De 5 beste wasrekken van 2024

Hoe kan je het beste je was drogen als je geen elektrische droogtrommel hebt? Of wanneer je die delicate wollen trui of zijden blouse wilt drogen die je beter niet in de droogtrommel stopt? Dan is een wasrek de eenvoudigste oplossing. Maar wat is dan het beste wasrek? Heb je een tuin, dan kan je kiezen voor een droogmolen. Heb je geen tuin of is het weer te slecht, dan is een droogrek de ideale oplossing. Dat kan je zowel binnen als buiten gebruiken. Als je het binnen gebruikt, dan is het belangrijk dat je er zoveel mogelijk wasgoed aan kunt drogen zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Dan let je vooral op de drooglengte, maar je kunt ook nog kiezen tussen een staand wasrek, een inklapbaar wanddroogrek of een elektrisch droogrek. Let ook op het materiaal waaruit het wasrek is gemaakt, want een droogrek dat je veel buiten gebruikt moet roestbestendig zijn. Kies je een droogrek dat je enkel binnen gebruikt, dan kan je voor een stijlvol model in hout kiezen. Houd er ook rekening mee of een wasrek ook voldoende stabiel is en geschikt om grote stukken zoals beddengoed, badlakens of broeken op te hangen zonder dat ze over de grond slepen.

Maar wat is het beste wasrek? Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben voor jullie een aantal wasrekken uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste wasrekken van 2024 zijn.

Merk
Model
1
Leifheit droogrek Pegasus 180 Solid Classic
Leifheit
droogrek Pegasus 180 Solid Classic 18 m drooglengte
2
Brabantia WallFix Wanddroger - met Opberg-Beschermbox
Brabantia
WallFix Wanddroger met Opberg-/Beschermbox
3
Arredamenti Italia 648 Kevin Laccato Bianco - Houten Handdoekrek
Arredamenti Italia
648 Kevin Ciliegio
4
Herzberg Elektrisch Droogrek Groot - Verwarmd Wasrek
Herzberg
Elektrisch Droogrek
5
Tomado Tilburg Droogrek - 12m Drooglengte
Tomado
Tilburg Droogrek

Dit zijn ze, de 5 beste wasrekken van 2024

1. Leifheit droogrek Pegasus 180 Solid Classic 18 m drooglengte – Beste staande wasrek

Leifheit droogrek Pegasus 180 Solid Classic
Bekijk wasrek

Ben je op zoek naar een handig allround wasrek dat aan zowat alle eisen voldoet? Dan zit je goed met het droogrek Pegasus 180 Solid Classic. Dankzij zijn U-poten staat dit droogrek uiterst stevig en stabiel, zowel buiten als binnen. De drooglengte bedraagt maar liefst 18 meter en biedt ruimte voor ongeveer twee wasmachineladingen. Op de uitklapbare vleugels die 105 cm hoog zijn kan je ook lange stukken wasgoed drogen, zoals badlakens of broeken, zonder dat deze over de grond slepen. Als handig extraatje krijg je bij het droogrek Pegasus 180 Solid Classic twee handige houders voor klein wasgoed bijgeleverd. Daaraan kan je makkelijk en snel een heleboel sokken, handdoekjes of slipjes ophangen, zonder wasknijpers. Je kunt het droogrek ook heel eenvoudig opzetten en inklappen. Een speciale coating beschermt de droogstangen tegen roest.

Kenmerken van de Leifheit droogrek Pegasus 180 Solid Classic 18 m drooglengte

Stabiliteit
Opvouwbaarheid
Ventilatie
Prijs
Pluspunten
 • Stevig en stabiel droogrek voor zowel buiten als binnen
 • Hoge vleugels om lange stukken wasgoed te drogen
 • Inclusief 2 houders voor klein wasgoed (geen knijpers nodig)
 • 18 meter drooglengte
 • 3 jaar garantie
Minpunten
 • Door het ontbreken van wielen kan je het droogrek niet van binnen naar buiten rollen.

De Leifheit droogrek Pegasus 180 Solid Classic 18 m drooglengte is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inklapbaar
Ja
Ophangbaar
Nee
Drooglengte
18 m
Product gewicht
3.60 kg
Materiaal
Polypropyleen, Staal, Polyester

2. Brabantia WallFix Wanddroger met Opberg-/Beschermbox – Beste wasrek voor buiten

Brabantia WallFix Wanddroger - met Opberg-Beschermbox
Bekijk wasrek

Heb je geen zin om na elke wasbeurt met een inklapbaar wasrek te sjouwen? Dan is een wanddroger een mogelijk alternatief. Met de Brabantia WallFix Wanddroger – Opberg-/Beschermbox droog je op een makkelijke en milieuvriendelijke manier je was. De handige aan de wand gemonteerde droger WallFix past op 2 vierkante meter en kan je met één soepele handbediening wegklappen tot een compacte, ruimtebesparende module. Zo blijven de lijnen altijd droog en schoon. In een handomdraai heb je 24 meter strakke drooglijn, waaraan je ook grote stukken wasgoed kunt ophangen zoals badlakens, beddengoed en broeken. Het wasrek biedt voldoende ruimte voor een complete gezinswas. De gebruiksaanwijzing helpt je om dit wanddroogrek makkelijk aan te brengen. Dat kan ook buiten, want het is gemaakt uit corrosiebestendige materialen die weer- en windbestendig zijn. Het wasrek heeft ook slimme ophangogen voor kleerhangers. De beschermhoes houdt de wanddroger WallFix schoon en droog als je hem niet gebruikt om was op te hangen. De hoes is gemaakt van sterk, weerbestendig materiaal en blijft goed zitten door de twee drukkers en een stevig koord.

Brabantia werkt met WeForest, een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor herbebossing om woestijnvorming te voorkomen. Met de verkochte droogmolens en droogrekken helpt Brabantia WeForest nóg meer bomen te planten, en onze aarde groener te maken.

Kenmerken van de Brabantia WallFix Wanddroger met Opberg-/Beschermbox

Stabiliteit
Opvouwbaarheid
Ventilatie
Prijs
Pluspunten
 • In één handomdraai heb je 24 meter strakke drooglijn
 • Weer- en windbestendig door corrosiebestendige materialen
 • Geschikt voor grote stukken wasgoed
 • De opberg-/beschermhoes houdt de lijnen droog en schoon
 • Met slimme ophangogen voor kleerhangers
Minpunten
 • Niet geschikt voor oppervlaktes die kleiner zijn dan 2 meter

De Brabantia WallFix Wanddroger met Opberg-/Beschermbox is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inklapbaar
Ja
Ophangbaar
Ja
Drooglengte
24 m
Product gewicht
9.08 kg
Materiaal
Aluminium

3. Arredamenti Italia 648 Kevin Ciliegio – Beste houten wasrek

Arredamenti Italia 648 Kevin Laccato Bianco - Houten Handdoekrek
Bekijk wasrek

Hou je van Italiaanse stijl? Droog dan je wasgoed aan het elegante en efficiënte houten handdoekenrek van Arredamenti Italia, model Kevin Ciliegio. Dit massief houten rek is bijzonder sterk en stabiel en je kunt moeiteloos een dozijn handdoeken ophangen aan de 11 meter drooglengte. Ook zwaarder en nat wasgoed vormen geen probleem. De beweegbare delen kan je helemaal of gedeeltelijk openen. De stangen van dit handdoekrek zijn gemaakt uit aluminium en afgewerkt met een laag poederlak. Dit zorgt ervoor dat het hele rek hittebestendig is. Aan de achterkant zijn rubberen dopjes bevestigd die schade aan zowel jouw radiator als aan het rek voorkomt. Aan de achterkant van het rek zitten rubberen dopjes die voorkomen dat het handdoekrek of de radiator beschadigd raken als je de was ophangt.

Dit handdoekrek wordt geleverd met een eenvoudig bevestigingssysteem. Met de 2 verstelbare Fischer-haken kan je het rek eenvoudig op de radiator plaatsen, waar je handdoeken lekker snel drogen en warm zijn voor volgend gebruik. Je kunt het rek gedeeltelijk of volledig openvouwen.

Naast de kwalitatieve en duurzame voordelen van hout heeft dit droogrek ook een tijdloos, esthetisch voordeel: het hout wordt met de jaren mooier!

Je maakt ook een ecologisch verantwoorde keuze. Het hout dat voor dit wasrek wordt gebruikt is afkomstig uit gecertificeerde geografische gebieden en uit bossen waarvan de herbebossing is gegarandeerd en gecontroleerd.

Kenmerken van de Arredamenti Italia 648 Kevin Ciliegio

Stabiliteit
Opvouwbaarheid
Ventilatie
Prijs
Pluspunten
 • Tijdloos stijlvol Italiaans design
 • Volledig hittebestendig, met rekken van aluminium, afgewerkt met een laag poederlak
 • Geleverd in gemonteerde staat en Fischer-haken om op de radiator te plaatsen
 • Massief houten frame maakt dit rek stevig en stabiel
Minpunten
 • Drooglengte bedraagt 11 meter – droogrek voornamelijk voor handdoeken
 • Voor design en duurzaam hout betaal je een hogere prijs

De Arredamenti Italia 648 Kevin Ciliegio is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inklapbaar
Ja
Ophangbaar
Ja
Drooglengte
11 m
Product gewicht
4 kg
Materiaal
Hout, Metaal

4. Herzberg Elektrisch Droogrek – Beste elektrisch wasrek

Herzberg Elektrisch Droogrek Groot - Verwarmd Wasrek
Bekijk wasrek

Vind je het vervelend dat er om de haverklap was hangt te drogen in je huis? Kies dan voor een elektrisch droogrek, want dan is al je wasgoed in een mum van tijd droog. Zo voorkom je ook dat er zich bacteriën ontwikkelen en hangt er geen vochtige geur in je huis. Het opvouwbare elektrische droogrek van Herzberg is een handig wasrek waaraan je makkelijk en snel je wasgoed kunt drogen. Als je de prijs vergelijkt met die van een conventionele elektrische droogtrommel, dan zit je zeker goed, want een elektrisch droogrek is erg energiezuinig en verbruikt niet meer dan een gloeilamp. Een handdoek is droog in twee uur. Het vermogen bedraagt 230 W.

Dit elektrische droogrek is het beste alternatief voor een traditioneel droogrek. Met dit elektrische wasrek met 15 meter drooglengte kun je binnenshuis makkelijk en snel je kleren, handdoeken en beddengoed te drogen. Het droogrek is eenvoudig in gebruik en erg praktisch. Zeker in de winter, wanneer het vochtiger is en vaker regent, waardoor je wasgoed minder snel droogt. Maar je zult snel fan worden om je elektrische droogrek het hele jaar door te gebruiken. Het heeft uitklapbare vleugels en een functie voor het drogen van schoenen. Na gebruik kun je het droogrek eenvoudig inklappen en compact opbergen.

Kenmerken van de Herzberg Elektrisch Droogrek

Stabiliteit
Opvouwbaarheid
Ventilatie
Prijs
Pluspunten
 • Je wasgoed is veel sneller droog dan wanneer je het droogt aan een niet-elektrisch wasrek
 • Het heeft uitklapbare vleugels en een functie om schoenen te drogen
 • Energiezuiniger dan een conventionele elektrische droogtrommel
 • Geen vochtgeur meer in huis
Minpunten
 • Je kunt dit droogrek weliswaar opvouwen, maar met zijn gewicht van 3,7 kg zal het nog steeds groter en zwaarder zijn dan de meeste alternatieve wasrekken
 • De aankoopprijs ligt iets hoger dan van een niet-elektrisch droogrek
 • Je moet rekening houden met elektriciteitskosten

De Herzberg Elektrisch Droogrek is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inklapbaar
Ja
Ophangbaar
Nee
Drooglengte
15 m
Product gewicht
3.70 kg
Materiaal
RVS

5. Tomado Tilburg Droogrek – Beste hangend wasrek

Tomado Tilburg Droogrek - 12m Drooglengte
Bekijk wasrek

Heb je erg weinig ruimte in huis voor een wasrek? Dan is een het hangdroogrek Tomado Tilburg een handige oplossing. Dit rek heeft 12 meter drooglengte, verdeeld over 19 lijnen en je kunt het openklappen aan beide zijden. De hangbeugels van het rek kun je op 2 breedtes gebruiken: van 0 tot 5 cm en van 5 tot 10 cm. Je kunt dit rek aan een deur hangen, aan een radiator of aan het balkon. Het is ook ideaal om mee te nemen in je caravan, mobilhome of op een camping. De afmetingen van dit compacte hangdroogrek met inklapbare armen en vleugels zijn dichtgeklapt slechts: 68 x 55 x 3cm. Als je het hangdroogrek openklapt neemt het een ruimte in van 58 x 103 cm. Het droogrek is behandeld met een Epotherm®-coating die het roest- en uv-bestendig maar ook antistatisch maakt. Na gebruik kan je het makkelijk opbergen.

Kenmerken van de Tomado Tilburg Droogrek

Stabiliteit
Opvouwbaarheid
Ventilatie
Prijs
Pluspunten
 • Ideaal om aan een deur, radiator of balkon te hangen of aan een caravan
 • Epotherm®-coating maakt het rek roest- en uv-bestendig én antistatisch
 • 12 meter drooglengte met inklapbare armen en uitklapbare vleugels aan weerszijden
 • Dichtgeklapt meet het droogrek slechts 68 X 55 X 3 cm
Minpunten
 • Relatief duurder dan andere droogrekken als je het aantal meter drooglengte vergelijkt

De Tomado Tilburg Droogrek is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inklapbaar
Ja
Ophangbaar
Ja
Drooglengte
12 m
Product gewicht
1.52 kg
Materiaal
Kunststof, Metaal

Waar moet je op letten bij het kopen van een wasrek?

Als je een wasrek koopt, moet je eerst en vooral bepalen of je een droogrek binnen of buiten wilt gebruiken of allebei. Als je een droogrek voor binnen kiest, moet je zeker nadenken over hoeveel ruimte je ermee in beslag zult nemen. Natuurlijk wil je graag zoveel mogelijk meter drooglengte op een zo beperkt mogelijke oppervlakte. Maar zelfs voor krappe woningen zijn er mooie alternatieven. Zo zijn er droogrekken die je ophangt aan de deur of de verwarming, er bestaan droogtorens met meerdere verdiepingen en er zijn staande droogrekken.

Staande droogrekken hebben het voordeel dat ze minder ruimte in beslag nemen, maar door de verdiepingen is het lastiger je wasgoed op een handige manier op te hangen. Droogrekjes die je aan de deur hangt, zijn ideaal voor broeken of ander langer wasgoed.

Een staand wasrek is handig in gebruik, biedt veel ruimte en kan je makkelijk inklappen. Je kunt dit  zowel binnen als buiten gebruiken. Opgevouwen neemt het weinig ruimte in beslag. Je kunt het bijvoorbeeld in het washok of in de garage tegen een muur plaatsen of zelfs onder een bed. Let er wel op dat je droogrek uit corrosiebestendig materiaal is gemaakt als je het vaak buiten gebruikt.

Een inklapbare droogmolen is ideaal als je een ruime tuin hebt. Uitgeklapt heb je heel wat meters drooglengte! Hoe meer drooglengte een droogrek heeft, hoe meer wasgoed je kunt drogen. De meeste droogrekken hebben verschillende drooglijnen op verschillende hoogtes. Bij voorkeur heeft je wasrek ook uitklapbare droogvleugels. Hier hang je bijvoorbeeld beddengoed, badlakens of broeken aan op, zonder dat ze over de grond slepen.

Wie geen conventionele droogtrommel heeft, kan het wasgoed ook snel drogen met een elektrisch droogrek. Dat kost veel minder en is ook erg energiezuinig.

Ben je van plan om een wasrek te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over wasrekken? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over wasrekken zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een wasrek en vind je dat jouw wasrek getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw wasrek makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over wasrekken

 • Wat is het verschil tussen een droogrek en een wasmolen?

  Een wasmolen of droogmolen is een wasrek dat je in een gat in de grond, bijvoorbeeld in de tuin, plaatst. Zo’n wasmolen heeft meestal drie of vier uitklapbare armen waartussen een waslijn gespannen is. Het voordeel is dat een droogmolen op dezelfde plaats blijft staan, maar dat hij kan ronddraaien waardoor de was sneller droogt.

  Alle andere wasrekmodellen zijn ‘statisch’ en kunnen dus niet ronddraaien.

 • Hoeveel meter droogrek?

  Afhankelijk van hoeveel ruimte je ter beschikking hebt, kan je het aantal meter drooglengte bepalen. Bij een klein handdoekrek dat je ophangt begint dat bij zo’n 4 meter. Er bestaan heel wat modellen met een drooglengte tussen 10 en 20 meter. Voor droogmolens bedraagt de maximum drooglengte 60 meter.

 • Hoe werkt een elektrisch wasrek?

  Een elektrisch wasrek bestaat uit een aantal buizen met ingebouwde verwarmingselementen. Wanneer je de stekker in het stopcontact steekt, warmen deze buizen langzaam op tot ze de juiste temperatuur bereiken. Ze worden echter nooit zo heet dat je jezelf eraan kunt verbranden.

Zo hebben we de wasrekken in dit artikel getest.

Tijdens het testen van de wasrekken zijn er een aantal punten waar wij extra op gelet hebben. We hebben gekeken of het wasrek stabiel staat en niet wiebelt of omvalt wanneer het beladen is met nat wasgoed. Een stevig frame en stabiele poten zijn cruciaal om te voorkomen dat het droogrek omvalt. Ook hebben we gekeken naar de droogcapaciteit van het rek, oftewel hoeveel wasgoed erop kan worden gehangen. Daarnaast hebben we ook gekeken naar het materiaal waarvan het wasrek is gemaakt. Aluminium en roestvrij staal zijn populaire keuzes vanwege hun duurzaamheid en weerstand tegen roest en corrosie. We hebben ook uitgetest of het wasrek makkelijk in en uit te klappen is. Daarnaast hebben we ook gekeken naar wasrekken die niet al te veel ruimte innemen als ze ingeklapt zijn. Nog een punt waar we op gelet hebben is dat het droogrek voldoende ventilatie biedt, zodat je wasgoed snel kan drogen zonder muf te worden. Een open ontwerp met voldoende ruimte tussen de spijlen bevordert de luchtstroom. En als laatste puntje hebben we ook gekeken naar de prijs van het wasrek.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie