De 5 beste snorkelmaskers van 2024

Wil je op je vakantiebestemming gaan snorkelen? Dan heb je natuurlijk een goed snorkelmasker nodig. Als je op zoek gaat naar een geschikt en comfortabel snorkelmasker, zul je zien dat er verschillende modellen in uiteenlopende prijsklasse verkrijgbaar zijn. En je wilt natuurlijk wel het beste snorkelmasker kopen dat er is. Maar wat is het beste snorkelmasker?

Wil je een snorkelmasker bestellen? Lees dan eerst even ons artikel waarin we meer vertellen over snorkelmaskers, waar je op kunt letten als je er een wilt bestellen en we hebben een aantal snorkelmaskers voor je uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste snorkelmaskers van 2024 zijn. Zodat je direct kunt beginnen met vergelijken. Wij willen je ook als tip meegeven om de snorkelmaskers die je overweegt aan te schaffen te vergelijken en om een snorkelmasker review te lezen. Op die manier krijg je meer informatie over de snorkelmaskers en kun je de beste keuze maken.

Merk
Model
1
Atlantis Full Face Mask 2.0 - Snorkelmasker - Kinderen
Atlantis
Full Face Mask 2.0
2
Ocean Reef Snorkelmasker Aria QR+
Ocean Reef
Snorkelmasker Aria QR+
3
Cressi Duke Snorkelmasker
Cressi
Duke Snorkelmasker
4
Seac Magica, Anti-condensatie Snorkelvolgelaatsmasker met Zachte Gezichtsrand in 2 Maten
Seac
Magica
5
Atlantis Full Face Mask - Snorkelmasker - Volwassenen
Atlantis
Full Face Mask

Dit zijn ze, de 5 beste snorkelmaskers van 2024

1. Atlantis Full Face Mask 2.0 – Beste snorkelmasker voor kinderen

Atlantis Full Face Mask 2.0 - Snorkelmasker - Kinderen
Bekijk snorkelmasker

Het beste snorkelmasker voor kinderen dat je kunt kopen, is de Atlantis Full Face Mask 2.0. Het is een goede aankoop als je op zoek bent naar een comfortabel en gemakkelijk te gebruiken snorkelmasker.

Het snorkelmasker is ontworpen om een panoramisch zicht te bieden, zodat je een breed gezichtsveld onder water hebt. Dit kan je snorkelervaring verbeteren, omdat je meer van de onderwaterwereld kunt zien zonder je hoofd te hoeven draaien.

In tegenstelling tot traditionele snorkelsets met een mondstuk, heeft dit masker een geïntegreerd mondstuk en dat zorgt ervoor dat je eenvoudig kunt ademen via je neus en mond. Dit maakt het veel comfortabeler voor kinderen die moeite hebben met ademen door een mondstuk of die zich beperkt voelen door een traditionele snorkel.

Het Atlantis Full Face Mask 2.0 snorkelmasker heeft een speciaal ontwerp met een anticondenscoating en een dubbele luchtkamer om te voorkomen dat het masker beslaat. Ook heeft het een lekvrij ontwerp, zodat er geen water in het masker komt tijdens het snorkelen.

Het masker heeft verstelbare banden die je kunt aanpassen aan de grootte van je hoofd. Hierdoor is het gemakkelijk aan en uit te doen en kun je het goed passend maken voor een comfortabele snorkelervaring.

Pluspunten
 • Breed gezichtsveld
 • Eenvoudig aan te passen
 • Comfortabel
 • Full face-model
 • Anticondenscoating
Minpunten
 • Niet voor volwassenen

De Atlantis Full Face Mask 2.0 is verkrijgbaar bij:

2. Ocean Reef Snorkelmasker Aria QR+ – Beste snorkelmasker met camera houder

Ocean Reef Snorkelmasker Aria QR+
Bekijk snorkelmasker

Het Ocean Reef Snorkelmasker Aria QR+ is het beste snorkelmasker met camera houder dat je op dit moment kunt aanschaffen. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar een hoogwaardig en geavanceerd snorkelmasker.

Het Ocean Reef Aria QR+ snorkelmasker heeft een volledig gezichtsontwerp, waardoor je je hele gezicht kunt afdekken tijdens het snorkelen. Hierdoor kun je door je neus en mond ademen zonder een mondstuk te hoeven gebruiken, wat het comfort en de natuurlijke ademhaling verbetert.

Het masker heeft een breed gezichtsveld, waardoor je een panoramisch uitzicht hebt op de onderwaterwereld zonder dat je je hoofd hoeft te draaien. Ocean Reef is een gerenommeerd merk dat hoogwaardige snorkel- en duikuitrusting produceert. Het Aria QR+ snorkelmasker is gemaakt van duurzame materialen en voldoet aan strenge veiligheidsnormen.

Het masker heeft een Quick Release-systeem waarmee je het masker snel en eenvoudig kunt bevestigen en losmaken. Dit maakt het handig voor het aan- en uittrekken van het masker. Het is voorzien van een anti-condenscoating om beslaan te voorkomen, waardoor je helder zicht hebt tijdens het snorkelen. Ook heeft het een lekvrij ontwerp, waardoor er geen water in het masker komt.

Het masker heeft verstelbare banden die je kunt aanpassen aan de grootte van je hoofd, waardoor je een comfortabele pasvorm krijgt. En met behulp van de camera houder kun je ook een camera bevestigen en foto’s maken van de onderwereld die je aan het verkennen bent.

Pluspunten
 • Camera houder
 • Quick Release-systeem
 • Full face-masker
 • Anticondenscoating
 • Aanpasbaar
Minpunten
 • Minder gebruiksvriendelijk dan andere maskers

De Ocean Reef Snorkelmasker Aria QR+ is verkrijgbaar bij:

3. Cressi Duke Snorkelmasker – Beste siliconen snorkelmasker

Cressi Duke Snorkelmasker
Bekijk snorkelmasker

Het beste siliconen snorkelmasker dat je op dit moment kunt kopen is het Duke Snorkelmasker van het merk Cressi. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar een hoogwaardig en functioneel snorkelmasker. Cressi is een bekend merk in de duik- en snorkelwereld, en het Duke snorkelmasker biedt verschillende voordelen die je snorkelervaring kunnen verbeteren.

Het Duke snorkelmasker van Cressi heeft een uniek 2-in-1 ontwerp, waarbij het masker kan worden omgezet in een traditionele duikbril door het snorkelgedeelte te verwijderen. Hierdoor kun je het masker zowel voor snorkelen als duiken gebruiken, wat handig is als je beide activiteiten wilt doen. Cressi staat bekend om zijn kwaliteitsvolle duik- en snorkeluitrusting. Het Duke snorkelmasker is meestal gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan.

Het snorkelmasker bedekt je hele gezicht, waardoor je door je neus en mond kunt ademen zonder een mondstuk te gebruiken. Dit zorgt voor een natuurlijke en comfortabele ademhaling tijdens het snorkelen. Het masker biedt ook een breed gezichtsveld, waardoor je een panoramisch uitzicht hebt op de onderwaterwereld zonder je hoofd te hoeven draaien. Het masker heeft verstelbare banden die je kunt aanpassen aan de grootte van je hoofd, waardoor je een comfortabele pasvorm krijgt.

Het Cressi Duke snorkelmasker is voorzien van een anticondenscoating om beslaan te voorkomen, waardoor je helder zicht hebt tijdens het snorkelen. Het heeft ook een lekvrij ontwerp, zodat er geen water in het masker komt.

Pluspunten
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Lekvrij ontwerp
 • Als normale duikbril te gebruiken
 • Breed gezichtsveld
 • Gemaakt van duurzame materialen
Minpunten
 • Prijzig

De Cressi Duke Snorkelmasker is verkrijgbaar bij:

4. Seac Magica – Beste anticondensatie snorkelmasker

Seac Magica, Anti-condensatie Snorkelvolgelaatsmasker met Zachte Gezichtsrand in 2 Maten
Bekijk snorkelmasker

Het Seac Magica snorkelmasker is het beste anticondensatie snorkelmasker dat je op dit moment kunt bestellen. Het is bovenal een comfortabel en gebruiksvriendelijk snorkelmasker dat van hoogkwalitatieve materialen is gemaakt.

Het Seac Magica snorkelmasker heeft een volledig gezichtsontwerp, waardoor je je hele gezicht kunt afdekken tijdens het snorkelen. Hierdoor kun je door je neus en mond ademen zonder een mondstuk te hoeven gebruiken, wat het comfort en de natuurlijke ademhaling verbetert. Het masker heeft verstelbare banden die je kunt aanpassen aan de grootte van je hoofd, waardoor je een comfortabele pasvorm krijgt. Hierdoor kan het masker goed aansluiten op verschillende gezichtsvormen.

Het snorkelmasker biedt een breed gezichtsveld, waardoor je een panoramisch uitzicht hebt op de onderwaterwereld zonder je hoofd te hoeven draaien. Dit maakt je snorkelervaring aangenamer en zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen van het onderwaterleven.

Het Seac Magica snorkelmasker is voorzien van een anticondenscoating om beslaan te voorkomen, waardoor je helder zicht hebt tijdens het snorkelen. Het heeft ook een lekvrij ontwerp, zodat er geen water in het masker komt.

Het snorkelmasker is doorgaans gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. Met het eenvoudige ontwerp kun je het masker snel aan- en uittrekken en ben je binnen enkele seconden klaar om te snorkelen. Het masker heeft een veiligheidsmechanisme om de luchttoevoer af te sluiten bij het onderdompelen, zodat er geen water in het masker kan komen.

Pluspunten
 • Veiligheidsmechanisme
 • Geschikt voor kinderen en volwassenen
 • Anticondenscoating
 • Aanpasbaar
 • Gemaakt van duurzame materialen
Minpunten
 • Vrij zwaar masker

De Seac Magica is verkrijgbaar bij:

5. Atlantis Full Face Mask – Beste goedkope snorkelmasker

Atlantis Full Face Mask - Snorkelmasker - Volwassenen
Bekijk snorkelmasker

Het beste goedkope snorkelmasker dat op dit moment verkrijgbaar is, is het Full Face Mask van het merk Atlantis. Dat bekendstaat om hoogkwalitatieve snorkel- en duik producten. Het Atlantis Full Face Mask heeft een volledig gezichtsontwerp, waardoor je door je neus en mond kunt ademen zonder een mondstuk te gebruiken. Dit maakt het snorkelen veel comfortabeler en natuurlijker, vooral voor mensen die moeite hebben met ademen via een mondstuk of die zich beperkt voelen door een traditioneel snorkelmasker.

Het masker biedt een breed gezichtsveld, waardoor je een panoramisch uitzicht hebt op de onderwaterwereld zonder je hoofd te hoeven draaien. Dit verhoogt je snorkelervaring, omdat je meer van de onderwateromgeving kunt zien. Het snorkelmasker is voorzien van een anti-condenscoating om beslaan te voorkomen, waardoor je helder zicht hebt tijdens het snorkelen. Het is ook een lekvrij ontwerp, zodat er geen water in het masker komt tijdens het snorkelen.

Het Atlantis Full Face Mask is doorgaans geschikt voor snorkelaars van alle niveaus, inclusief beginners en ervaren snorkelaars. Het eenvoudige ontwerp en de gemakkelijke ademhaling maken het toegankelijk voor mensen met verschillende snorkelervaringen. Een pluspunt is het veiligheidsmechanisme waarmee de luchttoevoer kan worden afgesloten.

Pluspunten
 • Breed gezichtsveld
 • Duurzaam
 • Veiligheidsmechanisme
 • Aanpasbaar
 • Comfortabel
Minpunten
 • Relatief zwaar masker

De Atlantis Full Face Mask is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een snorkelmasker?

Een goede vraag en waar we graag antwoord op geven. We hebben al de beste snorkelmaskers voor je op een rijtje gezet en je zult zien dat de keuze reuze is. En dit is nog maar slechts een greep uit het beschikbare assortiment. Je kunt ook het beste snorkelmaskers vergelijken, zodat je uiteindelijk een weloverwogen beslissing kan maken. Let hierbij dan niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en de functies van het masker, zodat je straks met enorm veel plezier de onderwaterwereld kunt verkennen.

Welke maat snorkelmasker heb ik nodig?

Het belangrijkste is dat het snorkelmasker dat je koopt goed past en daarom is het cruciaal dat je eerst je gezichtslengte- en breedte opmeet en de maten raadpleegt in de maattabel van het masker dat je wilt kopen. Dan heb je in ieder geval de juiste maat, maar het is ook belangrijk dat het masker aanpasbaar is. Dan weet je zeker dat het masker comfortabel zit en dat je er ook mee kunt snorkelen.

Duurzame snorkelmaskers

Uiteraard wil je niet alleen een hoogkwalitatief, maar ook een duurzaam masker dat jarenlang meegaat en waar je iedere vakantie een hoop plezier van hebt. Let er dus op dat je een masker koopt dat van duurzame materialen, zoals siliconen, is gemaakt.

Extra functies van het snorkelmasker

Het snorkelmasker moet met handige functies zijn uitgerust wil je er ook optimaal van genieten. Denk dan bijvoorbeeld aan de anticondenscoating die het beslaan van het vizier moet voorkomen en kies voor een full face masker als je zowel door je mond als neus wilt kunnen ademen. Een masker met een goed veiligheidsmechanisme is ook geen overbodige luxe.

Ben je van plan om een snorkelmasker te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over snorkelmaskers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over snorkelmaskers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een snorkelmasker en vind je dat jouw snorkelmasker getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw snorkelmasker makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over snorkelmaskers

 • Kun je met een Snorkelmasker onder water?

  Ja, maar niet volledig. Anders kun je niet ademen door de luchttoevoer die altijd boven het water moet uitsteken.

 • Hoe diep met Snorkelmasker?

  Feitelijk kun je alleen aan het wateroppervlak snorkelen. Wat in bepaalde locaties meer dan voldoende is om al het moois van de onderwaterwereld te kunnen zien.

 • Hoe moet een snorkelmasker zitten?

  Het is vooral belangrijk dat het masker je gezicht goed afsluit en dat het comfortabel zit.

 • Hoe werkt een snorkelmasker?

  Een snorkelmasker heeft een luchttoevoer in de vorm van een kleine pijp die boven het water uitsteekt. Wat het mogelijk maakt om te ademen terwijl je met je gezicht onder water bent. Traditionele snorkelmaskers maken gebruik van een mondstuk waardoor je kunt ademen, maar er zijn ook full face maskers die voor een veel prettigere ervaring zorgen.

 • Is een snorkelmasker gevaarlijk?

  Nee. Een snorkelmasker is niet gevaarlijk als je hem goed gebruikt. Kies ook altijd een model met een goed veiligheidsmechanisme voor extra veiligheid.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie