De 5 beste spinningfietsen van 2024

Een spinningfiets is een handig apparaat waarmee je gewoon vanuit huis kunt spinnen. Spinning is perfect als je aan je conditie wilt werken en intensief wilt sporten. Als je op zoek gaat naar een goede spinningfiets, kom je ook tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Dus vraag je jezelf terecht af wat is de beste spinningfiets?

Spinningfiets kopen

Spinningfietsen heb je in allerlei soorten en maten en ook met uiteenlopende functies. Voordat je een model koopt doe je er verstandig aan om een spinningfiets test en spinningfiets review te lezen. Op die manier kom je meer te weten over hoe andere gebruikers de spinningfiets ervaren en wat de voor- en nadelen zijn. Wij helpen je alvast op weg door de beste spinningfietsen voor je op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
VirtuFit Etappe 1 - Hartslagfunctie - Met Computer - Indoor Cycle
VirtuFit
Etappe 1
2
Schwinn Indoorfiets met Zwift
Schwinn
Indoorfiets met Zwift
3
FitBike Race Magnetic Pro - Indoor Cycle - Fitness Fiets
FitBike
Race Magnetic Pro
4
Bowflex VeloCore Bike - Indoor Fiets - Race Fiets - met 16 scherm - Zwift
Bowflex
VeloCore Bike
5
Tunturi Cardio Fit S30 Sprinter Bike
Tunturi
Cardio Fit S30

Dit zijn ze, de 5 beste spinningfietsen van 2024

1. VirtuFit Etappe 1 – Beste spinningfiets voor thuis

VirtuFit Etappe 1 - Hartslagfunctie - Met Computer - Indoor Cycle
Bekijk spinningfiets

De spinningfiets Etappe 1 van het merk VirtuFit is de beste spinningfiets voor thuis die je op dit moment kunt kopen. Ben je op zoek naar een spinningfiets voor thuis? De Etappe 1 van VirtuFit is dan de beste keuze. Het zadel is verstelbaar met de L-Bolt. Het wielrenners zadel is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar. De spinningfiets heeft een extra lange zadelstang en een verstelbaar en stevig triatlonstuur met anti-slip textuur. De spinningfiets heeft een bidonhouder en je krijgt er een bidon erbij. De computer geeft snelheid, afstand, tijd, RPM, hartslag, calorieverbruik en scanfunctie aan. De spinningfiets heeft massief ijzeren pedalen met een professionele driedelige crank. De pedalen zijn uitbreidbaar met de VirtuFit Universele SPD Duo pedalen. De weerstandsknop is gemakkelijk te gebruiken om de intensiteit te verhogen.

De spinningfiets is waterpas afstelbaar en heeft een 22 kilogram vliegwielmassa. Een draadloze borstband is optioneel bij te bestellen. De spinningfiets is eenvoudig te verplaatsen met behulp van transportwielen. De spinningfiets heeft een V-belt aandrijving voor een stille en vloeiende beweging. De spinningfiets is belastbaar tot 135 kilogram. Je krijgt 3 jaar garantie aan huis. Er wordt een gratis VirtuFit Spinning DVD bijgeleverd, zodat je direct aan de slag kunt.

Pluspunten
 • Erg complete spinningfiets voor thuis
 • Inclusief gratis VirtuFit Spinning DVD
 • 3 jaar garantie aan huis
Minpunten
 • Maakt soms een piepend geluid

De VirtuFit Etappe 1 is verkrijgbaar bij:

2. Schwinn Indoorfiets met Zwift – Beste spinningfiets met zwift

Schwinn Indoorfiets met Zwift
Bekijk spinningfiets

De spinningfiets Indoorfiets met Zwift van het merk Schwinn is de beste spinningfiets met Zwift die je op dit moment kunt kopen. De spinningfiets heeft een mooi design en stoere kleuren. De fiets heeft een tablethouder en mediahouder. De spinningfiets werkt samen met de Zwift app en met de Explore the World app. De computer op het stuur heeft een usb-aansluiting. Op deze manier kun je gegevens opslaan en bijhouden. De spinningfiets heeft een verstelbaar stuur en zadel.

De pedalen van de spinningfiets hebben een kliksysteem waar je fietsschoenen in kan vastklikken. Je kunt ook gewoon gebruikmaken van de riempjes en je gewone sportschoenen erin schuiven. Beide manieren zorgen ervoor dat je voeten niet zo los kunnen schieten tijdens de training. De spinningfiets heeft een dubbele bidonhouder, zodat je tijdens je training genoeg water kunt drinken. De spinningfiets heeft een vliegwielmassa van 18 kilogram. Je kunt 2 dumbbells in de speciale houders doen. Je kunt dan een extra training doen. De dumbbells zijn niet meegeleverd. Door de transportwielen kun je de spinningfiets makkelijk verplaatsen.

Pluspunten
 • Compatibel met Zwift app
 • Dubbele bidonhouder
 • Pedalen met dubbele functie
Minpunten
 • Prijzige spinningfiets

De Schwinn Indoorfiets met Zwift is verkrijgbaar bij:

3. FitBike Race Magnetic Pro – Beste professionele spinningfiets

FitBike Race Magnetic Pro - Indoor Cycle - Fitness Fiets
Bekijk spinningfiets

De spinningfiets Race Magnetic Pro van het merk FitBike is de beste professionele spinningfiets die je op dit moment kunt kopen. De spinningfiets Race Magnetic Pro is een spinningfiets met magnetische weerstand. De spinningfiets is professioneel inzetbaar voor sportscholen of voor thuisgebruik. Je kunt optioneel trainen via de app van BeterSport.nl. Je kunt trainen via iBiking plus overal ter wereld kiezen. Zet je mobiele telefoon in de houder en je hebt alle trainingsgegevens in beeld. Maak je eigen route die je indoor maar ook voor buiten op de fiets kunt gebruiken om te trainen. Je kunt zelfs trainen voor de Alpe d’Huez.

De spinningfiets wordt geleverd met een bidonhouder. Het stuur is verstelbaar in hoogte. Het zadel is verstelbaar horizontaal en verticaal. Je hebt 22 kilogram vliegwiel massa. En je kunt trainen tot 600 Watt. De spinningfiets heeft transportwielen, zodat je de fiets makkelijk kunt verplaatsen. De weerstandsknop heeft ook een stopfunctie. Je kunt de knop hard indrukken en de spinningfiets stopt.

Pluspunten
 • Spinningfiets met magnetische weerstand
 • Handig met app routes fietsen
 • Professionele spinningfiets
Minpunten
 • Prijzige spinningfiets

De FitBike Race Magnetic Pro is verkrijgbaar bij:

4. Bowflex VeloCore Bike – Beste spinningfiets met scherm

Bowflex VeloCore Bike - Indoor Fiets - Race Fiets - met 16 scherm - Zwift
Bekijk spinningfiets

De spinningfiets VeloCore Bike van het merk Bowflex is de beste spinningfiets met scherm die je op dit moment kunt kopen. Het is een peloton spinningfiets om indoor actief te kunnen trainen. De spinningfiets heeft een HD touchscreen waarop je tegelijk kunt genieten van je favoriete serie op Netflix en meer. Zorg dat je zelf een stream abonnement hebt en ervaar de magie. De spinningfiets heeft een knop waardoor je kunt leunen naar links of rechts. Je kunt met de bochten van het parcours meeleunen.

Je kunt je rijervaring op de spinningfiets zo avontuurlijk maken als je zelf wil. Je kunt ook de spinningfiets standaard laten staan en recht fietsen. Door de dual link pedalen met voethouders weet je zeker dat je voeten niet wegschieten als je actief bezig bent. Het stuur heeft zes posities om te trainen en is in hoogte verstelbaar. Het zadel is tevens verstelbaar. De spinningfiets heeft een dubbele bidonhouder zodat je tijdens je training niet van de fiets af hoeft. Onder het HD-scherm is nog een mediahouder geplaatst. Je kunt je telefoon hier in zetten en een route volgen om te trainen. Je kunt de route maken via de app Zwift die je kunt downloaden. Ook worden er nog drie rode dumbbells bijgeleverd, voor als je nog extra wilt trainen tijdens het fietsen.

Pluspunten
 • Met groot HD touchscreen
 • Met knop voor leun modus
 • Dubbele bidonhouder
Minpunten
 • Erg prijzige spinningfiets

De Bowflex VeloCore Bike is verkrijgbaar bij:

5. Tunturi Cardio Fit S30 – Beste goedkope spinningfiets

Tunturi Cardio Fit S30 Sprinter Bike
Bekijk spinningfiets

De spinningfiets Cardio Fit S30 van het merk Tunturi is de beste goedkope spinningfiets die je op dit moment kunt kopen. Ben je op zoek naar een goede spinningfiets voor thuis, maar met de ervaring van de sportschool? Dan is de spinningfiets Cardio Fit S30 de beste keuze voor je. De spinningfiets wordt geleverd met bidonhouder. Het zadel is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar. Voor het comfort heeft de spinningfiets een ergonomisch verstelbaar stuur. De pedalen van de spinningfiets hebben voetriemen. Zo weet je zeker dat je voeten niet wegschieten tijdens het trainen. Op het stuur van de spinningfiets zit een computer. Hiermee kun je scan, tijd, snelheid, afstand en calorieën bijhouden. Met de weerstandsknop kun je zelf aangeven met hoeveel weerstand je gaat fietsen.

De spinningfiets Cardio Fit S30 van Tunturi heeft een vliegwielmassa van 18 kilogram. Ook is er een noodstopknop op de spinningfiets geplaatst. Zodat als het nodig is, je direct de fiets kunt stoppen. Met de transportwielen onder de spinningfiets is het makkelijk om de spinningfiets te verplaatsen.

Pluspunten
 • Zelfde ervaring als in de sportschool, maar dan thuis
 • Met weerstandsknop en noodstopknop
 • Zadel en stuur verstelbaar
Minpunten
 • Spinningfiets heeft soms een piepend geluid

De Tunturi Cardio Fit S30 is verkrijgbaar bij:

Een goede spinningfiets helpt je om fitter te worden. Je kunt heel goed aan je uithoudingsvermogen werken als je gebruikmaakt van een spinningfiets. Spinning doen veel mensen op de sportschool en ook relatief vaak in groepsverband. Maar het is ook een trend om thuis aan spinning te doen. Maar dan heb je wel een goede spinningfiets nodig. En zoals je ziet zijn er verschillende exemplaren waaruit je kunt kiezen. Daarom is de belangrijkste vraag: waar moet je op letten bij het kopen van een spinningfiets?

Weerstand

Spinningfietsen hebben verschillende soorten weerstand en de weerstand in een spinningfiets zorgt ervoor hoe intensief je kunt fietsen. Magnetische weerstand is de weerstand die je op dit moment het vaakst tegenkomt en die ook het beste werkt. Er zijn ook fietsen met een handmatige schroefweerstand die je dus ook telkens handmatig moet verstellen, kabelweerstand mechanisme dat kan vastslaan en de relatief nieuwe elektromagnetische systemen die nog niet heel vaak worden toegepast.

Verstelbaarheid

Het is belangrijk dat je een spinningfiets koopt waar je comfortabel op kunt zitten. Let er dus op dat de spinningfiets ten eerste je gewicht kan dragen en dat zowel het zadel als het stuur verstelbaar is. Pedalen met een klikmechanisme zorgen ervoor dat je je voeten kunt vastzetten en dat je niet van de pedalen kunt glijden. Dat is wel prettig als je op topsnelheid aan het fietsen bent.

Onderhoud spinningfiets

Een spinningfiets vergt onderhoud. Zeker als je het product intensief gebruikt. Smeer de scharnieren en kogels regelmatig in met lagervet en draai zo nu en dan de bouten en schroeven aan. Bij duurdere exemplaren is minder onderhoud vereist dan wanneer je kiest voor goedkopere modellen. Duurdere modellen bevatten ook hoogkwalitatieve materialen die minder hard slijten.

Spinningfietsen vergelijken

Het beste wat je kunt doen als je een spinningfiets wilt kopen, is om spinningfietsen te vergelijken. Op die manier kom je meer te weten over de modellen die je op het oog hebt en wat de voor- en nadelen zijn. Je kunt ook vergelijken op de prijs en wellicht een eurootje besparen als je een beetje onderzoek doet.

Veelgestelde vragen over spinningfietsen

 • Hoe goed is spinning voor je?

  Spinning is heel goed voor je, omdat je tijdens spinning alle spieren gebruikt en je conditie vermogen groter maakt.

 • Wat kost een goede spinningfiets?

  Een goede spinningfiets kost al snel tussen de € 350,- en € 500,-. Dan heb je wel een hoogkwalitatief product waar je ook jarenlang plezier van hebt.

 • Wat is het verschil tussen een hometrainer en een spinningfiets?

  Het grote verschil tussen de hometrainer en een spinningfiets, is dat je bij een spinningfiets in een andere houding op de fiets zit. Bij een hometrainer is de houding het beste te vergelijken met als je op een normale fiets fietst en op een spinningfiets neem je een houding aan alsof je op een racefiets rijdt.

 • Kan iedereen aan spinning doen?

  Spinning is een intensieve sport waar iedereen aan kan meedoen. Het advies aan sporters die gevoelig zijn voor blessures, is om in de opstartfase rustig aan te doen en je sportprogramma op te bouwen tot het niveau dat je wilt halen.

 • Hoe je spinningfiets goed afstellen?

  Het goed afstellen van een spinningfiets is per sporter afhankelijk. In de regel wordt het zadel op heuphoogte afgesteld en staat het stuur ietsje hoger dan het zadel. Heb je pijn als je aan spinning doet? Probeer dan het zadel en/of het stuur te verstellen tot je comfortabeler op de spinningfiets zit.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie