De 5 beste tapijtreinigers van 2024

Waarom zou je een tapijtreiniger kopen als je ook met een stofzuiger en een emmertje sop je vloerbedekking kunt schoonmaken? Omdat je dan vaak meer kwaad dan goed doet! Door het gebruiken van verkeerde schoonmaakmiddelen of door een tapijt verkeerd schoon te maken, kun je het tapijt binnen enkele jaren afschrijven en vervangen. En dat is natuurlijk iets dat je wilt voorkomen. Daarom kun je ook veel beter investeren in een tapijtreiniger. Dan weet je zeker dat je jouw vloerbedekking en vloerkleden professioneel kunt reinigen.

Tapijtreinigers zijn er in verschillende soorten, maten en prijsklasse en de verschillen zitten voornamelijk in de kwaliteit en functionaliteit. De ene tapijtreiniger is simpel gezegd de andere niet en je moet dus goed opletten wanneer je besluit om een tapijtreiniger te kopen. Het staat in ieder geval buiten kijf dat je met een tapijtreiniger een vloer grondig kunt reinigen. Ernstige vlekken, zoals wijnvlekken, chocoladevlekken en andere hardnekkige vlekken verdwijnen echt als sneeuw voor de zon! Zo kun je jouw tapijt mooi en fris houden en er ook nog jarenlang plezier van hebben. Maar welke tapijtreiniger is nu de beste en wat zijn zoal de verschillen?

Merk
Model
1
Kärcher SE 4001 Tapijtreiniger - 1400w - 4L - met sproeiertechnologie
Kärcher
SE 4001
2
Kärcher Professional Puzzi 10-2 Adv Tapijtreiniger - 1250W - 1.193-120.0
Kärcher
Professional Puzzi
3
BISSELL 1858N ProHeat 2x Revolution - Tapijtreiniger
BISSELL
1858N ProHeat 2x Revolution
4
Achaté Krachtige Vlekkenreiniger - Tapijtreiniger
Achaté
Krachtige Vlekkenreiniger
5
BISSELL 1558N SpotClean Pro - Vlekkenreiniger
Bissell
1558N SpotClean Pro

Dit zijn ze, de 5 beste tapijtreinigers van 2024

1. Kärcher SE 4001 – Beste sproei-extractieapparaat

Kärcher SE 4001 Tapijtreiniger - 1400w - 4L - met sproeiertechnologie
Bekijk tapijtreiniger

De Kärcher SE 4001 is een zeer goede tapijtreiniger met een speciaal systeem. Een groot pluspunt van de machine is dat je geen losse stofzuiger nodig hebt, want met de reiniger kun je zowel grondig stofzuigen als reinigen. Door de kracht van de turbinemotor worden alle vezels goed bereikt en zelfs de meest hardnekkige vlekken en smerigheid binnen een mum van tijd verwijdert. Door de speciale sproei technologie en de meegeleverde hulpstukken kun je het tapijt niet alleen zeer grondig reinigen, maar de vloer is weer razendsnel beloopbaar als je net klaar bent.

De Kärcher SE 4001 wordt geleverd met verschillende hulpstukken en bevat een ergonomische draagbeugel waarmee je de machine eenvoudig kunt verplaatsen. Het mag ook zeker als een voordeel worden gezien dat het snoer van het apparaat 7,5 meter lang is. Zo kun je een aardige oppervlakte reinigen zonder van stopcontact te hoeven wisselen. Het snoer kan evenals de meegeleverde hulpstukken eenvoudig in de machine worden opgeborgen. Zo houdt je alles netjes bij elkaar en kun je de machine eenvoudig opbergen. In een meterkast of bergingsruimte.

Kenmerken van de Kärcher SE 4001

Reinigingsprestaties
Watercapaciteit
Kracht en zuigkracht
Gebruiksgemak
Prijs
Pluspunten
 • Verzamelreservoir van 4 liter
 • Turbinemotor met een vermogen van 1400 Watt
 • Iets zwaarder dan 1 kilo
 • Speciale zuigmonden en sproei-extractie slang meegeleverd
 • Schokbestendige schoonwatertank
Minpunten
 • Handleiding kan beter

De Kärcher SE 4001 is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inhoud waterreservoir
4 liter
Vermogen
1400 Watt
Geluidsniveau
73 dB
Sproeidruk (bar)
1
Gewicht
7,8 kg

2. Kärcher Professional Puzzi – Beste professionele tapijtreiniger

Kärcher Professional Puzzi 10-2 Adv Tapijtreiniger - 1250W - 1.193-120.0
Bekijk tapijtreiniger

We blijven even bij het merk Kärcher, want de Kärcher Professional Puzzi is een degelijke en handzame tapijtreiniger waarmee je hardnekkige vlekken eenvoudig kunt verwijderen. Door de ergonomische handgreep verplaats je de machine binnen een handomdraai en kun je gericht te werk gaan. Voor grotere oppervlakken is de Kärcher Professional Puzzi weer iets minder geschikt. Maar voor kleinere tapijt oppervlakken en gestoffeerd meubilair en zelfs andere textielen is het apparaat uitermate geschikt.

De sproeislang met geïntegreerde watertoevoer zorgt ervoor dat je hardnekkige vlekken gericht kunt behandelen en verwijderen. Een groot voordeel is dat de behandelde vloer weer snel beloopbaar is als je klaar bent met reinigen. Te danken aan de speciale technologie die Kärcher voor haar apparaten hanteert. En met een kabellengte van 7,5 meter hoef je tijdens je werkzaamheden ook nauwelijks of helemaal niet van stopcontact te wisselen.

Kenmerken van de Kärcher Professional Puzzi

Reinigingsprestaties
Watercapaciteit
Kracht en zuigkracht
Gebruiksgemak
Prijs
Pluspunten
 • Lang snoer van 7,5 meter
 • Afneembaar waterreservoir
 • Hulpstukken meegeleverd
 • Sproei-extractie slang
 • Geschikt voor vloeren en meubels
Minpunten
 • Minder geschikt voor grote oppervlakken

De Kärcher Professional Puzzi is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inhoud waterreservoir
9 liter
Vermogen
1250 Watt
Geluidsniveau
74 dB
Sproeidruk (bar)
2
Gewicht
11,5 kilo

3. BISSELL 1858N ProHeat 2x Revolution – Beste Bissell tapijtreiniger

BISSELL 1858N ProHeat 2x Revolution - Tapijtreiniger
Bekijk tapijtreiniger

De BISSELL 1858N ProHeat 2x Revolution is een tapijtreiniger met een aantal bijzondere kenmerken. Daar kun je al vanuit gaan op het moment dat je het apparaat voor de eerste keer ziet. Het product is vergelijkbaar met een steelstofzuiger, maar dan gericht op het grondig reinigen van tapijt en gestoffeerde meubels. Door het model en het gewicht is de BISSELL 1858N ProHeat 2x Revolution wendbaar en je kunt met deze machine dus ook moeilijk bereikbare plekken eenvoudig bereiken.

Met een schoonwaterreservoir van 3,7 liter heb je genoeg capaciteit om een grondige poetsbeurt te bewerkstelligen terwijl je met een lang stroomsnoer van maar liefst 7,5 meter tijdens de klus niet of nauwelijks van stopcontact hoeft te wisselen. De verschillende hulpstukken die worden meegeleverd zorgen ervoor dat je vrijwel iedere hardnekkige vlek en hardnekkig vuil eenvoudig kunt verwijderen. Een ander pluspunt heeft te maken met de verschillende modi die je kunt selecteren. Je kunt hiermee kiezen voor een grondige of juist een snelle reiniging van vloerkleden, tapijt oppervlakken en meubels.

Kenmerken van de BISSELL 1858N ProHeat 2x Revolution

Reinigingsprestaties
Watercapaciteit
Kracht en zuigkracht
Gebruiksgemak
Prijs
Pluspunten
 • Strak design
 • Wendbaar model
 • Snoerlengte 7,5 meter
 • Schoonwaterreservoir van 3,7 liter
 • Diverse hulpstukken meegeleverd
Minpunten
 • Met ruim 8 kilo aan de zware kant

De BISSELL 1858N ProHeat 2x Revolution is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inhoud waterreservoir
3,7 liter
Vermogen
800 Watt
Geluidsniveau
82 dB
Gewicht
8.2 kg

4. Achaté Krachtige Vlekkenreiniger – Beste veelzijdige tapijtreiniger

Achaté Krachtige Vlekkenreiniger - Tapijtreiniger
Bekijk tapijtreiniger

We hebben voor jullie de Achaté Krachtige Vlekkenreiniger uitgetest. Mijn tas had een groene vlek afgegeven aan mijn broek dus dat was een mooi moment om de vlekkenreiniger uit te testen.

We vulde de tank met water en wat speciale shampoo om vlekken te verwijderen. Daarna hebben we vlek ingespoten met de spuitkop. Dit hebben we even in laten trekken en dan zuig je het met de zuigmond eraf als een soort stofzuigertje. De vlek was daarna helemaal verdwenen.

Wij vonden het dus een goede vlekkenreiniger. Het apparaat voelt stevig en degelijk aan. Ook is een groot voordeel dat de vlekkenreiniger in verhouding met andere tapijtreinigers vrij stil is. De zuigkracht is erg goed en ook de watersproeier is krachtig en voelt degelijk aan.

Nog een groot pluspunt vinden wij dat de vlekkenreiniger klein en compact is, hierdoor is hij makkelijk op te bergen. Aan de achterkant zitten handige kabelhaakjes. Wel een minpuntje vinden wij dat er geen haakje is om de kabel op zichzelf vast te klikken.

Kenmerken van de Achaté Krachtige Vlekkenreiniger

Reinigingsprestaties
Watercapaciteit
Kracht en zuigkracht
Gebruiksgemak
Prijs
Pluspunten
 • Klein en handzaam
 • Goede zuigkracht en watersproeier
 • Relatief stil
 • Handige kabelhaakjes aan de achterkant
 • Goede bouwkwaliteit
Minpunten
 • Maar één breedte zuiger meegeleverd
 • Watertank wat aan de kleine kant waardoor hij vrij snel leeg is
 • Houdertje waar de zuiger in klikt niet strak genoeg waardoor hij soms los schiet

De Achaté Krachtige Vlekkenreiniger is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inhoud waterreservoir
1,2 liter
Vermogen
650 Watt
Geluidsniveau
70 dB
Gewicht
5 kg

5. Bissell 1558N SpotClean Pro – Beste compacte tapijtreiniger

BISSELL 1558N SpotClean Pro - Vlekkenreiniger
Bekijk tapijtreiniger

Huisdieren zijn geweldig, maar soms wil je ze ook achter het behang plakken. Vooral als ze moet hun vieze modderpoten door het huis banjeren of een ongelukje hebben gehad. Het is helemaal een verschrikking wanneer je tapijt of een mooi vloerkleed hebt liggen. Of als je trouwe viervoeter met zijn vieze pootjes op de stoffen bank springt. Gelukkig biedt de BISSELL 15585N Spotclean Pet Pro dan uitkomst, want deze zeer krachtige tapijtreiniger met een vermogen van 750 Watt weet zich wel raadt met hardnekkige vlekken.

Het apparaat is compact, eenvoudig in gebruik en heeft een multifunctioneel hulpstuk waarmee je hardnekkige vlekken kunt behandelen en vervolgens kunt schoonmaken. Zonder dat je tapijt permanente schade oploopt. Ook het verwijderen van losse haren en andere smerigheden, zoals alledaags vuil kun je met de BISSELL 15585N Spotclean prima verwijderen. Dat maakt het apparaat een handzame en gebruiksvriendelijke tapijtreiniger voor alledaags gebruik, maar waar huisdiereigenaren zeker profijt van hebben.

Kenmerken van de Bissell 1558N SpotClean Pro

Reinigingsprestaties
Watercapaciteit
Kracht en zuigkracht
Gebruiksgemak
Prijs
Pluspunten
 • Verwijdert hardnekkige ingelopen vlekken uit het tapijt en meubels
 • Multifunctioneel hulpstuk voor het behandelen en verwijderen van vlekken
 • Handzaam model
 • Schoonwaterreservoir met een inhoud van 2,9 liter
 • Snoerlengte van 6,5 meter
Minpunten
 • Aparte opvangbak voor vuil zit vrij snel vol

De Bissell 1558N SpotClean Pro is verkrijgbaar bij:

Omschrijving
Specificatie
Inhoud waterreservoir
2,8 liter
Vermogen
750 Watt
Geluidsniveau
82 dB
Gewicht
5,8 kilo

Handige tips voordat je een tapijtreiniger koopt

Waar moet je op letten bij het kopen van een tapijtreiniger? Dat is een goede vraag en de juiste keuze valt of staat met waar je het apparaat voor wilt gebruiken. Wil je alleen tapijt en vloerkleden behandelen of wil je ook meubels en andere soorten textiel kunnen schoonmaken? Wil je een snoerloos model of wil je een apparaat dat handzaam en compact is? Of wil je juist een krachtige machine waarmee je zowel alledaags huisvuil als hardnekkige vlekken mee kunt verwijderen? En welk schoonmaakmiddel heb je nodig om je tapijt te reinigen? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen voordat je een bestelling plaatst. Want door deze vragen te beantwoorden krijg je al een goed beeld van welke tapijtreiniger nu het beste in jouw situatie past.

Tapijtreinigers vergelijken

Bij het bestellen is het goed om tapijtreinigers te vergelijken. Niet zozeer op de prijs, maar vooral op functionaliteiten van het sproeiextractie apparaat. Let bijvoorbeeld goed op de capaciteit van de opvangbak en het schoonwaterreservoir. Belangrijk is ook dat het reservoir uitneembaar is, zodat je de sproeiextractie machine weer eenvoudig kunt vullen als het water opraakt. Kijk ook goed naar de meegeleverde hulpstukken en kies voor het juiste apparaat als je meer dan eens per week te maken hebt met hardnekkig vuil dat door je huisdieren wordt veroorzaakt. En niet geheel onbelangrijk zijn de ergonomische handgrepen. Die zorgen er namelijk voor dat de apparaten eenvoudig te verplaatsen en handzaam zijn.

Ben je van plan om een tapijtreiniger te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over tapijtreinigers? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over tapijtreinigers zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een tapijtreiniger en vind je dat jouw tapijtreiniger getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw tapijtreiniger makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over tapijtreinigers

 • Hoe kan ik het beste mijn tapijt reinigen?

  De beste methode om het tapijt te reinigen is om deze grondig te zuigen en/of te behandelen met een speciale tapijtreiniger. Je kunt eventueel een schoonmaakmiddel aan het water toevoegen, maar kies wel voor producten die voor tapijt geschikt zijn. Het verkeerde schoonmaakmiddel kan namelijk voor schade zorgen. Bij hardnekkige vlekken of vlekken die zijn ingelopen, is het verstandig om zorgvuldig te werk te gaan. Met de speciale tapijtreinigers kun je deze vlekken eerst goed behandelen voordat je ze kunt verwijderen. Ook bij een verkeerde schoonmaakmethode kun je ongewild schade aan het tapijt of aan meubels toebrengen.

 • Hoe werkt een tapijtreiniger?

  Een tapijtreiniger bevat meerdere onderdelen die ervoor zorgen dat hardnekkige vlekken eenvoudig verwijdert kunnen worden. Normaliter bevatten tapijtreinigers speciale sproei-extractie slangen waarmee vlekken behandelt kunnen worden. Je sproeit als het ware water met eventueel een schoonmaakmiddel op de vlek en vervolgens gebruik je meegeleverde hulpstukken om de vlek te verwijderen. Voor zeer hardnekkig vuil heb je een krachtig apparaat nodig dat ook diep in de vezels kan komen.

 • Hoe gebruik je een tapijtreiniger?

  Een tapijtreiniger gebruik je in de basis hetzelfde als een stofzuiger, maar de schoonmaakmethode is wel anders. Bij een stofzuiger maak je lange halen om vuil op te zuigen terwijl je met een tapijtreiniger juist iets zorgvuldiger te werk gaat. Je kunt immers met een verkeerde methode een vlek erger maken of zelfs schade aan het tapijt of het meubilair toebrengen. Een tapijtreiniger bevat vaak zowel een zuigfunctie als een sproeifunctie. Dat houdt in dat het apparaat ook een opvangbak voor het vuil en een waterreservoir heeft. Let er op dat deze afneembaar zijn zodat het water eenvoudig bij te vullen is en het vuil makkelijk af te voeren is.

 • Hoe duur is een tapijtreiniger?

  Voor een goede tapijtreiniger ben je tussen de € 200,- en € 400,- kwijt. Dan heb je wel een apparaat waar je lang plezier van hebt en waarmee je zelfs op kosten kunt besparen. Soms is het immers duurder om tapijt, een gestoffeerd bankstel of een mooi vloerkleed te vervangen dan om deze te laten reinigen. Een professioneel reinigingsbedrijf vragen ook enorm veel geld voor het grondig reinigen van textielen. Dus de investering in een goede tapijtreiniger is het dan ook meer dan waard!

Zo hebben we de tapijtreinigers in dit artikel getest.

Tijdens het testen van de tapijtreinigers zijn er een aantal punten waar wij extra op gelet hebben. Zo hebben wij gekeken naar hoe effectief de tapijtreiniger is in het verwijderen van vuil, vlekken en geuren uit het tapijt of andere stoffen. Daarbij hebben wij erop gelet of het apparaat grondig reinigt en of het vuil goed wordt opgezogen. Daarnaast hebben wij ook gekeken naar de veelzijdigheid van de tapijtreiniger. Dus of de tapijtreiniger geschikt is voor verschillende soorten tapijten en vloerbedekkingen, evenals voor bekleding en andere stoffen oppervlakken. Sommige modellen kunnen ook gebruikt worden voor het reinigen van harde vloeren. Nog een belangrijk puntje vinden wij de capaciteit van het waterreservoir van de tapijtreiniger. We hebben gekeken of deze voldoende is voor het reinigen van een bepaalde oppervlak zonder dat je constant water moet bijvullen. We hebben ook de kracht en zuigkracht van de tapijtreiniger uitgetest om ervoor te zorgen dat het apparaat efficiënt vuil en water kan verwijderen zonder dat er resten achterblijven. We hebben ook gekeken naar het gebruiksgemak van de tapijtreiniger, inclusief het gewicht, de wendbaarheid en de bedieningselementen. En natuurlijk hebben we ook gekeken naar de prijs van de tapijtreiniger.

 

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie