De 5 beste tennisrackets van 2023

Wil je optimaal presteren op de tennisbaan en de bal zonder pijn in je handen over het net slaan? Dan heb je baat bij een goede tennisracket. Als je op zoek gaat naar een geschikt tennisracket kom je ook tot de ontdekking dat ze in verschillende soorten, maten, kleuren en prijsklassen verkrijgbaar zijn. En je wilt natuurlijk wel het beste tennisracket kopen dat er is. Maar wat is het beste tennisracket?

In het artikel vertellen we meer over tennisrackets en waar je op moet letten als je er een wilt aanschaffen. We hebben ook alvast de beste tennisrackets voor je uitgezocht. Zodat je ze direct kunt vergelijken en een goede keuze kunt maken. We willen je ook het advies geven om altijd voor je aanschaf een tennisracket test en een tennisracket review te lezen. In de test vertelt een expert meer over het product en wat de voor- en nadelen zijn, terwijl je in een review kunt lezen hoeveel profijt andere gebruikers hebben van het tennisracket dat ze hebben gekocht.

Merk
Model
1
Wilson Pro Staff Team Tennisracket
Wilson
Pro Staff Team
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
2
Head TennisracketKinderen
Head
Tennisracket
3
Babolat TennisracketVolwassenen
Babolat
Tennisracket
4
Yonex Ezone 100 2022 Senior Tennisracket
Yonex
Ezone 100
5
Dunlop TennisracketVolwassenen
Dunlop
Tennisracket Volwassenen

Dit zijn ze, de 5 beste tennisrackets van 2023

1. Wilson Pro Staff Team – Beste tennisracket voor uitzonderlijke precisie

Wilson Pro Staff Team Tennisracket
Bekijk tennisracket

De Wilson Pro Staff Team is het beste tennisracket voor uitzonderlijke precisie als je optimaal wilt presteren op de tennisbaan. De Wilson Pro Staff Team is geschikt voor verschillende soorten tennissers, van beginners tot gevorderde spelers, die een combinatie van controle en precisie in hun spel willen. Het tennisracket heeft ook een geperfectioneerd racketprofiel.

Het tennisracket is licht in gewicht, waardoor het gemakkelijker te hanteren is en meer wendbaarheid biedt. Dit kan vooral nuttig zijn voor spelers die op zoek zijn naar een racket dat gemakkelijker te manoeuvreren is zonder in te leveren op controle. De sweetspot van het racket is ook iets groter en dit vergroot het raakvlak. Het product is gemaakt van duurzaam titanium.

Pluspunten
 • Grotere sweetspot
 • Optimale controle
 • Geperfectioneerd racketprofiel
 • Geschikt voor beginners en gevorderden
 • Lichtgewicht
Minpunten
 • Prijzig

De Wilson Pro Staff Team is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

2. Head Tennisracket – Beste tennisracket voor kinderen

Head TennisracketKinderen
Bekijk tennisracket

Het beste tennisracket voor kinderen dat je kunt kopen, is het Tennisracket van het merk Head. Head staat bekend om de hoogkwalitatieve sportartikelen die ze maken en verkopen en daar is het junior tennisracket er een van.

Het racket heeft een gewicht van 240 gram en is standaard bespannen. Het heeft ook een blad van een gemiddeld formaat, zodat de sweetspot makkelijker te vinden is. Dat helpt kinderen om optimaal te presteren en te genieten van een potje tennis. Het racket heeft ook een standaard gripmaat van L0.

Door de Damp+-technologie wordt de impact op de handen, polsen en armen beperkt en kunnen kinderen langdurig tennissen zonder lichamelijke klachten te ontwikkelen. Omdat het racket van aluminium is gemaakt is die lichtgewicht en ligt die lekker in de hand, wat natuurlijk ook bijdraagt aan optimaal presteren en comfort tijdens het spelen.

Pluspunten
 • Bespannen geleverd
 • Gemaakt van aluminium
 • Gripmaat L0
 • Lichtgewicht
 • Damp+-technologie
Minpunten
 • Alleen geschikt voor kinderen tussen 8 en 10 jaar

De Head Tennisracket is verkrijgbaar bij:

3. Babolat Tennisracket – Beste babolat tennisracket

Babolat TennisracketVolwassenen
Bekijk tennisracket

Het beste Babolat tennisracket dat je kunt aanschaffen is het Tennisracket van Babolat. Dit tennisracket is speciaal voor volwassenen gemaakt, die ook optimaal willen presteren op de tennisbaan. Het racket is verkrijgbaar in verschillende grip maten en biedt een hoop voordelen.

Het tennisracket heeft een gemiddeld gewicht van ongeveer 275 gram onbespannen en heeft een relatief grote bladgrootte, zodat je ook kunt profiteren van een grotere sweetspot dan wat bij andere modellen het geval is. Het racket is gemaakt van grafiet en heeft een 330 mm balans.

Pluspunten
 • Goede balans
 • 27 inch framegrootte
 • Grotere sweetspot
 • Gemaakt van grafiet
 • Gemiddeld gewicht
Minpunten
 • Geen opbergtas meegeleverd

De Babolat Tennisracket is verkrijgbaar bij:

4. Yonex Ezone 100 – Beste tennisracket voor ervaren spelers

Yonex Ezone 100 2022 Senior Tennisracket
Bekijk tennisracket

Het beste tennisracket voor ervaren spelers is de Yonex Ezone 100. Het tennisracket is ontworpen om spelers een combinatie van kracht, controle en comfort te bieden. De Yonex Ezone 100 is gemaakt van hoogwaardig grafiet materiaal, wat zorgt voor een optimale mix van sterkte en flexibiliteit. Dit draagt bij aan de kracht en controle van het racket.

Yonex staat bekend om zijn isometrische racketframes, die een grotere sweetspot creëren. Met een isometrische head shape worden snaren op een meer uniforme afstand van elkaar geplaatst, wat resulteert in een grotere sweetspot.

Het tennisracket maakt gebruik van Liner Tech Grommets, die zorgen voor een grotere flexibiliteit van de snaren in het racketframe. Dit draagt bij aan extra power en een comfortabeler gevoel bij impact. De speciale mesh-technologie Vibration Dampening Mesh zorgt ervoor dat trillingen in het handvat worden voorkomen en dat zorgt voor meer comfort tijdens het tennissen.

Pluspunten
 • Liner Tech Grommets
 • Vibration Dampening Mesh
 • Lichtgewicht
 • Grotere sweetspot
 • Gemaakt van grafiet
Minpunten
 • Prijzig

De Yonex Ezone 100 is verkrijgbaar bij:

5. Dunlop Tennisracket Volwassenen – Beste goedkope tennisracket

Dunlop TennisracketVolwassenen
Bekijk tennisracket

Ben je op zoek naar het beste goedkope tennisracket? Dan is Tennisracket Volwassenen van het merk Dunlop een uitstekende keuze. Het is een lichtgewicht racket van grafiet waarmee je sneller en harder kunt slaan, terwijl je ook profiteert van een grotere sweetspot dan bij vergelijkbare modellen.

Het racket heeft een 27 inch frame en een 16×19 snarenpatroon. Hij is met meerdere gripmaten verkrijgbaar en uitsluitend bedoeld voor recreatieve spelers. Voor tennissen in competitieverband is dit model minder geschikt en ook minder duurzaam.

Pluspunten
 • Grotere sweetspot
 • Lichtgewicht
 • 27 inch frame
 • Gemaakt van grafiet
 • Goedkoop
Minpunten
 • Alleen voor recreatieve spelers

De Dunlop Tennisracket Volwassenen is verkrijgbaar bij:

Een goede tennisracket zorgt voor optimaal comfort en betere prestaties tijdens het tennissen. Het is dus ook van belang dat je een model kiest dat bij je past en dat ervoor zorgt dat je lekker kunt tennissen. Of je nu een amateur bent die regelmatig een balletje slaat of als je in competitieverband wedstrijden speelt. In je zoektocht naar het beste racket heb je enorm veel keuze, maar waar moet je op letten bij het kopen van een tennisracket?

Gewicht

Het gewicht van een tennisracket bepaalt hoeveel controle en grip je hebt en met meer controle en grip kun je je precisie perfectioneren en optimaal presteren. Kies dus voor een racket die niet te zwaar of te licht is en die vooral lekker in de hand ligt en goed te bewegen is.

Materiaal

Zorg er ook voor dat het racket dat je koopt van duurzame materialen is gemaakt. Je geeft weliswaar iets meer geld uit aan een racket, maar je hebt er ook meer en langer plezier van. Grafiet en aluminium zijn goede en stevige materialen die veelvuldig worden gebruikt voor het vervaardigen van hoogkwalitatieve tennisrackets.

Welk tennisracket past bij mij?

Om te kunnen weten welke tennisracket de beste keuze is, moet je niet alleen rekening houden met het gewicht en materiaal, maar ook de bladgrootte, de balans en de swing die je hebt spelen belangrijke factoren in het bepalen welk model de beste keuze is. Als je hierbij hulp nodig hebt, is het slim om een expert in te schakelen die samen met jou op zoek kan gaan naar het beste racket dat bij je past.

Tennisrackets vergelijken

De laatste tip die we je willen geven is om de tennisrackets die je overweegt te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en of ze wel geschikt zijn voor de type speler die je bent. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk het beste tennisracket koopt waar je ook enorm veel sportplezier van hebt.

Veelgestelde vragen over tennisrackets

 • Welke maat tennisracket heb ik nodig?

  Om te bepalen welke gripmaat je nodig hebt is het slim om de omtrek van je hand op te meten. Tennisrackets zijn verkrijgbaar met Europese gripmaten 0 tot en met 5.

 • Wat kost een tennisracket?

  Een tennisracket kost gemiddeld tussen de € 50,- en € 200,-. Afhankelijk van het merk, het materiaal waarvan die is gemaakt en de kwaliteit.

 • Hoe lang gaat een tennisracket mee?

  Een kwalitatief goed tennisracket gaat gemiddeld 2 tot 3 jaar mee bij intensief gebruik.

 • Hoe zwaar moet een tennisracket zijn?

  Hoe zwaar een tennisracket moet zijn, is afhankelijk van de type speler dat je bent. Een tennisracket met een gemiddeld gewicht van 270 tot 295 gram is voor de meeste spelers het meest geschikt.

 • Plaats een reactie