De 5 beste elektrische tandenborstels van 2021

Als het goed is poetsen we elke dag twee keer onze tanden. Sommigen doen dat met de hand en sommige met een elektrische tandenborstel. Omdat er veel verschil zit in soorten elektrische tandenborstels hebben wij er een aantal getest. Hieronder vind je de best geteste elektrische tandenborstels.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische tandenborstel?

Allereerst is het aantal bewegingen die de borstelkop van je elektrische tandenborstel maakt belangrijk. Hoe meer bewegingen de borstelhaartjes maken, hoe schoner je tanden worden. De meeste elektrische tandenborstels van Oral-B hebben een borstelkop die oscillerend roteert, zij noemen dit 3D-rotaties. Dit wil zeggen dat de borstelkop ronddraait, maar ook op en neer pulseert. Bij Oral-B geldt: hoe hoger het nummer in de artikelnaam, des te beter is de elektrische tandenborstel. Alle elektrische tandenborstels vanaf de Pro 2000-serie van Oral-B zijn zeer goede elektrische tandenborstels. Naast het aantal bewegingen is de kwaliteit van de batterij van belang. Je wilt natuurlijk niet dat je tandenborstel na eenmaal poetsen leeg is. Al helemaal niet als je deze met het hele gezin gebruikt. Ook hier geldt dat de batterijen van alle elektrische tandenborstels van Oral-B met een nummer boven de 2000 prima zijn.

Dit zijn ze, de 5 beste elektrische tandenborstels van 2021

1. Oral-B Genius X 20100s – Luxe elektrische tandenborstel

Oral-B Genius X 20100s Elektrische tandenborstel
Bekijk elektrische tandenborstel

Dit is de beste elektrische tandenborstel die op dit moment te koop is. De Oral-B Genius X 20100s is verkrijgbaar in verschillende kleuren en luxe uitvoeringen. De Oral-B Genius X 20100S heeft daarnaast ook de aller nieuwste snufjes: een app voor op je telefoon, Gum Guard-technologie, 360 SmartRing, poetsdruksensor en een batterij die meer dan 2 weken meegaat. Doordat deze elektrische tandenborstel uitgerust is met bewegingssensoren kan er via de kunstmatige intelligentie je poetsgedrag bestuurd worden. Doordat dit dagelijks gebeurd zal deze tandenborstel zich aanpassen aan jouw poetsgedrag en er voor zorgen dat je zo min mogelijk tandplak hebt. De app die je op je smartphone kan installeren helpt je hierbij door alles duidelijk weer te geven. Daarnaast helpt deze tandenborst gevoelig tandvlees te beschermen. Mocht je namelijk te hard drukken op je tandvlees, dan gaat de borstel vanzelf zachter draaien en geeft je een melding dat je te hard drukt.

Deze elektrische tandenborstel is ook door Kieskeurig als beste getest. Ondanks het hoge prijskaartje weet je zeker dat je met deze elektrische tandenborstel het beste poetsresultaat haalt. Met de app op je mobiele telefoon kun je zien of je op de juiste manier je tanden poetst en of je alle zones hebt gehad.

Pluspunten
 • Mobiele app om te helpen poetsen
 • Luxe designs
 • 6 verschillende standen
 • Analyseert poetsgedrag en past zich aan
Minpunten
 • Het hoge prijskaartje

De Oral-B Genius X 20100s is verkrijgbaar bij:

2. Oral-B Pro 2 2000S – Goedkope elektrische tandenborstel

Oral-B Pro 2 2000S Sensi Ultrathin - Elektrische tandenborstel - Zwart
Bekijk elektrische tandenborstel

Wil je een elektrische tandenborstel voor niet al teveel geld? Dan is de Oral-B Pro 2 2000S de beste elektrische tandenborstel voor jou. Deze elektrische tandenborstel heeft alle basisfuncties die je nodig hebt. Zo beschikt hij over voldoende 3D-rotaties om je tanden goed schoon te krijgen. Ook deze elektrische tandenborstel geeft aan wanneer je te hard poetst doormiddel van een lampje. De batterij gaat meer dan 2 weken mee zodat je ook op reis of bij een weekendje weg elektrisch kunt poetsen. De bijgeleverde borstelkop beschikt over speciale haren die schuin staan ten opzichte van de andere haren waardoor je nog meer tandplak kan verwijderen dan met een normale borstelkop. De ingebouwde timer trilt wanneer het tijd is om het volgende kwadrant van je gebit te gaan poetsen en trilt vaker wanneer je helemaal klaar bent.

De Pro 2 2000S komt in onze test dan ook als tandenborstel met de beste prijs/kwaliteit verhouding uit de bus. Er zitten niet alle snufjes op die je bij andere luxe tandenborstels ziet, maar voor tanden poetsen is deze elektrische tandenborstel zeer geschikt. Door de scherpe prijs heeft hij dan ook plek twee op onze lijst van beste elektrische tandenborstels verdiend.

Pluspunten
 • 8800 rotaties per minuut
 • Automatische timer
 • Goede prijs/kwaliteit
Minpunten
 • Simpel design

De Oral-B Pro 2 2000S is verkrijgbaar bij:

3. Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13 – Beste ultrasoon tandenborstel

Philips Sonicare DiamondClean HX9353
Bekijk elektrische tandenborstel

Mocht je graag met een ultrasoon tandenborstel willen poetsen? Dan is de Philips Sonicare DiamondClean op dit moment de beste sonische tandenborstel. De Philips Sonicare DiamondClean heeft 5 poetsstanden en een batterij die tot wel 3 weken meegaat.

Deze tandenborstel werkt in tegenstelling tot de anderen in dit rijtje op trillingen en niet op een ronddraaiende beweging. Sommige mensen zweren hierbij terwijl andere mensen de trillingen in hun mond juist irritant vinden. Dit is een persoonlijke voorkeur en is lastig te testen. Mocht je geen last hebben van trillingen in je mond, dan is dit zeker de beste sonische tandenborstel die je kan kopen.

Er hangt wel een flink prijskaartje aan deze luxe elektrische tandenborstel, maar je krijgt dan ook zeker waar voor je geld en alle snufjes die je van een moderne elektrische tandenborstel mag verwachten. Wil jij dus de beste sonische tandenborstel in jouw badkamer hebben? Dan zit je met de Philips Sonicare Diamondclean helemaal goed.

Pluspunten
 • Zeer luxe elektrsiche tandenborstel
 • Opladen in het glas
 • 5 verschillende poetsstanden
 • Sonisch poetsen
Minpunten
 • Geen poetsdruksensor

De Philips Sonicare DiamondClean 9000 HX9911/13 is verkrijgbaar bij:

4. Oral-B Stages Power (> 3 jaar) – Beste elektrische tandenborstel voor kinderen

Oral-B stages elektrische tandenborstel vanaf 3 jaar
Bekijk elektrische tandenborstel

De Oral-B Stages Power is de beste eerste elektrische tandenborstel voor kinderen. Deze tandenborstel voor kleine kinderen is veilig te gebruiken bij kinderen vanaf 3 jaar. Deze tandenborstel heeft een leuke app die bijhoudt waar er nog gepoetst moet worden en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals Frozen, Cars, Mickey Mouse of Star Wars. Heb je dus moeite om je kinderen hun tanden te laten poetsen? Met de Oral-B Stages Power wordt het tandenpoetsen een leuk moment op de dag waar je kinderen naar uit kijken.

Deze elektrische tandenborstel is voorzien van borstels met extra zachte haren. Dit maakt het uitermate geschikt voor melktanden. Let op dat je dezelfde borsteltjes koopt als je deze gaat vervangen. De normale Oral-B borstels passen niet op deze tandenborstel en zijn ook niet geschikt voor melktanden.

Als je te hard drukt met het tandenpoetsen zal deze tandenborstel een trilsignaal geven. Het is belangrijk dat je niet te hard poetst en de elektrische tandenborstel het werkt laat doen. Vooral bij een kindergebit is dit erg belangrijk.

Pluspunten
 • Leuk design voor kinderen
 • Zachte haren voor melktanden
 • Maakt tandenpoetsen leuk
Minpunten
 • Poetsdruksensor op trillen, niet op licht

De Oral-B Stages Power (> 3 jaar) is verkrijgbaar bij:

5. Oral-B Junior (>6 jaar) – Elektrische kinder tandenborstel

Oral-B Junior elektrische kindertandenborstel
Bekijk elektrische tandenborstel

Zijn je kinderen wat ouder en zijn ze uitgekeken op de elektrische tandenborstels met tekenfilmfiguren? Dan is het tijd voor de volgende stap op het gebied van tandenborstels. De elektrische kindertandenborstels van Oral-B in de Junior-serie zijn de beste elektrische tandenborstels voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook deze elektrische tandenborstels hebben een app en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Zo kunnen je kinderen de tandenborstel uitkiezen die bij hen past en weet je meteen welke tandenborstel van wie is in de badkamer. Ook deze elektrische tandenborstels van Oral-B worden geleverd met extra zachte borstelkoppen die geschikt zijn voor melktanden.

Ook deze elektrische kindertandenborstels zijn uitgerust met een poetsdruksensor. Deze sensor waarschuwt wanneer er te hard gedrukt wordt tijdens het poetsen door middel van een trilsignaal. Ook de app zal hier een melding van geven en je tips geven hoe je beter kan poetsen. Deze elektrische kindertandenborstel is scherp geprijsd. Ook gaat een elektrische tandenborstel vaak veel langer mee dan een gewone tandenborstel en kan je hier het gebit van je kind veel beter mee poetsen.

Pluspunten
 • Verwijdert meer tandplak dan een gewone tandenborstel
 • Extra zachte borstelharen voor melktanden
 • Gunstige prijs
 • Leuke designs voor kinderen
Minpunten
 • Slechts één poetsstand
 • Poetsdruksensor op trillen, niet op licht

De Oral-B Junior (>6 jaar) is verkrijgbaar bij:

Oral-B of Philips Sonicare? Roterend of sonisch poetsen?

Zoals je ziet komt Oral-B vaak voor in onze top 5 van elektrische tandenborstels. Dit is natuurlijk niet voor niets zo. De Oral-B tandenborstels werken namelijk met een roterende borstelkop. Hierdoor is de borstelkop kleiner en vaak handzamer. Je hoeft hierbij geen poetsbewegingen meer te maken, dit doet de borstelkop voor je. Je hoeft alleen nog maar langzaam van voor naar achter over de tand te bewegen. De sonische tandenborstels van Philips zien er meer uit als een gewone handtandenborstel. Bij deze borstels moet je nog steeds de poetsbewegingen zelf maken, maar de ultrasone trillingen van de borstel zorgen voor aanvullende reiniging van de tanden. Het idee is dat de ultrasone trillingen ervoor zorgen dat bacteriën op plekken waar de borstelharen niet komen als het ware weggetrild worden. Dit is echter niet wetenschappelijk bewezen. Ultrasone trillingen kunnen geen tandplaque verwijderen. Bewegende borstelhaartjes kunnen dit wel. Hoe meer bewegingen de borstel maakt, hoe meer plaque er wordt verwijderd. Hieruit kunnen we dus concluderen dat een roterende elektrische tandenborstel beter werkt om de tanden schoon te maken dan een sonische. Oral-B heeft op dit moment de beste roterende elektrische tandenborstels.

Mag mijn kind al een elektrische tandenborstel gebruiken?

De meeste elektrische tandenborstels kun je veilig gebruiken bij kinderen vanaf 3 jaar. Deze tandenborstels hebben een kleine borstelkop zodat je goed overal bij kunt komen. Wanneer je kind niet meer op de tandenborstel bijt, maar nog geen 3 jaar is, kun je overwegen alvast over te stappen op een elektrische tandenborstel. Elektrische tandenborstels voor kinderen zijn er in veel kleuren en uitvoeringen en sommigen hebben er zelfs met een app. De Oral-B Stages Power tandenborstels bijvoorbeeld. Vanaf 6 jaar mag er overgestapt worden op een elektrische tandenborstel met een wat grotere borstelkop. De Oral-B Junior borstels zijn hier uitermate geschikt voor. Ook deze zijn uiteraard in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Is elektrisch poetsen beter dan met de hand tandenpoetsen?

Poetsen met een elektrische tandenborstelMet een elektrische tandenborstel de tanden poetsen is niet per definitie beter dan tandenpoetsen met een handtandenborstel. Het is wel een stuk gemakkelijker wanneer je een roterende elektrische tandenborstel neemt aangezien deze de bewegingen voor je maakt en gezien de haartjes op borstelkop meer bewegen dan die op een handtandenborstel is het ook een stuk efficiënter. Hierdoor krijg je meer plaque weg met 2 minuten elektrisch tandenpoetsen dan met 2 minuten tanden poetsen met een handtandenborstel.

Plaats een reactie