De 5 beste elektrische tandenborstels van 2024

De beste elektrische tandenborstel kopen kan een hele uitdaging zijn. Wij helpen je daar graag bij! Wij hebben een aantal elektrische tandenborstels voor jullie uitgetest en een lijstje gemaakt met wat volgens ons de 5 beste elektrische tandenborstels van 2024 zijn.

Als het goed is poetsen we elke dag twee keer onze tanden. Sommigen doen dat met de hand en sommige met een elektrische tandenborstel. In ons artikel geven wij meer informatie over elektrische tandenborstels.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel?

Allereerst is het aantal bewegingen die de borstelkop van je elektrische tandenborstel maakt belangrijk. Hoe meer bewegingen de borstelhaartjes maken, hoe schoner je tanden worden.

De meeste elektrische tandenborstels van Oral-B hebben een borstelkop die oscillerend roteert, zij noemen dit 3D-rotaties. Dit wil zeggen dat de borstelkop ronddraait, maar ook op en neer pulseert. Bij Oral-B geldt over het algemeen: hoe hoger het nummer in de artikelnaam, des te beter is de elektrische tandenborstel. Alle elektrische tandenborstels vanaf de Pro 2000-serie van Oral-B zijn zeer goede elektrische tandenborstels.

Naast het aantal bewegingen is de kwaliteit van de batterij van belang. Je wilt natuurlijk niet dat je tandenborstel na eenmaal poetsen leeg is. Al helemaal niet als je deze met het hele gezin gebruikt. Ook hier geldt dat de batterijen van alle elektrische tandenborstels van Oral-B met een nummer boven de 2000 prima zijn.

Merk
Model
1
Oral-B iO 9n - Elektrische Tandenborstel
Oral-B
iO 9n
2
Oral-B Pro 2 2000S Sensi Ultrathin - Elektrische tandenborstel - Zwart
Oral-B
Pro 2 2000S
3
Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/94 - Luxe elektrische tandenborstel
Philips
Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/94
4
Oral-B stages elektrische tandenborstel vanaf 3 jaar
Oral-B
Stages Power (> 3 jaar)
5
Oral-B Junior elektrische kindertandenborstel
Oral-B
Junior (>6 jaar)

Dit zijn ze, de 5 beste elektrische tandenborstels van 2024

1. Oral-B iO 9n – Beste slimme elektrische tandenborstel

Oral-B iO 9n - Elektrische Tandenborstel
Bekijk elektrische tandenborstel

Dit is de beste elektrische tandenborstel die op dit moment te koop is. De Oral-B iO 9n is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren en luxe uitvoeringen. De Oral-B iO 9n heeft daarnaast ook de aller nieuwste snufjes: een app voor op je telefoon, Gum Guard-technologie, 360 SmartRing, poetsdruksensor en een batterij die meer dan 2 weken meegaat. Doordat deze elektrische tandenborstel uitgerust is met bewegingssensoren kan er via de kunstmatige intelligentie je poetsgedrag bestuurd worden. Doordat dit dagelijks gebeurd zal deze tandenborstel zich aanpassen aan jouw poetsgedrag en er voor zorgen dat je zo min mogelijk tandplak hebt. De app die je op je smartphone kan installeren helpt je hierbij door alles duidelijk weer te geven. Daarnaast helpt deze tandenborstel gevoelig tandvlees te beschermen. Mocht je namelijk te hard drukken op je tandvlees, dan gaat de borstel vanzelf zachter draaien en geeft je een melding dat je te hard drukt.

Deze slimme elektrische tandenborstel is ook door de consumentenbond als beste getest. Ondanks het hoge prijskaartje weet je zeker dat je met deze elektrische tandenborstel het beste poetsresultaat haalt. Met de app op je mobiele telefoon kun je zien of je op de juiste manier je tanden poetst en of je alle zones hebt gehad.

Pluspunten
 • Mobiele app om te helpen poetsen
 • Luxe designs
 • 7 verschillende standen
 • Analyseert poetsgedrag en past zich aan
Minpunten
 • Het hoge prijskaartje

De Oral-B iO 9n is verkrijgbaar bij:

2. Oral-B Pro 2 2000S – Beste goedkope elektrische tandenborstel

Oral-B Pro 2 2000S Sensi Ultrathin - Elektrische tandenborstel - Zwart
Bekijk elektrische tandenborstel

Wil je een elektrische tandenborstel voor niet al teveel geld? Dan is de Oral-B Pro 2 2000S de beste elektrische tandenborstel voor jou. Deze elektrische tandenborstel heeft alle basisfuncties die je nodig hebt. Zo beschikt hij over voldoende 3D-rotaties om je tanden goed schoon te krijgen. Ook deze elektrische tandenborstel geeft aan wanneer je te hard poetst doormiddel van een lampje. De batterij gaat meer dan 2 weken mee zodat je ook op reis of bij een weekendje weg elektrisch kunt poetsen. De bijgeleverde borstelkop beschikt over speciale haren die schuin staan ten opzichte van de andere haren waardoor je nog meer tandplak kan verwijderen dan met een normale borstelkop. De ingebouwde timer trilt wanneer het tijd is om het volgende kwadrant van je gebit te gaan poetsen en trilt vaker wanneer je helemaal klaar bent.

De Pro 2 2000S komt in onze test dan ook als tandenborstel met de beste prijs/kwaliteit verhouding uit de bus. Er zitten niet alle snufjes op die je bij andere luxe tandenborstels ziet, maar voor tanden poetsen is deze elektrische tandenborstel zeer geschikt. Door de scherpe prijs heeft hij dan ook plek twee op onze lijst van beste elektrische tandenborstels verdiend.

Pluspunten
 • 8800 rotaties per minuut
 • Automatische timer
 • Goede prijs/kwaliteit
Minpunten
 • Simpel design

De Oral-B Pro 2 2000S is verkrijgbaar bij:

3. Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/94 – Beste ultrasoon tandenborstel

Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/94 - Luxe elektrische tandenborstel
Bekijk elektrische tandenborstel

Mocht je graag met een ultrasoon tandenborstel willen poetsen dan is de Philips Sonicare DiamondClean op dit moment de beste sonische tandenborstel. De Philips Sonicare DiamondClean heeft 5 poetsstanden en een batterij die tot wel 3 weken meegaat.

Deze tandenborstel werkt in tegenstelling tot de anderen in dit rijtje op trillingen en niet op een ronddraaiende beweging. Sommige mensen zweren hierbij terwijl andere mensen de trillingen in hun mond juist irritant vinden. Dit is een persoonlijke voorkeur en is lastig te testen. Mocht je geen last hebben van trillingen in je mond, dan is dit zeker de beste sonische tandenborstel die je kan kopen. Weet je het niet zeker dan kan je het eerst met een goedkoper exemplaar proberen. Bij deze sonische tandenborstel zijn ook allerlei handige accessoires te krijgen zoals een glas met oplaadfunctie, een reisetui met oplaadfunctie en een oplaadstation.

Er hangt wel een flink prijskaartje aan deze luxe elektrische tandenborstel, maar je krijgt dan ook zeker waar voor je geld en alle snufjes die je van een moderne elektrische tandenborstel mag verwachten. Wil jij dus de beste sonische tandenborstel in jouw badkamer hebben? Dan zit je met de Philips Sonicare Diamondclean helemaal goed.

Pluspunten
 • Zeer luxe elektrsiche tandenborstel
 • Opladen in het glas
 • 5 verschillende poetsstanden
 • Sonisch poetsen
Minpunten
 • Geen poetsdruksensor

De Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/94 is verkrijgbaar bij:

4. Oral-B Stages Power (> 3 jaar) – Beste elektrische tandenborstel voor kinderen vanaf 3 jaar

Oral-B stages elektrische tandenborstel vanaf 3 jaar
Bekijk elektrische tandenborstel

De Oral-B Stages Power is de beste eerste elektrische tandenborstel voor kinderen. Deze tandenborstel voor kleine kinderen is veilig te gebruiken bij kinderen vanaf 3 jaar. Deze tandenborstel heeft een leuke app die bijhoudt waar er nog gepoetst moet worden en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals Frozen, Cars, Mickey Mouse of Star Wars. Heb je dus moeite om je kinderen hun tanden te laten poetsen? Met de Oral-B Stages Power wordt het tandenpoetsen een leuk moment op de dag waar je kinderen naar uit kijken.

Deze elektrische tandenborstel is voorzien van borstels met extra zachte haren. Dit maakt het uitermate geschikt voor melktanden. Let op dat je dezelfde borsteltjes koopt als je deze gaat vervangen. De normale Oral-B borstels passen niet op deze tandenborstel en zijn ook niet geschikt voor melktanden.

Als je te hard drukt met het tandenpoetsen zal deze tandenborstel een trilsignaal geven. Het is belangrijk dat je niet te hard poetst en de elektrische tandenborstel het werkt laat doen. Vooral bij een kindergebit is dit erg belangrijk.

Pluspunten
 • Leuk design voor kinderen
 • Zachte haren voor melktanden
 • Maakt tandenpoetsen leuk
Minpunten
 • Poetsdruksensor op trillen, niet op licht

De Oral-B Stages Power (> 3 jaar) is verkrijgbaar bij:

5. Oral-B Junior (>6 jaar) – Beste elektrische kinder tandenborstel vanaf 6 jaar

Oral-B Junior elektrische kindertandenborstel
Bekijk elektrische tandenborstel

Zijn je kinderen wat ouder en zijn ze uitgekeken op de elektrische tandenborstels met tekenfilmfiguren? Dan is het tijd voor de volgende stap op het gebied van tandenborstels. De elektrische kindertandenborstels van Oral-B in de Junior-serie zijn de beste elektrische tandenborstels voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook deze elektrische tandenborstels hebben een app en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Zo kunnen je kinderen de tandenborstel uitkiezen die bij hen past en weet je meteen welke tandenborstel van wie is in de badkamer. Ook deze elektrische tandenborstels van Oral-B worden geleverd met extra zachte borstelkoppen die geschikt zijn voor melktanden.

Deze elektrische kindertandenborstels zijn ook uitgerust met een poetsdruksensor. Deze sensor waarschuwt wanneer er te hard gedrukt wordt tijdens het poetsen door middel van een trilsignaal. Dit is een handig leermiddel om je kinderen op een jonge leeftijd goed te leren poetsen. Ook de app zal hier een melding van geven en je tips geven hoe je kind beter kan poetsen. Deze elektrische kindertandenborstel is scherp geprijsd. Ook gaat een elektrische tandenborstel vaak veel langer mee dan een gewone tandenborstel en kan je hier het gebit van je kind veel beter mee poetsen. Als je kinderen wat verder opgroeien en gewend zijn aan deze elektrische tandenborstel zullen ze ook makkelijker overstappen naar een elektrische tandenborstel voor volwassenen.

Pluspunten
 • Verwijdert meer tandplak dan een gewone tandenborstel
 • Extra zachte borstelharen voor melktanden
 • Gunstige prijs
 • Leuke designs voor kinderen
Minpunten
 • Slechts één poetsstand
 • Poetsdruksensor op trillen, niet op licht

De Oral-B Junior (>6 jaar) is verkrijgbaar bij:

Oral-B of Philips Sonicare elektrische tandenborstel? Roterend of sonisch poetsen?

Tanden poetsen met een elektrische tandenborstelZoals je ziet komt Oral-B vaak voor in onze top 5 van elektrische tandenborstels. Dit is natuurlijk niet voor niets zo. De Oral-B tandenborstels werken namelijk met een roterende borstelkop. Hierdoor is de borstelkop kleiner en vaak handzamer. Je hoeft hierbij geen poetsbewegingen meer te maken, dit doet de borstelkop voor je. Je hoeft alleen nog maar langzaam van voor naar achter over de tand te bewegen.

De sonische tandenborstels van Philips zien er meer uit als een gewone handtandenborstel. Bij deze borstels moet je nog steeds de poetsbewegingen zelf maken, maar de ultrasone trillingen van de borstel zorgen voor aanvullende reiniging van de tanden. Het idee is dat de ultrasone trillingen ervoor zorgen dat bacteriën op plekken waar de borstelharen niet komen als het ware weggetrild worden. Dit is echter niet wetenschappelijk bewezen.

Ultrasone trillingen kunnen geen tandplaque verwijderen. Bewegende borstelhaartjes kunnen dit wel. Hoe meer bewegingen de borstel maakt, hoe meer plaque er wordt verwijderd. Hieruit kunnen we dus concluderen dat een roterende elektrische tandenborstel beter werkt om de tanden schoon te maken dan een sonische. Oral-B heeft op dit moment de beste roterende elektrische tandenborstels.

Opzetborstels voor elektrische tandenborstels

Een elektrische tandenborstel maakt gebruik van opzetborstels. Hierdoor hoef je niet elke keer de hele tandenborstel te vernieuwen als je opzetborstels versleten zijn. Voor elk type elektrische tandenborstel zijn er verschillende opzetborstels verkrijgbaar. Let goed op dat je de juiste opzetborstels kiest als de huidige opzetborstels aan vervanging toe zijn. Als je twee keer per dag je tanden poetst zoals aanbevolen is, dan is het aan te raden om elke 3 a 4 maanden de opzetborstel van je elektrische tandenborstel te vervangen. Je kunt allerlei soorten opzetborstels ook online kopen of in de winkel. Vaak zijn opzetborstels in de aanbieding te vinden, houdt dit dus goed in de gaten.

Opzetborstels voor elektrische tandenborstels banner kopiëren

Mag mijn kind al een elektrische tandenborstel gebruiken?

Je hebt elektrische tandenborstels die je veilig kan gebruiken bij kinderen vanaf 3 jaar. Deze tandenborstels hebben een kleine borstelkop zodat je goed overal bij kunt komen. Wanneer je kind niet meer op de tandenborstel bijt, maar nog geen 3 jaar is, kun je overwegen alvast over te stappen op een elektrische tandenborstel. Elektrische tandenborstels voor kinderen zijn er in veel kleuren en uitvoeringen en sommigen hebben er zelfs met een app. De Oral-B Stages Power tandenborstels bijvoorbeeld. Vanaf 6 jaar mag er overgestapt worden op een elektrische tandenborstel met een wat grotere borstelkop. De Oral-B Junior borstels zijn hier uitermate geschikt voor. Ook deze zijn uiteraard in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Is elektrisch poetsen beter dan met de hand tandenpoetsen?

Met een elektrische tandenborstel de tanden poetsen is niet per definitie beter dan tandenpoetsen met een handtandenborstel. Het is wel een stuk gemakkelijker wanneer je een roterende elektrische tandenborstel neemt aangezien deze de bewegingen voor je maakt en gezien de haartjes op borstelkop meer bewegen dan die op een handtandenborstel is het ook een stuk efficiënter. Hierdoor krijg je meer plaque weg met 2 minuten elektrisch tandenpoetsen dan met 2 minuten tanden poetsen met een handtandenborstel.

Ben je van plan om een elektrische tandenborstel te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over elektrische tandenborstels? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over elektrische tandenborstels zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een elektrische tandenborstel en vind je dat jouw elektrische tandenborstel getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw elektrische tandenborstel makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over elektrische tandenborstels

 • Hoe lang gaat een elektrische tandenborstel mee?

  Hoe lang een elektrische tandenborstel meegaat is afhankelijk van het model. Daarnaast gaat de accu van een elektrische tandenborstel in de basis 2 tot maximaal 3 jaar mee. Afhankelijk van hoe vaak je poetst en de tandenborstel moet opladen. Meer poets- en oplaadbeurten zorgt ervoor dat de accu sneller defect raakt. Ook zit er een groot verschil in de opzetstukken met borstels. Er zijn modellen waarbij een vervanging van het opzetstuk al na een maand nodig is, maar er zijn ook modellen waarbij een vervaging van het opzetstuk pas na een jaar tot anderhalf jaar nodig is.

 • Hoe gebruik je elektrische tandenborstel?

  Hoe je een elektrische tandenborstel gebruikt is afhankelijk van het model. In de basis doe je tandpasta op de kop en stop je de tandenborstel in je mond. Vervolgens activeer je deze met een druk op de knop. Ieder deel in de mond wordt voor een aantal seconde gronden gereinigd door de roterende kop. Bij een signaal of een trilling behandel je het volgend deel. Tot het volledige gebit gereinigd is.

 • Wat kun je met een elektrische tandenborstel?

  Met een elektrische tandenborstel kun je het gebit grondig reinigen en met een speciale poetsstand het gebit witter maken. Afhankelijk van of deze functie op de elektrische tandenborstel aanwezig is welke tandpasta je gebruikt. Een elektrische tandpasta kan hardnekkig tandplak verwijderen en dat zorgt voor een frissere geur en een gezonder gebit en tandvlees.

 • Waar moet je op letten bij elektrische tandenborstel?

  Bij de aanschaf van een elektrische tandenborstel kun je op een aantal zaken letten. Bijvoorbeeld of de elektrische tandenborstel meerdere programma’s heeft voor zowel een standaard reinigen als een diepreiniging van het gebit en hoe lang de opzetborstels meegaan. Er zijn elektrische tandenborstels waarbij je de opzetstukken met borstel al na enkele maanden moet vervangen en er zijn modellen waarbij dat pas na een jaar tot anderhalf jaar moet.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie