De 5 beste campingbedjes van 2024

Je wilt op vakantie, maar je hebt nog een baby die je nog niet in het vliegtuig kunt meenemen. Dus je kiest automatisch voor een autovakantie en dan nog het liefste ook dichtbij huis, zodat je niet heel ver hoeft te rijden als je naar huis moet. Als je met je baby op vakantie gaat is het slim om te investeren in een campingbedje en natuurlijk wil je ook het beste campingbedje bestellen. Maar wat is het beste campingbedje?

Campingbedje kopen

Een baby campingbedje kopen is een hele opgave, want er zijn enorm veel verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar, terwijl ze ook in verschillende prijsklassen te koop zijn. Hoe kun je dan de beste keuze maken en hoe weet je zeker dat je een goed campingbedje hebt besteld?

Informatie inwinnen

Als je op zoek gaat naar een campingbedje voor je baby, is het slim om bijvoorbeeld een campingbedje test en een campingbedje review te lezen. In de tests vertellen specialisten meer over de voor- en nadelen van het product en geven ze hun mening over de kwaliteit van het bedje. Door reviews van andere gebruikers te lezen kom je weer te weten over hoe zij het campingbedje ervaren en kun je ook beter beoordelen of het wel of geen goede koop is. Om je op weg te helpen hebben wij in ieder geval de beste campingbedjes voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Koelstra Reisbed Travelsleeper LUX
Koelstra
Reisbed Travelsleeper LUX
2
Maxi-Cosi Swift 3-in-1 Campingbedje
Maxi-Cosi Swift
Swift 3-in-1 Campingbedje
3
Qute Q-Sleep Campingbedje
Qute
Q-Sleep
4
Deryan Peuter Luxe Campingbedje – Inclusief zelfopblaasbare matras
Deryan
Peuter Luxe
5
Hauck Sleep N Play Center Campingbedje - 60x120cm
Hauck
Sleep N Play Center

Dit zijn ze, de 5 beste campingbedjes van 2024

1. Koelstra Reisbed Travelsleeper LUX – Beste campingbedje met wieltjes

Koelstra Reisbed Travelsleeper LUX
Bekijk campingbedje

Het Reisbed Travelsleeper LUX van het merk Koelstra is het beste campingbedje met wieltjes dat je op dit moment kunt kopen. Het bedje heeft wieltjes en is dus verrijdbaar en nog belangrijker is dat het product ook opvouwbaar is. Je kunt het bedje dus makkelijk meenemen als je met je baby op vakantie gaat. Het bedje is gemaakt van polyester en heeft een afmeting van 126 x 25 cm. Het bedje heeft ook een zijopening en er wordt een matras meegeleverd. Het advies is om baby’s en kindjes met een maximaal gewicht van 15 kg in het bedje te laten slapen.

Pluspunten
 • Opvouwbaar
 • Verrijdbaar
 • Gemaakt van polyester
 • Matras meegeleverd
 • Gebruiksvriendelijk
Minpunten
 • Niet in hoogte verstelbaar

De Koelstra Reisbed Travelsleeper LUX is verkrijgbaar bij:

2. Maxi-Cosi Swift Swift 3-in-1 Campingbedje – Beste campingbedje, reiswieg en box in 1

Maxi-Cosi Swift 3-in-1 Campingbedje
Bekijk campingbedje

Het beste campingbedje, reiswieg en box in 1 die je op dit moment kunt bestellen is het Swift 3-in-1 Campingbedje van het merk Maxi-Cosi Swift. Door de handige zijopening en de doorkijk netten, is het campingbedje geschikt voor baby’s en kindjes tot een maximaal gewicht van 15 kilogram. Het campingbedje is ook eenvoudig in gebruik, gemaakt van kunststof en polyester en is met een gewicht van slechts 7 kilogram eenvoudig mee te nemen. Eveneens te danken aan de handige reistas die wordt meegeleverd.

Pluspunten
 • Reiswieg 3-in-1
 • Eenvoudig in gebruik
 • Matras meegeleverd
 • Weegt slechts 7 kilogram
 • Inclusief zijopeningen
Minpunten
 • Geen wieltjes

De Maxi-Cosi Swift Swift 3-in-1 Campingbedje is verkrijgbaar bij:

3. Qute Q-Sleep – Beste goedkope campingbedje

Qute Q-Sleep Campingbedje
Bekijk campingbedje

Het beste goedkope campingbedje dat op dit moment verkrijgbaar is, is de Q-Sleep van het merk Qute. Het bedje is gemaakt van stevig aluminium, nylon en polyester en weegt slechts 9 kilogram. Het bedje is eenvoudig op te vouwen en mee te nemen en is ook verrijdbaar met dank aan de wieltjes. De Q-Sleep is geschikt voor kinderen tot maximaal 15 kilogram. Het bedje wordt geleverd met handige draagtas.

Pluspunten
 • Verrijdbaar
 • Weegt slechts 9 kilogram
 • Gemaakt van aluminium, nylon en polyester
 • Opvouwbaar
Minpunten
 • Bodem niet in hoogte verstelbaar

De Qute Q-Sleep is verkrijgbaar bij:

4. Deryan Peuter Luxe – Beste campingbedje voor peuters

Deryan Peuter Luxe Campingbedje – Inclusief zelfopblaasbare matras
Bekijk campingbedje

Ben je op zoek naar een lichtgewicht campingbedje dat ook nog eens het beste campingbedje voor peuters is? Dan is de Peuter Luxe van het merk Deryan de beste keuze op dit moment. Het bedje is geschikt voor kinderen tot maximaal 20 kilogram en bevat meerdere functies waarmee het kindje tijdens het kamperen goed is beschermd. Het anti-muggen gaas houdt zoemende insecten buiten terwijl het bedje ook voor 50% UV-bescherming is. Het product is makkelijk te gebruiken, weegt slechts 2,4 kilogram en is gemaakt van hoogkwalitatief polyester. Het campingbedje wordt ook geleverd met een zelfopblaasbaar matras. Ook zijn er nog andere accessoires verkrijgbaar, zoals een slaapzak.

Pluspunten
 • Anti-muggen gaas
 • Eenvoudig in en uit te klappen
 • Weegt slechts 2,4 kilogram
 • Inclusief matras
Minpunten
 • Matrasje kan een beetje klammig worden

De Deryan Peuter Luxe is verkrijgbaar bij:

5. Hauck Sleep N Play Center – Beste campingbedje met verstelbare bodem

Hauck Sleep N Play Center Campingbedje - 60x120cm
Bekijk campingbedje

Het beste campingbedje met verstelbare bodem die je op dit moment kunt bestellen is de Sleep N Play Center van het merk Hauck. Het campingbedje met verschoonmatje is meer dan alleen een plek waar je kindje tot maximaal 15 kg kan slapen. Hij of zij kan er ook in spelen en via het handige kruipluik kunnen ze zelf uit het bedje komen. Als je dat tenminste zelf toelaat. Het bedje heeft een in hoogte verstelbare bodem en is eenvoudig te verplaatsen door de wieltjes. Met een handig plateau is het ook heel eenvoudig om je kindje te verschonen en het bedje is ook eenvoudig op te vouwen en mee te nemen in een handige draagtas die wordt meegeleverd.

Pluspunten
 • Inclusief kruipluik
 • Plateau om te verschonen
 • Opvouwbaar
 • Verrijdbaar
 • Inclusief draagtas en matras
Minpunten
 • Gebruiksaanwijzing kan duidelijker

De Hauck Sleep N Play Center is verkrijgbaar bij:

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel verschillende soorten campingbedjes en welk campingbedje je koopt is afhankelijk van je voorkeuren en of een campingbedje ook goed staat aangeschreven. Je wilt immers het beste campingbedje kopen, maar waar moet je op letten bij het kopen van een campingbedje?

Gebruiksvriendelijk

Het is heel belangrijk dat het campingbedje gebruiksvriendelijk is. Daarmee bedoelen we dat je het bedje eenvoudig in en uit kunt klappen of kunt opvouwen. Een campingbedje inklappen moet snel en simpel gaan, zodat je er ook geen uren aan kwijt bent. Een handige draagtas is ook geen overbodige luxe, want dat maakt het makkelijker om het bedje ook mee te nemen.

Handige functies

Wil je meer functies dan alleen een voordeel bij een campingbedje opzetten of opruimen? Kijk dan ook eens naar extra functies, zoals een handige zijopening, zodat je jouw kindje altijd in de gaten kunt houden. Of kijk naar andere functies en meegeleverde accessoires, zoals anti-muggen gaas. Het is ook fijn als er een campingbedje matras wordt meegeleverd, hoewel je doorgaans het liefste een iets dikker matras voor je kleine wilt bijbestellen.

Vergelijken

We hebben je al een handige tip gegeven om campingbedjes tests en reviews te lezen, maar je doet er ook slim aan om de campingbedjes die je op het oog hebt te vergelijken. Vergelijk dan niet alleen op de prijs, maar ook op kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Op die manier kom je uiteindelijk tot de beste keuze en kun je ook het beste campingbedje kopen.

Veelgestelde vragen over campingbedjes

 • Kan een baby in een campingbedje slapen?

  Een campingbedje voor baby’s is geschikt voor kinderen van 0 tot en met 3 jaar. Of met een maximaal gewicht van doorgaans 15 kilogram. Er zijn ook kinderbedjes die tot een maximaal gewicht van 20 kilogram gaan.

 • Hoeveel kilo in campingbedje?

  In de meeste campingbedjes mogen kinderen tot 15 kilogram slapen. Uitzonderingen daargelaten.

 • Hoe dik matras campingbedje?

  Het matras van een campingbedje moet minimaal 8 centimeter dik zijn. Dit biedt voldoende steun voor een goede nachtrust. Veel ouders prefereren echter een matras dat dikker is.

 • Wat zijn de maten van een campingbedje?

  De maten van een campingbedje lopen uiteen, maar doorgaans is een campingbedje 60×120 centimeter.

 • Wat is de prijs van een campingbedje?

  Een campingbedje is tussen de € 50,- en € 200,- verkrijgbaar. De prijs is afhankelijk van het merk, de kwaliteit en of er extra functies en accessoires zijn.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie