De 5 beste loopbanden van 2021

Er gaat niets boven lekker wandelen of hardlopen in de natuur, maar er zijn natuurlijk momenten waarop dat niet kan. Of je er ver voor moet rijden omdat je in een stad woont, of je hebt geen zin om kletsnat te worden aangezien er regen voorspeld wordt. Om dan toch aan je beweging te komen is een loopband kopen een goed idee. Die zet je gewoon in je huis neer en je stapt erop wanneer je tijd en zin hebt.

Wat de beste loopband is bepaal je zelf, elk type heeft bepaalde voordelen en elk mens heeft zijn eigen voorkeuren. Waar je bij een loopband kopen goed op moet letten is dat deze bij je past, en dat je in je huis plaats genoeg hebt om deze neer te zetten. Is de ruimte binnenshuis beperkt dan is er de optie om te kiezen voor een inklapbare loopband. Zo kan je toch lekker bewegen zonder dat het je veel plaats kost.

Ook ligt het eraan hoe intensief je de loopband wilt gaan gebruiken. Als je deze intensief wil gaan gebruiken doe je er goed aan een loopband te kopen die daarop gemaakt is. Daarnaast is ook je budget natuurlijk belangrijk, niet iedereen kan of wil veel geld uitgeven bij een loopband kopen.  Uiteindelijk kies je zelf de beste loopband voor jou.

Dit zijn ze, de 5 beste loopbanden van 2021

1. LifeSpan Fitness TR20000iT – Beste loopband voor intensief gebruik

LifeSpan Fitness TR2000iT loopband
Bekijk loopband

Met de aanschaf van deze band kan je zelf je eigen workouts bepalen. Joggen, wandelen of hardlopen, het kan allemaal dankzij de extra brede loopband. Met 8 verschillende schokabsorbeerders weet je zeker dat je veilig kunt trainen zonder het risico op blessures aan je rug, knieën en gewrichten.

De console is heel duidelijk en ook nog eens heel makkelijk te bedienen. Zo kan jij lekker snel beginnen met trainen! Op het grote 7 inch display wat ook nog eens Full colour is, kan je een keuze maken uit 3 verschillende displays om je gegevens te zien. Als je dat wilt kan je je gegevens ook inzien via je mobiele telefoon of tablet want deze beste loopband voor intensief gebruik heeft ook een Bluetooth functie.

Het grote aantal trainingsprogramma’s is een van de redenen waarom dit de beste loopband voor intensief gebruik is. Maar liefst 21 verschillende, waaronder 7 voor sporttraining, 5 voor Healthy living, 2 voor hartslag, 5 voor gewichtsvermindering, en nog twee gebruikersprogramma’s die je helemaal zelf samen kunt stellen. Elk van de voorgeprogrammeerde programma’s is ontworpen door een sportpsycholoog.

Nog een groot voordeel van deze loopband is dat je deze na je training heel makkelijk op kunt klappen, zo is het ook geen sta in de weg in je huis. Door de transportwielen die eronder zitten kan je de loopband ook nog makkelijk verplaatsen. Door een speciale technologie is de bank heel makkelijk in en uit te klappen.

Deze kwalitatief geweldige loopband is voorzien van een hele stille maar toch sterkte motor. Het hoogwaardige metalen frame is machinaal gelast. Dit in combinatie met een loopvlak van maar liefst 51 centimeter breed maakt dat je het gevoel hebt alsof je buiten loopt!

Pluspunten
 • Uitgerust met een intuïtief interactief touchscreen console met drie dashboards
 • Quick Draw Technology
 • Maar liefst 21 trainingsprogramma’s
 • Ingebouwde speakers en de Bluetooth-interface
Minpunten
 • Niet in- en uitklapbaar

De LifeSpan Fitness TR20000iT is verkrijgbaar bij:

2. Focus Fitness Jet 7 – Beste inklapbare loopband

Loopband Focus Fitness Jet 7
Bekijk loopband

Met deze loopband haal je een topper in huis! Omdat de loopband redelijk zwaar in gewicht is, maar liefst 87 kilo, staat deze heel stabiel zodat je er veilig op kunt trainen. Het lange en brede loopvlak van maar liefst 141 centimeter lang en 48 centimeter breed maakt dat je erop kunt joggen, hardlopen en wandelen, wat je zelf wilt. Daarnaast is deze beste loopband inklapbaar zodat je deze snel opgeruimd hebt.

Wat het aantal trainingsprogramma’s betreft, hier kan je alle kanten op want deze beste loopband inklapbaar bied je de keuze uit maar liefst 35 verschillende! Hiervan zijn er een aantal hartslagprogramma’s, intervalprogramma’s, hellingprogramma’s en snelheidsprogramma’s. Hierdoor bereik je veel sneller en effectiever je trainingsdoelen.

Met de handige sneltoetsen kan je zelf heel makkelijk je hellingshoek instellen, deze is variabel tot maximaal 15 levels. Deze is tijdens het trainen ook heel gemakkelijk aan te passen. Door in een hellingshoek te trainen kan je veel meer spieren trainen en verbrand je ook meer calorieën.

Met behulp van de handsensoren kan je je hartslag in de gaten houden, maar je kan er ook voor kiezen om een borstband te dragen die je dan weer kunt koppelen aan de loopband. Zo kan je precies zien hoe intensief je training is geweest. De hartslagprogramma’s van deze beste loopband inklapbaar worden automatisch aangepast als je hartslag te laag of te hoog is.

Het display van deze loopband heeft touch knoppen zodat het heel makkelijk af te lezen en te bedienen is. Al je gegevens, zoals je snelheid, hartslag, afstand, tijd, de hellingshoek en hoeveel calorieën je verbrand hebt kan je heel gemakkelijk aflezen.

De loopbank is voorzien van een hele sterkte motor zodat je kunt trainen met een snelheid van maximaal 18 kilometer per uur. Daarnaast is de band ook nog voorzien van een uitstekend dempingssysteem zodat je lichaam minder belast wordt als je aan het trainen bent. Het allergrootste voordeel van deze loopband is dat deze heel gemakkelijk op te bouwen is door 8 schroeven vast te draaien.

Pluspunten
 • 'Best Reviewed' award van Kieskeurig.nl
 • 36 verschillende trainingsprogramma’s
 • Handsensoren om je hartslag te meten
 • 8-voudige Flex Suspension demping
Minpunten
 • Korte handleiding

De Focus Fitness Jet 7 is verkrijgbaar bij:

3. Tunturi Cardio Fit T30 – Beste compacte hardloopband

Tunturi Cardio Fit T30 Loopband
Bekijk loopband

Dit is de beste compacte hardloopband want hij weegt maar 45 kilo! Ondanks zijn lage gewicht is het toch een hele goede stabiele loopband waar je al je trainingen op kunt doen zonder bang te zijn voor blessures. Als je lekker thuis aan je conditie wilt werken kan je met deze loopband lekker je gang gaan.

Omdat de loopband is voorzien van 12 verschillende programma’s kan je snel resultaat verwachten van je sportieve inspanningen. Je kan met deze loopband zelf je routes maken met een snelheid vanaf 0,8 tot maar liefst 12 kilometer per uur. Je kan je snelheid heel gemakkelijk zelf instellen via de sneltoetsen op de armleuningen of via de monitor.

Of je nou een lange wandeling wilt maken of je gaat voor een marathon, met deze beste compacte hardloopband kan het allemaal. Deze slimme hardloopband past je snelheid automatisch aan zodat je extra uitgedaagd wordt. Je kan de hellingshoek zelf met de hand in drie verschillende standen verstellen. De maximale helling bij deze bank is 8%.

Behalve dat deze bank heel prettig in het gebruik is, biedt hij ook nog meer. Er is een mogelijkheid om een tablet aan te sluiten zodat je tijdens je sportieve inspanningen een leuke film of serie kunt kijken. Met de bidonhouder hoef je niet meer te stoppen met sporten omdat je iets te drinken wilt pakken, dat kan nu gewoon tijdens het lopen door. Deze dingen maken het nog leuker om aan je conditie te werken.

Ben je klaar met sporten? Klap de loopbank op en verplaats hem naar waar je hem hebben wilt met de transportwieltjes. Staat de bank de volgende keer niet helemaal waterpas? Dan zet je hem weer kaarsrecht met de meegeleverde stelvoet.

Pluspunten
 • Verschillende trainingsmogelijkheden
 • 12 programma’s
 • Makkelijk te verplaatsen en op te bergen
 • Tablet support
 • LCD-Monitor met weergave van verschillende parameters
Minpunten
 • Geen trainingsniveau's

De Tunturi Cardio Fit T30 is verkrijgbaar bij:

4. VirtuFit TR-90i – Beste VirtuFit hardloopband

Loopband - VirtuFit TR-90i
Bekijk loopband

en ding is zeker, dit is de beste VirtuFit loopband en wel om de volgende redenen, hij is sterk, te koppelen aan meerdere apps, heeft 15 hele goede trainingsprogramma’s en is daarnaast ook nog eens inklapbaar, wat wil een mens nog meer? Op deze band kan je prima thuis trainen en de band bied je meer dan voldoende uitdagingen.

Door de sterkte motor kan je op deze band lopen met een snelheid tot 14 kilometer per uur, wat heel geschikt is voor een hardlooptraining. Maar omdat er ook een startsnelheid op zit van 1 kilometer per uur is de bank ook goed te gebruiken als je moet revalideren. Helemaal het neusje van de zalm is de noodstop met een veiligheidssleutel. Als de band te hard gaat voorkom je door de noodstop een nare valpartij.

De 15 trainingsprogramma’s die deze bank je te bieden heeft zijn onderverdeeld in 4 groepen:

 • Renprogramma’s
 • Jogging en loopprogramma’s
 • Sport en afstandslopers programma’s
 • Speciale oefeningen voor vrouwen

Ook al train je op een plek waar niet veel licht is, door het verlichte, kantelbare LED-scherm hoef je niets van je resultaten te missen. Je snelheid veranderen doe je heel simpel met behulp van de sneltoetsen. Je tijd, snelheid, afstand, hartslag en calorieverbruik kan je hier goed bijhouden. Om je hartslag te meten maak je gebruik van de sensoren in de handvaten.

Met al deze opties is dit echt de beste keus als je op zoek bent naar de beste Virtu-Fit loopband.

Pluspunten
 • 15 trainingsprogramma's
 • Snelheid tot 14 km/u
 • kantelbaar LED scherm met gebruiksvriendelijke toetsen
 • Geïntegreerde bluetooth ontvanger
Minpunten
 • Niet in- en uitklapbaar

De VirtuFit TR-90i is verkrijgbaar bij:

5. Pacemaker X1 – Beste goedkope loopband

Pacemaker X1 loopband
Bekijk loopband

Of je nou af wilt vallen, fit wilt blijven of allebei, met deze loopband kan het. Als je daarnaast ook geen zin hebt om veel geld uit te geven is dit de beste goedkope loopband voor jou. Ondanks het feit dat de prijs van deze loopband laag is heeft deze toch genoeg mogelijkheden om goed te trainen.

Deze loopband heeft een fijn loopvlak van 100 centimeter lang en 34 centimeter breed dus je hebt met een normaal postuur ruimte genoeg! Doordat er een antislip laag op het loopvlak is aangebracht hoef je ook niet bang te zijn voor een uitglijder. Daarnaast is er ook nog een magneetstrip gebruikt als beveiliging. Bevestig deze aan je kleding, zodra de clip van het bedieningspaneel wordt verwijderd remt de band.

Deze beste goedkope loopband is uitgerust met een duidelijk digitaal LCD-display waarop je je snelheid, afstand, verbruik van calorieën en tijd af kunt lezen. Omdat deze loopbank heel makkelijk ingeklapt kan worden, kan je deze door zijn kleine formaat ook heel gemakkelijk opbergen. Met de transportwielen rol je deze loopband waar je maar wilt en je hoeft niet bang te zijn om je vloer te beschadigen aangezien er aan de onderkant speciale rubberen pads zitten.

Pluspunten
 • Inclusief trainingscomputer
 • Ergonomisch design
 • LCD-display
 • Goedkope loopband
Minpunten
 • Niet in- en uitklapbaar
 • Geen hartslagfunctie

De Pacemaker X1 is verkrijgbaar bij:

Tips bij de aanschaf van een loopband

Als je besluit om over te gaan tot het kopen van een voor jou geschikte loopband, is het verstandig om eerst de volgende dingen even goed te overdenken. Zo voorkom je een miskoop.

 1. Het gewicht. Over het algemeen geldt dat hoe zwaarder de loopband is, hoe stabieler hij staat. Maar een loopband die zwaar is kan je weer minder makkelijk verplaatsen.
 2. Het formaat van het loop oppervlak. Zeker als je zelf wat forser bent is het prettig om genoeg ruimte te hebben als je fanatiek aan het trainen bent. Train je meestal op een hoge snelheid dan is het aan te raden om een loopvlak te kiezen van minimaal 45 centimeter breed te nemen, daar stap je niet zo snel naast.
 3. Het onderhoud. Als je net een nieuwe loopband hebt gekocht hoef je je hier nog niet druk over te maken, maar na verloop van tijd zal je loopband, zeker bij intensief gebruik, toch gaan slijten. In de regel geldt dat hoe goedkoper je de loopband aanschaft, des te duurder deze zal zijn in onderhoud.
 4. Vermogen van de motor. Hoe krachtiger de motor, hoe beter je trainingsresultaten zullen zijn. Maar er is nog een voordeel, hoe krachtiger de motor hoe minder lawaai als je aan het sporten bent.
 5. Hoe harder de ondergrond, hoe groter de kans dat je last kan krijgen van vervelende blessures. Door te kiezen voor een loopband met een goede demping kan je dit voorkomen.
 6. De trainingsprogramma’s. Niet op alle loopbanden zit er een mogelijkheid om je hartslag te meten. Als je graag flink aan de bak wilt met je training is het slim om voor een loopband te kiezen die wel een hartslagfunctie heeft. Dit is omdat trainen aan de hand van je hartslag de beste manier is om vet te verbranden.
 7. Hellingshoek en snelheid. Hoe harder je wilt lopen, des te hoger moet de maximale snelheid van je loopband zijn. Met een hellingshoek kan je je training extra verzwaren zodat je nog meer calorieën verbrandt. Let er bij een model met een hellingshoek goed op of dat handmatig of elektrisch gaat.
 8. Wieltjes en opklappen. Wil je de mogelijkheid hebben om je loopband op te bergen als je hebt getraind? Let er dan goed op hoe makkelijk deze op te klappen is en of er wieltjes onder zitten.
 9. Trainen met je tablet of smartphone. Wil je graag trainen terwijl je een serie kijkt of train je liever met een fitnessapp? Kijk dan goed na of je je apparaat aan je loopband kunt koppelen zodat je met nog meer plezier traint.

Welke spieren traint een loopband?

Met name de spieren in je kuiten, die in je bovenbenen, je billen je rugspieren. Tijdens het lopen span je ook je buikspieren aan om ervoor te zorgen dat je lichaam stabiel blijft.

Loopband aanbieding

Voor wie graag bespaart, er zijn overal zowel in fysieke winkels als online aanbiedingen te vinden voor loopbanden. Als je er niet te veel geld aan uit wilt geven, kijk dan toch goed of het apparaat voldoet aan de verwachtingen die je ervan hebt. Zo voorkom je teleurstelling! Heb je wat minder geld te besteden? Dan zou je ook kunnen kijken of er ergens tweedehands een goede loopband te vinden is,

Plaats een reactie