De 5 beste stappentellers van 2024

Ben je op zoek naar de beste stappenteller? Wij helpen je graag! Wij hebben een aantal stappentellers uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste stappentellers van 2024 zijn.

Wil je actief bezig zijn en wil je elke dag een bepaald aantal stappen zetten om calorieën te verbranden? Dan heb je enorm veel baat bij een goede stappenteller. Een stappenteller telt hoeveel stappen je zet en vergelijkt je wandelingen met eerdere momenten om je progressie te meten. Stappentellers zijn in verschillende soorten en prijsklasse te koop en je wilt natuurlijk wel de beste stappenteller die er is.

Een stappenteller heeft als primaire functie om je stappen te tellen. Een gemiddeld persoon moet ongeveer 8000 tot 12.000 stappen per dag zetten om voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Een stappenteller helpt je jouw doelen te bereiken, terwijl de horloges en polsbanden vaak aanvullende functies hebben, zoals een tijdsindicatie, caloriemeter en je waarschuwen als je een berichtje op je telefoon binnen krijgt of wordt gebeld.

Voordat je een mooie stappenteller koopt, is het slim om eerst een stappenteller review te lezen. Op die manier lees je meer over hoe andere gebruikers het product ervaren en kun je een weloverwogen beslissing nemen over of de stappenteller waar je interesse in hebt wel de beste keuze voor jou is.

Merk
Model
1
Fitbit Charge 5 - Activity Tracker - horloge met stappenteller - Zwart
Fitbit
Charge 5
2
KIMO DIRECT Stappenteller met Clip en Draagkoord - Stappen Tellen
KIMO DIRECT
Stappenteller met Clip en Draagkoord
3
Fitbit Ace 3 Kids - Activity tracker kinderen
Fitbit
Ace 3 Kids
4
Garmin Running Dynamics Pod - Stappenteller Voor Smartwatch
Garmin
Running Dynamics Pod
5
OMRON Walking Style IV Stappenteller
Omron
Walking Style IV

Dit zijn ze, de 5 beste stappentellers van 2024

1. Fitbit Charge 5 – Beste stappenteller horloge

Fitbit Charge 5 - Activity Tracker - horloge met stappenteller - Zwart
Bekijk stappenteller

Het beste stappenteller horloge dat je op dit moment kunt kopen is de Charge 5 van het merk Fitbit. De Fitbit Charge 5 heeft een strak en simpel design, maar laat je niet misleiden door het design. Deze stappenteller kan meer dan je stappen tellen en meten hoeveel calorieën je verbrandt. Voor beweging en sporten heb je veel baat bij de stappenteller die ook meet hoeveel stress je hebt en continu je hartslag meet. Bij een onregelmatige hartslag of boezemfibrilleren wordt je ook gealarmeerd. In combinatie met de ECG-app kun je zelfs een hartfilmpje maken.

De stappenteller heeft een krachtige batterij die tot wel 168 uur meegaat en het product heeft ook een ingebouwde GPS. Je kunt ‘m koppelen met een smartphone met iOS of Android en je ontvangt ook meldingen van inkomende oproepen en berichten. De stappenteller is ook voorzien van een helder AMOLED touchscreen. Je hebt ook functies, zoals Bluetooth met NFC en je kunt ook contactloos betalen met deze uitgebreide stappenteller.

Pluspunten
 • 168 uur batterijduur
 • AMOLED touchscreen
 • Continue hartmeting
 • Bluetooth met NFC (Contactloos betalen)
 • Ingebouwde GPS
Minpunten
 • Betaald abonnement nodig voor volledige functionaliteiten

De Fitbit Charge 5 is verkrijgbaar bij:

2. KIMO DIRECT Stappenteller met Clip en Draagkoord – Beste eenvoudige stappenteller

KIMO DIRECT Stappenteller met Clip en Draagkoord - Stappen Tellen
Bekijk stappenteller

Wil je de beste eenvoudige stappenteller die op dit moment verkrijgbaar is en die je stimuleert om meer te bewegen? Dan is de stappenteller met Clip en Draagkoord van het merk KIMO Direct de beste keuze. Deze simpele stappenteller meet nauwkeurig dankzij de ingebouwde 3D-sensor en heeft een groot scherm waarop je de resultaten kunt aflezen. Het product weegt ook slechts 77 gram en je kunt ‘m heel eenvoudig aan een broekriem bevestigen met de meegeleverde clip of om je nek hangen met het meegeleverde draagkoord.

Pluspunten
 • Inclusief clip en draagkoord
 • Groot display
 • Weegt slechts 77 gram
 • 3D-sensor
 • Stimuleert om meer te bewegen
Minpunten
 • Niet te gebruiken met een app
 • Geen aanvullende functies

De KIMO DIRECT Stappenteller met Clip en Draagkoord is verkrijgbaar bij:

3. Fitbit Ace 3 Kids – Beste stappenteller voor kinderen

Fitbit Ace 3 Kids - Activity tracker kinderen
Bekijk stappenteller

De Ace 3 Kids van het merk Fitbit is de beste stappenteller voor kinderen. De stappenteller horloge kan meer dan alleen de stappen tellen, maar geeft ook meer inzicht in hoeveel uur slaap je kindje heeft gehad. Ouders kunnen met behulp van een app en een family account de bewegingen van hun kind monitoren en de hoeveelheid nachtrust in de gaten houden. Het horloge heeft een batterij met een duur van 192 uur en is ook volledig waterdicht. Door het materiaal is de stappenteller ook bestendig tegen een stootje en de kinderen gebruiken het horloge graag, omdat het lekker zit en het speelse wijzerplaten heeft. Ze kunnen ook berichtjes ontvangen vanaf de smartphone, die ook nog eens op een helder led display zijn af te lezen.

Pluspunten
 • 192 uur batterij
 • Ouders hebben meer zicht op bewegingen en nachtrust van het kind
 • Speelse wijzerplaten
 • Waterdicht
 • Kan tegen een stootje
Minpunten
 • Geen hartslagmeter

De Fitbit Ace 3 Kids is verkrijgbaar bij:

4. Garmin Running Dynamics Pod – Beste stappenteller voor smartwatch

Garmin Running Dynamics Pod - Stappenteller Voor Smartwatch
Bekijk stappenteller

De Running Dynamics Pod van het merk Garmin is de beste stappenteller voor smartwatch die je op dit moment kunt kopen. Dit kleine apparaatje weegt slechts 14 gram en is eenvoudig aan je riem te bevestigen. De pod maakt automatisch verbinding met een compatibel apparaat, zoals de Garmin Fenix 5, Fenix 6 en de Forerunner 700- en 900-serie. De sensor berekent en verzendt tot 6 hardloopdynamica gegevens naar je smartwatch. De stappenteller voor hardlopen is gemaakt van siliconen en kan tegen een stootje.

Pluspunten
 • Geavanceerde hardloopdynamica sensor
 • Weegt slechts 14 gram
 • Compatibel met smartwatches van Garmin
 • Berekent en verzendt automatisch gegevens
 • Eenvoudig in gebruik
Minpunten
 • Specifieke smartwatches van Garmin nodig om van het product gebruik te kunnen maken

De Garmin Running Dynamics Pod is verkrijgbaar bij:

5. Omron Walking Style IV – Beste kleine stappenteller

OMRON Walking Style IV Stappenteller
Bekijk stappenteller

De beste kleine stappenteller die op dit moment in de markt verkrijgbaar is, is de Walking Style IV van het merk Omron. Deze kleine stappenteller heeft een broekzakformaat en weegt slechts 78 gram. Het apparaatje meet meer dan het aantal stappen, want er zit ook een calorie- en activiteitenmeter in. Het apparaatje motiveert je ook meer te gaan bewegen. Door de grote knoppen is het model makkelijk te bedienen en de gegevens zijn goed af te lezen van het duidelijke display. Het apparaatje wordt ook geleverd met een handige riemclip en een band.

Pluspunten
 • Broekzak formaat
 • Duidelijk display
 • Handige grote bedieningsknoppen
 • Weegt slechts 78 gram
 • Motiveert om meer te gaan bewegen
Minpunten
 • Niet te gebruiken in combinatie met een app, smartwatch of smartphone

De Omron Walking Style IV is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een stappenteller?

Stappentellers zijn enorm handig als je jouw bewegingen wilt meten, wilt weten hoeveel calorieën je verbrandt en waarmee je jezelf ook kunt motiveren om meer te gaan bewegen. Stappentellers zijn in verschillende modellen en in uiteenlopende prijsklasse verkrijgbaar, maar hoe maak je de beste keuze?

Stappentellers mogen best meer functies hebben dan alleen het meten van het aantal stappen dat je zet. Kijk bijvoorbeeld naar modellen die je kunt koppelen aan je smartphone en die eventueel een app ondersteunen, zodat je jouw voortgang en progressie in je bewegingen kunt monitoren. Een stappenteller met een continue hartmeting is ook geen overbodige luxe, omdat de apparaatjes atriumfibrilleren en onregelmatige hartslagen kunnen detecteren. Echter kunnen ze geen hartaanvallen detecteren. Let er ook op dat de stappentellers heldere displays hebben en dat ze een lange accuduur hebben, zodat je ze minder vaak hoeft op te laden.

Stappentellers vergelijken

Heb je een paar mooie stappentellers gezien? Dan doe je er verstandig aan om ze eerst te vergelijken voordat je ze bestelt. Vergelijk ze niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit en functionaliteiten. Op die manier maak je uiteindelijk de beste keuze en heb je straks de stappenteller waar je enorm veel profijt en plezier van hebt.

Ben je van plan om een stappenteller te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over stappentellers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over stappentellers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een stappenteller en vind je dat jouw stappenteller getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw stappenteller makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over stappentellers

 • Hoe werkt een stappenteller?

  Stappentellers hebben een 3D-sensor en software aan boord om iedere beweging, zoals lopen, hardlopen, rennen en fietsen nauwkeurig te kunnen meten.

 • Hoe telt een stappenteller?

  Een stappenteller werkt in de basis met een versnellingsmeter die de snelheid en de beweging van het apparaatje meet en op basis van deze data kan bepalen of je een stap zet.

 • Waarom heb je een stappenteller nodig?

  Met een stappenteller kun je in de gaten houden hoeveel je beweegt en of je jouw dagelijkse doelstellingen om voldoende te bewegen haalt. Het is een prettige stok achter de deur om op een dag voldoende lichaamsbeweging te krijgen.

 • Welke app voor stappenteller?

  De app voor een stappenteller is afhankelijk van het model en het merk dat je koopt. Vrijwel ieder merk en model heeft een eigen app die doorgaans zowel voor Android als iOS te downloaden is.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie