De 5 beste magnetrons van 2024

Een goede magnetron is geen overbodige luxe, maar er zijn ook ontzettend veel verschillende soorten magnetrons verkrijgbaar. Welke je uiteindelijk kiest is grotendeels afhankelijk van je behoeften, maar je moet ook rekening houden met de kwaliteit en natuurlijk met het budget dat je beschikbaar hebt. Het staat in ieder geval buiten kijf dat je natuurlijk de beste magnetron wilt kopen, maar wat is de beste magnetron en hoe maak je uiteindelijk de beste keuze? Wij hebben voor jullie een aantal magnetrons uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste magnetrons van 2024 zijn.

Een magnetron is super handig als je gerechten wilt opwarmen of ontdooien, maar je kunt er zelfs ook eten in bereiden. Als je tenminste de juiste magnetron koopt. Je hebt ook nog keuze uit magnetrons die op zichzelf staan of voor inbouw magnetrons die je netjes kunt verwerken. Er is volop keuze en daarom geven wij in ons artikel handige tips en trucs over waar je op moet letten als je een magnetron wilt kopen.

Als tip willen we meegeven dat het ook slim is om een magnetron review te lezen. In een review  krijg je meer informatie over hoe andere gebruikers de magnetron ervaren en wat de voor- en nadelen van de magnetron zijn. Met die informatie kun je uiteindelijk de beste keuze maken en dus ook de beste magnetron kopen.

Merk
Model
1
Sharp R-971STW - Combi-magnetron
Sharp
R-971STW
2
Samsung MS23K3513AK - Magnetron
Samsung
MS23K3513AK
3
Inventum MN205SZ
Inventum
MN205SZ
4
Siemens BE 634RGS1 iQ700 - Inbouw magnetron
Siemens
BE 634RGS1 iQ700
5
ETNA SMV620TUR - retro magnetron - solo
ETNA
SMV620TUR

Dit zijn ze, de 5 beste magnetrons van 2024

1. Sharp R-971STW – Beste combimagnetron

Sharp R-971STW - Combi-magnetron
Bekijk magnetron

De Sharp R-971STW is de beste combimagnetron die je op dit moment kunt kopen. De magnetron heeft grill- en convectie functies en je hebt dus meerdere kookmogelijkheden als je voor dit model kiest. De machine heeft een vermogen van 900 watt en een inhoud van ruim 40 liter. Je kunt dus grotere gerechten klaarmaken en grotere schalen plaatsen als je daar de behoefte aan hebt. Ideaal als je voor grote gezinnen of groepen mensen moet koken of het eten moet opwarmen.

Het apparaat biedt verschillende kookmodi aan, waaronder magnetron, grill en convectie. Hiermee kun je een groot aantal soorten gerechten bereiden, variërend van eenvoudige opwarmmaaltijden tot gegrilde gerechten en zelfs gebakken etenswaren. Met de Sensor Cook-functie kan de magnetron automatisch de optimale kooktijd en het vermogen bepalen op basis van het gewicht en vochtigheidsniveau van het voedsel. Dit zorgt voor gelijkmatige en nauwkeurige resultaten.

Met de voorgeprogrammeerde instellingen voor verschillende gerechten en voedingsmiddelen wordt koken echt een fluitje van een cent. Je kunt eenvoudig een programma selecteren en het apparaat zal automatisch de tijd en het vermogen instellen voor het beste resultaat. De magnetron heeft een duidelijk en gebruiksvriendelijk bedieningspaneel met een digitaal display, waarmee je de gewenste instellingen eenvoudig kunt selecteren.

Pluspunten
 • Verschillende kookmodi
 • Gebruiksvriendelijk en duidelijk display
 • Geleverd met plateau en platen
 • Vermogen 900 watt
 • Inhoud ruim 40 liter
Minpunten
 • Prijzig

De Sharp R-971STW is verkrijgbaar bij:

2. Samsung MS23K3513AK – Beste zwarte magnetron

Samsung MS23K3513AK - Magnetron
Bekijk magnetron

De MS23K3512AK van het merk Samsung is de beste zwarte magnetron die momenteel verkrijgbaar is. Het apparaat is geschikt als magnetron en oven en je kunt er gemakkelijk en efficiënt gerechten in klaarmaken, opwarmen en ontdooien. De magnetron heeft een inhoud van 23 liter en een vermogen van 800 watt. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld en op die manier wordt het koken of het verwarmen van een gerecht een fluitje van een cent.

De magnetron is voorzien van een eenvoudig te gebruiken bedieningspaneel met drukknoppen en een draaiknop voor het instellen van de kooktijd en andere functies. Het apparaat heeft ook verschillende voorgeprogrammeerde kookprogramma’s die je kunt gebruiken om snel en gemakkelijk bepaalde gerechten te bereiden, zoals popcorn, aardappelen en groenten.

Vind je dat de magentron te veel energie verbruikt? Zet ‘m dan in de energiebesparende eco-modus waarmee je het stroomverbruik vermindert. Sowieso heeft het product ook een timerfunctie, zodat je niet alleen het beste resultaat kunt bereiken, maar ook voorkomt dat de machine onnodig lang aan staat.

Pluspunten
 • Keramische binnenwanden
 • Verschillende kookmodi
 • Ontdooifunctie
 • Timerfunctie
 • Inhoud 23 liter
Minpunten
 • Je kunt niet door het raampje kijken

De Samsung MS23K3513AK is verkrijgbaar bij:

3. Inventum MN205SZ – Beste goedkope magnetron

Inventum MN205SZ
Bekijk magnetron

De Inventum MN205SZ is de beste goedkope magnetron die je op dit moment kunt bestellen. Het is een simpele machine voor dagelijks gebruik. Hij heeft een inhoud van 20 liter en een vermogen van 700 watt. Het apparaat is geschikt voor zowel het bereiden als het opwarmen en ontdooien van ingrediënten en gerechten en is ook eenvoudig te bedienen met het bedieningspaneel aan de voorzijde.

Deze magnetronoven heeft verschillende voorgeprogrammeerde kookprogramma’s die je kunt gebruiken om gerechten gemakkelijk en snel te bereiden, zoals popcorn, pizza, pasta en verschillende soorten groenten. Met de handige ontdooifunctie ontdooi je bevroren voedsel in enkele minuten.

Door het lampje in de kleine magnetron heb je altijd zicht op wat er zich in het apparaat afspeelt, terwijl je met de timerfunctie ook een timer kunt instellen. Een ander groot voordeel van dit model is dat die niet alleen goedkoop, maar ook compact van formaat is.

Pluspunten
 • Compact model
 • Verschillende kookmodi
 • Ontdooifunctie
 • Lampje in de magnetron
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Inhoud slechts 20 liter

De Inventum MN205SZ is verkrijgbaar bij:

4. Siemens BE 634RGS1 iQ700 – Beste inbouw magnetron

Siemens BE 634RGS1 iQ700 - Inbouw magnetron
Bekijk magnetron

De beste inbouw magnetron die je op dit moment kunt bestellen is de BE 634RGDS1 iQ700 van het merk Siemens. Siemens is niet alleen een bekend merk binnen de categorie huishoudelijke apparaten, maar ze staan er ook om bekend dat ze hoogkwalitatieve producten maken. De inbouw magnetron is feitelijk een inbouw oven met een magnetronfunctie en biedt dus enorm veel verschillende functies en mogelijkheden om gerechten klaar te maken.

De inbouw magnetron is geschikt voor het braden, bakken, koken en het grillen van gerechten, maar je kunt er ook uitstekend gerechten mee verwarmen en ontdooien. De magnetron heeft ook een grote inhoud van ongeveer 21 liter en de bediening gaat simpel via het duidelijke display. Op die manier kun je niet alleen de gewenste stand, maar ook de gewenste temperatuur en de timer instellen.

De magnetron is ook voorzien van voorgeprogrammeerde kookprogramma’s waarmee je binnen een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel neerzet. Je hebt ook geavanceerde functies, zoals CoolStart waarmee je zonder de oven voor te verwarmen kunt beginnen met koken en met EcoClean Plus heb je ook de beschikking over zelfreinigende binnenwanden. Een leuke extra functie van de inbouw magnetron is dat je ‘m met het Wi-Fi netwerk kunt verbinden en via de app op een smartphone of tablet kunt bedienen.

Pluspunten
 • Zowel oven als magnetron
 • Ruime inhoud van 21 liter
 • Te verbinden met het Wi-Fi netwerk
 • Op afstand te bedienen met een app
 • Zelfreinigend systeem
Minpunten
 • Prijzig

De Siemens BE 634RGS1 iQ700 is verkrijgbaar bij:

5. ETNA SMV620TUR – Beste retro magnetron

ETNA SMV620TUR - retro magnetron - solo
Bekijk magnetron

De beste retro magnetron is de SMV620TUR van het merk ETNA. ETNA maakt hoogkwalitatieve apparaten voor in de keuken en daar is deze stijlvolle magnetron er een van. Bij dit model draait het vooral om het design, maar de prestaties mag je niet onderschatten. Dit apparaat heeft een inhoud van 20 liter en een vermogen van 800 Watt. Het is ook een compact model, zodat die eenvoudig in iedere stijlvolle keuken te plaatsen is.

Deze magnetron is eenvoudig te bedienen en heeft eigenlijk geen interessante functies of verschillende kookmodi. Dit model is puur gebouwd voor het verwarmen en ontdooien van gerechten en ingrediënten. Wat ook vaak wel de primaire doelen zijn van een magnetron, ondanks dat het soms ook handig kan zijn dat je er gerechten in kunt klaarmaken. Helaas moet je dan voor een ander model dan de SMV620TUR van ETNA kiezen.

Pluspunten
 • Retro design
 • Compact formaat
 • Makkelijk te bedienen
 • Energiezuinig
 • Ontdooifunctie
Minpunten
 • Geen uitgebreide functies
 • Prijzig voor de functies die het apparaat heeft

De ETNA SMV620TUR is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een magnetron?

Dat is een goede vraag en het is vooral belangrijk om na te denken waar je de magnetron voor wilt gebruiken. Heb je ‘m alleen nodig voor het verwarmen en het ontdooien van gerechten en ingrediënten? Of wil je er ook gerechten mee kunnen klaarmaken? De functies van een magnetron verschillen en houd er rekening mee dat magnetrons met meer functies ook duurder zijn.

Vermogen van de magnetron

Het is verstandig om te kijken naar het vermogen van de magnetron. De meeste magnetrons hebben een vermogen tussen de 600 en 1200 watt. Hoe hoger het vermogen hoe krachtiger de magnetron is. Voor bijvoorbeeld het ontdooien van eten heb je juist minder vermogen nodig. Het is dus het handigst als je het vermogen op de magnetron kan aanpassen, zodat je altijd precies het goede vermogen hebt van wat je wil bereiden. Ook kun je eventueel de bereidingstijd aanpassen als het vermogen niet past bij het gerecht wat je klaar wil gaan maken.

Inhoud magnetron

Wat heel belangrijk is bij een magnetron is de inhoud. Kijk naar het aantal liters wat de inhoud van de magnetron is. De magnetron kan er van buiten misschien heel groot uitzien maar het wil niet zeggen dat de inhoud van de magnetron dan ook groot is. Het is verstandig om te bedenken wat je vooral wil gaan maken met je magnetron. Wil je bijvoorbeeld geregeld gerechten maken die in een ovenschaal moeten dan moet je vooraf altijd even kijken of die ovenschaal wel in de magnetron past. Ook is het verstandig om te bedenken voor hoeveel personen je de magnetron wil gaan gebruiken. Kijk bijvoorbeeld naar modellen met een inhoud van 20-29 liter als je alleen of met zijn tweeën bent en naar modellen met een inhoud boven de 30-40 liter als je voor grote groepen mensen eten moet klaarmaken of met een (groot) gezin bent.

Bediening van de magnetron

Bedenk voordat je een magnetron gaat kopen altijd even waar jou voorkeur naar uitgaat. Vind jij het fijn om een magnetron te hebben met een draaiknop of heb je liever een magnetron met tiptoetsen of drukknoppen. Sommige magnetrons hebben ook ontzettend veel knoppen en functies, maar als je dat lastig vindt dan is het verstandig om voor een simpel model magnetron te kiezen.

Magnetron schoonmaken

Het is verstandig om naar een magnetron te kijken die makkelijk schoon te maken is. Hierbij kun je het beste kiezen voor een variant met bijvoorbeeld keramische binnenwanden. Die zijn doorgaans eenvoudig schoon te maken.

Magnetrons vergelijken

Je doet er ook slim aan om de modellen die je op het oog hebt te vergelijken. Vergelijk ze dan niet alleen op prijs, maar ook op de kwaliteit en de functionaliteiten die ze hebben. Stem dit goed af met je wensen en eisen en maak uiteindelijk de weloverwogen keuze in welke magnetron het beste in jouw situatie past. Als je vergelijkt, let dan ook even op een magnetron aanbieding, want vaak worden magnetrons tegen zeer scherpe prijzen aangeboden.

Ben je van plan om een magnetron te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over magnetrons? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over magnetrons zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een magnetron en vind je dat jouw magnetron getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw magnetron makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over magnetrons

 • Hoeveel watt is een goede magnetron?

  Een goede magnetron heeft een vermogen van tussen de 700 en 800 Watt. Dat is voldoende om gerechten en ingrediënten snel en efficiënt op te warmen of om er gerechten mee klaar te maken.

 • Wat is beter magnetron met of zonder draaiplateau?

  Een plateau is belangrijk om de warmte gelijkmatig te verdelen. Zo wordt het voedsel in de magnetron gelijkmatig en beter verwarmd.

 • Welk materiaal kan in een magnetron?

  In een magnetron kunnen materialen, zoals keramiek en porselein, hittebestendig plastic, magnetronbestendig glas en bepaalde papierproducten. Metalen en plastic dat niet hittebestendig is mogen absoluut niet in de magnetron. Dus ook geen aluminiumfolie.

 • Hoe werkt een magnetron?

  Een magnetron werkt feitelijk heel simpel. Het maakt namelijk gebruik van elektromagnetische straling en microgolven om het voedsel in de magnetron te verwarmen en/of te garen.

 • Hoe lang moet je eten opwarmen in de magnetron?

  Hoe lang je eten in een magnetron moet opwarmen is afhankelijk van de stand waar je de magnetron op zet, het vermogen van de magnetron en welk gerecht je wilt opwarmen. Hier is dus geen eenduidig antwoord op te geven, maar als voorbeeld duurt het ontdooien van een ingevroren gerecht gemiddeld 25 tot 30 minuten op de ontdooistand, terwijl het verwarmen van een broodje Bapao slechts 30 seconden duurt.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie