De 5 beste hondenvoer van 2024

Je hond verdient natuurlijk het beste, maar je moet ook rekening houden met goede en gezonde voeding, zodat je trouwe viervoeter fit en gezond is en blijft. Als je hondenvoer wil kopen kom je tot de ontdekking dat er genoeg keuze is en door de enorme keuze zie je door de bomen het bos niet meer. Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Maar wat is het beste hondenvoer?

Hondenvoer kopen

Wanneer je hondenvoer wil kopen wil je natuurlijk ook het beste hondenvoer. Het beste hondenvoer is niet alleen het voer dat je hond lekker vindt, maar dat ook voor je hond geschikt is. Je doet er in ieder geval verstandig aan om een hondenvoer test en een hondenvoer review te lezen. Zo kom je meer te weten over het voer, hoe gezond het is en wat de voor- en nadelen zijn. Zo kun je uiteindelijk een goede beslissing nemen in welk voer je koopt. Wij helpen je alvast een handje door het beste hondenvoer te bespreken.

Merk
Model
1
Renske Super Premium Adult Lam Graanvrij 12 KG
Renske
Adult Lam
2
Royal Canin Mini Adult 8 KG
Royal Canin
Mini Adult
3
Prins Procare Sensible Hypoallergic - Hondenvoer - 2 x 3 kg Graanvrij
Prins
Procare Sensible Hypoallergic
4
Acana Heritage Puppy Junior - 11.4 KG
Acana
Heritage Puppy & Junior
5
Cavom Compleet - 20 KG
Cavom
Compleet

Dit zijn ze, de 5 beste hondenvoer van 2024

1. Renske Adult Lam – Beste hondenvoer zonder graan

Renske Super Premium Adult Lam Graanvrij 12 KG
Bekijk hondenvoer

Je trouwe viervoeter verdient natuurlijk alleen het beste en Adult Lam van het merk Renske is het beste hondenvoer zonder graan. Honden met een gevoelige huid en allergie voor gluten hebben veel baat bij het voer dat gemaakt is van onder andere verse lam. De droge brokken zijn wat groter en door het kauwen onderhoudt de hond ook zijn gebit. Voor een stralend en gezond gebit is het dus perfect voer. De zak heeft een inhoud van 12 kilo en het voer is geschikt voor volwassen honden in de leeftijdscategorie 2 tot 8 jaar.

Pluspunten
 • Versterkt het gebit
 • Werkt tegen tandsteen
 • Verse lam
 • Inhoud 12 kilo
 • Glutenvrij
Minpunten
 • Prijzig voer

De Renske Adult Lam is verkrijgbaar bij:

2. Royal Canin Mini Adult – Beste hondenvoer voor kleine honden

Royal Canin Mini Adult 8 KG
Bekijk hondenvoer

Royal Canin is een gevestigd merk op het gebied van hondenvoer en Mini Adult is het beste hondenvoer voor kleine honden die je kunt bestellen. Denk aan rassen, zoals chihuahua’s, mopshonden en jack russells. Omdat kleine hondjes meer energie nodig hebben, bevat het voer L-Carnitine dat het metabolisme van vetten ondersteunt. Zo blijft je hondje goed op gewicht. Het voer is geschikt voor honden van 2 tot en met 8 jaar en een zak heeft een inhoud van 8 kilo.

Pluspunten
 • Inhoud 8 kilo
 • Gezonde voeding
 • Verrijkt met L-Carnitine
Minpunten
 • Alleen voor kleine hondjes geschikt

De Royal Canin Mini Adult is verkrijgbaar bij:

3. Prins Procare Sensible Hypoallergic – Beste hypoallergeen hondenvoer

Prins Procare Sensible Hypoallergic - Hondenvoer - 2 x 3 kg Graanvrij
Bekijk hondenvoer

De Procare Sensible Hypoallergic van het merk Prins is het beste hypoallergeen hondenvoer dat op dit moment in de markt te krijgen is. Door dit product te bestellen ontvang je 2 zakken van 3 kilo met graanvrij hondenvoer speciaal voor honden die gevoelig zijn voor bepaalde voedingsstoffen of allergieën hebben. Het voer zorgt tevens voor een evenwichtige darmflora en door de Omega3-vetzuren wordt de algehele conditie verbetert en krijgt je hond een gezonde en glanzende vacht. Het voer is voor iedere hond geschikt. Ongeacht het formaat of de leeftijd.

Pluspunten
 • 2x 3 kilo zakken
 • Voor iedere hond geschikt
 • Verrijkt met Omega3-vetzuren
 • Graanvrij
Minpunten
 • Prijzig voer

De Prins Procare Sensible Hypoallergic is verkrijgbaar bij:

4. Acana Heritage Puppy & Junior – Beste hondenvoer voor puppy’s

Acana Heritage Puppy Junior - 11.4 KG
Bekijk hondenvoer

Heritage Puppy & Junior van het merk Acana is het beste hondenvoer voor puppy’s. Het voer bevat alle ingrediënten die een puppy of jonge hond nodig heeft om gezond en vitaal te blijven. Met een unieke combinatie van natuurlijke producten, kip en vis kan je hond iedere maaltijd genieten van een unieke smaak. Een zak bevat 11,4 kilo aan voeding en is bovendien graanvrij.

Pluspunten
 • Graanvrij
 • Gezonde voeding
 • Speciaal voor puppy’s
 • Inhoud ruim 11 kilo
Minpunten
 • Prijzig

De Acana Heritage Puppy & Junior is verkrijgbaar bij:

5. Cavom Compleet – Beste goedkope hondenvoer

Cavom Compleet - 20 KG
Bekijk hondenvoer

Compleet van het merk Cavom is het beste goedkope hondenvoer dat in de markt te krijgen is. Een zak bevat 20 kilo aan luchtige brokken die verrijkt zijn met alle belangrijke grondstoffen die een hond nodig heeft. Ook rund- en schapenvlees is gebruikt om de brokken samen te persen. Ze bevatten ook een ideale combinatie van Omega3- en Omega6-vetzuren dat goed is voor de algehele gezondheid van je hond in de leeftijdscategorie 2 tot 8 jaar.

Pluspunten
 • Inhoud 20 kilo
 • Goedkoop
 • Rund- en schapenvlees
 • Verrijkt met Omega3 en Omega6-vetzuren
Minpunten
 • Alleen geschikt voor volwassen honden

De Cavom Compleet is verkrijgbaar bij:

Hondenvoer heb je in verschillende soorten en maten. Dus de vraag is ook waar moet je opletten bij het kopen van hondenvoer? Houdt er in ieder geval rekening mee dat je lekker voer koopt, maar koop ook het juiste voer waar je vriend of vriendinnetje van kan profiteren.

Grondstoffen

Zorg ervoor dat het voer dat je koopt alle belangrijke grondstoffen heeft. Zo krijgt de hond de voeding die het nodig heeft om gezond en energiek te zijn, maar zorgt het ook voor een goed en gezond gebit. Ook kan een bepaalde voeding helpen bij een gezonde en glanzende vacht.

Speciaal voer

Heeft je hond een allergie of is je viervoeter gevoelig voor bepaalde stoffen? Koop dan hypoallergeen voer. Daar heeft je hond zonder twijfel profijt van en je voorkomt er ook medische klachten mee. Verkeerd voer kan ervoor zorgen dat je hond minder energie heeft, maar ook serieuze aandoeningen, zoals huidproblemen. Soms kan verkeerd voer zelfs voor kale plekken zorgen.

Juiste voer

Je koopt ook alleen hondenvoer dat geschikt is voor je hond. Een pup geef je geen brokken voor volwassenen en senior honden ouder dan 8 jaar hebben ook ander voedsel nodig. Let hier dus goed op voordat je een zak hondenvoer bestelt.

Hondenvoer vergelijken

Het is in ieder geval slim om het hondenvoer dat je wil kopen te vergelijken met andere soorten voer. Zo ontdek je meer over de voor- en nadelen en of je ook de beste keuze maakt. Wees je er altijd van bewust dat je vriendje of vriendinnetje alleen het beste verdient.

Veelgestelde vragen over hondenvoer

 • Is duur hondenvoer beter?

  Hondenvoer dat duurder is hoeft niet altijd beter te zijn. Het beste hondenvoer is het voer dat de grondstoffen heeft die je hond ook nodig heeft om fit en gezond te blijven.

 • Kan een hond alleen brokken eten?

  Nee, een hond kan ook nat voer eten. Nat voer is verkrijgbaar in bakjes en blikken. Soms is een dieet van droog en nat voer erg goed voor je hond.

 • Wat is hoogwaardig hondenvoer?

  Hoogwaardig hondenvoer is het voer dat het beste is voor je hond. Dus voer dat ook echt op de behoeftes van je viervoeter is afgestemd.

 • Wat zijn goede merken hondenvoer?

  Royal Canin en Prins zijn gevestigde namen in de markt en maken volgens velen ook het beste hondenvoer.

 • Wat kost goed hondenvoer?

  De prijs van hondenvoer is afhankelijk van het merk, de zakinhoud en natuurlijk of het om speciaal voer gaat of niet. Uiteraard speelt ook het eetgedrag en formaat van je hond mee. Een Duitse herder eet immers meer dan een chihuahua en is dus ook qua eten een stuk duurder.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie