De 5 beste rijstkokers van 2024

Ben je op zoek naar de beste rijstkoker? Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben een aantal rijstkokers uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste rijstkokers van 2024 zijn.

Niet iedereen is een keukenprins of keukenprinses en dat is ook helemaal niet erg. Koken is ook niet makkelijk en zeker niet wanneer je specifieke gerechten wilt klaarmaken. Rijst is moeilijker te koken dan dat je denkt. Nu vraag je jezelf af wat er allemaal mis kan gaan, want je vult een pannetje met rijst en water en je brengt het aan de kook. Maar timing is cruciaal als je de rijst perfect wilt hebben. Anders heb je kleffe, te natte of juist aangebrande rijst en dat is niet lekker. Zeker niet als je rijst gebruikt voor speciale gerechten of als je bijvoorbeeld zelf sushi wilt maken. Een rijstkoker kopen is dan ook een zeer verstandige keuze!

Rijstkokers zijn handige keukenmachines die iedereen in staat stelt om rijst te koken. Op de perfecte manier! Nooit geen last meer van aangebrand rijst dat ten eerste niet lekker is en ten tweede je pan kan beschadigen. Een pan met een laag aangebrande rijst is haast niet schoon te krijgen! Maar het is ook frustrerend als je rijst te klef en te nat blijft. Dat zorgt voor een vreemde structuur en dat is natuurlijk niet prettig wanneer je het eet. Rijstkokers heb je in verschillende soorten, maten en prijsklasse en wat is de beste rijstkoker? Wij hebben een aantal modellen vergeleken en getest.

Merk
Model
1
Cuckoo CRP-R0607F rijstkoker
Cuckoo
CRP-R0607F
2
Tefal Classic RK1038 - Rijstkoker
Tefal
Classic RK1038
3
Russell Hobbs Good-to-go Multicooker
Russell Hobbs
Good-to-go Multicooker
4
Tupperware Rijstkoker 3l paars voor in de Magnetron
Tupperware
Rijstkoker
5
Russell Hobbs 27020-56 - Kleine rijstkoker - Wit
Russell Hobbs
27020-56

Dit zijn ze, de 5 beste rijstkokers van 2024

1. Cuckoo CRP-R0607F – Beste aziatische rijstkoker

Cuckoo CRP-R0607F rijstkoker
Bekijk rijstkoker

De Cuckoo CRP-R0607F is een stijlvolle rijstkoker met handige functies. Met deze rijstkoker kook je rijst op de ideale manier. Bijvoorbeeld als je nasi wilt maken of een ander overheerlijke Aziatisch gerecht. Een aantal mooie functies zijn bijvoorbeeld de anti kleeflaag en de automatisch schoonmaakfunctie. Waarmee je altijd perfecte rijst kunt koken en je geen zorgen hoeft te maken over een urenlange grondige poetsbeurt als je klaar bent.

De rijstkoker heeft een vermogen van 890 Watt en een inhoud van 1,08 liter. Voldoende dus om rijst en water voor meerdere personen in klaar te maken. De kom is eventueel uit te nemen als je een gerecht wilt opdienen. Het duidelijke display met indicatielampje geeft duidelijk aan wanneer de rijst klaar is en met de warmhoudfunctie hoef je niet stel op sprong je gerecht klaar te maken als de rijst gereed is.

Pluspunten
 • Stijlvol design
 • Grote kominhoud
 • Uitneembare kom
 • Anti kleeflaag
 • Hoog vermogen van 890 Watt
Minpunten
 • Groot apparaat

De Cuckoo CRP-R0607F is verkrijgbaar bij:

2. Tefal Classic RK1038 – Beste grote rijstkoker

Tefal Classic RK1038 - Rijstkoker
Bekijk rijstkoker

Het gemak dient de mens en met de Tefal Classic RK1038 heb je een multifunctionele rijstkoker met een inhoud van maar liefst 1,8 liter. Je kunt hier dus ongeveer 1,5 kilo rijst in koken. Handig voor als je voor meerdere personen een overheerlijk gerecht wilt klaarmaken. De automatisch kookfunctie zorgt ervoor dat de rijs perfect wordt gekookt en na het kookprogramma schakelt het apparaat automatisch over naar de warmhoudfunctie. Dat geeft je meer tijd en ruimte om een gerecht klaar te maken en op te dienen zonder dat de rijst koud wordt.

Een handige functionaliteit is de anti kleeflaag terwijl je de rijstkoker eenvoudig kunt schoonmaken. Te danken aan de uitneembare binnenpan. Daarnaast heeft de goedkope rijstkoker een mooie bonus, want je kunt er eventueel ook groente op stomen. Door een aparte pan op de rijstkoker neer te zetten kun je groenten stomen. De deksel is doorzichtig zodat je het stoomproces in de gaten kunt houden.

Pluspunten
 • Inhoud van 1,8 liter
 • Warmhoudfunctie
 • Uitneembare binnenpan
 • Anti kleeflaag
 • Geschikt voor stomen van groenten
Minpunten
 • Geen indicator
 • Geen geluidssignaal

De Tefal Classic RK1038 is verkrijgbaar bij:

3. Russell Hobbs Good-to-go Multicooker – Beste veelzijdige rijstkoker

Russell Hobbs Good-to-go Multicooker
Bekijk rijstkoker

Een rijstkoker of een multicooker? Dat is toch hetzelfde? Ja en nee, want met een multicooker kun je meer dan alleen rijst koken. Je kunt er ook andere gerechten in klaarmaken. Met de Russell Hobbs Good-to-go Multicooker kun je rijst en pasta koken, schroeien, braden, sudderen, stomen en nog veel meer. Uiteraard beschikt de multicooker over een warmhoudfunctie en met dank aan het handig af te nemen bedieningspaneel kun je de pan met het gerecht snel op tafel zetten.

De Russell Hobbs Good-to-go Multicooker heeft alle belangrijke functies aan boord. Daaronder een makkelijk schoon te maken binnenpan, een anti kleeflaag en een automatisch kookfunctie. Een extra voordeel zijn de cool touch handgrepen en je hoeft dus niet bang te zijn dat je jouw handen of vingers verbrandt als je per ongeluk de pannenlappen of de ovenwanten vergeet. De multicooker beschikt dus over 8 verschillende programma’s waarmee je heerlijke gerechten kunt maken en het apparaat is ook nog eens energiezuiniger dan bijvoorbeeld de oven!

Pluspunten
 • Energiezuinig eten klaarmaken
 • 8 verschillende programma’s
 • Cool touch handgrepen
 • Anti kleeflaag
 • Warmhoudfunctie
Minpunten
 • Kans op beschadigingen bij gebruik van metalen keukengerei

De Russell Hobbs Good-to-go Multicooker is verkrijgbaar bij:

4. Tupperware Rijstkoker – Beste rijstkoker voor in de magnetron

Tupperware Rijstkoker 3l paars voor in de Magnetron
Bekijk rijstkoker

Tupperware maakt meer dan alleen maar handige bakjes waarin je eten kunt bewaren, maar ze hebben ook een ideale rijstkoker waarmee je rijst in de magnetron kunt koken. Deze speciale oplossing biedt een handige oplossing voor mensen die kleine porties rijst willen koken en geen gedoe willen met een elektrisch apparaat. Uiteraard is het materiaal stevig en vaatwasser bestendig en ook nog eens eenvoudig schoon te maken.

Door de dubbele deksel kan rijst niet overkoken en het enige wat je hoeft te doen is de rijst met water in de rijstkoker stoppen en in de magnetron. Kook de rijst gedurende de aangegeven minuten op 800 Watt en laat het bakje nog even 5 minuten met rust. Vervolgens kun je goed gekookte rijst gebruiken om je gerecht af te maken of om het direct op te dienen. Simpeler kan het niet!

Pluspunten
 • Simpele oplossing
 • Duurzaam materiaal
 • Koken in magnetron
 • Dubbele deksel
 • Geen elektriciteit nodig
Minpunten
 • Minder chique dan een echte rijstkoker

De Tupperware Rijstkoker is verkrijgbaar bij:

5. Russell Hobbs 27020-56 – Beste kleine rijstkoker

Russell Hobbs 27020-56 - Kleine rijstkoker - Wit
Bekijk rijstkoker

De Russell Hobbs 27020-56 is een zeer handige en multifunctionele rijstkoker die eigenlijk geen rijstkoker is. Het lijkt meer op een multicooker, want je kunt er ook groenten, vis en kip mee stomen. Het apparaat heeft een compact formaat en is dus eenvoudig op te bergen als je klaar bent. De keerzijde van de medaille is dat het een rijstkoker voor 1 tot 2 personen is. Dus ideaal als je alleen of met z’n tweeën bent, maar weer minder geschikt als je een gezin hebt of visite krijgt.

De Russell Hobbs 27020-56 is wel luxueus uitgerust met cool touch handgrepen, een anti kleeflaag en een uitneembare binnenpan. Door de duurzame materialen, zoals een deksel van gehard glas zijn de onderdelen van de multicooker vaatwasser bestendig. Daarnaast beschikt het apparaat ook over een handige warmhoudfunctie. Die automatisch activeert op het moment dat het geselecteerde stoomprogramma is geselecteerd.

Pluspunten
 • Anti kleeflaag
 • Compact formaat
 • Stomen van rijst, groenten, vis en kip
 • Uitneembare binnenpan
 • Vaatwasser bestendig
Minpunten
 • Maximaal 2 porties rijst koken per keer

De Russell Hobbs 27020-56 is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijstkoker?

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijstkoker? Er zijn een aantal zaken belangrijk! Let er namelijk goed op dat je een energiezuinig apparaat koopt, want een rijstkoker is weer een extra apparaat dat energie kost. Vooral voor mensen die vaak rijstgerechten klaarmaken biedt het apparaat uitkomst, maar je kunt beter voor andere oplossingen kiezen als je incidenteel rijst kookt. Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor een uitgebreide multicooker, omdat je dan meer gerechten kunt klaarmaken en geld kunt besparen door de oven niet te gebruiken.

Let er ook goed op dat de producten zijn uitgerust met handgrepen die niet heet of warm worden, beschikken over een anti kleeflaag en een uitneembare binnenpan. Dan is het makkelijker om het gerecht te serveren en om de rijstkoker schoon te maken. Heb je een vaatwasser? Let er dan ook op dat de onderdelen van de rijstkoker vaatwasser bestendig zijn.

Bij het vergelijken van de tientallen rijstkokers die je kunt kopen is het dus vooral belangrijk om te kijken naar mogelijkheden en functionaliteiten. De prijs is natuurlijk ook belangrijker, maar goedkoop is vaak duurkoop. Kijk ook altijd goed naar de inhoud capaciteit van de rijstkoker. Zeker wanneer je te maken hebt met een groter gezin of vaak voor gasten kookt. Dan heb je behoefte aan een rijstkoker of een multicooker met voldoende capaciteit, zodat je het gerecht dat je wilt maken ook kunt maken.

Rijstkokers vergelijken

Uiteraard is het slim om rijstkokers te vergelijken, maar laat je niet verleiden door de knalprijzen die je tegenkomt. Je kunt veel beter investeren in goede machines die lang meegaan en ook aan je eisen en wensen voldoen. Het is vooral belangrijk om te bepalen of je met de machine meer wilt doen dan alleen rijst koken en je moet ook rekening houden dat het apparaat voldoende capaciteit heeft om voldoende rijst te kunnen koken.

Ben je van plan om een rijstkoker te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over rijstkokers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over rijstkokers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een rijstkoker en vind je dat jouw rijstkoker getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw rijstkoker makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over rijstkokers

 • Is een rijstkoker handig?

  Rijstkokers zijn vreselijk handig om verschillende redenen. Allereerst kun je rijst perfect koken en heb je geen last van aangekoekte rijst in een pan of rijst dat gewoonweg niet te eten is. Rijstkokers worden ook doorgaans uitgerust met handige functionaliteit, zodat ze eenvoudig schoon te maken en te houden zijn.

 • Hoeveel rijst en water in een rijstkoker?

  Hoeveel rijst en water je in een rijstkoker kunt stoppen is afhankelijk van de capaciteit van het apparaat. Per apparaat staat aangegeven hoeveel porties rijst je zou kunnen koken. Of hoeveel kilogram rijst je zou kunnen koken. Als voorbeeld nemen een rijstkoker met een inhoud van 1,8 liter. Daar kun je ongeveer 1,5 kilo rijst in koken.

 • Welke rijst in een rijstkoker?

  Met een rijstkoker kun je verschillende rijstsoorten koken. Normale witte rijst, zilvervliesrijst of zelfs sushi rijst. Sommige rijstkokers zijn ook geschikt om pasta’s te koken en om risotto mee klaar te maken. Of een rijstkoker ervoor geschikt is, is afhankelijk van het model. In de handleiding of bij de productspecificaties staat vaak aangegeven voor welke rijstsoorten je de rijstkoker kunt gebruiken.

 • Hoe gebruik je een rijstkoker?

  Een rijstkoker is een vreselijk handig product. Je stopt de rijst met water in de pan en je activeert het kookprogramma. De rest gaat vanzelf. Na afloop krijg je een seintje (als het apparaat over een indicator beschikt) dat de rijst klaar is en het apparaat activeert – indien aanwezig – de warmhoudfunctie. Na het eten kun je de onderdelen van de rijstkoker eenvoudig schoonmaken en eventueel in een vaatwasser stoppen.

 • Waarom moet je rijst wassen?

  Ongekookte rijst bevat stof en zetmeel en daarom is het belangrijk dat je rijst wast voor het koken. Door het wassen wordt het stof en het zetmeel verwijderd. Hierdoor krijg je rijst die lekker smaakt en je voorkomt na het koken dat de rijst aan elkaar kleeft.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie