De 5 beste littekencrèmes van 2023

Heb je littekens die je het liefste wilt laten verdwijnen? Dan hebben we slecht nieuws, want het laten verdwijnen van littekens is haast onmogelijk en vaak ook een kostbare operatie. Je kunt ze wel eenvoudig verbergen als je bijvoorbeeld investeert in de beste littekencrème. Als je op zoek gaat naar een goede littekencrème kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is en je wilt natuurlijk wel de beste littekencrème kopen die er is. Maar wat is de beste littekencrème?

In ons artikel vertellen we meer over littekencrèmes, waar je op moet letten als je een crème wilt kopen en we hebben alvast de beste littekencrèmes voor je uitgezocht. Zodat je direct kunt beginnen met vergelijken. Wij willen je ook als tip meegeven om de crèmes die je overweegt aan te schaffen te vergelijken en om een littekencrème review en een littekencrème test te lezen. Op die manier krijg je meer informatie over het product en kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Merk
Model
1
Biodermal Littekencrème - Vermindert zichtbaarheid van littekens - Littekencreme tube 25ml
Biodermal
Littekencrème
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
2
VSM Calendulan littekencrème 50 gr
VSM
Calendulan littekencrème
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
3
Staudt Littekencreme 100 ml
Staudt
Littekencrème
4
Drs. Hans Schreuder litteken crème -100 ml
Drs. Hans Schreuder
litteken crème
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
5
ALHYDRAN 30 ml Hydraterende Crème Brandwond & Littekencrème
ALHYDRAN
Hydraterende Crème

Dit zijn ze, de 5 beste littekencrèmes van 2023

1. Biodermal Littekencrème – Beste littekencrème voor ieder huidtype

Biodermal Littekencrème - Vermindert zichtbaarheid van littekens - Littekencreme tube 25ml
Bekijk littekencrème

De Biodermal Littekencrème is de beste littekencrème voor ieder huidtype. Het product biedt een hoop voordelen, vooral als je last hebt van littekens en op zoek bent naar een product om de huid te helpen herstellen.

Biodermal Littekencrème is speciaal ontwikkeld om de zichtbaarheid van littekens te verminderen. Het helpt bij het vervagen van littekens, waardoor ze minder opvallen en de huid er egaler uitziet. De actieve ingrediënten kunnen het natuurlijke herstelproces van de huid ondersteunen. Hierdoor kan de beschadigde huid sneller genezen en kunnen littekens geleidelijk vervagen.

Biodermal Littekencrème heeft een hydraterende werking. Het helpt de huid gehydrateerd te houden, wat bijdraagt aan het soepel houden van het littekengebied. Het helpt ook om eventuele irritatie of jeuk rond het littekengebied te verminderen, waardoor het litteken comfortabeler aanvoelt.

Biodermal Littekencrème is ook geschikt voor verschillende soorten littekens, waaronder littekens als gevolg van snijwonden, operaties, brandwonden of acne. De crème is gemakkelijk aan te brengen en trekt snel in de huid zonder een plakkerig gevoel achter te laten.

Pluspunten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Hydrateert de huid
 • Zorgt voor een egale huid
 • Geschikt voor iedere huidtype
 • Geschikt voor ieder litteken
Minpunten
 • Kans op allergische reactie

De Biodermal Littekencrème is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

2. VSM Calendulan littekencrème – Beste calendulan littekencrème

VSM Calendulan littekencrème 50 gr
Bekijk littekencrème

De beste calendulan littekencrème die je op dit moment kunt kopen is de Calendulan littekencrème van het merk VSM. Het is een goede crème, vooral als je op zoek bent naar een natuurlijke en zachte aanpak om littekens te verzorgen en te helpen vervagen.

VSM Calendulan Littekencrème is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waaronder Calendula officinalis (goudsbloem) extract. Calendula staat bekend om zijn verzachtende en helende eigenschappen, die kunnen bijdragen aan de verzorging van littekens.

De littekencrème heeft een verzachtende werking op de huid, waardoor het littekengebied comfortabeler aanvoelt. Het helpt ook om de huid te hydrateren, wat bijdraagt aan het soepel houden van het litteken. De actieve ingrediënten helpen het natuurlijke herstelproces van de huid te ondersteunen, waardoor littekens geleidelijk vervagen.

VSM Calendulan Littekencrème is geschikt voor verschillende soorten littekens, zoals littekens als gevolg van snijwonden, schaafwonden, brandwonden of chirurgische ingrepen. De formule van de crème is vaak mild en hypoallergeen, wat het geschikt maakt voor de gevoelige huid. De crème is ook gemakkelijk aan te brengen en trekt snel in de huid zonder een plakkerig gevoel achter te laten.

Pluspunten
 • Makkelijk in gebruik
 • Hypoallergeen
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Helpt het herstelproces van de huid
 • Helende werking
Minpunten
 • Prijzig

De VSM Calendulan littekencrème is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

3. Staudt Littekencrème – Beste littekencrème ontwikkeld door plastische chirurgen

Staudt Littekencreme 100 ml
Bekijk littekencrème

Staudt littekencrème is de beste littekencrème ontwikkeld door plastische chirurgen, die dan ook de crème aanprijzen ter behandeling van littekenweefsel. Het is een goed product, vooral als je op zoek bent naar een gespecialiseerde en effectieve crème voor de verzorging van littekens.

Staudt Littekencrème is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van littekens. De formule is vaak samengesteld met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die bekend staan om hun verzachtende en helende eigenschappen.

Staudt gebruikt geavanceerde technologie in hun littekencrème, zoals het gepatenteerde Bio-Active Skin Peptides-complex. Dit complex is ontworpen om de natuurlijke regeneratie van de huid te ondersteunen en het herstel van littekens te bevorderen.

Staudt Littekencrème is geformuleerd om de zichtbaarheid van littekens te verminderen. Regelmatig gebruik van de crème kan helpen bij het vervagen van littekens, waardoor ze minder opvallen en de huid er egaler uitziet. Het is ook geschikt voor verschillende soorten littekens, waaronder littekens als gevolg van snijwonden, operaties, brandwonden of acne.

De actieve ingrediënten in de littekencrème kunnen het natuurlijke herstelproces van de huid ondersteunen, waardoor littekens geleidelijk vervagen en de huid wordt gehydrateerd en gevoed. De crème is ook geschikt voor alle huidtypes en kan ook worden gebruikt op de gevoelige huid.

Pluspunten
 • Aanbeveling van plastische chirurgen
 • Gepatenteerde formule
 • Klinisch bewezen
 • Hydrateert de huid
 • Effectieve behandeling van littekenweefsel
Minpunten
 • Prijzig

De Staudt Littekencrème is verkrijgbaar bij:

4. Drs. Hans Schreuder litteken crème – Beste natuurlijke littekencrème

Drs. Hans Schreuder litteken crème -100 ml
Bekijk littekencrème

De beste natuurlijke littekencrème die op dit moment verkrijgbaar is, is de litteken crème van het merk Drs. Hans Schreuder. Drs. Hans Schreuder litteken crème staat bekend om zijn gespecialiseerde formule en effectieve resultaten bij het verminderen van littekens.

De litteken crème is ontwikkeld door Drs. Hans Schreuder, een specialist op het gebied van huidverbetering en huidverzorging. De crème is vaak het resultaat van zijn expertise en ervaring in het behandelen van littekens. De littekencrème bevat een geavanceerde formule met specifieke ingrediënten die helpen bij het verminderen van littekens. Deze ingrediënten kunnen bijdragen aan het vervagen van littekens en het stimuleren van het natuurlijke herstelproces van de huid.

Drs. Hans Schreuder litteken crème is geschikt voor verschillende soorten littekens, waaronder littekens als gevolg van snijwonden, operaties, brandwonden of acne. De actieve ingrediënten in de crème kunnen het natuurlijke herstelproces van de huid ondersteunen, waardoor littekens geleidelijk vervagen en de huid wordt gehydrateerd en gevoed. De crème is geschikt voor alle huidtypes en kan ook worden gebruikt op de gevoelige huid.

Pluspunten
 • Bewezen formule
 • Geschikt voor de gevoelige huid
 • Helpt het herstelproces van de huid
 • Hydrateert de huid
 • Effectieve behandeling van littekenweefsel
Minpunten
 • Prijzig

De Drs. Hans Schreuder litteken crème is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

5. ALHYDRAN Hydraterende Crème – Beste littekencrème met aloë Vera

ALHYDRAN 30 ml Hydraterende Crème Brandwond & Littekencrème
Bekijk littekencrème

De ALHYDRAN Hydraterende Crème is de beste littekencrème met Aloë Vera die je kunt bestellen. Vooral als je op zoek bent naar een hoogwaardige hydraterende crème voor de huid, is deze crème een zeer goede keuze. ALHYDRAN is een merk dat bekend staat om zijn gespecialiseerde formule en effectieve resultaten bij het hydrateren en verzorgen van de huid.

ALHYDRAN Hydraterende Crème is ontworpen om de huid intensief te hydrateren. De crème dringt diep door in de huid om vocht vast te houden en uitdroging te voorkomen. De crème bevat actieve ingrediënten die bijdragen aan het herstel van de huidbarrière en het natuurlijke herstelproces van de huid. Dit kan vooral nuttig zijn bij een droge, beschadigde of geïrriteerde huid. Dus ook littekens.

ALHYDRAN Hydraterende Crème is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid. De crème kan helpen bij het verminderen van roodheid en irritatie van de huid, waardoor de huid er rustiger en gezonder uitziet. De hydraterende crème heeft vaak een verzachtende werking op de huid, waardoor het comfortabeler aanvoelt.

Pluspunten
 • Hydrateert de huid
 • Geschikt voor de gevoelige huid
 • Bewezen formule
 • Helpt het herstelproces van de huid
 • Geschikt voor een droge huid
Minpunten
 • Prijzig

De ALHYDRAN Hydraterende Crème is verkrijgbaar bij:

Zoek je een goede littekencrème na operatie? Of heb je al jaren last van littekenweefsel dat maar niet lijkt te genezen? Dan heb je veel baat bij een goede littekencrème. Het moge duidelijk zijn dat de ene littekencrème de andere niet is en je hebt keuze uit verschillende producten, die ook in uiteenlopende prijsklasse verkrijgbaar zijn. Je kunt ook het beste de littekencrèmes vergelijken, zodat je uiteindelijk een weloverwogen beslissing kan maken. Let hierbij dan niet alleen op de prijs, maar ook de kwaliteit van het product en of het ook voor jou geschikt is.

Bewezen formule van littekencrème

Het is verstandig om altijd voor een littekencrème te kiezen die een bewezen formule bevat. Dat betekent namelijk dat de crème effectief is voor het behandelen van littekenweefsel. Vaak bevatten deze crèmes ook een helende werking en zorgen ze voor een egale en goed gehydrateerde huid.

Ingrediënten

Actieve ingrediënten in littekencrème zorgen ervoor dat het natuurlijke herstelproces van de huid wordt ondersteund, maar bepaalde ingrediënten kunnen een allergische reactie veroorzaken. Dat is per persoon verschillend. Gebruikers met een gevoelige huid hebben doorgaans meer baat bij een product dat 100% natuurlijke ingrediënten bevat. Deze producten zijn in de regel ook hypoallergeen.

Gebruiksvriendelijkheid van de littekencrème

Let ook op de gebruiksvriendelijkheid van de littekencrème. Lees goed de instructies en bekijk hoe vaak het gebied nodig is voor het maximale resultaat. Let hierbij op de hoeveelheid crème die je nodig hebt en hoe vaak je moet smeren. Vergelijk dit met de prijs van een tube, zodat je ook kunt uitrekenen of de crème die je koopt een goede prijs heeft.

Veelgestelde vragen over littekencrèmes

 • Hoe vaak mag je Littekencrème smeren?

  Hoe vaak je littekencrème mag smeren is afhankelijk van het product dat je hebt gekozen. Het advies is om de instructies te lezen voordat je begint met smeren en nog belangrijker is om je aan de instructies te houden.

 • Heeft littekencrème zin?

  Littekencrème met een bewezen formule heeft zin om littekens minder zichtbaar te maken en te laten vervagen.

 • Hoe geneest een litteken het mooist?

  Hoe een litteken mooi geneest is vooral afhankelijk van het soort litteken, de locatie en hoe goed de wond voor het litteken verzorgt is. Het is een feit dat een goede hydratatie helpt bij het genezingsproces.

 • Wanneer littekencrème gebruiken?

  Littekencrème gebruik je bij littekenweefsel en bij een droge en beschadigde huid. Een crème met actieve ingrediënten ondersteunt namelijk het natuurlijke helingsproces van de huid.

 • Hoe lang littekencrème gebruiken?

  Hoe lang je littekencrème mag gebruiken is afhankelijk van je situatie en het product. Hierbij geldt eveneens het advies om de instructies te lezen en je hieraan te houden. Bij twijfel is het advies om hulp te vragen aan een huidspecialist of een huisarts.

 • Plaats een reactie