De 5 beste saturatiemeters van 2024

Welke saturatiemeter het beste werkt en welke saturatiemeter je dus het beste kunt kopen als je het zuurstofgehalte in je bloed nauwkeurig bij wil houden, daarover vertellen we je graag meer! We hebben een aantal saturatiemeters uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste saturatiemeters van 2024 zijn.

Met een saturatiemeter meten we de zuurstofverzadiging in het bloed. Een laag zuurstofgehalte in het bloed kan veroorzaakt worden door problemen met de ademhaling, zoals astma, slaap apneu of andere problemen. Daarbij leidt een verlaagd zuurstofgehalte in het bloed ertoe dat we minder gezond zijn en ons minder gezond voelen. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om met een saturatiemeter het zuurstofgehalte van het bloed altijd en overal te meten, zodat je het goed in de gaten kan houden.

 

Merk
Model
1
Beurer PO80 - Saturatiemeter -Pulseoximeter - Hartslagmete
Beurer
PO80 - Saturatiemeter/Pulseoximeter
2
Medisana Saturatiemeter PM 100
Medisana
Saturatiemeter PM 100
3
Contec CMS 50D+ saturatiemeter
Contec
CMS 50D+ saturatiemeter
4
New2075 – Saturatiemeter – Zuurstofmeter vinger – oximeter – hartslagmeter
New2075
Saturatiemeter
5
Saturatiemeter Start by iHealth© - Model 2022
iHealth
Saturatiemeter Start (2022)

Dit zijn ze, de 5 beste saturatiemeters van 2024

1. Beurer PO80 - Saturatiemeter/Pulseoximeter – Beste saturatiemeter met hartslagmeter

Beurer PO80 - Saturatiemeter -Pulseoximeter - Hartslagmete
Bekijk saturatiemeter

Ben je op zoek naar de beste saturatiemeter met hartslagmeter, dan is de Beurer PO80 – Saturatiemeter/Pulseoximeter de juiste keuze voor jou. Met zijn nauwkeurige saturatiemeter geeft de Beurer PO80 het percentage van het bloed aan dat verzadigd is met zuurstof, waardoor het een goede manier is om je ademhalingsfunctie te beoordelen. Tevens houdt je met de Beurer PO80 tegelijkertijd je hartslag bij. Zo weet je altijd hoe het met jouw hartritme gesteld is en hoeveel zuurstof er in jouw bloed circuleert.

De handige Beurer PO80 – Saturatiemeter/Pulseoximeter laat u uw eigen limieten instellen. Zo zal de meter een signaal afgeven wanneer het zuurstofgehalte of de hartslag boven of onder een bepaalde grenswaarde uitkomen. Door middel van een ingebouwd geheugen kan deze saturatiemeter met hartslag een opname maken van 24 uur. Zo weet je zeker dat uw metingen representatief zijn voor het verloop van een dag en niet toevallig een momentopname zijn. Deze saturatiemeter is dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp gemakkelijk te gebruiken, ook voor mensen die geen ervaring hebben met saturatie en hartslag meters.

Pluspunten
 • Saturatiemeter en hartslagmeter in 1
 • Ingebouwd geheugen
 • Gebruiksvriendelijk ontwerp
Minpunten
 • Alleen te gebruiken op je vinger

De Beurer PO80 - Saturatiemeter/Pulseoximeter is verkrijgbaar bij:

2. Medisana Saturatiemeter PM 100 – Beste Medisana saturatiemeter

Medisana Saturatiemeter PM 100
Bekijk saturatiemeter

Wanneer het op medische apparatuur aankomt is het bedrijf Medisana een bekende en betrouwbare naam. Zeker bij het meten van de zuurstofverzadiging in het bloed is het van groot belang dat de metingen nauwkeurig en betrouwbaar zijn. Kiezen voor een betrouwbare producent is dan ook een slimme keuze. Deze Medisana Saturatiemeter PM 100 is volgens onze tests de beste Medisana saturatiemeter. Met de aankoop van deze saturatiemeter weet je dus dat de gemeten waarden overeenkomen met de realiteit en dat is wel zo prettig.

De Medisana Saturatiemeter PM 100 wordt door vele medische professionals aangeraden en gebruikt. Deze saturatiemeter van Medisana heeft 6 verschillende weergavemogelijkheden en wordt geleverd met twee batterijen. En gezien de relatief lage prijs krijg je dus met de Medisana Saturatiemeter PM 100 alles waar je naar op zoek bent: Een betrouwbare saturatiemeter, van een bekende producent, met nauwkeurige en betrouwbare resultaten, voor een goede prijs!

Pluspunten
 • Betrouwbaar en nauwkeurig
 • Een relatief lage prijs
 • 6 verschillende weergavemogelijkheden
Minpunten
 • Werkt niet met een app

De Medisana Saturatiemeter PM 100 is verkrijgbaar bij:

3. Contec CMS 50D+ saturatiemeter – Beste saturatiemeter met geheugenopslag en alarmfunctie

Contec CMS 50D+ saturatiemeter
Bekijk saturatiemeter

De Contec CMS 50D+ saturatiemeter is een uitermate gebruiksvriendelijk apparaat dat een aantal functionaliteiten biedt die niet te vinden zijn in andere gelijkwaardige saturatiemeters binnen dezelfde prijsklasse. Volgens onze test is dit dan ook de beste saturatiemeter met geheugenopslag en alarmfunctie. Met dit apparaat kunt u gemakkelijk en snel het zuurstofgehalte in uw bloed meten. Dankzij het ingebouwde geheugen kunt u de gegevens van de metingen opslaan om ze later weer te bekijken. De Contec CMS 50D+ saturatiemeter beschikt ook over een alarmfunctie. Met deze alarmfunctie kunt u bepaalde veranderingen registreren en een signaal instellen wanneer deze over bepaalde grenswaarden heen gaan.

Door middel van een usb-aansluiting kunnen de opgeslagen waarden worden uitgelezen. Tevens beschikt de Contec CMS 50D+ saturatiemeter over een groot oled-display waardoor je de waarde die het apparaat meet altijd gemakkelijk en duidelijk kunt aflezen. De saturatiemeter beschikt over 6 weergave opties waarmee je het gemakkelijk maakt het gehalte zuurstof in je bloed maar ook je hartslag in een blik af te lezen. Door de batterijen die de Contec CMS 50D+ saturatiemeter gebruikt is het apparaat tot 30 uur te gebruiken.

Pluspunten
 • Geheugenopslag
 • Helder display
 • Alarmfunctie
 • Gebruiksvriendelijk
Minpunten
 • Niet te gebruiken tijdens het sporten

De Contec CMS 50D+ saturatiemeter is verkrijgbaar bij:

4. New2075 Saturatiemeter – Beste saturatiemeter met app

New2075 – Saturatiemeter – Zuurstofmeter vinger – oximeter – hartslagmeter
Bekijk saturatiemeter

De New2075 Saturatiemeter is een saturatiemeter waarmee je je hartslag en het zuurstofgehalte kunt meten. Het grote voordeel dat de New2075 Saturatiemeter heeft ten opzichte van andere saturatiemeters is dat de New2075 Saturatiemeter werkt in samenwerking met een gratis app. De metingen die je met de New2075 Saturatiemeter doet aangaande de hartslag en het zuurstofgehalte kunnen zo worden opgeslagen en overzichtelijk bekeken worden op je smartphone via de app. Zo zijn de gegevens gemakkelijk te bekijken en ook te delen met bijvoorbeeld een medisch specialist.

Een ander prettig voordeel van de New2075 Saturatiemeter is dat deze de vorm heeft van een ring. Hierdoor is het gemakkelijker de saturatiemeter gedurende langere tijd te dragen. Doordat u de saturatiemeter gemakkelijk lange tijd kunt dragen, kunt u betere metingen verrichten. Ook is de New2075 Saturatiemeter voorzien van een alarmfunctie die bij te lage of te hoge metingen zorgt dat u hiervan op de hoogte bent. De batterij gaat lang mee en de ring blijft goed om je vinger zitten. Van alle saturatiemeters die wij testen is de New2075 Saturatiemeter de beste saturatiemeter met app!

Pluspunten
 • Beste saturatiemeter met app
 • Handig ring ontwerp
 • Gemakkelijk langer te dragen
Minpunten
 • Display is wat aan de kleine kant

De New2075 Saturatiemeter is verkrijgbaar bij:

5. iHealth Saturatiemeter Start (2022) – Beste kwalitatieve saturatiemeter

Saturatiemeter Start by iHealth© - Model 2022
Bekijk saturatiemeter

Van alle saturatiemeters in deze test verrichtte de iHealth Saturatiemeter Start de meest nauwkeurige metingen. Puur gekeken naar de kwaliteit van de metingen kunnen we dus stellen dat de iHealth Saturatiemeter Start de beste kwalitatieve saturatiemeter is van deze test. De iHealth Saturatiemeter Start is een saturatiemeter die praktisch en eenvoudig in gebruik is. Het apparaat heeft een groot en duidelijk leesbaar display waardoor de gemeten gegevens zeer gemakkelijk en duidelijk afgelezen kunnen worden. Afhankelijk van het licht in uw omgeving kan de helderheid ingesteld worden. De iHealth Saturatiemeter Start heeft slechts één knop en wordt gebruiksklaar geleverd zodat u alleen de batterijen hoeft te plaatsen.

De iHealth Saturatiemeter Start blinkt uit door de nauwkeurigheid waarmee het zuurstofgehalte in uw bloed wordt gemeten. Is het voor u dus van belang dat de gemeten waarden zo goed mogelijk overeenkomen met de realiteit dan is het aan te raden te kiezen voor de iHealth Saturatiemeter Start. Geen andere saturatiemeter die wij getest hebben is kwalitatief zo goed als deze saturatiemeter.

Pluspunten
 • Kwalitatief hoogwaardige meting
 • Gemakkelijk in gebruik
Minpunten
 • Geen app

De iHealth Saturatiemeter Start (2022) is verkrijgbaar bij:

De 5 beste saturatiemeters

Om goed in de gaten te kunnen houden hoe gezond we zijn, met name wat de kwaliteit van onze ademhaling is, kan een saturatiemeter uitkomst bieden. Alle saturatiemeters meten het zuurstofgehalte in het bloed en aan de hand van dat zuurstofgehalte kun je bepalen of je last hebt van bepaalde aandoeningen met de luchtwegen. De meeste saturatiemeters meten ook gelijk je hartslag. Dit is handig aangezien de hartslag en het zuurstofgehalte in het bloed samen een duidelijk beeld schetsen van onze hart en longfunctie.

Waar moet je op letten bij het kopen van een saturatiemeter?

Het moge dus duidelijk zijn dat een saturatiemeter een handig medisch apparaat is. Bij het aankopen van een saturatiemeter wil je natuurlijk duidelijk weten waar je op moet letten. We zetten de belangrijkste dingen hieronder op een rijtje.

Nauwkeurigheid van de metingen van de saturatiemeter

Allereerst is het natuurlijk van belang dat de saturatiemeter nauwkeurige en betrouwbare metingen verricht. Wanneer je je hartslag en je zuurstofgehalte wilt meten om het een en ander te kunnen zeggen over je gezondheid wil je natuurlijk wel dat je metingen ook daadwerkelijk kloppen en dat je geen verkeerde conclusies trekt op basis van wat je afleest op je saturatiemeter. Kies dus niet te gauw voor de goedkoopste optie, maar kijk liever naar aanbiedingen van betrouwbare merken.

Display van de saturatiemeter

Het meten van het zuurstofgehalte en de hartslag is doorgaans iets wat vaker gebeurt op het moment dat we wat ouder beginnen te worden. De ouderdom brengt ook andere kwalen met zich mee en daarom kan het handig zijn goed op te letten of de saturatiemeter die je koopt beschikt over een duidelijk display. Kleine cijfertjes zijn immers niet altijd meer even makkelijk leesbaar met de jaren. Ook is het goed om te kijken of de helderheid van het display in te stellen is zodat je bij lichte of donkere omgeving je scherm kunt aanpassen.

Saturatiemeter met app

Het meten van het zuurstofgehalte en je hartslag is natuurlijk fijn, maar wil je echt wat over deze metingen kunnen zeggen dan is het prettig om de gegevens over langere tijd te verzamelen. Het is dan handig om de gegevens van deze metingen gemakkelijk te bewaren en in te zien. Saturatiemeters die werken in samenwerking met een app bieden hier een uitkomst voor. De gegevens die jij meet worden automatisch doorgestuurd naar de app waar je ze op je smartphone gemakkelijk kunt inzien. Op deze manier zijn de metingen ook gemakkelijk mee te nemen en te delen met bijvoorbeeld je huisarts.

Nu je alles weet over saturatiemeters en waar je op moet letten bij het vergelijken van saturatiemeters wensen we jou veel succes met het aankopen van een saturatiemeter.

Ben je van plan om een saturatiemeter te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over saturatiemeters? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over saturatiemeters zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een saturatiemeter en vind je dat jouw saturatiemeter getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw saturatiemeter makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over saturatiemeters

 • Wat is een saturatiemeter?

  Met een saturatiemeter meten we het zuurstofgehalte in het bloed. Door het zuurstofgehalte in het bloed te meten kunnen we het een en ander zeggen over de kwaliteit van de ademhaling.

 • Wat is de juiste saturatie?

  Saturatie van het bloed wordt aangegeven in percentages. Meet je een percentage van 95% of hoger dan is de saturatie in orde.  Waarde tussen de 90 en 95% zijn aan de Lage Kant maar niet problematisch. Meet je waarden onder de 90% dan is er sprake van een tekort aan zuurstof in het bloed.

 • Hoe lees je een saturatiemeter af?

  Wanneer je de saturatiemeter gebruikt zal deze het zuurstofgehalte in het bloed weergeven door middel van een percentage. Dit zal dus een getal zijn tussen de 0 en de 100. saturatie of zuurstof gehalte hoort ook wel aangegeven met SpO2.

 • Hoe werkt een saturatiemeter?

  Doorgaans plaats je een saturatiemeter op je vinger. In de saturatiemeter bevinden zich lampjes die licht uitzenden. Door te meten hoeveel van het licht er door je vinger gaat, meten de saturatiemeter de hoeveelheid zuurstof die in je bloed zit.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie