De 5 beste portable dvd spelers van 2024

Wil je op je vakantieadres een filmpje kijken of wil je de kinderen op de achterband van de auto zoet houden tijdens een lange autorit? Dan heb je veel baat bij een portable dvd-speler. Portable dvd-spelers zijn in verschillende soorten, maten en prijsklasse te koop en je wil natuurlijk wel de beste portable dvd speler kopen die er is. Maar wat is de beste portable dvd speler?

In ons artikel vertellen we niet alleen meer over portable dvd-spelers en waar je op moet letten als je een product wil kopen, maar we hebben ook een aantal portable dvd spelers uitgetest en een lijstje gemaakt van wat volgens ons de 5 beste portable dvd spelers van 2024 zijn. Zodat je ze direct kunt vergelijken en een goede beslissing kunt nemen. We willen je ook het advies geven om altijd voor de aanschaf een portable dvd speler review te lezen. In een review kun je lezen hoe andere gebruikers de door hen aangeschafte portable dvd-speler ervaren en wat de voor- en nadelen van de portable dvd-speler zijn.

Merk
Model
1
Salora DVP1400 - Draagbare DVD Speler - 14 inch
Salora
DVP1400
2
Lenco DVP-1010BK - Portable 10 DVD-speler met USB-hoofdtelefoon-ophangbeugel
Lenco
DVP-1010BK
3
Lenco DVP-928 - Portable DVD-speler met batterij
Lenco
DVP-928
4
Caliber Draagbare DVD speler Auto Set met 2 DVD spelers en 2 Schermen 10 Inch Scherm USB Koptelefoonaansluiting (MPD2010T)
Caliber
Draagbare DVD speler Auto
5
Dakmonitor 10 uitneembaar - draagbare dvd speler kan uit de auto genomen worden
Visteon
Dakmonitor 10"

Dit zijn ze, de 5 beste portable dvd spelers van 2024

1. Salora DVP1400 – Beste portable dvd speler met draaibaar scherm

Salora DVP1400 - Draagbare DVD Speler - 14 inch
Bekijk portable dvd speler

De DVP1400 van het merk Salora is de beste portable dvd speler met draaibaar scherm die je op dit moment kunt kopen. Omdat het scherm te draaien is kun je altijd op je gemak een film of serie kijken, zonder dat je last hebt van onscherp of vertekend beeld. Het schermformaat is 14” en de resolutie is 1366×768 pixels.

De dvd-speler weegt slechts 1,3 kg en is eenvoudig mee te nemen. Met een accuduur van ruim 2 uur kun je hem prima in de auto, de camper of op een camping gebruiken. Met de meegeleverde accessoires is het apparaat weer eenvoudig op te laten of aan te sluiten op de 12V aansluiting van het voertuig.

De portable dvd-speler heeft de mogelijkheid om media via USB of SD af te spelen en ondersteunt verschillende beeld- en audioformaten. Het geluid klinkt prima door de ingebouwde luidsprekers, maar je kunt er ook een koptelefoon op aansluiten als je niemand tot last wil zijn. Voor het gebruiksgemak wordt de portable dvd speler ook geleverd met een afstandsbediening.

Pluspunten
 • 14” draaibaar beeldscherm
 • Resolutie 1366x768
 • Lichtgewicht
 • 12V aansluiting en ingebouwde accu
 • Media via USB en SD afspelen
Minpunten
 • Geen hoofdsteun bevestiging

De Salora DVP1400 is verkrijgbaar bij:

2. Lenco DVP-1010BK – Beste portable dvd speler met ophangbeugel en hoofdtelefoon

Lenco DVP-1010BK - Portable 10 DVD-speler met USB-hoofdtelefoon-ophangbeugel
Bekijk portable dvd speler

De beste portable dvd speler met ophangbeugel en hoofdtelefoon is de DVO-1010BK van het merk Lenco. Met deze portable dvd-speler van nog geen 1,8 kg kun je onderweg naar je favoriete films en series kijken. Het apparaat heeft een 10” TFT-scherm met een resolutie van 1024×600 en het scherm is voor een perfecte kijkervaring te draaien en te kantelen.

Je kunt niet alleen dvd’s, maar ook media via USB, cd en SD afspelen. Met de ingebouwde luidsprekers wordt het geluid kraakhelder weergegeven, maar je kunt ook gebruikmaken van de meegeleverde hoofdtelefoon. Uiteraard heeft het apparaat ook een hoofdtelefoonaansluiting waar je een hoofdtelefoon naar keuze op aan kunt sluiten.

Voor het gebruiksgemak wordt het apparaat geleverd met een afstandsbediening en met behulp van de meegeleverde ophangbeugel kun je de portable dvd-speler ook eenvoudig aan een hoofdsteun in een vliegtuig, trein, auto of camper ophangen.

Pluspunten
 • USB, SD en cd ondersteuning
 • Scherm draai- en kantelbaar
 • Resolutie 1024x600
 • Hoofdtelefoon en ophangbeugel meegeleverd
Minpunten
 • 10” is aan de kleine kant

De Lenco DVP-1010BK is verkrijgbaar bij:

3. Lenco DVP-928 – Beste portable dvd speler met batterij

Lenco DVP-928 - Portable DVD-speler met batterij
Bekijk portable dvd speler

De beste portable dvd speler met batterij is de DVP-928 van het merk Lenco. Je kunt de portable dvd speler ook aansluiten op het lichtnet of de autolader met de meegeleverde accessoires. Op die manier kun je altijd en overal van je films, series en muziek genieten.

De portable dvd speler wordt geleverd met 2 9″ TFT-schermen met een resolutie van 800×480. Op die manier hebben je kinderen op de achterbank hun eigen scherm en ze hebben ook een eigen afstandsbediening waarmee ze de portable dvd-speler kunnen bedienen.

Het apparaat speelt niet alleen dvd’s af, want je kunt ook media afspelen via USB, SD en cd. De ingebouwde accu heeft een capaciteit van 2 uur en met de meegeleverde hoofdsteun bevestiging kun je de schermen eenvoudig aan de hoofdsteunen van een stoel bevestigen. De portable dvd speler heeft ingebouwde luidsprekers die een mooi geluid produceren, maar je kunt er ook een hoofdtelefoon op aansluiten.

Pluspunten
 • Media afspelen via dvd, cd, USB, SD
 • Batterij met capaciteit tot 2 uur
 • 2 schermen en 2 afstandsbedieningen
 • Hoofdsteunbevestiging meegeleverd
 • Hoofdtelefoonaansluiting
Minpunten
 • Beeldschermformaat 9”
 • Resolutie 800x480

De Lenco DVP-928 is verkrijgbaar bij:

4. Caliber Draagbare DVD speler Auto – Beste portable dvd speler met 2 schermen

Caliber Draagbare DVD speler Auto Set met 2 DVD spelers en 2 Schermen 10 Inch Scherm USB Koptelefoonaansluiting (MPD2010T)
Bekijk portable dvd speler

De beste portable dvd speler met 2 schermen die op dit moment op de markt verkrijgbaar is, is de Draagbare DVD speler Auto van het merk Caliber. Een gerenommeerd merk op het gebied van autoradio’s en accessoires die je in de auto kunt gebruiken. De Draagbare DVD Speler Auto is daar een goed voorbeeld van.

De portable dvd speler wordt geleverd met 2 10” schermen die zowel samenwerken als afzonderlijk gebruikt kunnen worden. Ze hebben een resolutie van 1024×600 en bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. De ingebouwde luidsprekers geven een uitstekend geluid weer, maar je kunt ook via de USB hoofdtelefoonaansluiting hoofdtelefoons aansluiten.

Media is zowel op dvd als USB en SD af te spelen en met de meegeleverde montage zijn de schermen eenvoudig aan een hoofdsteun van een voertuig te bevestigen.

Pluspunten
 • Inclusief hoofdsteunmontage
 • Media afspelen via dvd, USB en SD
 • 2x 10” TFT-schermen
 • Resolutie 1024x600
 • USB hoofdtelefoonaansluiting
Minpunten
 • Montagemateriaal kan beter

De Caliber Draagbare DVD speler Auto is verkrijgbaar bij:

5. Visteon Dakmonitor 10" – Beste portable dvd speler met bevestiging aan dak auto

Dakmonitor 10 uitneembaar - draagbare dvd speler kan uit de auto genomen worden
Bekijk portable dvd speler

De beste portable dvd speler met bevestiging aan dak auto is de Dakmonitor 10” van het merk Visteon. Een voordeel is dat je door het handige clicksysteem de portable dvd-speler kunt meenemen als je de auto of een ander voertuig verlaat. Zo hoef je nooit bang te zijn dat de speler gestolen wordt.

Wanneer de dvd-speler in het dock bevestigd zit, wordt die automatisch opgeladen. Zonder dock heeft de portable dvd speler een accuduur van ongeveer 5 uur. Je kunt ‘m ook op het stopcontact aansluiten, maar de lichtnetadapter wordt niet meegeleverd. Die moet je los bestellen.

Het pakket wordt wel geleverd inclusief montagematerialen en het is een voordeel dat je met behulp van de tulp aansluitingen externe apparaten, zoals een camcorder of spelcomputer kunt aansluiten. De speler speelt ook moeiteloos cd’s af.

Pluspunten
 • Handig clicksysteem
 • Portable dvd speler uitneembaar
 • Accuduur 5 uur
 • Speelt ook cd’s af
 • Inclusief montagematerialen
Minpunten
 • Geen afstandsbediening
 • Geen lichtnetadapter

De Visteon Dakmonitor 10" is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een portable dvd speler?

Een portable dvd-speler kan enorm handig zijn als je onderweg van je films en series wil genieten. Denk bijvoorbeeld als je een lange treinreis moet maken of als je als passagier in de auto zit. Ook op de camping kun je met een portable dvd speler naar films en series kijken, maar dan heb je wel een goede portable dvd speler nodig waar je ook iets aan hebt. Waar moet je op letten bij het kopen van een portable dvd speler?

Beeldscherm en resolutie van de portable dvd speler

Het eerste waarnaar je kijkt is hoe groot het beeldscherm is en wat de resolutie is. Een 10” scherm met een resolutie van 1024×600 zorgt voor een haarscherp beeld en op die manier kun je optimaal genieten van je dvd’s en cd’s. Het is ook prettig als het scherm te draaien en/of te kantelen is, zodat je ook een perfect beeld hebt.

Aansluitingen van de portable dvd speler

Je kunt er ook op letten dat de portable dvd speler de benodigde aansluitingen heeft. Kijk bijvoorbeeld naar mogelijkheden om ook media via USB, cd en SD af te spelen en misschien wil je wel een model waar je externe apparaten, zoals een spelcomputer op kunt aansluiten. Kijk ook naar de mogelijkheden om een hoofdtelefoon aan te sluiten, want je wil niet altijd iedereen tot last zijn als je een filmpje aan het kijken bent.

Bevestigingsmaterialen voor de portable dvd speler

Een portable dvd-speler kun je vasthouden, maar het kan ook een wens zijn om de speler aan een hoofdsteun of het dak van een voertuig te bevestigen. Kijk dus vooral naar modellen die op die wijze bevestigd kunnen worden en of alle benodigde bevestigingsmaterialen dan ook worden meegeleverd.

Portable dvd spelers vergelijken

De laatste tip die we geven is om de portable dvd-spelers die je overweegt te kopen te vergelijken. Vergelijk ze niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit en de functies die ze wel of niet hebben. Houd ook rekening met de tips die we je hebben gegeven, zodat je uiteindelijk de beste portable dvd speler koopt waar je prima je films en series op kunt kijken.

Ben je van plan om een portable dvd-speler te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over portable dvd-spelers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over portable dvd-spelers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een portable dvd-speler en vind je dat jouw portable dvd-speler getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw portable dvd-speler makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over portable dvd spelers

 • Wat is een portable dvd-speler?

  Een portable dvd speler is een dvd speler met een scherm en ingebouwde luidsprekers waarop je films en series kunt kijken.

 • Hoe werkt een portable dvd-speler?

  Een portable dvd-speler heeft een ingebouwd scherm waarop het beeld van een dvd of USB-stick wordt weergegeven. Doorgaans werkt een portable dvd-speler op batterijen of een accu, maar ze zijn ook aan te sluiten op de 12V-aansluiting van een voertuig of op het stopcontact.

 • Hoe moet je een portable dvd-speler installeren?

  Een portable dvd speler is een plug & play apparaat en hoef je dus niet te installeren. Je kunt in het menu wel bepaalde settings kiezen, zoals de standaard taal voor het geluid en de ondertiteling.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie