De 5 beste infraroodlampen van 2024

De beste infraroodlamp vinden kan een hele uitdaging zijn. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben een aantal infraroodlampen uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste infraroodlampen van 2024 zijn.

Heb je veel last van pijnlijke spieren en gewrichten of ben je vrijwel altijd verkouden? Dan is een infraroodlamp een zeer goede oplossing. Als je op zoek bent naar een goede infraroodlamp kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is en je wilt natuurlijk wel het beste product kopen.

Een infraroodlamp heeft zowel een medische als cosmetische werking, omdat ze helpen bij het verlichten van spier- en gewrichtspijnen en aandoeningen, zoals artritis en fibromyalgie. Anderzijds helpt een infraroodlamp de bloedcirculatie te verbeteren, de huidtextuur te versterken en de productie van collageen te vermeerderen. Infraroodlampen worden door specialisten ingezet voor het behandelen van bijvoorbeeld acne, littekenweefsel en het verminderen van rimpels.

Voordat je een mooie infraroodlamp bestelt, is het slim om eerst een infraroodlamp review te lezen. In een review lees je alles over hoe andere gebruikers het product ervaren en wat de voor- en nadelen van de infraroodlamp zijn.

Merk
Model
1
Medisana Infraroodlamp 300W IR885
Medisana
IR885
2
Beurer IL 50 Infraroodlamp - XL glasplaat 30 x 40 cm - Timer - Ventilatie - 300 Watt
Beurer
IL50
3
LIROMA® - LED Infraroodlamp - Hoogte Verstelbaar - 2 Golflengten - Rood licht therapie
Liroma
LED Infraroodlamp
4
Infraroodriem Rood Licht Therapie Lamp Riem voor Onderrug
Panacea
Infrarood Therapie Riem
5
Carmen CIL1001W - Infraroodlamp - 100 Watt
Carmen
CIL1001W

Dit zijn ze, de 5 beste infraroodlampen van 2024

1. Medisana IR885 – Beste kantelbare infraroodlamp

Medisana Infraroodlamp 300W IR885
Bekijk infraroodlamp

Wil je van je pijnlijke spieren en gewrichten af en ben je op zoek naar de beste kantelbare infraroodlamp waarmee je grotere oppervlakken van het lichaam kunt behandelen? Dan is de IR885 van het merk Medisana de beste keuze die je op dit moment kunt maken. De infraroodlamp heeft een duurzame halogeenlamp met een vermogen van 300 Watt en is door de handige draaivoet tot 35 ° te kantelen. Je kunt de timerfunctie gebruiken voor een behandeling van een minuut tot 15 minuten en met de ingebouwde ventilator krijg je het ook nooit te warm als je de lamp gebruikt.

Pluspunten
 • Duurzame halogeenlamp
 • Geschikt voor grote oppervlakken van het lichaam
 • Kantelbaar
 • Timerfunctie
 • Ingebouwde ventilator
Minpunten
 • Snoer is slechts een meter lang

De Medisana IR885 is verkrijgbaar bij:

2. Beurer IL50 – Beste grote infraroodlamp

Beurer IL 50 Infraroodlamp - XL glasplaat 30 x 40 cm - Timer - Ventilatie - 300 Watt
Bekijk infraroodlamp

De IL50 van het merk Beurer is de beste grote infraroodlamp die op dit moment in de markt verkrijgbaar is. Deze infraroodlamp heeft een XL glasplaat van 30 x 40 centimeter en je kunt er dus grote oppervlakken van het lichaam mee behandelen. De infraroodlamp is ook voorzien van 100% UV-bescherming en een ingebouwde ventilator voor verkoeling wanneer dat nodig is. Met de timerfunctie stel je het apparaat in en kun je de behandeling aanvangen. De infraroodlamp is duurzaam en heeft een vermogen van 300 Watt. De lamp is helaas niet in hoogte verstelbaar, maar wel kantelbaar.

Pluspunten
 • Duurzame en UV-beschermende infraroodlamp
 • Kantelbaar
 • XL glasplaat
 • Timerfunctie
 • Ingebouwde ventilator
Minpunten
 • Niet in hoogte verstelbaar

De Beurer IL50 is verkrijgbaar bij:

3. Liroma LED Infraroodlamp – Beste verstelbare infraroodlamp

LIROMA® - LED Infraroodlamp - Hoogte Verstelbaar - 2 Golflengten - Rood licht therapie
Bekijk infraroodlamp

De LED infraroodlamp van het merk Liroma is de beste verstelbare infraroodlamp die je op dit moment kunt bestellen. De infraroodlamp werkt op 2 verschillende golflengten en bevat ledverlichting voor extra duurzaamheid. Het model verbruikt haast geen stroom en heeft een vermogen van 24 Watt. De lamp is ook volledig verstelbaar en goed op tafel te plaatsen. Het is ook een compact model, zodat je hem eenvoudig kunt meenemen. Deze lamp is zowel voor thuis als professioneel gebruik geschikt en helpt onder andere bij het herstellen van het lichaam, het geven van een energieboost en het aanmaken van collageen.

Pluspunten
 • Geschikt voor professioneel gebruik
 • Led verlichting
 • Duurzaam
 • Compact model
 • Inclusief afstandsbediening
Minpunten
 • Prijzig
 • Geen batterijen voor afstandsbediening meegeleverd

De Liroma LED Infraroodlamp is verkrijgbaar bij:

4. Panacea Infrarood Therapie Riem – Beste infraroodlamp riem

Infraroodriem Rood Licht Therapie Lamp Riem voor Onderrug
Bekijk infraroodlamp

De beste infraroodlamp riem die op dit moment verkrijgbaar is, is de Infrarood Therapie Riem van het merk Panacea. Deze riem heeft veel voordelen die je lichamelijke en geestelijke gezondheid kunnen verbeteren. Deze riem opereert ook op 2 verschillende effectieve golflengtes en je hebt ook de keuze uit 4 verschillende warmtestanden. De riem is aan te sluiten op het stopcontact of via USB aan bijvoorbeeld een powerbank, zodat je ook bewegingsvrijheid hebt. De riem is ook voorzien van duurzame ledverlichting en een timer.

Pluspunten
 • Aan te sluiten op het stopcontact of via USB
 • Duurzame led verlichting
 • 2 effectieve golflengtes
 • 4 warmtestanden
 • Timerfunctie
Minpunten
 • Snoer is slechts een meter lang

De Panacea Infrarood Therapie Riem is verkrijgbaar bij:

5. Carmen CIL1001W – Beste goedkope infraroodlamp

Carmen CIL1001W - Infraroodlamp - 100 Watt
Bekijk infraroodlamp

Wat kun je verwachten van de beste goedkope infraroodlamp? De CIL1001W van het merk Carmen is een goede infraroodlamp als je spier- en gewrichtspijnen wilt verlichten en je mentale gezondheid wilt verbeteren. De lamp is ook geschikt voor het verbeteren van de huidstructuur en het bestrijden van acne. De lamp is ook verticaal kantelbaar en in hoogte verstelbaar en het product heeft een vermogen van 100 Watt.

Pluspunten
 • CE-certificering
 • Vermogen 100 Watt
 • Duurzaam
 • Verticaal kantelbaar
 • In hoogte verstelbaar
Minpunten
 • Geen timerfunctie

De Carmen CIL1001W is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een infraroodlamp?

Een goede infraroodlamp kan je helpen bij het verbeteren van zowel je lichamelijke als mentale gezondheid. Op veel vlakken biedt het product voordelen en je hebt er zeker profijt van als je bijvoorbeeld last hebt van pijnlijke spieren en gewrichten of vervelende aandoeningen zoals acne wilt behandelen. Je wilt dan ook de beste infraroodlamp kopen die er is, maar hoe maak je de beste keuze?

Infraroodlampen zijn in verschillende varianten verkrijgbaar en het is vooral belangrijk dat je kijkt naar duurzame producten die met ledverlichting werken en die voldoende opties hebben om zowel je lichamelijke als mentale gezondheid te verbeteren. Kies voor modellen met bijvoorbeeld een timerfunctie, zodat je niet te lang achter de lamp zit en ga voor varianten met een ingebouwde ventilator, zodat je het ook niet te warm krijgt wanneer je de lichttherapie ondergaat. Andere belangrijke functies zijn dat de lamp ook verticaal en horizontaal te verstellen is en dat ze op verschillende golflengtes stralen voor het maximale resultaat.

Infraroodlampen vergelijken

Heb je mooie modellen op het oog en wil je er een aanschaffen? Dan is het slim om eerst de modellen te vergelijken op prijs, kwaliteit en functionaliteiten. Het advies is ook om infraroodlamp ervaringen te lezen van gebruikers die het model dat je op het oog hebt al hebben gekocht en in gebruik hebben genomen. Met een beetje onderzoek kun je uiteindelijk de beste keuze maken en een infraroodlamp kopen waar je ook enorm veel profijt van hebt.

Ben je van plan om een infraroodlamp te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over infraroodlampen? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over infraroodlampen zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een infraroodlamp en vind je dat jouw infraroodlamp getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw infraroodlamp makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over infraroodlampen

 • Waar is infrarood licht goed voor?

  Infrarood licht is goed voor zowel een fysieke als mentale gezondheid. Het geeft je energie een boost en je kunt spier- en gewrichtspijn verlichten. Lichttherapie helpt ook om de huidstructuur te verbeteren en om de productie van collageen te verhogen.

 • Is een infraroodlamp gezond?

  Ja, een infraroodlamp is goed voor zowel een lichamelijke als mentale gezondheid.

 • Hoe lang mag je voor een infraroodlamp zitten?

  In het begin is het advies om te starten met sessies van 10 tot maximaal 15 minuten en dit op te bouwen naar 20 tot maximaal 30 minuten.

 • Hoe ver moet je van een infraroodlamp zitten?

  Hoe ver je van de infraroodlamp moet zitten is afhankelijk van het model dat je koopt. In de regel is de ideale afstand minimaal 30 en maximaal 60 centimeter.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie