De 5 beste alarmsystemen van 2024

Overweeg je wel eens om over te gaan tot de aanschaf van een alarmsysteem? Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een alarmsysteem is dat je op de hoogte wordt gehouden als er bijvoorbeeld brand uitbreekt in je huis, een inbraak wordt gepleegd of er is iets anders aan de hand. Een alarmsysteem zorgt er dan voor dat je een melding krijgt zodat je actie kunt ondernemen of dit kunt laten doen door bijvoorbeeld de brandweer of politie. Maar wat voor soort alarmsysteem kies je dan? Er zijn diverse types verkrijgbaar dus voor iedere smaak en wensen is er wel een passend alarmsysteem te vinden. Ga je voor een bekabeld alarmsysteem of wil je je alarmsysteem draadloos? Met een goed alarmsysteem kan je ervan uitgaan dat je van alle eventuele calamiteiten bij je thuis altijd als eerste op de hoogte bent. Zo hoef je nooit bang te zijn dat er tijdens je afwezigheid nare dingen gebeuren in je mooie huis.

Merk
Model
1
Ajax HUBkit alarmsysteem
Ajax
HUBkit
2
Eufy by Anker Draadloos Alarmsysteem
Eufy by Anker
Draadloos Alarmsysteem
3
Gigaset Alarm Systeem S Wit
Gigaset
S
4
Somfy Protect Home Alarmsysteem
Somfy
Protect Home
5
Ring Alarm 5-delig Draadloos alarmsysteem
Ring
5-delige Starter Kit

Dit zijn ze, de 5 beste alarmsystemen van 2024

1. Ajax HUBkit – Beste Ajax alarmsysteem set

Ajax HUBkit alarmsysteem
Bekijk alarmsysteem

Dit draadloze alarmsysteem kan alle netwerkapparaten bewaken die binnen een afstand van 2000 meter liggen in een open ruimte of op diverse verdiepingen van een groot gebouw. Door de sterkte ARM processor biedt extra vermogen zodat alle belangrijke taken uitgevoerd kunnen worden. Deze beste Ajax alarmsysteem set is heel makkelijk om aan te sluiten aangezien deze draadloos is, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je bekabeling moet aansluiten en wegwerken. Het ontwerp en design van deze set is subliem, naast een goede werking is het ook nog heel mooi om te zien. Deze mooie starterkit is heel eenvoudig en handig in gebruik. Door de snelle installatie en het grote bereik ben je snel goed beschermt. De app is erg snel, hiervoor dien je wel Android of iOS als besturingssysteem te hebben.  Mocht je na aanschaf toch meerdere sensoren willen? Dat is voor deze set geen enkel probleem. Deze zijn gewoon los aan te schaffen. Zo kan je als je wilt je alarm steeds verder uitbreiden.

Pluspunten
 • Voorzien van LAN + GSM back-up
 • DoorProtect: draadloos magneetcontact bedoeld om ramen en deuren mee te beveiligen
 • Draadloze PIR-detector (Passive Infrarood) welke is ontworpen om mensen te detecteren
Minpunten
 • Zonder ingebouwde microfoon
 • Geen display

De Ajax HUBkit is verkrijgbaar bij:

2. Eufy by Anker Draadloos Alarmsysteem – Beste prijs/kwaliteit alarmsysteem

Eufy by Anker Draadloos Alarmsysteem
Bekijk alarmsysteem

Bij de aanschaf van een Eufy alarmsysteem weet je zeker dat je goed zit. Dit systeem kan je heel makkelijk zelf installeren en het is een systeem van topkwaliteit. De installatie van dit systeem heb je namelijk al in drie stappen gedaan en daarna kan je dus meteen beginnen met het beveiligen van je huis. Dit alarmsysteem is in de toekomst ook makkelijk uit te breiden met andere sensoren of zelfs met beveiligingscamera’s.

Bij dit systeem krijg je een melding op je telefoon als er iets gedetecteerd wordt. Hierbij is er ook nog een mogelijkheid om deze melding naar meerdere mensen te sturen. Dit kan heel handig zijn als je zelf even, om wat voor reden dan ook, even niet bereikbaar bent. Mocht er iets gebeuren dan ben je meteen op de hoogte en kan je meteen actie ondernemen. Het grote voordeel hierbij is dat je dus geen meldkamer abonnement nodig hebt.

Wil je later accessoires toevoegen aan je alarmsysteem? Dit doe je heel makkelijk door maar een druk op de knop. Je hoeft alleen maar de app te downloaden op je smartphone. Op die manier kan je handig waar je ook bent je systeem aan of uitzetten, of de instellingen van het systeem aanpassen. Wat ook nog een pluspunt is bij dit systeem, je kan makkelijk extra uitbreiden met accessoires zoals bijvoorbeeld een sirene of een rookmelder. Dit alarmsysteem van Eufy by Anker is heel uitgebreid getest en heeft bewezen aan alle strenge eisen te kunnen voldoen. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en een goede werking van je alarmsysteem.

Pluspunten
 • Eenvoudig te installeren
 • Uitbreidbaar met andere Eufy apparaten
 • Werkt met smartphone (Apple en Android) en via ingebouwde display
Minpunten
 • Geen ingebouwde microfoon

De Eufy by Anker Draadloos Alarmsysteem is verkrijgbaar bij:

3. Gigaset S – Beste alarmsysteem voor je hele huis

Gigaset Alarm Systeem S Wit
Bekijk alarmsysteem

Het geeft een heerlijk gerust gevoel als je weet dat je huis en je dierbaren te allen tijde goed beschermd zijn door een perfect werkend alarmsysteem. Ben je aan het werk of lekker op vakantie, dan is het enige wat je hoeft te doen even in je app te kijken en dan zie je meteen of alles bij je thuis naar wens gaat. Mocht er toch iets gebeuren dan ontvang je via het systeem een pushmelding. Zo kan je dus zelf ingrijpen of dat laten doen door bijvoorbeeld de politie. Dit beste alarmsysteem van gigaset is heel eenvoudig te installeren zonder dat je daar gereedschap voor nodig hebt, heeft een duidelijke en gratis app voor op je smartphone, signaleert als er mensen in huis zijn en geeft dan een melding. Je zit nergens aan vast want je hoeft geen contract af te sluiten en er zijn ook geen verdere kosten. Dit systeem bestaat uit een basisstation, een bewegingssensor, een deur/raamsensoren en is voorzien van een sirene die bij een eventuele inbraak een alarm van 100 decibel laat afgaan. Als je wilt dan kan je deze set nog verder uitbreiden met accessoires zoals een rookmelder of een wateralarm die een bericht stuurt mocht er een overstroming plaatsvinden. Daarnaast meet deze de temperatuur en de luchtvochtigheid in huis. Met deze gigaset kan je dus alle kanten op.

Pluspunten
 • Derden toevoegen aan de smartphone app zodat zij ook een melding krijgen en snel kunnen handelen bij een alarmmelding
 • Communiceren met andere slimme producten zoals Philips Hue, Amazon Alexa en Google Home
 • Eenvoudig te installeren zonder gereedschap (plug-and-play)
 • Gratis en duidelijke smartphone applicatie
Minpunten
 • Zonder ingebouwde microfoon
 • Geen display

De Gigaset S is verkrijgbaar bij:

4. Somfy Protect Home – Beste alarmsysteem met camera

Somfy Protect Home Alarmsysteem
Bekijk alarmsysteem

Als je je echt honderd procent veilig wilt voelen in je eigen huis, dan is de keuze voor dit systeem zo gemaakt. Je hoeft nooit meer bang te zijn dat er een inbreker binnen kan komen, want dit systeem heeft een deur en raamsensor die al een waarschuwing geeft voordat de inbreker binnen kan komen, deze geeft dan namelijk een alarm af. Deze slimme sensor kent het verschil tussen bijvoorbeeld een bal die tegen de deur aan wordt geschoten of een deur die wordt geforceerd. Zou het toch voorkomen dat er een ongewenste bezoeker binnen komt, dan neemt de Somfy binnen camera hem of haar direct op. Je kan deze beelden dan gratis terugkijken en als je dat wilt zelfs downloaden op je smartphone. Om het voor jou nog makkelijker te maken krijg je bij dit systeem twee speciale sleutelhangers meegeleverd. Hiermee kan je op afstand het systeem aan of uitzetten. Daarnaast herkent het systeem je als je voor de deur staat en schakelt zichzelf dan automatisch uit. Handig als je met je handen vol boodschappen staat! Dankzij de supersnelle installatie en de mogelijkheid om de sensoren op te plakken is dit veruit het beste alarmsysteem met camera.

Pluspunten
 • Allround alarmsysteem: alle hoeken beveiligd, nu met extra camera
 • Compleet met camera die direct opneemt zodra er beweging is gedetecteerd
 • Bewegingsdetector: reageert direct op onverwachte temperatuurverschillen en laat huisdieren links liggen
Minpunten
 • Zonder ingebouwde microfoon
 • Geen display

De Somfy Protect Home is verkrijgbaar bij:

5. Ring 5-delige Starter Kit – Beste draadloos alarmsysteem

Ring Alarm 5-delig Draadloos alarmsysteem
Bekijk alarmsysteem

Als je graag je huis, je gezin, huisdieren en spullen graag veilig wilt houden dan is dit Ring alarm een prima keuze. Hiermee heb je een makkelijk te installeren en ook nog eens heel betaalbaar draadloos alarmsysteem. Dit mooie systeem is geschikt voor ieder type woning en wordt compleet geleverd. Over lange termijn verplichtingen of service afspraken hoef je jezelf met dit systeem ook totaal geen zorgen meer te maken. Zodra iemand de kamer binnenkomt of een raam open maakt krijg je meteen een melding. Maak je over je huisdieren geen zorgen, met de huisdiervriendelijke sensoren krijg je niet steeds een melding als je hond of kat door de maker loopt. Dit hele slimme alarm kan je gewoon aansluiten op een stopcontact. Erbij wordt wel een accu aangeleverd voor het geval je last zou hebben van een stroomuitval. Met dit draadloos alarmsysteem kom je nooit voor verrassingen te staan. Wat nog een groot voordeel is, bij dit draadloos alarmsysteem hoort een hele goede en snelle klantenservice.

Pluspunten
 • Betaalbaar
 • Zelf te installeren totaalpakket voor thuisbeveiliging
 • Koppel Ring Alarm eenvoudig aan de videodeurbellen en beveiligingscamera's van Ring
Minpunten
 • Zonder ingebouwde microfoon
 • Geen display

De Ring 5-delige Starter Kit is verkrijgbaar bij:

Alarmsysteem voor ouderen

Voor ouderen die graag zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen of alleen zijn, is er altijd hulp dichtbij. Om er zeker van te zijn dat je hulp krijgt als je bijvoorbeeld verdwaalt is er een hulpje wat je altijd bij je kunt dragen. Simpel gezegd, eigenlijk is het gewoon een mini alarmsysteem in de vorm van een hanger met een knop. Deze kan je bijvoorbeeld om je hals dragen of aan je kleding hangen met een clip. Er is ook een speciale armband verkrijgbaar, deze kan je ook tijdens het douchen en in bed aanhouden. Zodra je op de knop drukt worden meteen je contactpersonen gebeld, zij kunnen meteen je locatie zien. De eerste die opneemt kan via de paniekknop met je praten, hulpdiensten inschakelen of naar je toe komen. Dit geeft een veilig gevoel, op deze manier weet je dat je er niet alleen voor staat mocht je bijvoorbeeld komen te vallen of als je ineens niet goed zou worden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een alarmsysteem voor een woning?

Ga om te beginnen eens een rondje om je huis heen lopen en doe net alsof je een inbreker bent. Let goed op de zwakke punten van je huis, waar zou een ongewenste bezoeker makkelijk binnen kunnen komen? De meeste modellen geven bij een alarm een melding via een app op je smartphone, heb je die niet dan is het wel verstandig om er eentje aan te schaffen.  Denk er verder heel goed over na of je een bekabeld systeem wilt of dat je toch liever gaat voor een draadloos, en dus makkelijker te installeren systeem. Daarnaast zijn er ook behoorlijke prijsverschillen binnen deze categorie dus bedenk goed hoeveel je er aan uit wilt geven. Als je huisdieren hebt, is het wel zo slim om er eentje te kiezen die onderscheid kan maken tussen mens en dier.

Wifi alarmsysteem

Als je liever geen kabels wilt trekken en je wilt snel klaar zijn met de installatie van je alarmsysteem, dan is kiezen voor deze optie waarschijnlijk de beste optie. Wat ook een groot voordeel is van een alarmsysteem met wifi is dat je geen installatiekosten hebt en dat scheelt in je portemonnee. Aangezien je geen kabels nodig hebt, hoef je je nooit zorgen te maken over kabelbreuk of het per ongeluk stuk trekken van een kabel.

Alarmsysteem zelf installeren

Een wifialarmsysteem kan je dus makkelijk zelf installeren, maar als je een beetje handig bent dan lukt het met een bekabeld systeem ook. Er zit bij bijna alle modellen een duidelijke handleiding, als je die stap voor stap volgt dan kan er eigenlijk niets misgaan. Lukt dat niet, dan kan je altijd contact opnemen met de leverancier van je alarmsysteem.  Mocht je er toch echt zelf niet uitkomen, dan is er vast wel een familielid, vriend of goede buur die je er even mee wil helpen.

Accu van je alarmsysteem vervangen

Op een gegeven moment ontkom je er echt niet meer aan. Je alarmsysteem geeft aan dat er een sprake is van een lage batterij spanning.  Over het algemeen gaan deze batterijen ongeveer twee jaar mee maar dit verschilt per soort systeem. Aangezien je natuurlijk wilt dat je systeem uitstekend blijft werken is het een goed idee de batterijen op tijd te vervangen. Tegenwoordig kan je heel makkelijk online nieuwe batterijen bestellen, let er dan wel heel goed op dat je de juiste batterijen bestelt voor jouw alarmsysteem. Zie je het echt niet zitten om zelf de batterijen van je alarmsysteem te vervangen? Dan is het ook mogelijk om dit door een erkend monteur bij je thuis te komen laten doen, maar hier hangt uiteraard wel een prijskaartje aan.

Veelgestelde vragen over alarmsystemen

 • Hoe veilig is een draadloos alarm?

  Een draadloos alarmsysteem is enorm veilig mits je deze van een bekend merk aanschaft. Deze merken specialiseren zich in goede beveiligingssystemen die ook gecertificeerd zijn. Dat betekent dat ze voldoen aan de hoge veiligheidseisen die in de Europese wetgeving zijn vastgelegd. De draadloze verbindingen worden met een versleuteling tot stand gebracht waardoor het risico op falen zeer klein is.

 • Hoe sluit je een alarmsysteem aan?

  Een alarmsysteem kun je op verschillende manieren aansluiten. Afhankelijk van welk systeem je kiest. Veel alarmsystemen moet je bedraad aansluiten door middel van netwerkkabels en stroomkabels, maar er zijn ook alarmsystemen die je draadloos kunt verbinden. Met bijvoorbeeld het Wi-Fi netwerk. Echter is draadloos niet altijd volledig draadloos, want de stroomvoorziening dient nog altijd bedraad te worden aangesloten. Tenzij je kiest voor een alarmsysteem dat op een accu werkt.

 • Wat kost het aanleggen van een alarminstallatie?

  De kosten voor het aanleggen van een alarmsysteem variëren tussen de honderden en duizenden euro’s. De prijsverschillen zitten in de kwaliteit van de camera’s, de functies van de camera’s en of je een slim systeem wilt. Zodat je het alarmsysteem ook via een smartphone kunt bedienen. Ook een bedraad of draadloos alarmsysteem heeft invloed op de prijs. Evenals of je het systeem zelf installeert of laat installeren.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie