De 5 beste kleurpotloden van 2024

Kleuren is niet alleen voor kinderen, want ook volwassenen kleuren graag kleurplaten. Er zijn zelfs enorm veel kleurboeken voor volwassenen te koop en dat vraagt natuurlijk ook om een groot assortiment in kleurpotloden. Die je kunt gebruiken om je kleurplaten te kleuren. In je zoektocht kom je ook tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is uit verschillende soorten kleurpotloden. Dus vraag je jezelf ook terecht af wat zijn de beste kleurpotloden?

Kleurpotloden kopen

Als je goede kleurpotloden wil kopen moet je met een aantal dingen rekening houden. Maar je doet er ook slim aan om bijvoorbeeld een kleurpotloden test of kleurpotloden review te lezen. Op die manier kom je meer te weten over wat andere gebruikers over de potloden te vertellen hebben en weet je ook precies wat de voor- en nadelen zijn. Wij helpen je alvast op weg door de beste kleurpotloden voor je op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Faber-Castell kleurpotloden - Polychromos - 120 stuks in blik - FC-110011
Faber-Castell
kleurpotloden - Polychromos
2
Bruynzeel Design box 48 kleurpotloden
Bruynzeel
Design box
3
STABILO Trio Thick - Dik Driekantig Kleurpotlood - Met Extra Dikke Kern 4,2 mm - Etui Met 24 Kleuren
STABILO
Trio Thick
4
STAEDTLER karat aquarell kleurpotlood - set 60 st
STAEDTLER
karat aquarell
5
STABILO Woody 3 in 1 - Multi Talent Kleurpotlood - Etui Met 10 Kleuren
STABILO
Woody 3 in 1

Dit zijn ze, de 5 beste kleurpotloden van 2024

1. Faber-Castell kleurpotloden - Polychromos – Beste professionele kleurpotloden

Faber-Castell kleurpotloden - Polychromos - 120 stuks in blik - FC-110011
Bekijk kleurpotlood

De kleurpotloden Polychromos van het merk Faber-Castell zijn de beste professionele kleurpotloden die je op dit moment kunt kopen. Ben je op zoek naar een professionele set kleurpotloden? Dan zijn de kleurpotloden Polychromos de beste keuze voor jou. De 120 kleurpotloden worden in een mooie grote doos van blik geleverd. De kleurpotloden hebben een kerndikte van 3,8 millimeter. De kleuren kunnen zonder uitvegen in lagen over elkaar gekleurd worden. De kleurpotloden zijn wis- en watervast. Heb je toch een foutje gemaakt? Met een beetje terpentine kun je de kleuren weer verwijderen.

De kleurpotloden Polychromos van Faber-Castell zijn van een zeer goede kwaliteit. De potloden zijn heel prettig en zeer zacht. Je kunt verschillende lagen over elkaar kleuren. De kleurpotloden hebben een hoge pigmentatie en de potloden hebben een hardheid HB.

Pluspunten
 • Goede kwaliteit
 • De kleurpotloden zijn wis- en watervast
 • Je kunt lagen over elkaar kleuren
Minpunten
 • Prijzige kleurpotloden

De Faber-Castell kleurpotloden - Polychromos is verkrijgbaar bij:

2. Bruynzeel Design box – Beste kleurpotloden voor volwassenen

Bruynzeel Design box 48 kleurpotloden
Bekijk kleurpotlood

De kleurpotloden Design box van het merk Bruynzeel zijn de beste kleurpotloden voor volwassenen die je op dit moment kunt kopen. De kleurpotloden van Bruynzeel worden geleverd met een opbergsysteem en zijn gemaakt van de beste grondstoffen. Het beste hout wordt gebruikt en alleen van verantwoord gekapte bossen. De kleurpotloden zijn gemakkelijk te slijpen, breukvast en liggen licht in de hand. De kleurpotloden hebben hoogwaardige pigmenten. Hierdoor hebben de kleurpotloden de perfecte kleurkracht, een fijn kleurgevoel en goede onderlinge mengbaarheid. Met de kleurpotloden ben je gegarandeerd van accurate fabricage. De goed gefixeerde kern is breukvast en de tolerantie is slechts 0,05 millimeter. Vakwerk is precisie. De dikke kleur kern is extra sterk, breukvast en heeft extra goede kleurafgifte. De kleurpotloden hebben een dubbele verlijming en zijn hierdoor extra sterk en breukvast. De kleurpotloden zijn goed verlijmd. De kern is zichtbaar in het slijpsel.

Met Bruynzeel ben je verzekerd van kwaliteit en 75 jaar ervaring. De kleurpotloden zijn goedgekeurd door leraren en pedagogen. Zorg dat je een goede puntenslijper gebruikt bij het slijpen van de kleurpotloden.

Pluspunten
 • Handig opbergsysteem
 • Goede kwaliteit
 • Breukvaste kleurpotloden
Minpunten
 • Bij gebruik van slechte puntenslijper kan de punt breken

De Bruynzeel Design box is verkrijgbaar bij:

3. STABILO Trio Thick – Beste kleurpotloden voor kinderen

STABILO Trio Thick - Dik Driekantig Kleurpotlood - Met Extra Dikke Kern 4,2 mm - Etui Met 24 Kleuren
Bekijk kleurpotlood

De kleurpotloden Trio Thick van het merk STABILO zijn de beste kleurpotloden voor kinderen die je op dit moment kunt kopen. De kleurpotloden Trio Thick zijn dik driekantige kleurpotloden. De driekantige vorm is ergonomisch en de kleurpotloden hebben een prettige pengreep. Hierdoor liggen de kleurpotloden makkelijk in de hand. De houten kleurpotloden hebben een extra dikke kern van 4,2 millimeter en zijn ideaal voor kinderen.

De kleurpotloden Trio Thick van STABILO hebben een zeer makkelijke kleurafgifte. Kinderen hoeven dus weinig druk uit te oefenen op de kleurpotloden om een prachtig kunstwerk te creëren. De kleurpotloden worden geleverd in een etui met 24 kleuren.

Pluspunten
 • Ergonomische driekantige kleurpotloden
 • Extra dikke kern 4,2 millimeter
 • Ideaal voor kinderen
Minpunten
 • Weinig variatie in kleur

De STABILO Trio Thick is verkrijgbaar bij:

4. STAEDTLER karat aquarell – Beste aquarel kleurpotloden

STAEDTLER karat aquarell kleurpotlood - set 60 st
Bekijk kleurpotlood

De kleurpotloden Karat Aquarell van het merk STAEDTLER zijn de beste aquarel kleurpotloden die je op dit moment kunt kopen. De aquarell kleurpotloden van STAEDTLER zijn speciaal gemaakt voor degene die graag aquarel tekeningen maakt. De aquarel kleurpotloden zijn droog te gebruiken maar ook met water zijn de kleuren mooi te mengen. De mooie kleuren zijn onderling goed te vermengen en te combineren.

De set aquarel kleurpotloden van STAEDTLER worden geleverd in een metalen etui. Er zitten 60 kleurpotloden in het blik. De aquarel kleurpotloden zijn van zeer goede kwaliteit en zijn in Duitsland gemaakt. De kleurpotloden hebben mooie kleuren en er zijn veel verschillende kleuren.

Pluspunten
 • De kleurpotloden zijn droog en met water te gebruiken
 • De kleuren vermengen makkelijk
 • Speciale aquarel kleurpotloden
Minpunten
 • Prijzige kleurpotloden

De STAEDTLER karat aquarell is verkrijgbaar bij:

5. STABILO Woody 3 in 1 – Beste dikke kleurpotloden voor kleine kinderen

STABILO Woody 3 in 1 - Multi Talent Kleurpotlood - Etui Met 10 Kleuren
Bekijk kleurpotlood

De kleurpotloden Woody 3 in 1 van het merk STABILO zijn de beste dikke kleurpotloden voor kleine kinderen die je op dit moment kunt kopen. De Woody 3 in 1 is een kleurpotlood, aquarelpotlood en waskrijt in één. De kleurpotloden kunnen gewoon mee getekend worden op papier, maar ook op glas kunnen deze kleurpotloden gebruikt worden. De kleurpotloden zijn speciaal voor de kleine handjes gemaakt en kunnen dus al gebruikt worden vanaf de dreumestijd.

De Woody 3 in 1 kleurpotloden van Stabilo hebben een sterke en onbreekbare XXL-punt. De kleurpotloden liggen zeer licht in de hand. De kleuren zijn makkelijk van handen, kleren en glas af te wassen. Ook is het leuk om met een beetje water en een kwastje een prachtig kunstwerk te maken. De kleurpotloden worden geleverd in een etui met tien verschillende kleuren.

Pluspunten
 • 3 in 1 kleurpotlood
 • Dikke onbreekbare punt
 • Speciaal voor kleine handjes
Minpunten
 • Heeft een speciale dikke puntenslijper nodig

De STABILO Woody 3 in 1 is verkrijgbaar bij:

Zoals je ziet zijn kleurpotloden in verschillende vormen, maten en prijsklasse te koop. Het ene kleurpotlood is ook het andere niet en de keuze die je maakt is voor een deel afhankelijk van waarvoor je ze wil gebruiken.

Waar moet je op letten bij het kopen van kleurpotloden?

Een kleurpotlood moet vooral lekker in de hand liggen. Kies dan ook voor potloden die je goed kunt vasthouden. Er zijn potloden voor mensen met kleine, gemiddelde of grote handen. Met een kleurpotlood dat lekker in de hand ligt, kun je ook veel nauwkeuriger werken.

De punt van het potlood

De punt van het potlood is uiteindelijk waar het om gaat, want wil je juist met een ultradunne, normale of dikkere punt kleuren? Vaak bestaat je gereedschap om je kleurplaten in te kleuren uit kleurpotloden van verschillende diktes. Omdat kleurplaten zowel grote als kleinere oppervlakken hebben om in te kleuren. Je kunt ook kiezen voor kleurpotloden met een onbreekbare punt. Het voordeel hiervan is dat de punt niet gemakkelijk breekt en dat voorkomt frustraties en ook vlekken wanneer de punt tijdens het kleuren wel afbreekt.

Opbergsysteem en etui

Je doet er ook slim aan om voor een set kleurpotloden te kiezen die geleverd wordt met een handig opbergsysteem of een etui. Potloden kunnen gevoelig zijn voor breuken en des te belangrijker is het dus dat ze goed worden beschermd wanneer je ze even niet meer nodig hebt. Het voordeel van opbergsystemen is dat je vaak heel snel de juiste kleur kunt vinden. De keerzijde van de medaille is dat een systeem ruimte in beslag neemt. Een etui is dan misschien een betere keuze. Etuis van metaal beschermen je kleurpotloden ook optimaal.

Kleurpotloden vergelijken

We hebben je als tip gegeven om reviews en testen te lezen, maar je doet er ook slim aan om kleurpotloden te vergelijken. Door te vergelijken kun je niet alleen besparen op de prijs, maar je weet ook zeker dat je de beste kleurpotloden koopt. Je komt meer te weten over de voor- en nadelen en uiteindelijk ontdek je ook welke potloden het beste bij je passen.

Veelgestelde vragen over kleurpotloden

 • Wat is het verschil tussen gewone potloden en Aquarelpotloden?

  Aquarelpotloden geven een ander effect wanneer je ermee kleurt dan wanneer je normale kleurpotloden gebruikt. Aquarelpotloden kunnen alleen op aquarelpapier en in combinatie met water worden gebruikt.

 • Waarom kleurpotloden?

  Kleurpotloden geven je kleurplaten een mooi effect en je hebt minder kans op vlekken dan wanneer je stiften gebruikt.

 • Hoe moet je kleuren met kleurpotloden?

  Je kunt op verschillende manieren kleuren met kleurpotloden. Er zijn verschillende technieken toe te passen en elke techniek zorgt weer voor een ander effect. De basistechniek is om de punt van een potlood altijd schuin op het papier te zetten. Dat geeft een natuurlijk effect en je punt slijt ook minder snel dan wanneer je een punt recht op het papier zet.

 • Wat voor papier voor kleurpotloden?

  Vrijwel iedere papiersoort kun je in combinatie met kleurpotloden gebruiken. Met uitzondering van aquarelpapier waar je ook speciale aquarelpotloden voor nodig hebt.

 • Wat kosten kleurpotloden?

  Kleurpotloden zijn in verschillende prijscategorieën verkrijgbaar. De prijs is vooral afhankelijk van hoe groot de set is en wat de kwaliteit van de kleurpotloden is. Kleurpotloden heb je al voor € 15,- en dat kan oplopen tot € 450,-.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie