De 5 beste vaatwastabletten van 2023

De vaat is iets dat moet gebeuren, maar door de geweldige uitvinding die beter bekendstaat als de vaatwasser, hoef je niet zelf meer met de handen in het sop en met een theedoek aan de slag. De machine wast je servies en glaswerk wanneer het vies is. Zelfs als er hardnekkige vlekken zijn of als er aangekoekte etensresten en vetvlekken zijn. Uiteraard heb je dan wel de juiste vaatwastabletten nodig als je het beste resultaat wil behalen. Maar wat zijn de beste vaatwastabletten?

Vaatwastabletten kopen

Wanneer je vaatwastabletten wil kopen, kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Hoe maak je dan de beste keuze? Je kunt bijvoorbeeld een vaatwastabletten test of vaatwastabletten review lezen om meer te weten te komen over het product. Je kunt namelijk alleen de beste keuze maken als je alle voor- en nadelen van de tabletten hebt bekeken. Wij helpen je op weg door in ieder geval de beste vaatwastabletten op dit moment voor je op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Dreft Platinum Plus All In One Lemon
Dreft
Platinum Plus All In One
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
2
Finish All in 1 Max Citroen - Vaatwastabletten
Finish
All in 1 Max
3
Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power Normaal
Sun
Expert All-in-1
4
Klok ecologische vaatwascapsuls
Klok
Eco All In 1
5
Sun All-In-1 Powered By Nature Eco Vaatwastabletten
Sun
All-In-1 Powered By Nature Eco

Dit zijn ze, de 5 beste vaatwastabletten van 2023

1. Dreft Platinum Plus All In One – Beste vaatwascapsules

Dreft Platinum Plus All In One Lemon
Bekijk vaatwastablet

De Platinum Plus All In One Lemon vloeibare vaatwastabletten zijn de beste vaatwascapsules die je op dit moment kunt kopen. De voordeelverpakking bevat 3 verpakking met 95 capsules. In totaal heb je dus voldoende schoonmaakmiddel voor 380 wasbeurten.

De capsules zijn geschikt om hardnekkige voedselresten te verwijderen om de dofheid van de vaat die door de jaren heen is ontstaan te verwijderen. Daarmee zijn het de beste vaatwastabletten om je servies er weer als nieuw uit te laten zien. De tabletten zijn ook ecologisch, omdat ze het beste werken in korte cycli en vanwege het feit dat je de vaat niet hoeft voor te spoelen. Te danken aan het geïntegreerde voorwas systeem van de capsules. Dat scheelt dus behoorlijk in het waterverbruik.

Pluspunten
 • Verwijdert hardnekkige voedselresten
 • Verwijdert dofheid
 • Werkt zeer goed in korte cycli
 • Ecologisch
 • Voordeelverpakking
Minpunten
 • Prijzig

De Dreft Platinum Plus All In One is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

2. Finish All in 1 Max – Beste all-in 1 vaatwastabletten

Finish All in 1 Max Citroen - Vaatwastabletten
Bekijk vaatwastablet

De All in 1 Max van het merk Finish zijn de beste all-in 1 vaatwastabletten die je op dit moment kunt bestellen. De speciale formule zorgt ervoor dat je met deze tabletten ernstige etensresten en vlekken kunt verwijderen en dat de vaat ook weer sprankelend glanzend wordt. Daarnaast zorgt de formule voor een optimale bescherming tegen glascorrosie.

De frisse citroenen lucht zorgt voor een heerlijke schone en frisse vaat terwijl de voordeelverpakking uit maar liefst 170 vaatwastabletten bestaat. Dat betekent ook 170 wasbeurten.

Pluspunten
 • Voordeelverpakking
 • Citroenen lucht
 • 3-in-1 formule
 • Bescherming tegen glascorrosie
 • Verwijdert hardnekkige vlekken
Minpunten
 • Glas oogt soms dof na een wasbeurt

De Finish All in 1 Max is verkrijgbaar bij:

3. Sun Expert All-in-1 – Beste vaatwastabletten met extra power

Sun Expert All-in-1 Vaatwastabletten Extra Power Normaal
Bekijk vaatwastablet

Het merk Sun is een expert op het gebied van vaatwasmiddelen. Daarom zijn de Expert All-in-1 van Sun ook de beste vaatwastabletten met extra power die op dit moment verkrijgbaar zijn. De speciale formule zorgt niet alleen voor een grondige reiniging van het servies en het glaswerk, maar kan ook hardnekkige vlekken verwijderen.

De Pure Clean Technologie in de Expert All-in-1 vaatwastabletten is een bewezen techniek waar bekende merken, zoals Tefal enthousiast over zijn. De tabletten zitten ook verpakt in een biologisch afbreekbaar folie. Zodat ze minder belastend voor het milieu zijn. Door deze voordeelverpakking aan te schaffen ontvangt je maar liefst 6 verpakking met een inhoud van 40 tabletten. Die goed zijn voor in totaal 240 wasbeurten.

Pluspunten
 • Voordeelverpakking
 • All-in-1 formule
 • Extra Power door Pure Clean Technology
 • Verpakt in biologisch afbreekbaar folie
 • 240 wasbeurten
Minpunten
 • Niet ecologisch

De Sun Expert All-in-1 is verkrijgbaar bij:

4. Klok Eco All In 1 – Beste vaatwastabletten zonder parfum

Klok ecologische vaatwascapsuls
Bekijk vaatwastablet

De Eco All In 1 vaatwastabletten van het merk Klok zijn de beste vaatwastabletten zonder parfum die momenteel in de markt verkrijgbaar zijn. Door de speciale technologie kun je het servies en het glaswerk de glans geven die je wil terwijl hardnekkige vlekken en etensresten worden verwijderd. De tabletten zijn dus ook geurloos en ecologisch, omdat ze ook verpakt zitten in een 100% wateroplosbare folie.

Uniek aan de Eco All In 1 vaatwastabletten van Klok, is dat het de eerste en vrijwel enige fosfaatvrije vaatwastablet is. Een verpakking bestaat uit 26 tabletten terwijl je ook een voordeelverpakking met extra korting kunt bestellen.

Pluspunten
 • Sterke formule
 • Geurloos
 • Fosfaatvrij
 • 100% wateroplosbaar folie
 • Zorgt voor schone en glanzende vaat
Minpunten
 • Prijzig

De Klok Eco All In 1 is verkrijgbaar bij:

5. Sun All-In-1 Powered By Nature Eco – Beste natuurlijke vaatwastabletten

Sun All-In-1 Powered By Nature Eco Vaatwastabletten
Bekijk vaatwastablet

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke en duurzame oplossing om de vaat met een vaatwasser te kunnen reinigen? Dan zijn de All-In-1 Powerd by Nature Eco vaatwastabletten van het merk Sun de beste natuurlijke vaatwastabletten die je op dit moment kunt bestellen. Grotendeels te danken aan het feit dat de tabletten voor 90% uit biologisch afbreekbare en natuurlijke producten bestaan.

De tabletten zijn zeer effectief en verwijderen hardnekkige vlekken en vetresten. Zelfs op een eco wasprogramma en bij lagere temperaturen. Bij de aanschaf van de vaatwastabletten koop je een voordeelverpakking met maar liefst 80 tabletten. Die goed zijn voor 80 wasbeurten.

Pluspunten
 • Voordeelverpakking
 • 90% natuurlijke producten
 • Effectief op eco wasprogramma’s
 • Effectief bij lage temperaturen
 • 80 wasbeurten
Minpunten
 • Soms blijven er resten van folie achter

De Sun All-In-1 Powered By Nature Eco is verkrijgbaar bij:

Zoals je ziet heb je verschillende soorten vaatwastabletten met verschillende functies en ook in verschillende prijsklassen. De prijs wil niet altijd zeggen of een tablet juist goed of slecht functioneert. Maar het is wel verstandig om op een aantal zaken te letten wanneer je vaatwastabletten koopt.

Waar moet je op letten bij het kopen van vaatwastabletten?

Wanneer je vaatwastabletten wil kopen, kun je erop letten dat ze wel geschikt zijn voor je vaatwasser. Liever gezegd, dat ze geschikt zijn voor de programma’s die je gebruikt. Een aantal tabletten zijn zeer effectief in eco wasprogramma’s en bij lage temperaturen, maar andere soorten werken dan minder goed. Gebruik jij het eco wasprogramma dagelijks? Dan doe je er ook slim aan om voor tabletten te kiezen die dan zeer effectief zijn.

Door te kiezen voor fosfaatvrije tabletten ben je milieuvriendelijker bezig en reduceer je het fosfor dat via de leidingen in de rioleringen terechtkomen. Dus op het gebied van verantwoorden vaatwassen zijn tabletten zonder fosfaat de beste keuze. Je kunt er ook op letten dat de tabletten gewikkeld zijn in een volledig oplosbaar en biologisch afbreekbaar folie.

Een meer praktische zaak is de prijs en het behalen van voordeel. Losse verpakking zijn duurder dan wanneer je voor een voordeelverpakking kiest. Voordeelverpakkingen zijn goedkoper en bevatten ook meer tabletten. Een tablet staat gelijk aan een wasbeurt. Doe je dagelijks de vaat? Dan is het slim om zo groot mogelijk in te kopen. Dat is goedkoper en je bent voor de komende weken tot maanden voorzien van de benodigde vaatwastabletten.

Vaatwastabletten vergelijken

Voordat je op de bestelknop drukt doe je er slim aan om vaatwastabletten te vergelijken. Vergelijk niet alleen op prijs, maar vergelijk ook op aantal tabletten en op hoe milieuvriendelijk de tabletten zijn. En je kunt natuurlijk ook een keuze maken op basis van extra functies, zoals tabletten die voor 90% uit natuurlijke producten bestaan of die juist effectief zijn wanneer je energiezuinige wasprogramma’s gebruikt.

Veelgestelde vragen over vaatwastabletten

 • Wat kun je allemaal doen met vaatwastabletten?

  Vaatwastabletten hebben het primaire doel om servies en glazen te reinigen, maar bepaalde tabletten kunnen ook hardnekkige vlekken, etensresten en vet resten verwijderen. En ervoor zorgen dat zowel het servies als het glaswerk een mooie natuurlijke glans krijgen.

 • Wat is beter vaatwastabletten of poeder?

  Vaatwastabletten zijn beter dan poeder, omdat poeder resten haast gegarandeerd zijn. Dat betekent ook meer onderhoud aan de vaatwasser. Goede vaatwastabletten lossen volledig op.

 • Waarom lossen vaatwastabletten niet op?

  Een tablet kan alleen goed oplossen wanneer er voldoende water is. Wanneer het klepje van het reservoir waar het tablet in wordt gestopt niet meer goed open gaat, is de kans dat er te weinig water bij een tablet kan komen. Met als gevolg dat de tablet niet goed of volledig oplost.

 • Kan een vaatwastablet los in de vaatwasser?

  Het kan, maar het wordt niet geadviseerd. Omdat de tablet waarschijnlijker sneller oplost en dus niet zijn werk volledig goed kan doen. Het advies is om altijd het speciale reservoir voor het tablet te gebruiken.

 • Kunnen tabletten in iedere vaatwasser?

  Ja en nee. Ja, elke vaatwasser heeft een reservoir voor een tablet, capsule of een dosering poeder, maar sommige vaatwassers hebben een kleiner reservoir. Daar heb je ook speciale mini vaatwastabletten voor nodig. Mobiele vaatwassers die vaak op een camping worden gebruikt hebben bijvoorbeeld een kleiner reservoir en werkt dus ook het beste op mini vaatwastabletten.

Plaats een reactie