De 5 beste laminaatsnijders van 2024

Wil je een nieuwe vloer leggen, maar heb je nog niet het juiste gereedschap? Zoals een goede laminaatsnijder? Dan wordt het hoog tijd dat je jezelf gaat oriënteren, maar een laminaatsnijder kopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn zoveel verschillende soorten dat wij het ons heel goed kunnen voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je vraagt jezelf dan ook terecht af wat is de beste laminaatsnijder om te kopen?

Laminaatsnijder kopen

Als je een laminaatsnijder wil kopen, kun je het beste een laminaatsnijder review en een laminaatknipper test lezen. Je leest hoe professionals de producten ervaren en wat andere gebruikers over het gereedschap te vertellen hebben. Je krijgt dan ook direct een goed beeld van wat de voor- en nadelen zijn. Wij helpen je alvast op weg door de beste laminaatsnijders op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
wolfcraft - PVC, Vinyl- en laminaatsnijder - VLC 1000 - De krachtige professionele snijder voor vloerstroken met een dikte tot 14 mm
wolfcraft
PVC, Vinyl- en laminaatsnijder
2
Sencys Laminaatsnijder XL - Voor Laminaat, PVC en Vinyl - Snijbreedte tot 35cm
Sencys
Laminaatsnijder XL
3
HBM machines Laminaatknipper PROFI 325 mm
HBM machines
PROFI 325 mm
4
wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600 I 6937000 I De nauwkeurige en krachtige laminaatknipper voor laminaat
wolfcraft
LC 600
5
MSW Laminaatsnijder - handmatig - dikte: 16 mm - hoekmeter - 230 mm
MSW
Laminaatsnijder

Dit zijn ze, de 5 beste laminaatsnijders van 2024

1. wolfcraft PVC, Vinyl- en laminaatsnijder – Beste professionele laminaatsnijder

wolfcraft - PVC, Vinyl- en laminaatsnijder - VLC 1000 - De krachtige professionele snijder voor vloerstroken met een dikte tot 14 mm
Bekijk laminaatsnijder

De PVC, Vinyl- en laminaatsnijder van het merk wolfcraft is de beste professionele laminaatsnijder die je op dit moment kunt kopen. Door het gepatenteerde terugkeer mechanisme en de drievoudige krachtoverbrenging, kun je jouw vloerdelen moeiteloos en snel zagen.

De zaag is geschikt voor planken en vloerdelen tot wel 370 mm breed en 14 mm dik. Door de speciale KTL-coating blijft er niets aan het zaagblad hangen en de zaag is ook een perfecte keuze wanneer je splintervrij wil zagen. Met behulp van de antislipvoetjes blijft de zaag ook prima op zijn plek staan. Een ander groot voordeel van de PVC, Vinyl- en laminaatsnijder is dat wolfcraft 10 jaar fabrieksgarantie geeft.

Pluspunten
 • Geschikt voor het zagen van PVC, Vinyl en laminaat
 • Gepatenteerd terugkeer mechanisme
 • Eenvoudig te verplaatsen
 • Speciale KTL-coating
 • 10 jaar fabrieksgarantie
Minpunten
 • Maximale dikte Vinyl 6 mm

De wolfcraft PVC, Vinyl- en laminaatsnijder is verkrijgbaar bij:

2. Sencys Laminaatsnijder XL – Beste Laminaatsnijder XL

Sencys Laminaatsnijder XL - Voor Laminaat, PVC en Vinyl - Snijbreedte tot 35cm
Bekijk laminaatsnijder

De Laminaatsnijder XL van het merk Sencys is de beste laminaatsnijder XL die op dit moment verkrijgbaar is. De machine heeft een robuuste vormgeving, maar is niet heel zwaar. Dus ook makkelijk mee te nemen om je laminaatplanken, vinyl of PVC mee te snijden. Een voordeel van de machine is dat die weinig stof achterlaat en dat je een snijbreedte tot wel 35 centimeter hebt. De planken of vloerdelen mogen maximaal 9 mm dik zijn.

Pluspunten
 • Geschikt voor laminaat, PVC en Vinyl
 • Snijbreedte tot 35 cm
 • Snijdikte tot 9 mm
 • Robuuste vormgeving
 • Laat weinig stof achter
Minpunten
 • Groot van formaat

De Sencys Laminaatsnijder XL is verkrijgbaar bij:

3. HBM machines PROFI 325 mm – Beste nauwkeurige laminaatsnijder

HBM machines Laminaatknipper PROFI 325 mm
Bekijk laminaatsnijder

De PROFI 325 mm van het merk HBM machines is de beste nauwkeurige laminaatsnijder die je op dit moment kunt bestellen. De laminaatknipper heeft een snijtafel van 600 mm lang, is gemaakt van stevig metaal en beschikt over antislip voetjes. De knipper heeft ook een knipcapaciteit van 15 mm (afhankelijk van het materiaal) en een maximale snijbreedte van 305 mm. De machine is perfect voor het snijden en knippen van laminaat en voor verstek knippen.

Pluspunten
 • Snijtafel is 600 mm lang
 • Robuust model
 • Antislipvoetjes
 • Knipdikte 15 mm
 • Snijbreedte 305 mm
Minpunten
 • Zware machine (7 kg)

De HBM machines PROFI 325 mm is verkrijgbaar bij:

4. wolfcraft LC 600 – Beste goedkope laminaatsnijder

wolfcraft - Laminaatsnijder LC 600 I 6937000 I De nauwkeurige en krachtige laminaatknipper voor laminaat
Bekijk laminaatsnijder

De LC 600 van het merk wolfcraft is niet alleen de beste goedkope laminaatsnijder, maar het is ook een krachtige machine waarmee je nauwkeurig laminaat kunt snijden. Je beschikt over een maximale snijbreedte van 465 mm en een snijdikte tot wel 8 mm. Het knippen van laminaat met ingebouwde geluidsisolatie (tot maximaal 11 mm dik) gaat ook probleemloos met de LC 600.

Je kunt ook versterk knippen met een aanslag hoek van 90° of 45° en je beschikt ook over antislip voetjes, zodat het apparaat goed op zijn plek blijft staan. Met de ergonomische handgreep heb je de volledige controle over de laminaatsnijder die dus ook qua prijs enorm aantrekkelijk is.

Pluspunten
 • Snijbreedte 465 mm
 • Snijdikte 8 tot 11 mm
 • Ergonomische handgreep
 • Verstek knippen
 • Antislipvoetjes
Minpunten
 • Snijblad kan scherper en moet regelmatig worden geslepen

De wolfcraft LC 600 is verkrijgbaar bij:

5. MSW Laminaatsnijder – Beste laminaatsnijder met hoekmeter

MSW Laminaatsnijder - handmatig - dikte: 16 mm - hoekmeter - 230 mm
Bekijk laminaatsnijder

Of je nu laminaat, PVC, Vinyl, tegels, tapijt of een andere vloerbedekking wilt snijden, de laminaatsnijder van het merk MSW is de beste laminaatsnijder met hoekmeter. Te danken aan de ergonomische handgreep, het lichte gewicht en de robuuste vormgeving van de machine. Die van duurzaam staal en aluminium is gemaakt.

Je maakt schone snijranden met de laminaatsnijder van MSW. En heeft een snijbreedte van 230 mm en een snijdikte van 16 mm. En een groot voordeel is dat de machine een ingebouwde hoekmeter heeft.

Pluspunten
 • Voor veel verschillende materialen geschikt
 • Licht in gewicht
 • Ingebouwde hoekmeter
 • Snijbreedte 230 mm
 • Snijdikte 16 mm
Minpunten
 • Prijzig

De MSW Laminaatsnijder is verkrijgbaar bij:

De ene laminaatsnijder is de andere niet en zoals je ziet heb je volop keuze uit verschillende soorten laminaatsnijders en -knippers waarmee  je binnen een handomdraai een nieuwe vloer legt. De grote vraag is dan ook: waar moet je op letten bij het kopen van een laminaatsnijder?

Geschikt voor de materialen die je wilt snijden of knippen

Het belangrijkste is dat de machine die je koopt ook geschikt is voor de materialen die je wilt snijden of knippen. Het ene model is geschikt voor laminaat en andere materialen, zoals PVC en vinyl. Terwijl andere machines ook geschikt zijn voor het snijden van tegels en tapijt.

Snijbreedte en -dikte

De snijbreedte en -dikte vertellen iets over hoe groot je vloerdelen of oppervlakken mogen zijn om ze ook nauwkeurig en strak te kunnen snijden of knippen. Vooral de snijdikte vergt extra aandacht, omdat veel laminaatvloeren met ingebouwde geluidsisolatie al snel dikker dan 12 mm zijn. Als je dan een laminaatsnijder met een snijdikte van 8 mm hebt, kun je deze vloerdelen niet snijden of knippen. Dit is dus een belangrijk aandachtspunt tijdens het maken van je keuze.

Gewicht van de laminaatsnijder

Het gewicht van de laminaatsnijder speelt een rol als je graag mobiel bent. Wil je ter plekke snijden en knippen en de machine makkelijk kunnen verplaatsen? Kies dan voor een model dat je ook makkelijk kunt verplaatsen. Het gewicht van een laminaatsnijder kan variëren van iets meer dan 2 tot ruim 7 kilo.

Laminaatsnijder ervaringen

Wanneer je een laminaatsnijder wil kopen of verschillende laminaatsnijders op het oog hebt, doe je er verstandig aan om de ervaringen van andere gebruikers te lezen. Op die manier kom je weer te weten over hoe andere gebruikers de laminaatsnijders ervaren en wat de voor- en nadelen van het product zijn. Zo kun je uiteindelijk de beste keuze maken voor een laminaatsnijder die het beste bij je past.

Veelgestelde vragen over laminaatsnijders

 • Hoe werkt een laminaatsnijder?

  Een laminaatsnijder is een simpele machine waarmee je heel makkelijk vloerdelen van laminaat of ander materiaal strak kunt snijden of knippen. Zonder dat je last hebt van splinters of van andere vervelende beschadigingen aan de vloerdelen die je op maat wilt snijden of knippen.

 • Hoe kun je laminaat snijden?

  Laminaat kun je snijden met een zogenaamde laminaatsnijder. De machines die je hiervoor gebruikt hebben vaak een grotere snijtafel en een langer snijmes waarmee je in één handbeweging een vloerdeel op maat kan snijden of knippen.

 • Kan je met een laminaatsnijder ook PVC snijden?

  Met veel laminaatsnijders kun je ook PVC of andere materialen, zoals vinyl snijden en knippen. Per product staat omschreven welke materialen je ermee kunt bewerken.

 • Hoe duur is een goede laminaatsnijder?

  Een goede laminaatsnijder kost tussen de € 50,- en € 80,-, maar de prijzen kunnen oplopen tot wel € 250,-. Afhankelijk van welke materialen de laminaatsnijder is gemaakt en van welk merk die is.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie