De 5 beste beveiligingscamera’s van 2024

Bij de aanschaf van een beveiligingscamera komen er al snel een paar vragen naar boven. Welke beveiligingscamera is geschikt voor mij?  Ga je voor een beveiligingscamera buiten of toch liever binnen? Als je dan de knoop hebt doorgehakt en je keuze gemaakt hebt dan dient de volgende vraag zich alweer aan, wat is nou de beste beveiligingscamera? Uit het enorme aanbod zijn deze 5 als beste uit de test gekomen.

Merk
Model
1
Netatmo Welcome - Indoor IP-beveiligingscamera
Netatmo
Welcome
2
Arlo Pro 3 Spotlight Camera Wit 4-STUKS beveiligingscamera
Arlo
VMS4440P-100EUS
3
Google Nest Cam Beveiligingscamera
Google Nest
Nest Cam
4
Ring Floodlight Cam - Beveiligingscamera
Ring
Floodlight
5
EufyCam 2 Pro - 2 beveiligingscamera's - IP-camera's + basisstation
Eufy by Anker
EufyCam 2 Pro

Dit zijn ze, de 5 beste beveiligingscamera's van 2024

1. Netatmo Welcome – Beste beveiligingscamera voor binnen

Netatmo Welcome - Indoor IP-beveiligingscamera
Bekijk beveiligingscamera

Deze hele slimme binnen camera beschikt over een hoge beeldkwaliteit van 1080p en heeft ook een nachtzicht functie. Met deze camera weet je dus altijd wie er in je huis is. Omdat de camera zowel overdag als in de nacht werkt hoef je je nooit zorgen te maken over ongewenst bezoek! Je kan op je telefoon een app installeren zodat je altijd in verbinding bent met deze camera.  Omdat de camera beschikt over gezichtsherkenning kan deze je foto’s sturen van de mensen die langslopen. Herkent de camera een gezicht niet? Dan ontvang je meteen een melding op je smartphone dat er vreemde mensen in huis zijn en krijg je meteen een duidelijke foto en filmpje van een eventuele inbreker.  Bij deze binnen beveiligingscamera kan je ook privacy instellingen per persoon instellen, dus bijvoorbeeld dat je geen melding krijgt als je partner thuiskomt maar wel als je kinderen uit school komen.  Hoort de camera een alarm, bijvoorbeeld een rookalarm of een brandalarm? Dan stuurt hij een melding naar je telefoon en een video. Door al deze functies en de makkelijke manier waarop deze camera te installeren is, is dit voor nu de beste binnen beveiligingscamera.

Pluspunten
 • Behuizing van sterk metaal
 • Draadloze verbinding
 • Met gezichtsherkenning
Minpunten
 • Werkt niet op mesh wifi-netwerk
 • Hoge prijs

De Netatmo Welcome is verkrijgbaar bij:

2. Arlo VMS4440P-100EUS – Beste beveiligingscamera systeem

Arlo Pro 3 Spotlight Camera Wit 4-STUKS beveiligingscamera
Bekijk beveiligingscamera

Dit camerabeveiligingssysteem is geschikt voor zowel binnen als buiten, is draadloos en heeft een kijkhoek van 160 graden dus als je wilt dan kan je elk hoekje van je terrein of tuin overzien zonder dat je iets zou missen wat er binnen gebeurt.  Deze camera kan op een accu aangesloten worden, wat ervoor zorgt dat je deze kan plaatsen waar je hem maar hebben wilt, ook als er geen mogelijkheid is om deze op de netstroom aan te sluiten. De camera is ook op een optionele zonnepaneel van Arlo aan te sluiten. Dankzij de 2k (2560×1440) hdr-resolutie kan deze camera inzoomen zodat je meer details te zien krijgt. Behalve alleen opnemen bij beeld en geluid kan deze camera ook ingezet worden als bijvoorbeeld baby of huisdier camera, zo kan je toch op afstand in de gaten houden of alles goed gaat.  Dankzij de geïntegreerde spot heb je ook als het donker is een prima beeld.  Deze camera is ook makkelijk te installeren en zo heb je via je telefoon altijd inzicht in wat er thuis gebeurt. Ook handig aan deze camera is het alarm. Deze gaat af zodra de camera een verdachte beweging detecteert. Een beveiligingscamera systeem waar niets aan het toeval is overgelaten.

Pluspunten
 • Bewegingsdetectie i.c.m. slim alarm
 • Geïntegreerde spot voor nachtzicht
Minpunten
 • Prijzig

De Arlo VMS4440P-100EUS is verkrijgbaar bij:

3. Google Nest Nest Cam – Beste beveiligingscamera voor buiten

Google Nest Cam Beveiligingscamera
Bekijk beveiligingscamera

Dit is de beste beveiligingscamera voor binnen en buiten. Hiermee zie je dag en nacht op je mobiel wat er rondom je huis gebeurt. Omdat deze camera buiten op een stopcontact kan worden aangesloten hoef je dus nooit bang te zijn voor een lege accu of batterijen. Deze handige camera kan een melding sturen naar je mobiel wanneer hij een activiteit detecteert. Via de speciale Nest app kan je zelfs iets terugzeggen als er een gewenste of ongewenste bezoeker voor je deur staat.

Deze camera is heel handig om bijvoorbeeld je voordeur of je tuin in de gaten te houden. Hij ziet het verschil tussen mensen en voorwerpen dus je hoeft niet bang te zijn dat je een melding krijgt van elke auto die door de straat voorbij komt rijden. De installatie is heel handig, gewoon plug en play. Hoor je in het donker ineens een raar geluid in je tuin? Dankzij infrarood kan je precies zien wie of wat daar de reden van is. Met deze betaalbare camera heb je een veilig gevoel zowel in als rondom je huis.

Pluspunten
 • Meldingen op je mobiel
 • De groothoekstand van 130°
 • Full HD-video (1080p)
Minpunten
 • abonnement nodig voor camera functionaliteit
 • Populair, dus regelmatig uitverkocht

De Google Nest Nest Cam is verkrijgbaar bij:

4. Ring Floodlight – Beste slimme beveiligingscamera

Ring Floodlight Cam - Beveiligingscamera
Bekijk beveiligingscamera

Als je besluit om deze camera aan te schaffen kan je er zeker van zijn dat je nooit iets mist wat er binnen of buiten gebeurt. Deze slimme beveiligingscamera is voorzien van 2 felle lampen van elk 3000 lumen, zo ontgaat je totaal niets meer en kan je in alle hoekjes duidelijk zien wat zich daar eventueel afspeelt. Dankzij de super groothoek sensor met 270 graden zichtveld is het mogelijk om zelfs om de hoek bewegingsmelding te detecteren. Deze beste slimme beveiligingscamera is ook nog eens uitgerust met een sirene van 110 decibel. De sensoren beschikken over zowel object- als persoonsherkenning. Zodra de camera een beweging waarneemt krijg je een melding op je smartphone, laptop, computer of tablet. De schijnwerpers van de camera gaan aan en de camera begint meteen met opnemen. Via de handige Ring app kan je praten met de persoon die voor je deur staat. Wil je hem of haar liever laten schrikken? Dat kan je doen door de sirene af te laten gaan of je kiest ervoor om de felle schijnwerpers aan te laten schieten.  Dit product wordt geleverd met een uitgebreide Nederlandstalige handleiding en is dus makkelijk te installeren.

Pluspunten
 • Makkelijk te monteren
 • Gebruiksvriendelijk
 • Hoge kwaliteit
Minpunten
 • Prijzig

De Ring Floodlight is verkrijgbaar bij:

5. Eufy by Anker EufyCam 2 Pro – Beste beveiligingscamera met basisstation

EufyCam 2 Pro - 2 beveiligingscamera's - IP-camera's + basisstation
Bekijk beveiligingscamera

Dit handige beveiligingssysteem van Eufy bestaat uit 2 beveiligingscamera’s/IP camera’s met basisstation. Dankzij de twee camera’s kan je verschillende plekken laten bewaken, zowel binnenshuis als buiten. Deze draadloze camera werkt op een batterij die een jaar lang meegaat. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je regelmatig de batterij op moet laden. Je hoeft niet bang te zijn dat je steeds een melding krijgt als de kat van de buren weer eens in je tuin loopt want dit systeem heeft persoon- en gezichtsherkenning. Daarnaast hebben de camera’s van de EufyCam 2 Pro een kijkhoek van 140 graden.

Dankzij de ingebouwde tweeweg audio heb je de mogelijkheid om te communiceren met een bezoeker die voor je deur staat. Deze camera is uitgerust met een alarm van 100 decibel wat afgaat zodra de camera met geweld verwijderd wordt. Eufycam slaat beelden lokaal op, je kan deze bekijken door middel van een beveiligde verbinding in je app. Omdat deze camera magneet bevestiging heeft kan je deze makkelijk installeren, overal waar je maar wilt. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te gaan boren en schroeven, je hangt de camera heel snel op.

De camera’s werken ook met Google Home en Amazon Alexa samen.

Pluspunten
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Plug and play
 • Snelle eenvoudige installatie
Minpunten
 • Beperkte handleiding

De Eufy by Anker EufyCam 2 Pro is verkrijgbaar bij:

Hoe werkt een beveiligingscamera?

Als je van plan bent om een beveiligingscamera te kopen dan vraag je je waarschijnlijk af wat de voordelen daarvan zijn en hoe een beveiligingscamera werkt. Deze IP-camera’s maken gebruik van het Internet Protocol. Dit is een netwerk waarop computers met elkaar kunnen communiceren via internet. Door een UTP-kabel kan de camera verbinding maken met internet. Hierdoor kan de camera beelden met een hogere resolutie en veel betere beeldkwaliteit tonen. Deze beelden kunnen via internet of wifi worden verzonden, zodat je waar je ook bent ter wereld deze kunt bekijken, of terugkijken naar de opgenomen beelden en inzoomen op belangrijke details. Vraag je je af of dit soort camera’s wel veilig zijn? Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Wat wel slim is om te doen als je een camera aanschaft, is het standaard wachtwoord en de gebruikersnaam aan te passen naar een eigen wachtwoord en gebruikersnaam. Op die manier ben je er zeker van dat jij de enige bent die de opgenomen beelden kunt bekijken.

Een beveiligingscamera kopen met wifi of kabel?

Als je eenmaal hebt besloten om over te gaan tot de koop van een beveiligingscamera dient de volgende vraag zich aan: Kies je voor een beveiligingscamera wifi of ga je  toch liever voor een beveiligingscamera die draadloos is? Bij allebei zitten voordelen maar ook nadelen.

Wifi beveiligingscamera:

Wanneer je liever geen kabels wilt trekken en beschikt over een goed werkende wifi verbinding in huis dan is dit soort camera de beste keus. Dit soort wifi camera maakt namelijk draadloos verbinding met uw netwerk. Een wifi camera kan de beelden meteen doorsturen naar je tablet, telefoon, laptop of computer. Het voordeel hiervan dat je heel goed en zuiver beeld hebt. Daarnaast hoef je geen kabels te trekken wat een berg werk scheelt en prettig is wanneer je zelf niet echt handig bent. Wat een nadeel zou kunnen zijn is dat bij meerdere wifi camera’s het signaal slechter zou kunnen worden. Daarnaast is er een kleine kans dat het wifi signaal gestoord zou kunnen worden of overbelast raakt zodat de camera uitgeschakeld wordt.

Beveiligingscamera met kabel

Kies je voor een bekabeld beveiligingssysteem, dan zijn storingen hierbij zowat uitgesloten. Dit is uiteraard een heel groot voordeel want op die manier heb je meer zekerheid dat je op je systeem kunt rekenen. Bij dit systeem zijn er geen apparaten die stuk kunnen gaan of software storing kunnen geven.  Er zitten toch wel een paar kleine nadelen aan. In het uiterste geval zou er storing kunnen ontstaan door elektrische apparaten in de buurt maar dat kan je heel simpel oplossen door een UTP-kabel te gebruiken. Verder kan het voorkomen dat de stekkers gaan oxideren. Dit valt echter makkelijk te voorkomen door de stekkers op een droge plek te plaatsen of ze af te dekken met tape of hoezen.

Een beveiligingscamera zelf installeren

Zelf je camera installeren is over het algemeen goed te doen als je een beetje handig bent. Het verschilt wat voor camera je kiest, wifi of met kabel. Beide hebben een andere manier van installeren maar met de juiste handleiding is dit klusje voor iedereen te doen. Als je alle stappen een voor een volgt dan kan er in principe niets misgaan.

Wifi camera installeren

 1. Plaats de camera op een plek waar gezichten goed in beeld komen
 2. Sluit de camera aan op een stopcontact
 3. Download en installeer de camera app op je smartphone
 4. Maak een account aan in de app of op de website van de fabrikant
 5. Maak verbinding tussen de camera en de app
 6. De camera maakt nu verbinding met je wifi netwerk. Stel je wachtwoord in
 7. Pas nu de instellingen van je app en je camera aan.

Bekabelde camera installeren

 1. Bepaal de locaties van de camera’s. Kies hiervoor een plek waar u goed zicht hebt op wat je in beeld wilt brengen en waar u de kabels makkelijk weg kunt werken.
 2. Hang de camera’s op, meestal is dit met schroeven aan de muur. Als deze eenmaal hangt dan kan je de camera’s gaan richten. Verbind nu de camera met de UTP-kabel met de recorder.
 3. Zet de recorder neer, bij voorkeur op een plek waar deze niet meteen in het zicht staat en in de buurt van een stopcontact. Verbind nu de recorder met internet met de netwerkkabel of router.
 4. Zet het systeem aan. Zodra dit van stroom is voorzien verbindt het systeem en gaat de recorder opnemen. Alles werkt meteen zodat je verder niets meer hoeft te doen.

Veelgestelde vragen over beveiligingscamera's

 • Waar moet ik op letten bij aanschaf beveiligingscamera?

  Wanneer je beveiligingscamera’s gaat aanschaffen is het goed om te letten op of je de camera met een NVR en/of het netwerk kunt verbinden zodat je beelden op een harde schijf of in een cloud kunt opslaan. Daarnaast is het handig als je het systeem met een app op een smartphone of tablet kunt bedienen en om via dezelfde app ook live beelden te kunnen bekijken. Daarnaast is het handig om te kijken naar hoe groot de kijkhoek van een camera is, of deze motion detectie bevat zodat de camera begint met filmen als er beweging wordt geregistreerd en of de camera geschikt is om in het donker te kunnen filmen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie