De 5 beste decoupeerzagen van 2024

De beste decoupeerzaag vinden kan een hele uitdaging zijn. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben een aantal decoupeerzagen uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste decoupeerzagen van 2024 zijn.

Klussers kunnen lezen en schrijven met een decoupeerzaag en dat is niet zo vreemd. Want het gereedschap is een multifunctionele zaag die je voor veel klusjes in en rondom het huis kunt gebruiken. Maar uiteraard is de ene decoupeerzaag de andere niet. Je hebt enorm veel verschillende modellen. Die ook nog eens uiteenlopende functies en uitbreidingen hebben. Hoe maak je dan de juiste keuze en welke zaag is de beste in zijn prijsklasse? Natuurlijk speelt de prijs altijd een belangrijke rol in de keuzes die je maakt, maar bij decoupeerzagen is het vooral belangrijk om te kijken of de machine ook bij jouw wensen en eisen aansluit.

Denk bijvoorbeeld goed na over wat je met een decoupeerzaag wilt doen en welke materialen je wilt zagen. Ondanks dat een decoupeerzaag vrijwel ieder materiaal de baas is, valt of staat het succes met de kracht van de machine en van welke zaag je voor de klus gebruikt. Denk ook aan extra functionaliteit zoals de pendelinrichting en ingebouwde blazers of zuigers. Die ervoor zorgen dat het zaagsel of andere stoffige zaken worden verwijdert wanneer je aan het zagen bent.

Merk
Model
1
Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V Li-ion Accu - Losse Body
Makita
DJV180Z
2
Bosch Professional GST 150 BCE Decoupeerzaag - 780 Watt - met Beugel
Bosch professional
GST 150 BCE
3
Festool TRION PS 300 EQ-Plus Decoupeerzaagmachine in systainer - 720W - 120mm
Festool
TRION PS 300 EQ-Plus
4
DeWalt DCS334NT-XJ accu-decoupeerzaag
DeWALT
DCS334NT-XJ
5
BLACK+DECKER KS801SEK-QS Pendeldecoupeerzaag - 550W - AutoSelect™
BLACK+DECKER
KS801SEK-QS

Dit zijn ze, de 5 beste decoupeerzagen van 2024

1. Makita DJV180Z – Beste decoupeerzaag op accu

Makita DJV180Z Decoupeerzaag - 18V Li-ion Accu - Losse Body
Bekijk decoupeerzaag

Makita is een bekend merk in de wereld van power tools en de Makita DJV180Z is de beste decoupeerzaag met een accu. Het betreft dus een draadloze decoupeerzaag die iedere klus makkelijk maakt. De machine heeft 3 verschillende pendelstanden en heeft een maximaal aantal slagen van 2600 per minuut. De toeren zijn eenvoudig te regelen met een schakelaar terwijl de machine ook over een snelwisselsysteem beschikt waarmee je zaagbladen binnen luttele seconde kunt wisselen.

Het is een nadeel dat de Makita DJV180Z zonder koffer, accu en lader wordt geleverd, maar je ontvangt wel een anti-splinterplaat, glijplaat en afzuigadapter. Daarnaast zorgt de unieke vierkante zaagas dat de machine goed op zijn plaats blijft staan en dat er geen cruciale foutje tijdens het zagen gemaakt kunnen worden. Pluspunten van de machine zijn dat er een ingebouwde verlichting aanwezig is en dat het apparaat voor zowel het zagen van hout als aluminium geschikt is.

Pluspunten
 • Maximaal vermogen van 580 watt
 • Werkt op accu
 • Toerenregeling
 • 3 Pendelstanden
 • 2600 r/min
Minpunten
 • Koffer niet inbegrepen
 • Wordt geleverd zonder accu en oplader

De Makita DJV180Z is verkrijgbaar bij:

2. Bosch professional GST 150 BCE – Beste pendel decoupeerzaag

Bosch Professional GST 150 BCE Decoupeerzaag - 780 Watt - met Beugel
Bekijk decoupeerzaag

De Bosch GST 150 BCE is een professionele decoupeerzaag die het zagen van en in uiteenlopende materialen geschikt is. Te danken aan het maximale vermogen van 780 Watt. De decoupeerzaag kan gebruikt worden voor het zagen van hout, aluminium, metaal, kunststof, keramiek platen en rubber. Uiteraard is het dan wel belangrijk om het juiste zaagblad te gebruiken. Er wordt een standaard zaagblad meegeleverd wanneer je deze decoupeerzaag koopt. De machine heeft ook een 4-traps pendeling voor zowel fijne als grove zaagbewegingen en is goed te gebruiken voor verstekzagen in een hoek van 45 graden.

Het maximaal aantal slagen is 3100 minuut en de decoupeerzaag is perfect om zowel recht als in een bocht te zagen. Door de ergonomische handgreep en het lichte gewicht ligt de zaag lekker in de hand ondanks dat het bevestigde snoer als een klein minpunt mag worden gezien. Maar door de vele mogelijkheden en de ingebouwde stofzuiger is het een krachtige machine waarmee je vrijwel iedere klus in en rondom het huis binnen een handomdraai uitvoert.

Pluspunten
 • Maximaal vermogen van 780 Watt
 • 4-traps pendeling
 • Geschikt voor zagen door dikke balken
 • 3100 r/min
 • Geleverd met koffer
Minpunten
 • Niet draadloos

De Bosch professional GST 150 BCE is verkrijgbaar bij:

3. Festool TRION PS 300 EQ-Plus – Beste professionele decoupeerzaag

Festool TRION PS 300 EQ-Plus Decoupeerzaagmachine in systainer - 720W - 120mm
Bekijk decoupeerzaag

De Festool TRION PS 300 EQ-Plus is een professionele decoupeerzaag waarmee je de kleinere zaagklussen binnen een mum van tijd kunt klaren. De zaag wordt geleverd met twee verschillende zaagbladen en is geschikt voor zagen van en in vrijwel ieder materiaal. Vooral voor het maken van uitsparingen, afwerkingen en het afzagen van kortere balken is deze decoupeerzaag je beste vriend. De machine beschikt over een maximaal vermogen van 720 Watt en is ook geschikt voor verstekzagen in een hoek van 45 graden.

De Festool TRION PS 300 EQ-Plus heeft nog een aantal grote voordelen die ervoor zorgen dat de machine één van de betere al dan niet de beste keuze is. Denk bijvoorbeeld aan het eenvoudig snelwisselsysteem waarmee je zaagbladen binnen luttele seconde kunt wisselen, ingebouwde splinterbescherming en de lange levensduur met dank aan de kwalitatief hoogwaardige componenten.

Pluspunten
 • Maximaal vermogen van 720 Watt
 • Standaard twee zaagbladen meegeleverd
 • Geleverd met koffer
 • Pendelmechanisme
 • Splinterbescherming
Minpunten
 • Geen blaas- en zuigfunctie
 • Niet geschikt voor zwaardere en grotere klussen

De Festool TRION PS 300 EQ-Plus is verkrijgbaar bij:

4. DeWALT DCS334NT-XJ – Beste decoupeerzaag met koffer

DeWalt DCS334NT-XJ accu-decoupeerzaag
Bekijk decoupeerzaag

De DeWALT DCS334NT-XJ is een machine die er ook echt uitziet als een krachtige power tool. De decoupeerzaag is een sterke machine met maar liefst 3200 slagen per minuut. Met de 3-traps pendeling kun je heel precies zagen en iedere klus binnen een handomdraai klaren. Mede te danken aan de handige en comfortabele grepen.

Met de zaag kun je ook verstekzagen in een hoek van 45 graden. Daarnaast beschikt de decoupeerzaag over brushless motor technologie en led verlichting, zodat je altijd goed zicht heb op je klus. Dit alles wordt geleverd met handige DeWalt koffer.

Pluspunten
 • Verstekzagen mogelijk
 • Blaassysteem
 • Wordt geleverd met koffer
 • Werkt op accu
Minpunten
 • Geen accu of oplader meegeleverd
 • Geen zaagbladen meegeleverd

De DeWALT DCS334NT-XJ is verkrijgbaar bij:

5. BLACK+DECKER KS801SEK-QS – Beste goedkope decoupeerzaag

BLACK+DECKER KS801SEK-QS Pendeldecoupeerzaag - 550W - AutoSelect™
Bekijk decoupeerzaag

Een decoupeerzaag hoeft geen honderden euro’s te kosten, want je hebt ook modellen voor een paar tientjes. Oké, deze machines zijn minder krachtig en uitgebreid dan de duurdere exemplaren, maar soms heb je al die power en mogelijkheden ook niet nodig. In dat geval is de BLACK+DECKER KS801SEK-QS een perfecte decoupeerzaag. Zeker gezien de lage kosten. De decoupeerzaag heeft een maximaal vermogen van 550 Watt en maximaal 3000 slagen per minuut. Er is ook een pendelmechanisme aanwezig waardoor je heel precies te werk kunt gaan.

Het toerental is helaas niet te regelen, maar je kunt wel op verschillende snelheden zagen. Daarnaast is de machine ook geschikt voor het zagen van en in verschillende materialen, zoals hout, metaal, aluminium en kunststof. Uiteraard heb je dan wel een zaagblad nodig die voor het materiaal geschikt is. Een minpunt is dat de machine zonder zaagbladen wordt geleverd. In plaats daarvan wordt er een splinterbescherming meegeleverd en een koffer waarmee je de zaag na gebruik eenvoudig en netjes kunt opbergen.

Pluspunten
 • Maximaal vermogen van 550 Watt
 • 3000 r/min
 • Ligt lekker in de hand
 • Geschikt voor verschillende materialen
 • Koffer meegeleverd
Minpunten
 • Verstekzagen niet mogelijk
 • Zaagbladen niet meegeleverd
 • Niet draadloos

De BLACK+DECKER KS801SEK-QS is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een decoupeerzaag?

Als je kijkt naar het aanbod in decoupeerzagen kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Hoe kies je dan de beste decoupeerzaag? Door vooral te kijken naar wat je nodig hebt. Wil je maximaal comfort, een machine waarmee je jarenlang uiteenlopende klussen kunt klaren en die ook nog eens compleet wordt geleverd, zodat je direct aan de slag kunt gaan? Dan ben je logischerwijs ook meer geld kwijt, maar je krijgt er ook een hoop voor terug. En natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor goedkopere varianten die kwalitatief erg goed zijn, maar over minder functies beschikken. Deze decoupeerzagen zijn perfect als je bijvoorbeeld incidenteel kleinere klussen in en rondom het huis moet uitvoeren.

Power tools kopen van bekende merken

Goed gereedschap en vooral power tools kun je het beste kopen van bekende merken. In de wereld van elektrische gereedschappen zijn Bosch en Makita de absolute toppers, maar ook Festool, DeWALT en tot op zekere hoogte BLACK+DECKER zijn ervaren merken die al jaren sterke en gebruiksvriendelijke power tools produceren. Bij het kopen van een decoupeerzaag moet je er wel opletten of je bij bijvoorbeeld draadloze exemplaren een compleet pakket of alleen een body aanschaft. Dat inhoudt dat je de accu, lader en soms zelfs ook de zaagbladen nog separaat moet aanschaffen. Kijk daarnaast ook of het juiste zaagblad wordt meegeleverd voor de klus die je wilt klaren. Je wilt immers bij thuiskomst niet tot de ontdekking komen dat je terug moet naar de bouwmarkt of dat je nog een aanvullende bestelling moet plaatsen, omdat het juiste zaagblad ontbreekt.

Decoupeerzaag vergelijken

Natuurlijk is het ook slim op de verschillende modellen decoupeerzagen met elkaar te vergelijken. Bepaal dus eerst goed welke klussen je wilt klaren en wat je daar precies voor nodig hebt. Op basis van deze wensen en eisen kun je heel eenvoudig filteren op decoupeerzagen die aan je wensen voldoen. Vervolgens kun je kijken naar de prijs en het is ook slim om reviews van andere gebruikers te lezen. Zo kun je altijd de decoupeerzaag kopen die het beste bij jou past.

Ben je van plan om een decoupeerzaag te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over decoupeerzagen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over decoupeerzagen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een decoupeerzaag en vind je dat jouw decoupeerzaag getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw decoupeerzaag makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over decoupeerzagen

 • Wat doe je met een decoupeerzaag?

  Met een decoupeerzaag kun je recht en in een bocht zagen. Het is ook mogelijk om te verstekzagen in een hoek van 45 graden wat handig is als je bijvoorbeeld met plinten aan de slag gaat. Met een decoupeerzaag kun je ook een uitsparing in een plaat of een meubelstuk zagen. Of je kunt een plaat in een leuke vorm zagen als je creatief bent.

 • Kan je met een decoupeerzaag metaal zagen?

  Voor het zagen van metaal heb je ten eerste een krachtige decoupeerzaag nodig en natuurlijk het juiste zaagblad. Let er ook op dat de zaag over een splinterbescherming beschikt. Metalen splinters zijn immers gevaarlijk en kunnen je verwonden. Als extra tip willen we ook meegeven om altijd beschermende brillen te dragen en het liefst ook kleding met lange broekspijpen en lange mouwen.

 • Hoeveel watt moet een decoupeerzaag hebben?

  Het wattage van een decoupeerzaag zegt veel over de kracht van de machine. Voor zwaardere klussen en het zagen van dikkere en stevigere materialen heb je een decoupeerzaag met een hoog vermogen nodig. Voor lichtere taken zullen decoupeerzagen met een vermogen tussen de 400 en 600 Watt al volstaan.

 • Hoe werkt een decoupeerzaag?

  Een decoupeerzaag werkt met slagen en pendelingen. Dat zorgt er voor dat de zaag flexibel is en zich door het materiaal beweegt. Je kunt met de machine ook in een vloeiende en bijvoorbeeld ronde beweging zagen. Dat met een afkortzaag nagenoeg onmogelijk is. Voor speciale klussen, creatieve oplossingen en bijvoorbeeld het zagen van uitsparingen is de decoupeerzaag by far ook de beste keuze.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie