De 5 beste kruimeldieven van 2024

Ben je na een avondje bankhangen wat slordig geweest? En heb je wat chips kruimels achter gelaten? Of misschien wel wat popcorn? Dan is het fijn om dit nog even snel op te ruimen. Maar wie heeft er dan zin om de stofzuiger erbij te pakken? Niemand! Voor dit soort snelle schoonmaak klussen, is een kruimeldief je beste vriend. Het is een handige hulp in elk huishouden. Het komt elke dag wel even van pas! Het is een handstofzuiger en wordt ook wel kruimelzuiger genoemd. Een kruimeldief reinigt plekken waar je met de brede zuig-opzetstukken van een normale stofzuiger niet bij komt. Dat niet alleen: het is ook nog eens kleiner en lichter van gewicht dan een normale stofzuiger. Ideaal voor de snelle schoonmaakklusjes dus! Hieronder hebben we een top 5 van de beste kruimeldieven van 2024 samengesteld. We geven je graag een beschrijving van deze topproducten en waar je ze kunt scoren. We eindigen met wat informatie over de beste kruimeldief. Dit artikel is voor iedereen die de beste kruimelzuiger wil kopen!

Merk
Model
1
BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW PET Kruimeldief
Black + Decker
BHHV520BFP-QW PET
2
BISSELL 1987N PetHairEraser - Kruimelzuiger
Bissell
1987N PetHairEraser
3
Philips MiniVac FC6149-02 - Kruimelzuiger
Philips
MiniVac FC6149/02
4
AEG HX6-24IGM - Kruimelzuiger
AEG
HX6-24IGM
5
Invictus One - Kruimelzuiger
Invictus One
Kruimelzuiger

Dit zijn ze, de 5 beste kruimeldieven van 2024

1. Black + Decker BHHV520BFP-QW PET – Beste slimme kruimeldief

BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW PET Kruimeldief
Bekijk kruimeldief

We trappen het lijstje af met de Black + Decker BHHV520BFP-QW PET kruimeldief. Dit kleine apparaat gebruik je om je huis te reinigen. Het is ideaal voor de kleine en snelle schoonmaakklusjes. Hierbij kun je denken aan het weghalen van droog stof, kruimels, gemorste etenswaren, aarde, haren en ander huisvuil. Ook is de kruimeldief geschikt voor huishoudens met dieren. Deze kruimeldief heeft namelijk een gemotoriseerde dierenborstel.

Het apparaat is voorzien van een Filter Sensor technologie. Deze technologie geeft aan wanneer de filter van de kruimelzuiger verstopt zit. Op dat moment moet je de filter leegmaken. Zo zorg je ervoor dat de zuigkracht van het apparaat behouden blijft. Ook heeft deze kruimeldief een batterij Sensor. Deze feature laat zien hoe vol de accu is. Zo weet je altijd hoe lang je nog kunt stofzuigen. Deze slimme technologieën maken de Black + Decker BHHV520BFP-QW PET kruimeldief een perfect model!

Het Cyclonic action filtersysteem is verantwoordelijk voor het behouden van de zuigkracht. Dit systeem draait namelijk het stof en vuil weg van de filter zodat deze optimaal blijft werken. Wat ook handig is: deze kruimeldief heeft een afneembare en wasbare opvangbak. Hierdoor kun je op een hygiënische manier grondig blijven schoonmaken.

Dan nog even dit: deze kruimelzuiger werkt draadloos. En is de kruimelzuiger leeg? Dan kun je hem eenvoudig in het laadstation plaatsen en opladen. Het opladen van de kruimeldief duurt dan ongeveer 5 uur. Zodra het apparaat weer opgeladen is, kun je 21 minuten lang onafgebroken schoonmaken!

Pluspunten
 • Filter Sensor en Battery Sensor voor optimaal gebruik
 • Inclusief gemotoriseerde dierenborstel
Minpunten
 • Relatief hoge prijs

De Black + Decker BHHV520BFP-QW PET is verkrijgbaar bij:

2. Bissell 1987N PetHairEraser – Beste kruimeldief voor huishoudens met huisdieren

BISSELL 1987N PetHairEraser - Kruimelzuiger
Bekijk kruimeldief

Heb je de allerliefste kat? Of een super lieve hond? Hoewel huisdieren het allergrootste plezier meebrengen, laten ze helaas ook veel haren achter. Maar niet getreurd, er is een oplossing hiervoor. Zie hier: de Bissel 1987N PetHairEraser! Deze kruimeldief is speciaal ontwikkeld voor iedereen met huisdieren. Het is perfect voor het opzuigen van dierenharen op je meubilair, tapijt of in je auto.

Het is een lichtgewicht en draadloos model. Perfect dus voor je snelle schoonmaakklus. Het is voorzien van een Lithium-Ion batterij wat voor een lange levensduur zorgt. Zelfs twee keer zo lang als een klassieke oplaadbare batterij. Wil je het apparaat opladen? Dan kan dit eenvoudig met het meegeleverde laadstation. De batterij laadt binnen 5 uur op en kun je bij een volledige oplading 15 minuten lang gebruiken.

Ook is er nagedacht over de reiniging van de kruimeldief. Zo kun je dankzij de doorzichtige stof opvangbak gelijk zien of het leeggemaakt moet worden. Deze bak kun je verwijderen en vervolgens reinigen. De filter kun je uiteraard ook wassen. De Bissel 1987N PetHairEraser wordt geleverd met verschillende opzetstukken voor zowel je kleren als de stoffering. Daarnaast wordt er ook een gemotoriseerde borstel bij geleverd. Met 68 dB maakt dit apparaat weinig geluid. Schoonmaken zonder het lawaai van een harde stofzuiger, hoe fijn is dat! Ook wel goed om te weten: het heeft een fabrieksgarantie van 2 jaar.

Pluspunten
 • Maakt weinig geluid (slechts 68dB)
 • Inclusief meerdere opzetstukken en borstel
 • Perfect voor iedereen met huisdieren
Minpunten
 • Er is geen oplaadindicatie

De Bissell 1987N PetHairEraser is verkrijgbaar bij:

3. Philips MiniVac FC6149/02 – Beste lichtgewicht kruimeldief

Philips MiniVac FC6149-02 - Kruimelzuiger
Bekijk kruimeldief

Het merk Philips mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje met de 5 beste kruimeldieven! Philips staat bekend om het leveren van kwaliteitsproducten. Zo ook met de Philips MiniVac FC6149/02 kruimeldief! Deze kruimelzuiger is ideaal voor het reinigen van je huis. Maar je kunt hem ook eenvoudig gebruiken voor je auto. Het is een cyclopische kruimeldief zonder zak. Dit betekent dat het vuil in de opvangbak blijft ronddraaien. Hierdoor blijft de hoge zuigkracht behouden ook als er wat meer stof in de opvangbak zit. Daarnaast heeft deze kruimeldief ook een 2-fasen filtersysteem. Het vuil dat eenmaal binnen is, kan dan niet meer naar buiten. Het eerste filter houdt grotendeels het vuil tegen en het tweede filter blokkeert de fijnere stofdeeltjes.

Deze Philips kruimeldief heeft een zwart en compact design. Ook zijn de handvaten gebogen, waardoor je een optimale grip hebt. Er is ook nagedacht over het ontwerp van het mondstuk. Het is een aerodynamisch ontwerp voor de maximale opname van stof. De vorm van het mondstuk maakt het ook mogelijk om zelfs moeilijk bereikbare plekken schoon te maken. Plekken waar je met een normale stofzuiger niet bij kan!

De Philips MiniVac FC6149/02 is voorzien van nikkel-metaalhydride batterijen. Deze staan bekend om hun kracht. Ook hebben deze batterijen geen last van het geheugeneffect. Dit effect ontstaat wanneer je niet ontladen accu’s te vroeg oplaadt. Hierdoor vermindert de capaciteit van je batterij. En dit heeft uiteraard een nadelig effect op de levensduur van je apparaat. Gelukkig hoef je je hier geen zorgen om te maken bij deze kruimeldief! De batterijen van dit model hebben hier geen last van. Deze kruimelzuiger wordt geleverd met een kleine en grote borstel, klein en groot spleetmondstuk en een lange slang. Er is geen plek onbereikbaar voor deze kruimeldief!

Pluspunten
 • 2-fasen filtersysteem
 • Nikkel-metaalhydride batterijen
 • Wordt geleverd met verschillende opzetstukken
 • Lichtgewicht
Minpunten
 • Prijzig

De Philips MiniVac FC6149/02 is verkrijgbaar bij:

4. AEG HX6-24IGM – Beste duurzame kruimeldief

AEG HX6-24IGM - Kruimelzuiger
Bekijk kruimeldief

De AEG HX6-24IGM is een van onze favoriete kruimeldieven. En met een reden! Deze kleine en compacte kruimelzuiger heeft verschillende fijne eigenschappen. Zo is het voorzien van een geïntegreerd Easy Reach opzetstuk. Dit is een telescopische kierenzuigmond en kun je heel eenvoudig uitschuiven. Hierdoor kun je onafgebroken stofzuigen en hoef je niet telkens van opzetstuk te wisselen. Erg fijn als je in één stuk door wil schoonmaken. Ook wordt deze kruimeldief geleverd met een kleine afstofborstel.

Ook is deze kruimeldief voorzien van Soft Steer wielen. Deze zijn van een zacht materiaal gemaakt en halen de spanning van je pols en hand weg. Het zachte materiaal voorkomt ook beschadiging aan de stoffering en zorgt ervoor dat textiel niet wordt opgezogen. Het apparaat heeft twee standen: de maximale en eco modus. Met de eerste modus kun je maar liefst 12 minuten lang onafgebroken stofzuigen. Met de tweede kun je dit wel 24 minuten lang doen. Is de batterij leeg? Dan kun je de kruimeldief opladen binnen 4 uur. Dit kun je met een oplaadstandaard doen. De standaard kun je ook aan de muur hangen door middel van een speciale bevestiging.

Kenmerkend voor de AEG HX6-24IGM kruimeldief is dat het voor minimaal 50% is gemaakt van gerecyclede materialen. Hierdoor worden er bij de productie kostbare grondstoffen bespaard. Een duurzame kruimelzuiger dus!

Pluspunten
 • Easy Reach: geïntegreerd en telescopisch opzetstuk
 • Soft Steer wielen
 • Duurzame kruimelzuiger: gerecyclede materialen (minimaal 50%)
Minpunten
 • Werkt niet op een natte ondergrond

De AEG HX6-24IGM is verkrijgbaar bij:

5. Invictus One Kruimelzuiger – Beste krachtige kruimeldief

Invictus One - Kruimelzuiger
Bekijk kruimeldief

Invictus betekent onoverwinnelijk. Met zo’n naam moet je ook wel een enorm goede kruimeldief hebben. En dat is het ook! De Invictus One Kruimelzuiger heeft een slank ontwerp zodat je smalle plekken kunt bereiken. Dit zijn de plekken waar normale stofzuigers vaak niet bij kunnen komen. Zo reinig je de lastig bereikbare plekken en kun je je huis grondig schoonmaken.

Dit model kruimeldief is erg flexibel; je kunt ermee manoeuvreren, draaien en roteren. Hierdoor kun je het vuil en stof rondom, boven, onder en achter elk object en/of meubelstuk eenvoudig weghalen. In je woonkamer, slaapkamer, logeerkamer, garage of schuur. Geen plek te gek voor de Invictus One Kruimelzuiger! Ook is dit apparaat prima geschikt voor het schoonmaken van je auto.

De kruimeldief heeft een hoog vermogen, namelijk 90 Watt. En hoewel hij een krachtige motor heeft, is hij ook erg stil in gebruik. De kruimeldief is ook voorzien van een duurzame accu die je met een snellader eenvoudig kunt opladen. Dit gebeurt binnen 3,5 uur. Is ‘ie helemaal opgeladen? Dan kun je weer voor 15 minuten lang onafgebroken stofzuigen.

Daarnaast is dit apparaat voorzien van een HEPA gecertificeerd en roestvrijstalen filter systeem. Dit systeem verwijdert het vuil en stof in de lucht in jouw huis. Alles voor een schone lucht dus! Het reservoir kun je eenvoudig legen door een knop in te drukken. Je hoeft het reservoir hiervoor niet aan te raken! Ook wel goed om te weten: deze kruimeldief werkt op een natte en droge ondergrond maar kan geen vloeistoffen opzuigen.

Pluspunten
 • Smal ontwerp voor moeilijk bereikbare plekken in huis
 • HEPA gecertificeerd en roestvrijstalen filter systeem voor een schone lucht
 • Werkt op zowel droge als natte ondergrond
Minpunten
 • Kan geen vloeistoffen opzuigen

De Invictus One Kruimelzuiger is verkrijgbaar bij:

Hoe kies je een kruimeldief?

Dus je bent op zoek naar een kruimeldief? Dan is het uiteraard ook handig om te weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een exemplaar. Dat leggen we je graag hieronder uit. De beste kruimeldief moet namelijk aan een aantal elementen voldoen.

Kruimeldief accu

Allereerst is de accu erg van belang. Over het algemeen bestaan er 3 soorten, namelijk lithium-ion, nikkel-cadmium en nikkel-metaal hybride. De eerste is het best en heeft veel capaciteit. Hierdoor is het ook de duurste accu van allemaal. De tweede is het goedkoopst maar heeft ook last van het eerdergenoemde geheugeneffect. De prestatie van de derde accu ligt tussen de andere twee accu’s in.

Opvangbak

Een ander belangrijk element is de stof opvangbak. Hierin wordt het stof en vuil opgevangen. Deze bak dien je ook regelmatig te legen. Bij sommige modellen kun je dit doen zonder de bak aan te raken.

Zuigkracht

Uiteraard is de zuigkracht ook belangrijk. Het voltage van de accu is hiervoor een goede indicator: hoe hoger het voltage, hoe groter de zuigkracht.

Kruimeldief accessoires

Tot slot kun je kijken naar extra accessoires. Hierbij kun je denken aan de spleetzuigmond waarmee je het vuil tussen kieren en spleten kunt weghalen. Of de borstel die gebruikt wordt voor meubilair. Ook hebben sommige modellen een speciale borstel voor het verwijderen van dierenhaar.

Veelgestelde vragen over kruimeldieven

 • Waar gebruik je een kruimeldief voor?

  Een kruimeldief is een draadloze handstofzuiger.  Men gebruikt het apparaat vooral bij kleine schoonmaakklusjes of andere klussen waar je niet de gewone stofzuiger voor gebruikt. Hierbij kun je denken aan popcorn op de bank of kruimels op je ontbijttafel. Maar het is ook handig voor het schoonmaken van plekken waar geen stroom is. Denk maar aan je auto.

 • Hoeveel Watt moet een goede kruimeldief hebben?

  Toggle ContentEr bestaat niet een standaard aantal Watt voor een goede kruimeldief. Het aantal verschilt namelijk ook erg per model en/of merk. Over het algemeen varieert het aantal Watt van een kruimeldief van 22 tot 90 Watt.  Erg uiteenlopend dus!

 • Hoe lang gaat een kruimeldief mee?

  Ook de levensduur varieert per model en/of merk. Maar over het algemeen geldt er een levensduur van ongeveer 3 tot 5 jaar. Ook is de levensduur van een kruimeldief afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt. De meeste kruimeldieven werken tegenwoordig op accu en het is goed om deze accu af en toe ook goed te ontladen. Doe je dit niet dan zal de levensduur van je kruimeldief wellicht wat korter zijn. Maar ook bij heel veel gebruik zal de levensduur ook korter zijn omdat de kruimeldief wat meer slijtage gaat vertonen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie