De 5 beste digitale fotolijstjes van 2024

Fotolijstjes zijn leuk. Je kunt de mooie herinneringen die je hebt vastgelegd prominent neerzetten of aan de muur hangen, maar het nadeel is dat je altijd naar dezelfde foto aan het gluren bent tot het moment dat je de foto verwisselt. Wat als je nu een lijstje zou hebben die dat zelf doet? En dat is mogelijk! Wanneer je een digitaal fotolijstje koopt. Digitale fotolijstjes zijn er in overvloed, maar wat is het beste digitaal fotolijstje?

Digitaal fotolijstje kopen

Voordat je een digitaal fotolijstje koopt is het slim om eerst een digitaal fotolijstje review te lezen. Op die manier lees je hoe andere gebruikers de digitale fotolijst ervaren en of het wel een slimme aankoop is. Wij helpen je alvast op weg door de beste digitale fotolijstjes op een rijtje te zetten.

Merk
Model
1
Qumax Digitale Fotolijst met Frameo app - Wifi Fotolijst horizontaal en verticaal - 10 inch Digitale Fotokader - Touch Screen - HD+
Qumax
Digitale Fotolijst
2
Denver Digitale Fotolijst 10.1 inch - GLAS DISPLAY - Frameo App - Fotokader - WiFi - IPS Touchscreen - 16GB - PFF1037B
Denver
Digitale Fotolijst
3
Braun DigiFrame 17 Motion digitale fotolijst - 43,2 cm (17-inch)
Braun
DigiFrame 17 Motion
4
Kodak - 7 inch - digitale fotolijst - hout kleur
Kodak
digitale fotolijst
5
Pora&co Digitale fotolijst met WiFi en Frameo App – Fotokader - 10 inch - Pora – HD+ -IPS Display – Zwart - Micro SD - Touchscreen
Pora&co
Digitale fotolijst

Dit zijn ze, de 5 beste digitale fotolijstjes van 2024

1. Qumax Digitale Fotolijst – Beste digitaal fotolijstje met wifi

Qumax Digitale Fotolijst met Frameo app - Wifi Fotolijst horizontaal en verticaal - 10 inch Digitale Fotokader - Touch Screen - HD+
Bekijk digitaal fotolijstje

Ben je op zoek naar het beste digitaal fotolijstje met wifi? Dan is de digitale fotolijst van het merk Qumax by far de beste keuze. De digitale fotolijst met Frameo app is eenvoudig met Wi-Fi te verbinden en met behulp van de app voor op een Android- of iOS-smartphone te bedienen. Je kunt het lijstje zowel horizontaal als verticaal neerzetten of ophangen.

Het 10” zwarte fotolijstje heeft een LED touchscreen met een HD+ resolutie van 1280×800. Het fotolijstje heeft 16 GB intern geheugen dat met een SD-kaart is uit te breiden. Het lijstje kan ook foto’s met geluid en video’s met geluid afspelen.

Pluspunten
 • LED touchscreen met HD+ resolutie
 • Te bedienen met Frameo app
 • 16 GB intern geheugen
 • SD-kaartsleuf
 • Voor het afspelen van foto’s, video’s en muziek
Minpunten
 • Werkt niet op een accu

De Qumax Digitale Fotolijst is verkrijgbaar bij:

2. Denver Digitale Fotolijst – Beste digitale fotolijst met App

Denver Digitale Fotolijst 10.1 inch - GLAS DISPLAY - Frameo App - Fotokader - WiFi - IPS Touchscreen - 16GB - PFF1037B
Bekijk digitaal fotolijstje

De Digitale Fotolijst van het merk Denver is de beste digitale fotolijst met App die je op dit moment kunt bestellen. Met de Frameo-app kun je heel eenvoudig je foto’s en video’s bewerken, voorzien van tekst en muziek en doorsturen naar het fotolijstje. Het lijstje is ook heel eenvoudig via Wi-Fi met het internet te verbinden.

Het fotolijstje is zwart en heeft een 10,1” IPS touchscreen met een HD+ resolutie van 1280×800. De fotolijst heeft een timerfunctie, 16 GB intern geheugen en is gemaakt van stevig glas.

Pluspunten
 • Gemaakt van glas
 • IPS touchscreen met HD+ resolutie
 • Geschikt voor foto’s en video’s
 • Frameo-app
 • Geschikt voor iOS en Android
Minpunten
 • Geen luidsprekers

De Denver Digitale Fotolijst is verkrijgbaar bij:

3. Braun DigiFrame 17 Motion – Beste digitale fotolijst met kalender

Braun DigiFrame 17 Motion digitale fotolijst - 43,2 cm (17-inch)
Bekijk digitaal fotolijstje

De Digiframe 17 Motion van Braun is de beste digitale fotolijst met kalender. Qua functies is het fotolijstje zeer uitgebreid en kun je foto’s in een resolutie van 1440 x 900 afspelen. De motion sensor zorgt ervoor dat het lijstje aangaat als beweging wordt gedetecteerd, maar je kunt ook timers via het menu instellen. Het lijstje kan ook foto’s, video’s en MP3’s afspelen. Het product ondersteunt ook USB-sticks of SD-kaarten waar je foto’s en video’s op kunt plaatsen en kunt afspelen.

Pluspunten
 • 17” fotoframe
 • Luxe uitstraling
 • Eenvoudig te bedienen
 • Motion Sensor
 • 1440 x 900 resolutie
Minpunten
 • Niet met een app te bedienen
 • Geen intern geheugen

De Braun DigiFrame 17 Motion is verkrijgbaar bij:

4. Kodak digitale fotolijst – Beste digitaal fotolijstje van hout

Kodak - 7 inch - digitale fotolijst - hout kleur
Bekijk digitaal fotolijstje

Het beste digitaal fotolijstje van hout is de digitale fotolijst van het merk Kodak. Het 7” fotolijstje is met hout afgewerkt en kan foto’s in een resolutie van 1024 x 600 afspelen. Je kunt ook achtergrondmuziek toevoegen, foto’s op het 8 MB interne geheugen plaatsen of afspelen via een USB-stick of SD-kaart. Het fotolijstje heeft ook een ingebouwde klok en een kalender.

Pluspunten
 • Gemaakt van hout
 • Compatibel met USB-stick en SD-kaart
 • Achtergrondmuziek afspelen
 • Resolutie 1024 x 600
 • Ingebouwde klok en kalender
Minpunten
 • Niet te bedienen met een app
 • Slechts 8 MB intern geheugen

De Kodak digitale fotolijst is verkrijgbaar bij:

5. Pora&co Digitale fotolijst – Beste prijs- kwaliteit digitale fotolijst

Pora&co Digitale fotolijst met WiFi en Frameo App – Fotokader - 10 inch - Pora – HD+ -IPS Display – Zwart - Micro SD - Touchscreen
Bekijk digitaal fotolijstje

De Digitale Fotolijst van het merk Pora&co is de beste prijs- kwaliteit digitale fotolijst die op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Het fotolijstje is met Wi-Fi te verbinden en te bedienen met de Frameo-app. Zo heb je altijd controle over hoe, wanneer en welke foto’s je op het lijstje afspeelt.

Het fotolijstje heeft een 10” IPS touchscreen en is compatibel met Micro-SD-kaarten en USB-sticks. Hij heeft ook 8GB intern geheugen en is zowel verticaal als horizontaal neer te zetten of op te hangen.

Pluspunten
 • Zowel horizontaal als verticaal neer te zetten of op te hangen
 • Te bedienen met Frameo-app
 • 10” IPS touchscreen
 • Wi-Fi
 • 8 GB intern geheugen
Minpunten
 • Geen ondersteuning voor een SD-kaart

De Pora&co Digitale fotolijst is verkrijgbaar bij:

Digitale fotolijstjes zijn ontzettend handig, want je kunt je favoriete foto’s laten rouleren en zelfs bewerken en met muziek laten afspelen als je dat zou willen. Het is wel een feit dat digitale fotolijstjes in verschillende vormen, maten en met uiteenlopende functionaliteiten verkrijgbaar zijn. Wij snappen dan ook heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet en je weet ook niet hoe je dan de beste keuze moet maken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een digitaal fotolijstje?

Er zijn een aantal dingen belangrijk als je op zoek gaat naar een fotolijstje. Allereerst kijk je naar het formaat, maar je kijkt ook naar de resolutie van het beeldscherm. Een fotolijstje met een HD+ kwaliteit zorgt ervoor dat je jouw foto’s haarscherp kunt afspelen en dat je geen kwaliteitsverlies hebt. Waar je ook op kunt letten is of je het lijstje zowel verticaal als horizontaal kunt neerzetten en kunt ophangen en of die eventueel met Wi-Fi te verbinden is. Zodat je het lijstje ook kunt beheren met bijvoorbeeld de Frameo-app.

Intern geheugen en geheugen in het algemeen

Waar je ook op moet letten is hoeveel intern geheugen het fotolijstje heeft. 8 GB tot 16 GB aan geheugen betekent dat je honderden tot wel duizenden foto’s in hoge resolutie kunt opslaan, maar sommige lijstjes hebben zeer beperkt of zelfs helemaal geen intern geheugen. Let er ook op dat fotolijstjes uit te breiden zijn met extra geheugen. Zoals met een SD-kaart, Micro-SD-kaart of een USB-stick.

Digitale fotolijstjes vergelijken

Wanneer je een paar interessante digitale fotolijstjes hebt gevonden, is het ook slim om ze te vergelijken. Vergelijk ze op prijs, functionaliteiten en kwaliteit. Op die manier kun je uiteindelijk de beste keuze maken en heb je straks een lijstje in gebruik waar je ook enorm veel plezier van hebt.

Veelgestelde vragen over digitale fotolijstjes

 • Hoe werkt een digitaal fotolijstje?

  Een digitaal fotolijstje heeft een digitaal LED, LCD of TFT scherm waar je foto’s vanaf een USB-stick of het interne geheugen kunt afspelen. Vaak met leuke overgangseffecten en in willekeurige volgorde. Je kunt ook de snelheid aanpassen waarin de foto’s die je laat afspelen rouleren.

 • Hoeveel foto's op digitaal fotolijstje?

  Op een digitaal fotolijstje met een geheugen van 16 GB kun je ongeveer 3000 foto’s opslaan als je foto’s in hoge resolutie (5 MB per foto) wilt afspelen.

 • Hoe werkt digitaal fotolijstje met WiFi?

  Een digitaal fotolijstje met Wi-Fi kun je met je Wi-Fi netwerk verbinden, zodat je het lijstje altijd op afstand kan voorzien van de laatste firmware-updates en eventueel met een bijbehorende app kunt instellen en bedienen.

 • Hoeveel foto's per gigabyte?

  Hoeveel foto’s je per gigabyte kunt opslaan is afhankelijk van het formaat van de foto. Hi-Res foto’s zijn vaak 5 MB groot en in dat geval kun je dus 200 foto’s opslaan. Als je foto’s 2,5 MB per stuk zijn, kun je dus ook twee keer zoveel opslaan.

 • Wat is een Frameo?

  Frameo is een handige app waarmee je jouw digitale fotoalbums kunt beheren, bewerken en delen met vrienden, familie en collega’s en dus ook naar een digitale fotolijstje met ondersteuning kunt versturen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie