De 5 beste elektrische schroevendraaiers van 2024

Een schroevendraaier is ontzettend handig als je moet schroeven. Als je bijvoorbeeld een kastje in elkaar wilt zetten of een plankje wilt ophangen. Een schroevendraaier is in dat opzicht ook multifunctioneel, met wel als nadeel dat je op den duur de kracht verliest om goed te draaien en je kunt bijvoorbeeld ook kramp in je handen krijgen. Daarom biedt een elektrische schroevendraaier uitkomst, maar wat is de beste elektrische schroevendraaier?

Elektrische schroevendraaier kopen

Als je op zoek gaat naar de beste elektrische schroevendraaier, kom je ook tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Welke moet je kopen en hoe zorg je ervoor dat je ook de beste keuze maakt? Dat kan heel eenvoudig door bijvoorbeeld een elektrische schroevendraaier test of elektrische schroevendraaier review te lezen.

Informatie vergaren

Door het vergaren van informatie kom je meer te weten over het product en wat de voor- en nadelen zijn van de modellen die je op het oog hebt. Andere gebruikers vertellen ook vaak in een review hoe zij het product ervaren en dan kom je al snel genoeg tot de ontdekking of de elektrische schroevendraaier waar je interesse in hebt ook een goede keuze is. Wij helpen je ook op weg door alvast de beste elektrische schroevendraaiers op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Makita DF001DW Schroefmachine - Lithium-Ion accu - met toebehoren
Makita
DF001DW
2
Bosch PushDrive Accu schroefmachine
Bosch
PushDrive
3
DeWalt DCF887D2 18V Li-Ion accu slagschroevendraaier set (2x 2.0Ah accu) in TSTAK - koolborstelloos
DeWalt
DCF887D2
4
Wiha E-schroevendraaier SpeedE II elektrisch
Wiha
E-schroevendraaier
5
Bosch Professional Go Schroefmachine - 3.6V accu
Bosch Professional
Go Schroefmachine

Dit zijn ze, de 5 beste elektrische schroevendraaiers van 2024

1. Makita DF001DW – Beste elektrische schroevendraaier met toebehoren

Makita DF001DW Schroefmachine - Lithium-Ion accu - met toebehoren
Bekijk elektrische schroevendraaier

De beste elektrische schroevendraaier met toebehoren die je op dit moment kunt aanschaffen, is de DF001DW van het merk Makita. De schroevendraaier werkt op batterijen van 1500 mAh en draait zowel links- als rechtsom. Met de ingebouwde led werklamp wordt iedere klus een fluitje van een cent, terwijl je de schroevendraaier eenvoudig kunt opladen met een USB kabel. De 81-delige set wordt geleverd met een bit- en borenset en een handige transportkoffer. Een groot pluspunt is ook de handgreep met ingewerkt rubberpolster voor de meest optimale grip.

Pluspunten
 • Ingebouwde batterij
 • 81-delige set
 • Inclusief transportkoffer, bit- en borenset
 • Links- en rechtsom draaiend
 • Ergonomische handgreep
Minpunten
 • Accu niet verwisselbaar

De Makita DF001DW is verkrijgbaar bij:

2. Bosch PushDrive – Beste mini elektrische schroevendraaier

Bosch PushDrive Accu schroefmachine
Bekijk elektrische schroevendraaier

De beste mini elektrische schroevendraaier die op dit moment op de markt verkrijgbaar is, is de PushDrive van het merk Bosch. Door de handige Push & Go functie hoef je nooit meer op een knop te drukken om de klus te klaren. De schroevendraaier heeft een ingebouwde accu met een capaciteit van 1500 mAh en het product is binnen 2 uur weer volledig op te laden via een USB kabel. Het is mogelijk om met de elektrische schroevendraaier in hout te boren en er wordt zowel een transportkoffer als bitset meegeleverd. Met de handige draaimomentinstelling heb je ook meer controle over het apparaat als je met je klus bezig bent.

Pluspunten
 • Ingebouwde accu van 1500 mAh
 • Opladen binnen 2 uur
 • Push & Go functie
 • Inclusief bitset en transportkoffer
 • Draaimomentinstelling
Minpunten
 • 70 dB geluidsniveau
 • Accu niet verwisselbaar

De Bosch PushDrive is verkrijgbaar bij:

3. DeWalt DCF887D2 – Beste elektrische slagschroevendraaier

DeWalt DCF887D2 18V Li-Ion accu slagschroevendraaier set (2x 2.0Ah accu) in TSTAK - koolborstelloos
Bekijk elektrische schroevendraaier

De beste elektrische slagschroevendraaier die je op dit moment kunt kopen is de DCF887D2 van het merk DeWalt. De elektrische schroevendraaier wordt geleverd met 2 accu’s met een capaciteit van 2000 mAh en een oplader. Zo zit je nooit verlegen om een accu en kun je iedere klus moeiteloos klaren. De schroevendraaier heeft een vermogen van 18V en beschikt over 3 verschillende snelheden. De ingebouwde verlichting zorgt ervoor dat je zelfs in schemerige en donkere omgevingen prima kunt schroeven. Het product wordt ook geleverd met een handige draaghaak en een koffer.

Pluspunten
 • 3250 r/min
 • 3 snelheden
 • Inclusief draaghaak en koffer
 • Ingebouwde verlichting
 • 2 accu’s van 2000 mAh meegeleverd
Minpunten
 • Geen bitset meegeleverd

De DeWalt DCF887D2 is verkrijgbaar bij:

4. Wiha E-schroevendraaier – Beste elektrische schroevendraaier op batterijen

Wiha E-schroevendraaier SpeedE II elektrisch
Bekijk elektrische schroevendraaier

Ben je op zoek naar de beste elektrische schroevendraaier op batterijen? Dan doe je er verstandig aan om de E-schroevendraaier van het merk Wiha aan te schaffen. De schroevendraaier weegt slechts 600 gram en is gemaakt van ABS. Het product ligt lekker in de hand en elke klus is binnen enkele minuten te klaren. Of je nu kleinere of grotere reparaties in of rondom het huis moet uitvoeren of meubels in elkaar wilt zetten. De elektrische schroevendraaier wordt geleverd inclusief een accuset en een oplader waarmee je het product eenvoudig en tussentijds kunt opladen.

Pluspunten
 • Weegt slechts 600 gram
 • Fijne handgreep
 • Handig in gebruik
 • Inclusief accuset en oplader
 • Inclusief bits
Minpunten
 • Snelheid niet zelf in te stellen

De Wiha E-schroevendraaier is verkrijgbaar bij:

5. Bosch Professional Go Schroefmachine – Beste elektrische schroevendraaier met bitset

Bosch Professional Go Schroefmachine - 3.6V accu
Bekijk elektrische schroevendraaier

De Go Schroefmachine van het merk Bosch Professional is de beste elektrische schroevendraaier met bitset die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. De schroefmachine ligt lekker in de hand en is enorm gebruiksvriendelijk. Het product beschikt namelijk over een dubbele activering modus en werkt op een 1500 mAh 3.6V accu. De schroefmachine heeft ook een maximaal toerental van 360 r/min en maar liefst 5 verschillende draaimomentstanden. De machine stopt ook direct als je ‘m uitschakelt. Zo heb je een betere controle over de elektrische schroefmachine die ook geleverd wordt met een koffer en een 25-delige bitset.

Pluspunten
 • Inclusief 25-delige bitset
 • Inclusief koffer
 • 1500 mAh accu
 • Dubbele activering modus
 • 5 draaimomentstanden
Minpunten
 • Niet geschikt voor boren

De Bosch Professional Go Schroefmachine is verkrijgbaar bij:

Een elektrische schroevendraaier is een handig gereedschap waarmee je heel makkelijk schroeven kunt schroeven. Of je nu een rolgordijn wilt ophangen of een kastje in elkaar wilt zetten. Je wilt dan ook de beste elektrische schroevendraaier kopen die er is, maar waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische schroevendraaier?

Accu en accucapaciteit

Het eerste waar je op kunt letten is of de elektrische schroevendraaier een ingebouwde accu heeft en zo ja, of de accu eventueel te verwisselen is. Een elektrische schroevendraaier met meerdere accu’s zorgt ervoor dat je langer kunt schroeven en niet tussentijds hoeft op te laden. Zeker wanneer je veel klust en moet schroeven is het handig om de beschikking te hebben over een machine waarbij je de accu kunt verwisselen.

Bitset en koffer

Het is ook handig wanneer de elektrische schroevendraaier met een bitset en een transportkoffer geleverd wordt. Op die manier ben je helemaal compleet en kun je iedere klus klaren, terwijl je de elektrische schroevendraaier ook eenvoudig kunt meenemen. Als je bijvoorbeeld op een andere locatie moet klussen.

Elektrische schroevendraaier met een ingebouwde lamp

Een elektrische schroevendraaier met een ingebouwde lamp maakt de klus die je moet klaren een stuk makkelijker. Je kunt goed zien waar je aan het schroeven bent en zeker op donkere plekken heb je optimaal zicht. Het is dan wel van belang dat de schroevendraaier uitgerust is met een duurzame ledlamp.

Elektrische schroevendraaiers vergelijken

Het is ook ontzettend slim om elektrische schroevendraaiers te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op prijs, maar ook op hoe compleet het product geleverd wordt en op kwaliteit. Op die manier kun je uiteindelijk de beste keuze maken en aan de slag gaan met de beste elektrische schroevendraaier.

Veelgestelde vragen over elektrische schroevendraaiers

 • Wat is een elektrische schroevendraaier?

  Een elektrische schroevendraaier is feitelijk een schroevendraaier, maar dan elektrisch. Met als voordeel dat je minder kracht hoeft te zetten om te schroeven en je schroeven ook dieper in het materiaal kunt schroeven.

 • Wat is het verschil tussen een elektrische schroevendraaier en een schroefmachine?

  Een schroefmachine wordt aangedreven door een motor en heeft een beveiliging aan boord om te voorkomen dat je schroeven te diep in het materiaal schroeft. De elektrische schroevendraaier heeft die voordelen niet.

 • Waar kun je een elektrische schroevendraaier voor gebruiken?

  Een elektrische schroevendraaier kun je voor uiteenlopende klussen gebruiken. Van het in elkaar zetten van meubels tot aan het ophangen van rolgordijnen of het schroeven van lichte tot middelzware schroeven.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie