De 5 beste externe harde schijven van 2021

Wat is een goede externe harde schijf? Het is een vraag die ongelofelijk veel mensen zich stellen. Wanneer ook jij je de vraag stelt welke externe harde schijf voor jou nu precies het meest geschikt is zal je meteen kunnen vaststellen dat er met verschillende factoren rekening dient te worden gehouden. Zo speelt niet alleen de vormgeving een belangrijke rol, maar ook de capaciteit en de snelheid waarmee data kan worden overgedragen. In ieder geval, wij hebben alvast speciaal voor jou de 5 beste externe harde schijven op een rijtje gezet!

Dit zijn ze, de 5 beste externe harde schijven van 2021

1. Samsung T5 – Beste externe SSD

Samsung T5 500GB Externe SSD
Bekijk externe harde schijf

De Samsung T5 externe SSD is de opvolger van de populaire T3-reeks. Kenmerkend voor deze Samsung T5 is in eerste instantie dat ze is uitgerust met een USB 3.1 verbinding van de tweede generatie. De aanwezigheid van deze snelle verbinding zorgt er voor dat je moeiteloos en in sneltempo data zoals fotocollecties en 4K films kan overzetten. Bovendien zal je ook meteen kunnen vaststellen dat het eenvoudig mogelijk is om de Samsung T5 overal mee naartoe te nemen. Dit niet in het minst dankzij de slanke en lichte aluminium behuizing. Bovendien beschikt de Samsung T5 over een strenge versleuteling en wachtwoordtoegang. Hierdoor is alle data die zich op de externe harde schijf bevindt beschermd en uitsluitend voor jou toegankelijk. Al deze verschillende eigenschappen zorgen er voor dat de Samsung T5 door menig aantal experts wordt omschreven als hebbende de beste externe SSD welke op de markt verkrijgbaar is.

Pluspunten
 • Uitgerust met een USB 3.1 verbinding van de tweede generatie
 • De slanke, lichte behuizing zorgt er voor dat je ze overal eenvoudig mee naartoe neemt
 • De Samsung T5 beschikt over een strenge versleuteling en wachtwoordtoegang
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Minpunten
 • Het is niet mogelijk om deze externe SSD aan te sluiten op bijvoorbeeld je iPhone of iPad

De Samsung T5 is verkrijgbaar bij:

2. Seagate Game-Drive – Beste externe harde schijf voor je console

Seagate Game Drive PS4
Bekijk externe harde schijf

Videogames nemen vandaag de dag ongelofelijk veel ruimte in beslag. Het is dan ook niet ondenkbaar dat de harde schijf van je spelconsole op een zeker ogenblik vol komt te staan. Wanneer dat gebeurt spreekt het voor zich dat je niet graag zomaar al je opgeslagen data kwijt wil geraken. Daar tegenover staat dat je natuurlijk wel gewoon de laatste nieuwe videogames wil kunnen installeren. Door gebruik te maken van de Seagate Game-Drive is dat perfect mogelijk. Niet voor niets staat ze dan ook inmiddels bekend als de beste externe harde schijf voor PS4 en Xbox One.

Wanneer je de beste externe schijf voor je spelconsole zoekt zal je kunnen vaststellen dat de Seagate Game-Drive daar zeker en vast voor in aanmerking komt. Deze externe harde schijf is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waardoor ze altijd perfect alle vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen. Of je nu op zoek bent naar een externe harde schijf voor je Xbox of voor je Playstation spelconsole, de Seagate Game-Drive is altijd het overwegen waard. Bovendien kan er worden vastgesteld dat ze beschikt over een compact formaat en verkrijgbaar is in verschillende opslagcapaciteiten. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je op zoek bent naar de beste externe harde schijf voor jouw console is deze Seagate Game-Drive het overwegen zonder meer de moeite waard.

Pluspunten
 • Exclusief ontworpen voor jouw gameconsole
 • Verkrijgbaar in verschillende designs
 • Automatische detectie door de console
 • Voorzien van een snelle USB aansluiting voor het snel overzetten van data
 • Compact formaat en daardoor erg eenvoudig overal mee naartoe te nemen
Minpunten
 • In vergelijking met andere externe harde schijven toch best aan de dure kan

De Seagate Game-Drive is verkrijgbaar bij:

3. LaCie Rugged – Beste stootvaste externe harde schijf

LaCie Rugged USB-C externe harddisk
Bekijk externe harde schijf

Wanneer je data wegzet op een externe harde schijf spreekt het voor zich dat het laatste wat je wil is dat deze harde schijf door bijvoorbeeld vallen of stoten wordt beschadigd. In heel wat gevallen leidt een dergelijke situatie dan ook tot verlies van de opgeslagen data en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Het in huis halen van de LaCie Rugged externe harde schijf zorgt er voor dat je kiest voor een stevige en schokbestendige harde schijf welke zowel letterlijk als figuurlijk tegen een stootje kan. Eveneens interessant om te weten is dat de LaCie Rugged harde schijven allen beschikken over een IP-beoordeling. Deze zorgt er voor dat ze officieel zijn aangemerkt als hebbende spatwaterdicht. Ben je dus met andere woorden op zoek naar de beste stootvaste externe harde schijf welke op de markt is terug te vinden? Dan kan deze LaCie Rugged daar absoluut voor in aanmerking komen!

Pluspunten
 • Een stevige en schokbestendige externe harde schijf die tegen een stootje kan
 • De harde schijf beschikt over een IP-beoordeling wat ze spatwaterdicht maakt
 • Is zowel te gebruiken op Windows als MAC computers
 • Kan eenvoudig worden meegenomen dankzij haar compacte formaat
Minpunten
 • De USB 3.0 kabel die standaard mee wordt geleverd is vrij kort

De LaCie Rugged is verkrijgbaar bij:

4. WD Elements Portable – Beste goedkope externe harde schijf

WD Elements Portable
Bekijk externe harde schijf

Bij het kopen van een externe harde schijf zal je altijd met verschillende zaken rekening willen en moeten houden. Eén van die zaken is natuurlijk het prijskaartje waarover ze beschikt. Zou jij graag de beste goedkope externe harde schijf op de markt in huis willen halen? In dat geval zou je daarvoor kunnen kijken naar de WD Elements Portable. De WD elements Portable is beschikbbaar in verschillende schijfgroottes, namelijk 500 GB, 750 GB, 1TB, 1.5 TB, 2 TB, 3 TB, 4 TB en 5TB.

Bij het eerste contact valt meteen op dat deze externe harde schijf over een compact, lichtgewicht ontwerp beschikt. Bovendien is ze verkrijgbaar in verschillende opslagcapaciteiten waardoor ze zich uitstekend leent voor de meest uiteenlopende situaties. Daarnaast kan er eveneens worden vastgesteld dat de WD Elements Portable meteen gebruiksklaar is voor Windows-computers.

De snelle USB 3.0 verbinding maakt het bovendien mogelijk om alle gewenste data in een mum van tijd over te zetten. Voor wie op zoek is naar een voordelige externe harde schijf die toch alle vooropgestelde verwachtingen zal weten in te lossen is de keuze voor deze WD Elements Portable wellicht in de praktijk al snel gemaakt! Vooral op prijs/kwaliteit wint deze externe harde schijf het op dit lijstje.

Pluspunten
 • Een scherp geprijsde, externe harde schijf
 • Eenvoudig mee te nemen dankzij haar compacte formaat
 • Meteen te gebruiken op Windows computers
 • Voorzien van een snelle USB 3.0 aansluiting
Minpunten
 • Deze harde schijf is niet draadloos
 • Niet geformatteerd voor iOS

De WD Elements Portable is verkrijgbaar bij:

5. Samsung Portable SSD T7 Touch – Veiligste externe harde schijf

Samsung Externe SSD T7 Touch
Bekijk externe harde schijf

Het gebeurt niet zelden dat er gevoelige data op een externe harde schijf wordt geplaatst. In dat geval spreekt het voor zich dat het belangrijk is dat deze data zo optimaal mogelijk wordt beveiligd. De veiligste externe harde schijf die op de markt is terug te vinden luistert naar de naam ‘Samsung Portable SSD T7 Touch’. Voor deze externe harde schijf geldt dat ze beschikt over een vingerafdrukscanner. Met deze scanner is het mogelijk om de data op de harde schijf zeer eenvoudig te vergrendelen en te ontgrendelen. Bovendien zal je kunnen vaststellen dat de Samsung Portable SSD T7 Touch over een zeer compacte vormgeving beschikt. Ze is niet alleen kleiner dan een visitekaartje, maar bovendien ook nog eens dunner dan een potlood! Bestanden worden verder door middel van deze harde schijf overgezet tegen een snelheid van 1GB per seconde. Dit betekent dat een 4K film zomaar even binnen de minuut kan worden overgezet naar de externe harde schijf! Wil je graag de veiligste externe harde schijf kopen? Dan is deze Samsung Portable SSD T7 Touch voor jou zeker en vast een interessante optie!

Pluspunten
 • Voorzien van een zeer veilige vingerafdrukscanner
 • Deze externe SSD beschikt over een zeer compacte vormgeving
 • Bestanden worden overgezet tegen een snelheid van 1GB per seconde
Minpunten
 • De standaard USB A & USB C kabels die worden meegeleverd zijn slechts 0,5 meter lang

De Samsung Portable SSD T7 Touch is verkrijgbaar bij:

Externe hdd of ssd?

De hoeveelheid aan data die we overzetten verschilt tegenwoordig aanzienlijk met vroeger. Niet alleen is de hoeveelheid aan data die we opslaan op externe harde schijven meer dan vroeger, daarnaast zijn de bestanden ook gevoelig zwaarder. In ieder geval is het tegenwoordig erg belangrijk dat de externe harde schijven waar we gebruik van maken zo snel mogelijk kunnen werken. Door gebruik te maken van een externe SSD is het mogelijk om snelheden te realiseren welke tot wel 25 keer hoger liggen in vergelijking met een externe harde schijf. Bovendien is er nog een ander niet onbelangrijk voordeel om bij stil te blijven staan. In vergelijking met een externe harde schijf is het immers zo dat een externe SSD niet over draaiende onderdelen beschikt. Dit zorgt er voor dat ze veel minder snel stuk zal gaan. Finaal kan er ook nog eens worden vastgesteld dat een externe SSD in vergelijking met een externe HDD heel wat compacter en lichter is.

Externe harde schijf gebruiken op Windows of op mac

Op het ogenblik dat je data van of naar een systeem wil schrijven met een externe harde schijf is het belangrijk om rekening te houden met het soort systeem waar gebruik van wordt gemaakt. Het is namelijk zo dat het niet mogelijk is om met een MAC bestanden te verplaatsten naar een Windows harde schijf. Ook het bewerken en / of verwijderen van die bestanden is niet mogelijk. Omgekeerd is dat eveneens het geval. Dit is het gevolg van het feit dat elke (externe) harde schijf wordt geformatteerd met behulp van een bepaald bestandssysteem. Dit bestandssysteem is eigenlijk software welke er voor moet zorgen dat de harde schijf kan worden gelezen en dat er data naar toe kan worden geschreven.

Voor MAC en Windows geldt dat beiden gebruikmaken van een apart systeem. Voor Windows geldt bijvoorbeeld dat harde schijven in principe moeten zijn geformatteerd als NTFS. Is dat het geval? Dan zal je kunnen vaststellen dat het voor MAC-systemen niet mogelijk is om daar naartoe te kunnen schrijven. Wil je dat toch kunnen, bijvoorbeeld omdat je recent bent overgestapt van een Windows naar een Apple computer? Dan zal je kunnen vaststellen dat je daarvoor de harde schijf zal moeten omzetten naar het APFS of HFS+ formaat. Let op! Wanneer je jouw harde schijf gaat formatteren (met een nieuw bestandssysteem) zal je steeds alle data die zich op de harde schijf bevindt kwijtspelen. Wees er dus zeker van dat je een extra back-up hebt genomen of dat je de data op de externe harde schijf niet meer nodig hebt.

Plaats een reactie