De 5 beste voedseldrogers van 2023

Gedroogd fruit of gedroogde worstjes zijn ontzettend lekker en het is ook gezond. Maar om gedroogd voedsel te kunnen maken moet je wel een voedseldroger kopen. Een voedseldroger verwijdert het vocht uit verschillende soorten voedsel, zoals groente en fruit, vlees en kruiden. Je kunt met een voedseldroger zelf muesli en granola maken, maar ook andere gerechten waar je van kunt smullen. Door het voedsel te drogen kun je gezonde snacks maken en ingrediënten ook langer bewaren.

Voedseldrogers zijn in verschillende soorten, maten en prijsklassen te koop en als je er eentje wilt kopen, wil je natuurlijk wel de beste voedseldroger kopen die er is. Maar wat is de beste voedseldroger? In ons artikel vertellen we niet alleen waar je op moet letten als je een voedseldroger koopt, maar we hebben ook de beste producten voor je op een rijtje gezet. Wij adviseren je ook om voor je aanschaf een voedseldroger test en voedseldroger review te lezen. In de test is een specialist aan het woord en die kan je meer vertellen over de voor- en nadelen van het product dat wordt getest, terwijl je in een review leest hoe andere gebruikers de voedseldroger ervaren. Met die informatie kun je uiteindelijk een weloverwogen beslissing maken over welk product het beste bij jou past.

Merk
Model
1
Hendi Voedseldroger Professional - Dehydrator - Droogoven - Profi Line - RVS - Professional - 10 Laags
Hendi
Voedseldroger Professional
2
Wartmann WM-2006 DH Voedseldroger 6 Lades volledig RVS
Wartmann
WM-2006 DH
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
3
Vita5 Nobel Pro 6 Voedseldroger - Dehydrator 6 Laags - Droogoven RVS - 24-Uurs Timer - Led-bedieningspaneel - 1000 Watt
Vita5
Nobel Pro 6
4
Stöckli Ovens Dehydrator Voedseldroger met 3 Metaal Roosters en Tijdsklok
Stöckli
Ovens Dehydrator Voedseldroger
5
KitchenBrothers Voedseldroger - Elektrisch 380W - 5 Laags - 9 Hitte-niveaus - 35°C tot 75°C - LCD Display - Timer - RVS/Zwart
KitchenBrothers
Voedseldroger

Dit zijn ze, de 5 beste voedseldrogers van 2023

1. Hendi Voedseldroger Professional – Beste professionele voedseldroger

Hendi Voedseldroger Professional - Dehydrator - Droogoven - Profi Line - RVS - Professional - 10 Laags
Bekijk voedseldroger

De Voedseldroger Professional van het merk Hendi is de beste professionele voedseldroger die je op dit moment kunt bestellen. Hendi staat bekend om haar specialisme in het fabriceren van professionele keukenapparatuur en ook de Voedseldroger Professional behoort tot een van de beste apparaten die ze op de markt hebben gebracht. Het is bovenal een betrouwbare en efficiënte voedseldroger die een grote capaciteit heeft, zodat je op meerdere lagen voedsel kunt drogen.

De voedseldroger heeft een instelbare temperatuurregeling, waardoor je de droogtemperatuur kunt aanpassen aan het voedsel dat je wilt drogen. Dit is belangrijk, omdat verschillende soorten voedsel verschillende droogtemperaturen vereisen. Met behulp van de goede en efficiënte luchtstroom kan het voedsel uitstekend worden gedroogd. Eveneens te danken aan de krachtige ventilator en het gepatenteerde luchtcirculatiesysteem.

De Voedseldroger Professional heeft ook als voordelen dat het product gemaakt is van duurzame materialen en zelfs bij intensief gebruik een lange levensduur heeft. Daarnaast spendeert de fabrikant veel aandacht aan het professionele design en het gebruiksgemak, wat bij de Voedseldroger Professional dus ook dik op orde is.

Pluspunten
 • Gepatenteerd luchtcirculatiesysteem
 • Gemaakt van duurzame materialen
 • Timerfunctie
 • Energiezuinig
 • Gebruiksvriendelijk
Minpunten
 • Robuust apparaat dat ruimte in beslag neemt

De Hendi Voedseldroger Professional is verkrijgbaar bij:

2. Wartmann WM-2006 DH – Beste rvs voedseldroger

Wartmann WM-2006 DH Voedseldroger 6 Lades volledig RVS
Bekijk voedseldroger

De beste rvs voedseldroger die je op dit moment kunt kopen, is de WM-2006 DH van het merk Wartmann. Dat bekendstaat om de hoogkwalitatieve keukenapparatuur die zij produceren. Met deze voedseldroger kun je zowel binnen je horecagelegenheid of thuis op een efficiënte manier het voedsel gelijkmatig drogen. De voedseldroger heeft meerdere lagen en dus ook voldoende capaciteit om je voedsel en ingrediënten te kunnen drogen.

Het apparaat heeft een instelbare temperatuurregeling, zodat je de droogtemperatuur kunt aanpassen aan het voedsel dat je wilt drogen. Met de timerfunctie kun je de droogtijd eenvoudig instellen en hoef je de voedseldroger ook niet in de gaten te houden als die bezig is met het drogen van voedsel.

De Wartmann WM-2006 DH maakt ook gebruik van een krachtige ventilator en een geavanceerd luchtcirculatiesysteem om een gelijkmatige luchtstroom te garanderen. Dit zorgt uiteindelijk voor het maximale resultaat en ieder stukje voedsel wordt goed gedroogd. Ongeacht op welke laag en plaats het voedsel is geplaatst.

Door de transparante deur kun je toch je voedsel in de gaten houden als je nieuwsgierig bent naar het droogproces. Andere voordelen zijn dat het apparaat is gemaakt van duurzaam RVS, dat zelfs bij intensief gebruik lang meegaat en weinig tot geen geluid produceert.

Pluspunten
 • Transparante deuren
 • Meerlaagse voedseldroger
 • Geavanceerd luchtcirculatiesysteem
 • Gemaakt van duurzaam RVS
 • Timerfunctie
Minpunten
 • Scherpe randjes op de houders van de roosterplaten

De Wartmann WM-2006 DH is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

3. Vita5 Nobel Pro 6 – Beste grote droogoven

Vita5 Nobel Pro 6 Voedseldroger - Dehydrator 6 Laags - Droogoven RVS - 24-Uurs Timer - Led-bedieningspaneel - 1000 Watt
Bekijk voedseldroger

De Nobel Pro 6 van het merk Vita5 is de beste grote droogoven die je op dit moment kunt kopen. Vita5 is gedreven om de beste keukenapparatuur te maken en de Nobel Pro 6 behoort zeker tot de topproducten die de fabrikant maakt. Deze voedseldroger vlees is specifiek gemaakt voor het drogen van vlees en vis, maar ook andere voedselwaren kunnen in het apparaat worden gedroogd.

De Vita5 Nobel Pro 6 is een meerlaagse voedseldroger die gemaakt is van duurzaam RVS. Dat betekent dat het apparaat ook een lange levensduur heeft, zelfs als je ‘m intensief gebruikt. Met het led-bedieningspaneel is de voedseldroger eenvoudig te bedienen en in te stellen en je hebt ook de beschikking over een 24-urige timerfunctie.

Met een geavanceerd luchtcirculatiesysteem wordt het voedsel in de Vita5 Nobel Pro 6 efficiënt en ook gelijkmatig gedroogd. Met als resultaat dat ieder stukje groente, fruit, vlees of vis optimaal gedroogd wordt. Ongeacht op welke laag of welke positie het ligt. Je hoeft er ook niet continu op te letten dat het droogproces goed wordt uitgevoerd, maar er is wel een transparante deur aanwezig, zodat je af en toe even kunt spieken als je daar de behoefte aan hebt.

Pluspunten
 • Krachtige ventilator
 • Geavanceerd luchtcirculatiesysteem
 • Gemaakt van duurzaam RVS
 • 24 urige timerfunctie
 • Led-bedieningspaneel
Minpunten
 • Neemt veel ruimte in beslag
 • Maakt lawaai

De Vita5 Nobel Pro 6 is verkrijgbaar bij:

4. Stöckli Ovens Dehydrator Voedseldroger – Beste voedseldroger met tijdsklok

Stöckli Ovens Dehydrator Voedseldroger met 3 Metaal Roosters en Tijdsklok
Bekijk voedseldroger

De Stöckli Ovens Dehydrator Voedseldroger is de beste voedseldroger met tijdsklok die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Het Zwitserse merk staat bekend om de hoogkwalitatieve producten die ze maken en de Ovens Dehydrator Voedseldroger is een apparaat waarmee je op een efficiënte manier voedsel kunt drogen.

De voedseldroger bestaat uit stapelbare lades, waardoor je de capaciteit kunt aanpassen aan je behoeften. Je kunt extra lades toevoegen of verwijderen, afhankelijk van de hoeveelheid voedsel die je wilt drogen. Het geavanceerde circulatiesysteem zorgt ervoor dat het voedsel gelijkmatig wordt gedroogd. Ongeacht op welke plaats of laag het voedsel ligt.

Het apparaat heeft een instelbare temperatuurregeling, waarmee je de droogtemperatuur kunt aanpassen aan het specifieke voedsel dat je wilt drogen. Dit zorgt voor het beste resultaat en uiteraard hoef je ook niet continu bij de voedseldroger te staan als die aan het werk is. Het product heeft namelijk een timerfunctie. Toch kun je het droogproces in de gaten houden dankzij de transparante deur en lades die aanwezig zijn.

De Stöckli Ovens Dehydrator is energiezuinig en maakt gebruik van een laag wattage, waardoor het apparaat efficiënt werkt zonder veel energie te verbruiken.

Pluspunten
 • Energiezuinig
 • Transparante deur en lades
 • Timerfunctie
 • Gemaakt van duurzaam RVS
 • Geavanceerd luchtcirculatiesysteem
Minpunten
 • Prijzig

De Stöckli Ovens Dehydrator Voedseldroger is verkrijgbaar bij:

5. KitchenBrothers Voedseldroger – Beste goedkope voedseldroger

KitchenBrothers Voedseldroger - Elektrisch 380W - 5 Laags - 9 Hitte-niveaus - 35°C tot 75°C - LCD Display - Timer - RVS/Zwart
Bekijk voedseldroger

Voor het efficiënt en gelijkmatig drogen van voedsel, is de Voedseldroger van het merk KitchenBrothers de beste keuze die je kunt maken. Het is ook de beste goedkope voedseldroger die wel goedkoop is, maar ook genoeg opties heeft waarmee je jouw voedsel en ingrediënten optimaal kunt drogen.

De meerlaagse voedseldroger is compact van formaat en is gemaakt van duurzaam RVS. Je kunt het apparaat dus niet alleen makkelijk kwijt, maar hij is er ook op gebouwd om lang mee te gaan. Zelfs als je ‘m intensief gebruikt. Ook op het gebied van gebruiksgemak gooit de Voedseldroger van KitchenBrothers hoge ogen. Het duidelijke LCD-display geeft de juiste informatie weer en met behulp van de knoppen is het apparaat heel eenvoudig te bedienen.

Uiteraard heeft de voedseldroger ook een timerfunctie en hoef je ‘m niet continu in de gaten te houden. Wat wel kan als je het droogproces wil volgen, want de verdiepingen zijn transparant. Zo kun je goed kijken hoe het droogproces in zijn werking gaat.

Pluspunten
 • Geavanceerd circulatiesysteem
 • Compact formaat
 • Timerfunctie
 • Gebruiksvriendelijk
 • Duidelijk LCD-display
Minpunten
 • Kwetsbaar voor stoten

De KitchenBrothers Voedseldroger is verkrijgbaar bij:

Zoals je ziet zijn er verschillende soorten voedseldrogers te koop en wij hebben slechts een greep uit het ruime aanbod genomen, omdat wij van mening zijn dat dit de beste voedseldrogers van het moment zijn. Een voedseldroger is een handig keukenapparaat dat het voedsel voor je kan drogen. Door het verwijderen van vocht kun je heerlijke snacks en ingrediënten voor in gerechten maken, terwijl gedroogd voedsel ook een langere houdbaarheid heeft. Als je een voedseldroger wilt kopen, wil je natuurlijk wel het beste product en welke keuze je maakt is grotendeels afhankelijk van het budget en je persoonlijke voorkeuren. Maar er zijn ook een aantal dingen waar je op moet letten.

Waar moet je op letten bij het kopen van een voedseldroger?

Het is belangrijk dat je plek hebt voor een voedseldroger. Het apparaat neemt ruimte in beslag en je moet ‘m natuurlijk wel eenvoudig kunnen opbergen als je ‘m niet nodig hebt. Let dus vooral op het formaat en kies het product met de juiste afmetingen, zodat de voedseldroger ook goed op je aanrecht past en eenvoudig is op te bergen. Vrijwel ieder product heeft een timerfunctie, maar het kan geen kwaad om dat dubbel te controleren. Een timerfunctie is een cruciale functie waardoor je niet continu het droogproces in de gaten hoeft te houden. Let er dan ook op dat het apparaat een transparante deur of voorkant heeft, zodat je het voedsel in de gaten kunt houden. Handig als je wilt experimenteren met je voedsel en ingrediënten.

Voedseldrogers vergelijken

De laatste tip die we je willen geven is om de voedseldrogers die je op het oog hebt te vergelijken. Vergelijk de apparaten niet alleen op prijs, maar ook op de functionaliteiten die ze hebben en de kwaliteit. Let hierbij vooral even op het energielabel en kies voor apparaten die energiezuiniger zijn. Het is ook handig om te kijken naar het geluidsniveau wat het apparaat produceert, want de ene voedseldroger maakt meer lawaai dan de andere. Met de informatie die je hebt verzameld kun je een weloverwogen beslissing nemen in welke voedseldroger het beste in jouw situatie past.

Veelgestelde vragen over voedseldrogers

 • Wat kan je allemaal drogen in een voedseldroger?

  In de meeste voedseldrogers kun je voedsel, zoals vlees, vis, fruit, groente en noten drogen.

 • Waar gebruik je een voedseldroger voor?

  Een voedseldroger gebruik je om het vocht uit voedsel te halen met als doel om een volle smaak te ervaren en om voedsel langer houdbaar te maken.

 • Is gedroogd voedsel gezond?

  Jazeker, want vitamines en mineralen gaan niet verloren tijdens het droogproces. Je kunt er ook volop gezonde snacks mee maken.

 • Hoe lang kun je gedroogd voedsel bewaren?

  Hoe lang je gedroogd voedsel kunt bewaren is afhankelijk van het type voedsel, maar doorgaans kun je gedroogde etenswaren tot enkele maanden bewaren.

 • Hoe duur is een voedseldroger?

  Een goede voedseldroger kost gemiddeld tussen de € 200,- en € 300,-.

 • Plaats een reactie