De 5 beste onderwatercamera’s van 2024

De beste onderwatercamera vinden kan lastig zijn. Er is enorm veel keuze en wij snappen heel goed dat het lastig is om een goede keuze te maken. Wij helpen je graag! Wij hebben een aantal onderwatercamera’s voor je uitgetest en een lijstje gemaakt met wat voor ons de 5 beste onderwatercamera’s van 2024 zijn.

Wil je onderwater filmen en foto’s maken? Dan kun je niet je normale spiegelreflexcamera of camcorder meenemen, want het product is binnen enkele luttele seconden overleden. Daarom heb je veel meer baat bij een goede onderwatercamera, die ook speciaal ontworpen is om onder water te filmen en foto’s te maken.

In ons artikel vertellen we meer over onderwatercamera’s en waar je op moet letten als je er eentje wilt kopen. Zodat je direct producten kunt vergelijken en een weloverwogen keuze kunt maken. We willen je ook adviseren om altijd voor je aanschaf een onderwatercamera review te lezen. In een review kun je lezen hoe andere gebruikers de door hen aangeschafte onderwatercamera ervaren en wat de voor- en nadelen van de onderwatercamera zijn.

Merk
Model
1
GoPro MAX
GoPro
MAX
2
Olympus Tough TG-6 - Zwart
Olympus
Tough TG-6
3
Sealife Reefmaster RM-4K Camera
Sealife
Reefmaster RM-4K
4
Camera Waterdicht - Analoge Camera - Kinder Camera
Camera
Waterdicht
5
Ricoh WG-80 Black
Ricoh
WG-80

Dit zijn ze, de 5 beste onderwatercamera's van 2024

1. GoPro MAX – Beste action camera onderwatercamera

GoPro MAX
Bekijk onderwatercamera

De beste action camera onderwatercamera die je op dit moment kunt kopen is de GoPro Max. Een camera die volledig waterbestendig is. Het is ook een krachtige 360-gradencamera die beelden in 360-graden kan vastleggen. Dit betekent dat de camera beelden kan opnemen in alle richtingen, zowel horizontaal als verticaal. Ook voor normale beelden is de GoPro Max uitermate geschikt.

De HyperSmooth-stabilisatie, die zorgt voor vloeiende en stabiele beelden, is een van de belangrijkste pluspunten van de action camera onderwatercamera. De functie werkt zelfs prima tijdens intense bewegingen. Het product beschikt ook over geavanceerde functies zoals PowerPano, waarmee je panorama foto’s kunt maken zonder vervorming, en TimeWarp 360, waarmee je time-lapse-video’s kunt maken met een brede beeldhoek.

De GoPro MAX is robuust, waardoor hij geschikt is voor avontuurlijke activiteiten. Het heeft ook ingebouwde microfoons met geavanceerde ruisonderdrukking technologie om helder geluid vast te leggen. Zelfs als je in rumoerige omgevingen filmt. Om de beelden van de GoPro MAX te bewerken en te delen, biedt GoPro de GoPro-app en de GoPro Fusion Studio-software aan. Met deze tools kun je de 360-graden beelden omzetten naar traditionele video’s, ze bewerken en delen op verschillende sociale mediakanalen.

Pluspunten
 • Filmen in 360-graden
 • HyperSmooth-stabilisatie
 • PowerPano functie
 • Ingebouwde microfoons
 • TimeWarp 360 functie
Minpunten
 • Niet mogelijk om in 60fps of hoger te filmen

De GoPro MAX is verkrijgbaar bij:

2. Olympus Tough TG-6 – Beste compact onderwatercamera

Olympus Tough TG-6 - Zwart
Bekijk onderwatercamera

De Olympus Tough TG-6 is op dit moment de beste compact onderwatercamera die je kunt kopen. Het is een robuust model dat je prima kunt gebruiken voor verschillende outdoor activiteiten. Daaronder fotograferen en filmen onderwater. De camera is namelijk volledig waterdicht en bestand tegen extreme omstandigheden waar je buiten mee te maken krijgt. Denk aan omstandigheden, zoals schokken, vallen, stof, vorst en water. Hij kan onderwater worden gebruikt tot een diepte van 15 meter zonder een extra onderwaterbehuizing. Daarom is het ook een prima product voor activiteiten, zoals snorkelen en duiken.

De Olympus Tough TG-6 is uitgerust met een 12-megapixel BSI CMOS-sensor en een snelle TruePic VIII-beeldprocessor. Deze combinatie zorgt voor goede beeldkwaliteit, zelfs in uitdagende lichtomstandigheden. De camera heeft een 4x optische zoomlens en een maximale diafragmaopening van f/2.0, waardoor het mogelijk is om foto’s te maken met een mooie, onscherpe achtergrond.

De camera heeft een speciale modus genaamd Microscope Modus, waarmee je onderwerpen van zeer dichtbij kunt vastleggen. Hiermee kun je details zien die met het blote oog moeilijk waarneembaar zijn. Bovendien is de camera voorzien van variabele macroverlichting, zodat je ook bij weinig licht scherpe en heldere macro foto’s kunt maken.

Voor avonturiers die graag hun reizen documenteren, biedt de TG-6 ook 4K-video-opname met 30 frames per seconde en high-speed-opname mogelijkheden voor slow-motion-video’s. De camera heeft ingebouwde Wi-Fi- en GPS-functionaliteit, waarmee je je foto’s en video’s draadloos kunt delen en geotags kunt toevoegen aan je opnamen.

Pluspunten
 • Robuust model
 • Microscope modus
 • 4x optische zoomlens
 • Waterdicht
 • Filmen in 4K
Minpunten
 • Niet mogelijk om in 60fps of hoger te filmen

De Olympus Tough TG-6 is verkrijgbaar bij:

3. Sealife Reefmaster RM-4K – Beste onderwatercamera voor duiken

Sealife Reefmaster RM-4K Camera
Bekijk onderwatercamera

Ga je graag duiken? Dan is de Sealife Reefmaster RM-4K de beste onderwatercamera voor duiken die je op dit moment kunt bestellen. Het is een compact model dat uitermate geschikt is voor activiteiten, zoals duiken en snorkelen. Je hebt niet alleen de mogelijkheid om onderwater te fotograferen, maar ook om in 4K Ultra-HD te filmen.

Met deze camera kun je verbluffend gedetailleerde video’s maken met een resolutie van 3840 x 2160 pixels, wat resulteert in heldere en levendige beelden van je onderwater ervaringen. Bovendien biedt de camera ook de mogelijkheid om foto’s te maken met een resolutie van 14 megapixels. Sealife Reefmaster RM-4K is ontworpen om bestand te zijn tegen de waterdruk op dieptes tot 60 meter. Hierdoor kun je zonder zorgen duiken en prachtige onderwaterbeelden vastleggen. De camera is compact en lichtgewicht, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is tijdens je activiteiten..

De camera heeft een groothoeklens met een beeldhoek van 140 graden, waardoor je een breed gezichtsveld hebt en meer van de onderwaterwereld kunt vastleggen. Daarnaast beschikt het product over een ingebouwde kleurcorrectiefilter, wat helpt om de kleuren onder water nauwkeurig weer te geven en het blauwe tint effect dat vaak optreedt te verminderen.

Pluspunten
 • Ingebouwde Wi-Fi
 • Waterdicht
 • 4K filmen
 • Speciale filters voor onderwater filmen en fotograferen
 • Groothoeklens met een beeldhoek van 140 graden
Minpunten
 • Niet mogelijk om in 60fps of hoger te filmen

De Sealife Reefmaster RM-4K is verkrijgbaar bij:

4. Camera Waterdicht – Beste onderwatercamera voor kinderen

Camera Waterdicht - Analoge Camera - Kinder Camera
Bekijk onderwatercamera

De Camera Waterdicht is de beste onderwatercamera voor kinderen die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Een camera die waterdicht is en waarmee je kinderen hun avonturen onder water kunnen vastleggen. Het is een compact model en met het draagkoord is de camera eenvoudig om je nek te hangen of ergens aan vast te maken, zodat je kinderen zich geen zorgen hoeven te maken dat ze het product tijdens het snorkelen of duiken de camera verliezen.

De camera is waterdicht en kan gebruikt worden tot een maximale diepte van 3 meter. Voor het snorkelen is het dus een perfecte camera die ook licht in gewicht is en op batterijen werkt. De camera heeft ook een makkelijke auto-focusfunctie en een UV-filter, zodat de foto’s niet beschadigd kunnen raken door het zonlicht.

De camera werkt op een plastic 35mm film en is eenvoudig bij te laden als je meer opnames wilt maken. De standaardcapaciteit van de camera is 14 opnamen voordat je de film moet vervangen. Feitelijk is het ook een wegwerpcamera die je na gebruik inlevert en laat ontwikkelen. Met dus wel als kanttekening dat je foto’s lastiger digitaal kunt overdragen aan een laptop of een pc en ook geen mogelijkheden hebt om ze te bewerken.

Pluspunten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Afneembare waterdichte hoes
 • Lichtgewicht
 • Draagkoord
 • UV-filter
Minpunten
 • Niet digitaal

De Camera Waterdicht is verkrijgbaar bij:

5. Ricoh WG-80 – Beste onderwatercamera voor snorkelen

Ricoh WG-80 Black
Bekijk onderwatercamera

De beste onderwatercamera voor snorkelen die je op dit moment kunt aanschaffen, is de Ricoh WG-80. Het is een compact model dat uitermate geschikt is voor fotografen die graag in de buitenlucht willen fotograferen. De camera heeft een zeer stevige constructie en is speciaal ontworpen om verschillende omstandigheden, zoals  schokken, vallen, stof, vorst en water, te weerstaan. De camera kan ook onderwater worden gebruikt tot een diepte van 14 meter, wat geweldig is voor snorkelen en duiken, en hij is ook bestand tegen stof en zand, waardoor hij geschikt is voor activiteiten zoals wandelen of kamperen.

De Ricoh WG-80 is uitgerust met een 16-megapixel BSI CMOS-sensor en een snelle beeldprocessor, wat resulteert in goede beeldkwaliteit en prestaties. Zelfs bij weinig licht. De camera heeft een 5x optische zoomlens en een maximale diafragmaopening van f/3.5, waardoor je flexibiliteit hebt bij het fotograferen van verschillende onderwerpen en afstanden.

Naast stilstaande beelden biedt de WG-80 ook Full HD 1080p-video-opname met 30 frames per seconde, waardoor je je avonturen ook in bewegende beelden kunt vastleggen. De camera heeft verschillende creatieve opnamemodi en filters, zoals intervalopnamen, time-lapse en verschillende scène modi, waarmee je je fotografie kunt aanpassen aan de omgeving en het gewenste effect.

De camera heeft ook een ingebouwde GPS-functionaliteit, waarmee je je foto’s en je reisroute kunt volgen. Dit is handig om je avonturen in kaart te brengen en later te bekijken waar je bepaalde foto’s hebt gemaakt. Bovendien heeft de camera een ingebouwde kompas- en drukmeterfunctie, die extra informatie geeft over je locatie en de omstandigheden waarin je fotografeert.

Pluspunten
 • Fotograferen en filmen in Full HD 1080p
 • GPS
 • Time-lapse functie
 • Verschillende effecten en modi
 • 16-megapixels
Minpunten
 • Geen 4K

De Ricoh WG-80 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een onderwatercamera?

Onderwatercamera’s zijn in verschillende soorten te koop en ze kunnen ook uiteenlopende functies hebben. Een onderwatercamera is de ideale oplossing als je tijdens je wateravonturen wilt fotograferen en filmen. Denk dan aan activiteiten, zoals duiken, snorkelen, raften en zwemmen. Door het grote aanbod kan het lastig zijn om de beste keuze te maken, maar als je goed oplet koop je uiteindelijk het product waar je ook enorm veel plezier van hebt.

Gewicht van de onderwatercamera

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten is hoe zwaar de camera weegt. Het gewicht kan variëren per model en je wilt natuurlijk niet met een te zwaar product op reis gaan. Daarnaast kun je er ook op letten dat het een vrij compact model is, zodat de camera ook makkelijk mee te nemen is naar je locatie of tijdens je vakantie.

Maximale diepte van de onderwatercamera

De onderwatercamera is er speciaal op gebouwd dat die onder water gebruikt kan worden, maar iedere camera heeft een maximale diepte waarop die gebruikt kan worden. Variërend van enkele meters tot zelfs 15 meter diep. Het is verstandig om hier goed naar te kijken en om voor jezelf te bepalen hoe diep je gaat duiken of snorkelen. Kies het model dat aansluit op je behoeften.

Fotograferen en filmen met de onderwatercamera

Wil je niet alleen fotograferen, maar ook filmen? Kies dan een model dat dat ook kan. Niet iedere onderwatercamera heeft een filmfunctie. Let er dan ook op in welke resolutie er gefilmd kan worden. De meeste onderwatercamera’s kunnen in 4K Ultra-HD en 30 fps per seconde filmen, maar een aantal modellen kunnen alleen in Full HD 1080p filmen.

Onderwatercamera’s vergelijken

De laatste tip die we je willen geven is om de onderwatercamera’s die je overweegt te kopen te vergelijken. Vergelijk de producten niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en op welke functies ze hebben. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk het beste product koopt waar je ook jarenlang plezier van hebt.

Ben je van plan om een onderwatercamera te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over onderwatercamera’s? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over onderwatercamera’s zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een onderwatercamera en vind je dat jouw onderwatercamera getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw onderwatercamera makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over onderwatercamera's

 • Wat is een onderwater camera?

  Een onderwatercamera is een camera die je onder water kunt gebruiken. Vaak worden deze speciale camera’s aangeschaft door mensen die graag gaan duiken en snorkelen.

 • Hoe werkt een onderwatercamera?

  Een onderwatercamera werkt feitelijk hetzelfde als een normale camera, alleen is het model verpakt in een robuuste en waterdichte behuizing. Bepaalde modellen worden geleverd met een waterdichte hoes waar je de camera in kunt stoppen.

 • Hoe diep kan je met een onderwatercamera?

  Hoe diep je met een onderwatercamera kunt, is afhankelijk van het model dat je kiest. De maximale diepte varieert tussen enkele meters tot zelfs 15 meter diep.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie