De 5 beste lichtsnoeren van 2024

Wat is het beste lichtsnoer? Een goede vraag waar ook geen eenduidig antwoord op te geven is. Allereerst is het belangrijk dat een lichtsnoer aan je wensen voldoet. Wil je juist meer licht creëren of ben je op zoek naar het beste lichtsnoer om meer sfeer in huis, in de tuin of op het balkon te creëren? Of wil je een lichtsnoer voor de feestdagen, zoals kerst? Keuze is er in ieder geval in overvloed.

Lichtsnoer kopen

Wanneer je een lichtsnoer of lichtslinger wil kopen, doe je er verstandig aan om een keer een lichtsnoer review te lezen. Op die manier leer je meer over het product en je leest hoe andere gebruikers het product ervaren. Zo heb je direct een goed beeld van zowel de voor- als nadelen. Wij helpen je op weg door de beste lichtsnoeren op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Lichtsnoer- Extra dik- buitenverlichting terras verlichting- 15 meter- voor buiten
Lichtendirect
Lichtsnoer- Extra dik
2
Gologi lichtsnoer buiten en binnen - Lichtslinger 15M - Tuinverlichting LED - Warme sfeerverlichting 2700K - Smart verlichting
Gologi
lichtsnoer
3
Ozocozy - Lichtsnoer op zonne-energie buiten - Prikkabel 20M - Solar tuinverlichting LED
Ozocozy
Lichtsnoer op zonne-energie
4
Led lampjes slinger - Maantjes - 6 meter - 40 lichtjes - Werkt op batterijen
Brill-ligfut
Led lampjes slinger
5
Cotton Ball Lights lichtslinger Premium Urban Greens
Cotton Ball Lights
Premium Urban Greens

Dit zijn ze, de 5 beste lichtsnoeren van 2024

1. Lichtendirect Lichtsnoer- Extra dik – Beste lichtsnoer voor buiten

Lichtsnoer- Extra dik- buitenverlichting terras verlichting- 15 meter- voor buiten
Bekijk lichtsnoer

Lichtsnoer- Extra dik van het merk Lichtendirect is het beste lichtsnoer voor buiten dat je op dit moment kunt kopen. De snoer is extra dik, 15 meter lang en nog belangrijker om te melden is dat de lichtsnoer waterdicht is. Een perfecte keuze dus voor als je meer sfeer wil creëren in de tuin of op het terras. De snoer is eventueel ook binnen te gebruiken.

De snoer bevat 15 duurzame ledlampen en er wordt 1 reservelamp meegeleverd. Het product is eenvoudig op te laden via USB of met zonne-energie. Dat maakt het lichtsnoer een duurzame oplossing als je op zoek bent naar verlichting voor in de tuin of op het balkon.

Is een lichtsnoer 15 meter niet voldoende? Dan is het snoer te verlengen met een extra lichtsnoer en het meegeleverde koppelstuk.

Pluspunten
 • Warm wit licht
 • 15 meter lang
 • 15 duurzame led lampen
 • Oplaadbaar via USB of zonne-energie
 • Verlengbaar
Minpunten
 • Niet te bedienen met een app

De Lichtendirect Lichtsnoer- Extra dik is verkrijgbaar bij:

2. Gologi lichtsnoer – Beste smart lichtsnoer

Gologi lichtsnoer buiten en binnen - Lichtslinger 15M - Tuinverlichting LED - Warme sfeerverlichting 2700K - Smart verlichting
Bekijk lichtsnoer

Het lichtsnoer van het merk Gologi is het beste smart lichtsnoer dat je op dit moment kunt bestellen. De lichtsnoer voor binnen en buiten is eenvoudig via de bijbehorende app te bedienen. Je kunt de snoer in- of uitschakelen of dimmen als je dat wilt. De lichtsnoer heeft 15 LED lichtpunten die een warm en sfeervol wit licht produceren.

De lichtsnoer is ook volledig waterdicht en heeft een lengte van 15 meter in totaal. Je kunt extra lichtsnoeren koppelen en het LED lichtsnoer uitbreiden tot wel 30 meter lang. Perfect als je sfeerverlichting in een tuin, op het balkon, de woonkamer of de slaapkamer wilt aanbrengen.

Pluspunten
 • 15 meter lang
 • Koppelbaar
 • Waterdicht
 • Te bedienen met een app
 • LED verlichting
Minpunten
 • Stroom nodig

De Gologi lichtsnoer is verkrijgbaar bij:

3. Ozocozy Lichtsnoer op zonne-energie – Beste solar lichtsnoer

Ozocozy - Lichtsnoer op zonne-energie buiten - Prikkabel 20M - Solar tuinverlichting LED
Bekijk lichtsnoer

Het lichtsnoer op zonne-energie van het merk Ozocozy is het beste solar lichtsnoer dat op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Creëer met deze set van 2 keer 10 meter een mooi lichtsnoer van 20 meter lang waarmee je een warme sfeer kunt creëren in de tuin, op het balkon of onder de veranda. Het lichtsnoerprikkabel bevat maar liefst 22 LED lampen die van kunststof in plaats van glas zijn gemaakt.

Je kunt een extra lichtsnoer koppelen tot een totale lengte van 30 meter en de snoer is ook volledig waterdicht. De snoer heeft een ingebouwde accu die via USB kan worden opgeladen of je sluit het meegeleverde zonnepaneel aan. Je kunt de snoer met 4 verschillende lichtstanden ook eenvoudig aansluiten op het stopcontact.

Pluspunten
 • Lengte 20 meter
 • Koppelbaar tot 30 meter
 • Waterdicht
 • LED lampen van kunststof
 • Eenvoudig te bedienen
Minpunten
 • Niet met een app te bedienen

De Ozocozy Lichtsnoer op zonne-energie is verkrijgbaar bij:

4. Brill-ligfut Led lampjes slinger – Beste lichtsnoer voor kinderkamer

Led lampjes slinger - Maantjes - 6 meter - 40 lichtjes - Werkt op batterijen
Bekijk lichtsnoer

Op zoek naar sfeervolle verlichting voor in de kinderkamer? De Led lampjes slinger van het merk Brull-ligfut is het beste lichtsnoer voor kinderkamer dat je op dit moment kunt bestellen. De snoer bevat maar liefst 40 led lampjes in de vorm van maantjes en het produceert ook een warm sfeervol licht. Desgewenst kun je ook gebruikmaken van de knipperfunctie als je het snoer als feestverlichting wilt gebruiken.

De snoer is 6 meter lang en werkt op triple-A batterijen. Hij is ook water- en stofdicht en eenvoudig te bedienen.

Pluspunten
 • Leuke vorm van de led lampjes
 • Eenvoudig te bedienen
 • Knipperfunctie
 • Water- en stofdicht
 • Geschikt voor de kinderkamer
Minpunten
 • 6 meter lang
 • Werkt op batterijen

De Brill-ligfut Led lampjes slinger is verkrijgbaar bij:

5. Cotton Ball Lights Premium Urban Greens – Beste cotton balls lichtsnoer

Cotton Ball Lights lichtslinger Premium Urban Greens
Bekijk lichtsnoer

De Premium Urban Greens van het merk Cotton Ball Lights is het beste cotton balls lichtsnoer dat te bestellen is. De bolletjes met ingebouwde verlichting hebben afmetingen van 6 tot en met 9,5 cm en dat zorgt voor een uniek effect wanneer je het lichtsnoer voor binnen ophangt. Een snoer heeft in totaal 20 lampjes met een lus om ze eenvoudig te kunnen bevestigen en je sluit het snoer eenvoudig aan op het stopcontact. De bolletjes zijn gemaakt van duurzaam polykatoen.

Pluspunten
 • Unieke vormgeving
 • 20 lampjes
 • Gemaakt van duurzaam polykatoen
 • Balletjes hebben verschillende afmetingen
 • Balletjes hebben verschillende kleuren groen
Minpunten
 • Dient alleen als sfeerverlichting

De Cotton Ball Lights Premium Urban Greens is verkrijgbaar bij:

Zoals je ziet zijn lichtsnoeren in verschillende vormen en afmetingen verkrijgbaar en de keuze is reuze. Wij snappen dan heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet als je op zoek gaat naar een nieuw lichtsnoer voor binnen en/of buiten. De grote vraag is dan ook: waar moet je op letten bij het kopen van een lichtsnoer?

Energiebron

Als eerste kun je kijken naar hoe het lichtsnoer moet worden gevoed. Moet je het lichtsnoer aansluiten op het stopcontact, opladen via USB of via een meegeleverd zonnepaneel of werkt de snoer op batterijen? Een lichtsnoer op zonne-energie is energie- en milieuvriendelijk en je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de snoer niet werkt. Wat wel weer het geval is bij een snoer dat op batterijen werkt of een snoer met een ingebouwde accu die niet voldoende opgeladen is.

Lichtbron

Het is belangrijk dat de lampen van een lichtsnoer ledlampen. Led is namelijk duurzaam en de techniek verbruikt haast geen stroom. Op die manier voorkom je dat je meer energie verbruikt, dat je een lichtsnoer sneller moet opladen of dat je sneller de batterijen moet verwisselen. Ledlampen hebben ook een gemiddelde levensduur van 10 jaar.

Smart lichtsnoer

Als je het lichtsnoer wilt kunnen dimmen en op afstand wilt kunnen bedienen, is het een slimme keuze om voor een smart lichtsnoer te kiezen. Een slim lichtsnoer is met een bijbehorende app te bedienen als je de app op een telefoon of tablet installeert. Zo kun je op afstand de lampen bedienen en zelfs tijdschema’s instellen waarop een snoer moet in- en uitschakelen.

Lichtsnoeren vergelijken

Voordat je een lichtsnoer bestelt, doe je er verstandig aan om eerst de producten te vergelijken. Op die manier leer je meer over alle voor- en nadelen en je kunt wellicht ook nog geld besparen.

Veelgestelde vragen over lichtsnoeren

 • Welk lichtsnoer buiten?

  Een lichtsnoer voor buiten is doorgaans IP65 gecertificeerd. Dat betekent dat het lichtsnoer waterdicht is en buiten kan blijven hangen. Ook als het slecht weer is.

 • Welke lengte lichtsnoer heb ik nodig?

  De lengte die je nodig hebt is afhankelijk van waar je het snoer wilt ophangen en hoe strak je de hoekjes wilt afwerken. Houd er rekening mee dat je altijd meer ruimte nodig hebt om een snoer strak te kunnen afwerken.

 • Wat is een prikkabel?

  Een prikkabel is feitelijk een andere benaming voor een lichtsnoer, maar kenmerkend aan een prikkabel is dat het lange snoer voorzien is van fittingen waar je een lichtbron in kunt draaien.

 • Waar op letten bij solar verlichting?

  Bij solar verlichting is het belangrijk dat je kiest voor een product waarbij alle benodigdheden worden meegeleverd. Zoals een los zonnepaneel en de montagematerialen, zoals schroeven waarmee je het zonnepaneel op een muur kunt schroeven.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie