in de auto. Ook is deze autostoel groep 2 en 3 de beste koop volgens de consumentenbond. Deze autostoel is uitgerust met zijdelingse bescherming, wat ervoor zorgt dat het hoofd en schouders van je kind ook tijdens een lange autorit goed ondersteund worden. Handig is de schaalverdeling om de juiste hoogte te bepalen voor de hoofdsteun en rugleuning, dit zorgt voor extra comfort. De bekleding van deze stoel is afneembaar en uitwasbaar.

Pluspunten
 • Er kunnen drie autostoeltjes op rij worden geïnstalleerd, zodat het hele gezin voldoende ruimte heeft in de auto
 • Snelle en eenvoudige gordelbevestiging
 • In hoogte aan te passen
 • Beste koop volgens de consumentenbond
Minpunten
 • Geen

De Maxi-Cosi Morion i-Size is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een autostoel?

 1. De bevestiging. Als ouder kan je soms wel eens haast hebben en dus kan het handig zijn om een autostoel te kiezen die je makkelijk en snel kunt bevestigen. Let er wel op dat je dit op een veilige manier doet zodat je kind veilig is.
 2. De bekleding. Zeker met kleinere kinderen, hoewel sommige grotere er ook wat van kunnen, wordt er vaak iets gegeten of gedronken tijdens de autorit en dit kan wel eens voor geknoei zorgen. Daarom is het wel handig om te kiezen voor een autostoel waarbij de bekleding afneembaar en uitwasbaar is.
 3. Het gewicht. Als je bijvoorbeeld meerdere auto’s in een gezin hebt of opa en oma maken ook gebruik van de autostoel, dan is het wel slim om er eentje te kiezen die niet al te zwaar is.
 4. Hierbij heb je de keuze uit een gordelbevestiging of een Isofix bevestiging. De meest gangbare autostoelen zijn met gordelbevestiging, echter die met Isofix maken gebruik van bevestigingshaken aan de carrosserie van de auto. Dit is de meest veilige manier omdat de autostoel dan heel goed vast zit. Het nadeel is dat niet iedere auto hiervoor geschikt is. De Isofix punten moeten namelijk in de auto zijn ingebouwd.

Autostoel groep 0

Deze autostoeltjes zijn te gebruiken meteen vanaf de geboorte. Het is belangrijk dat bij de kleine baby’s hun nekje nog goed ondersteunt wordt. De meest veilige manier om je kind in de auto te vervoeren is achterwaarts. Let wel op als je, je kindje op de bijrijder stoel vervoert dat je de airbag uitschakelt.

Autostoel groep 1

Deze stoeltjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot ongeveer 4 jaar. Je zou dit dus met een ander woord peuterstoeltjes kunnen noemen. In de meeste gevallen zit het kind in deze autostoel in de rijrichting van de auto. Voor kleine kinderen wordt geadviseerd deze tegen de rijrichting in te zetten, met andere woorden het kind rijdt “achteruit”. Het kind zit in deze soort autostoelen vast met een harnasgordeltje of wordt beschermd door een vangtafel.

Autostoel groep 2

Deze autostoelen zijn het meest geschikt voor kinderen van ongeveer 15 tot 25 kilo. Dit soort autostoelen wordt ook wel een zit verhoger genoemd. Dit soort autostoelen wordt vaak met een rugleuning aangeboden, omdat dit veiliger is. Er zijn ook modellen verkrijgbaar die geen rugleuning hebben, echter denk eraan dat deze belangrijk is omdat de rugleuning bescherming biedt voor het hoofd en de romp, en is voorzien van een gordelgeleider zodat de schoudergordel goed op het lichaam positioneert.

Autostoel groep 3

Dit type autostoel is de beste optie voor kinderen van 22 tot 36 kilo. Deze autostoelen worden vaak gecombineerd als zijnde type 2/3. Bij een goede keuze kan je dus een autostoel kiezen waar je jarenlang mee kunt doen. Veiligheid staat voorop. Twijfel je of je met een combinatie van groep 2 en 3 een juiste keuze maakt, vraag dan altijd advies aan een deskundige.

De groepen worden vaak gecombineerd, zodat je kindje nog langer kan genieten van de autostoel.

Honden autostoel

Heb je een hond, dan is die vast ook een lid van het gezin. Als je je kinderen zo veilig mogelijk wilt vervoeren dan geldt dat natuurlijk ook voor je hond. Gaat je hond graag mee in de auto? Dan heeft een honden autostoel nog een paar voordelen. Als je een hondenautostoel gebruikt gaat je bekleding een stuk langer mee, deze blijft namelijk heel aangezien de hond zich niet bij iedere bocht schrap hoeft te zetten en zodoende zijn nagels in je bekleding zet. En haren in je auto zijn ook verleden tijd, aangezien een honden autostoel een soort van mandje is. Voor de hond kan dit een prettig en veilig gevoel zijn. Je kan dit mandje uitvouwen dus als je hond een keer niet mee kan neemt het weinig tot geen ruimte in. Hoe het werkt? Je zet het mandje vast met de gordel en de hond zet je dan in het mandje vast met een speciale riem. Er zijn modellen waarin de hond zelfs ruimte heeft om tijdens een lange autorit lekker een dutje te doen, of even lekker bij te komen als je samen met je hond een lange wandeling hebt gemaakt. Er zijn ook wasbare varianten te koop, dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld lekker naar het strand geweest bent met de hond of deze is erg vies of nat geworden.

Veelgestelde vragen over autostoeltjes

 • Welke autostoel voor welke leeftijd?

  Kinderen tot 3 jaar of met een maximale lengte van 1,25 meter moeten in een speciaal autostoeltje of kinderzitje vervoerd worden. Kinderen van 3 jaar of ouder of die de lengte van 1,25 meter hebben bereikt mogen vervoerd worden met een zitverhoger met of zonder rugleuning. Kinderen mogen dan ook gebruikmaken van de reguliere autogordel.

 • Welke lengte stoelverhoger auto?

  Een kindje mag pas in een stoelverhoger in de auto zitten als hij of zij 1,25 meter of langer is. Kleinere kinderen moeten nog altijd in een autostoel vervoert worden. Overigens zit er geen verschil in spelregels voor stoelverhogers met of zonder rugleuning. De spelregels zijn voor beiden types hetzelfde.

 • Hoe oud mag je zonder kinderstoel?

  Kinderen vanaf 3 jaar of als ze de lengte van 1,25 meter hebben bereikt, mogen zonder kinderstoel vervoerd worden. Echter zijn deze regels alleen van toepassing in Nederland. In het buitenland geldt vaak een andere wet- en regelgeving. Bij een lengte van 1,25 meter of hoger mag een kind vervoerd worden met een zitverhoger en gebruikmaken van de reguliere autogordel.

 • Wat voor autostoeltje voor een baby?

  De Maxi-Cosi Coral 360 is het beste autostoeltje dat je voor baby’s kunt kopen. De Coral 360 voldoet aan de strengste veiligheidsnormen en is multifunctioneel. Zodat je altijd je kind dichtbij je hebt en zicht op hem of haar hebt. Het zitje heeft ook een eigen veiligheidssysteem zodat het kind veilig vervoerd kan worden.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

1 gedachte over “De 5 beste autostoeltjes van 2024”

Plaats een reactie