De 5 beste wake-up lights van 2023

Heb je moeite met in slaap vallen of juist met wakker worden? Of misschien wel met allebei? Dan is er een perfect apparaat dat je kunt kopen. Namelijk een wake-up light. Het is klinisch bewezen dat een wake-up light helpt bij rustig en ontspannen in slaap vallen en energieker ontwaken. Dat heeft te maken met het feit dat een wake-up light rustgevende deuntjes kan laten klinken en een zonsopkomst of -ondergang kan simuleren. Wil je een wake-up light kopen? Dan heb je een ruime keuze. Wat is de beste wake-up light? Dat gaan we je vertellen.

Wake-up light kopen

Wanneer je een wake-up light wil kopen is het belangrijk dat je jezelf goed inleest en op zoek gaat naar een apparaat dat bij je behoeftes aansluit. Je kunt ook altijd een wake-up light review en wake-up light test lezen, zodat je meer komt te weten over het apparaat en wat zoal de voor- en nadelen zijn. Dan kun je de beste wake-up light wekker kopen. Wij helpen je alvast op weg door de beste producten voor je op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up Light Connected
Philips
Somneo HF3671/01
2
Philips HF3531 01 - Wake-Up-Light
Philips
HF3531/01
3
Kadoing Beer Kinderwekker - met Gezichtsuitdrukkingen en TAP-ON - Wake Up Light Voor Kinderen
Kadoing
Beer Kinderwekker
4
Philips HF3500 01 - Wake-up light
Philips
HF3500/01
5
Loftey Wake Up Light - Lichtwekker - Digitale Wekker met lamp
Loftey
Wake Up Light - Lichtwekker
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Dit zijn ze, de 5 beste wake-up lights van 2023

1. Philips Somneo HF3671/01 – Beste wake-up light met app

Philips Somneo HF3671/01 - Wake-Up Light Connected
Bekijk wake-up light

De Somneo HF3671/01 van het merk Philips is de beste wake-up light met app die je kunt kopen. Het mooi vormgegeven apparaat simuleert moeiteloos de zonsopkomst en -ondergang voor een heerlijk en natuurlijk gevoel. De 9 verschillende natuurgeluiden die je hierbij kunt selecteren helpen zeker mee om je dag ontspannend en goed af sluiten of te beginnen.

Met de PowerWake functie hoef je niet bang te zijn dat je doorslaapt. Het helpt bij het opstarten van je dag terwijl de omgevingssensor in het apparaat ervoor zorgt dat je meer inzichten krijgt in de omgeving en de kwaliteit van je slaap. Het apparaat helpt bij ontspannen en goed slapen, maar beschikt ook over handige functies, zoals het meervoudige alarm, een sleeptimer en een snooze functie. Je verbindt het apparaat via de Sleepmapper-app, zodat je ook verschillende soorten alarmen, licht thema’s en geluiden kunt instellen.

Pluspunten
 • PowerWake functie
 • Simuleert zonsopkomst en -ondergang
 • Snoozefunctie
 • Sleeptimer
 • Meerdere kleuren en geluiden
Minpunten
 • Geen draadloze wake-up light

De Philips Somneo HF3671/01 is verkrijgbaar bij:

2. Philips HF3531/01 – Beste wake-up light met natuurlijke wekgeluiden

Philips HF3531 01 - Wake-Up-Light
Bekijk wake-up light

De HF3531/01 van het merk Philips is de beste wake-up light met natuurlijke wekgeluiden die je kunt bestellen. Het compacte model bevat een radio en stimuleert zowel de zonsopkomst als -ondergang. Zo kun je heerlijk, rustig en op een natuurlijke manier in slaap vallen en ontwaken. Het model heeft maar liefst 7 natuurlijke wekgeluiden en beschikt ook over de kleuren geel, rood en oranje. Andere handige functies van deHF331/01 zijn bijvoorbeeld de snoozefunctie, het dubbele alarm en het feit dat je het model ook als nachtlampje kunt gebruiken. De extra USB-poort zorgt ervoor dat je ook via het apparaat een mobile device, zoals een smartphone of tablet kunt opladen.

Pluspunten
 • Ingebouwde radio
 • Simuleert zonsopkomst en -ondergang
 • Kleuren geel, rood en oranje
 • 7 natuurlijk wekgeluiden
 • Snoozefunctie
Minpunten
 • Niet te verbinden met een app

De Philips HF3531/01 is verkrijgbaar bij:

3. Kadoing Beer Kinderwekker – Beste wake-up light voor kinderen

Kadoing Beer Kinderwekker - met Gezichtsuitdrukkingen en TAP-ON - Wake Up Light Voor Kinderen
Bekijk wake-up light

De Beer Kinderwekker van het merk Kadoing is de beste wake-up light voor kinderen. Hebben je kinderen moeite met in slaap komen of wakker worden? Dan is dat verleden tijd wanneer je kiest voor de wake-up light van Kadoing. Het apparaat heeft meerdere functies waardoor kinderen sneller in slaap vallen of energieker wakker worden. Hij geeft verschillende kleuren licht in het donker. Ook heeft de wekker verschillende gezichtsuitdrukkingen, hierdoor wordt naar bed gaan een feestje. Als je kindje bijna op moet staan gaan het licht aan en dat word in 15 minuten steeds feller, hierdoor kan je kindje langzaam wakker worden.

De Wake-Up light heeft een alarm en je ook nog eenvoudig snoozen met de snoozefunctie. Het apparaat functioneert ook als bed- en nachtlampje en moet via USB worden opgeladen.

Pluspunten
 • Snoozefunctie
 • Leuk design voor kinderen
 • Leuke gezichtsuitdrukkingen
 • Verschillende kleuren beschikbaar
Minpunten
 • Niet te verbinden met een app

De Kadoing Beer Kinderwekker is verkrijgbaar bij:

4. Philips HF3500/01 – Beste goedkope wake-up light

Philips HF3500 01 - Wake-up light
Bekijk wake-up light

De HF3500/01 van het merk Philips is de beste goedkope wake-up light die in de markt verkrijgbaar is. Dat houdt in dat het apparaat geen uitgebreide functies heeft. Wel de meest essentiële, zoals een alarm en een snooze functie. Je kunt de helderheid van de lamp op 10 verschillende niveaus instellen terwijl de wake-up light zelf in de ochtend binnen 30 minuten een mooie zonsopgang simuleert. Een pluspuntje is de anti-slip mat aan de onderkant. Zodat je het apparaat niet per ongeluk van het nachtkastje duwt.

Pluspunten
 • Simuleert zonsopgang
 • Compact formaat
 • Goedkoop
 • Helderheid aan te passen
 • Te gebruiken als leeslampje
Minpunten
 • Niet te bedienen met een app
 • Geen radio
 • Geen dubbel alarm
 • Geen sleeptimer

De Philips HF3500/01 is verkrijgbaar bij:

5. Loftey Wake Up Light - Lichtwekker – Beste tafellamp wake-up light

Loftey Wake Up Light - Lichtwekker - Digitale Wekker met lamp
Bekijk wake-up light

Met de Wake Up Light – Lichtwekker van het merk Loftey heb je een echte slaaptrainer in huis. Val heerlijk in slaap of wordt energieker wakker met behulp van de beste tafellamp wake-up light. Die over 7 verschillende LED kleuren en uiteenlopende natuurgeluiden beschikt. Het apparaat het een stijlvol design en belangrijke functies, zoals een snoozefunctie en een meervoudig alarm. Je kunt er ook een week- en weekend alarm op instellen, zodat je doordeweeks op andere tijden op een natuurlijke manier wakker wordt dan in het weekend.

Pluspunten
 • Snoozefunctie
 • 7 LED kleuren
 • Stijlvol design
 • Natuurgeluiden
Minpunten
 • Niet te bedienen met een app
 • Geen ingebouwde radio

De Loftey Wake Up Light - Lichtwekker is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Waar moet je op letten bij het kopen van een wake-up light? Dat is een goede vraag die ook relatief simpel te beantwoorden is. Er zijn meerdere zaken waar je op moet letten. Stel jezelf vooral de vraag; welke wake up light past bij mij? Dan kun je al heel snel trechteren naar de producten die in je behoeftes voorzien.

Moeite met in slaap komen?

Heb je moeite met in slaap komen? Kies dan voor een wake-up light met sleeptimer functie en een exemplaar die een zonsondergang kan simuleren. Die hebben het meeste effect wanneer het aankomt op inslapen.

Moeite met wakker worden?

Heb je moeite met wakker worden? Kies dan voor een model die een zonsopkomst simuleert. Dit doen vrijwel alle apparaten, maar de verschillen zitten vaak in het aantal kleuren die worden gebruikt en of er een rustgevend muziekje wordt afgespeeld. Je kunt ook kiezen voor een model met een ingebouwde radio, zodat je rustig en plezierig wakker wordt met je favoriete radiostation.

Met een app te bedienen

Een aantal modellen zijn met een app te bedienen. Handig als je bepaalde instellingen wilt verrichten of meer inzicht wil hebben over de omgeving en het slaapcomfort. Niet alle modellen zijn met een app te bedienen. Is dit belangrijk voor jou? Kies dan een model waarbij dat wel kan.

Design

Het design speelt een belangrijke rol. Kies voor een mooi model die aansluit bij de inrichting van je slaapkamer of juist een compact model, zodat die ook prima op het al overvolle nachtkastje past. Een wake-up light met een anti-slip mat tegen de bodem is handig, zodat het apparaat niet makkelijk van het nachtkastje valt. Vooral voor bewegelijke slapers is dit een must.

Wake-up lights vergelijken

Als je een selectie van goede apparaten hebt gemaakt is het altijd slim om ze ook te vergelijken. En dan niet alleen op de prijs. Kijk ook naar het design en alle functionaliteiten en maak dan een weloverwogen beslissing over welke wake-up light nu het beste bij je past.

Veelgestelde vragen over wake-up lights

 • Hoe werkt een wake-up light?

  Een wake-up light simuleert een zonsondergang of -opkomst en dat garandeert een zeer natuurlijke manier van in slaap vallen of wakker worden. Desgewenst inclusief rustgevende natuurgeluiden, zoals zingende krekels, golvend water en bos geruis.

 • Wat is een wake-up light?

  Een wake-up light is in de regel een lamp, maar kan extra functies hebben, zoals een wekker en een radio. Het is vooral een product die bestemd is om rustig en energieker wakker te worden, maar ze kunnen ook als nacht- of leeslampje functioneren.

 • Is een wake-up light gezond?

  Het is klinisch bewezen dat een wake-up light werkt en daarmee is een wake-up light dus ook gezond. Goed voor zowel lichaam als geest.

 • Is het beter op wakker te worden van licht of van geluid?

  Dat is per persoon afhankelijk. De één heeft zowel geluid als licht nodig om goed wakker te kunnen worden terwijl de ander juist voldoende heeft aan alleen de simulatie van een zonsopkomst.

 • Hoe duur is een wake-up light?

  De prijs van de wake-up light is afhankelijk van de functionaliteiten en de kwaliteit. Goedkope wake-up lights met weinig functies zijn te koop voor rond de € 50,- terwijl de uitgebreidere modellen al snel € 150,- kosten. Het is vooral belangrijk om te kiezen voor het apparaat die het beste bij je past en die je ook echt helpt om beter te slapen en om wakker te worden.

Plaats een reactie