De 5 beste zonnebrand van 2023

Wanneer je gaat zonnen heb je zonnebrand nodig, maar vrijwel niemand weet dat je het eigenlijk altijd nodig hebt. Vooral in de maanden waarin de zon het vaakst schijnt. Dan zou je de huid al met een zonnebrandcrème moeten behandelen als je een stukje gaat wandelen. Het is niet te onderschatten hoe schadelijk zonlicht kan zijn en de zonnebrand helpt je om te voorkomen dat je bijvoorbeeld verbrandt of dat je zelfs ernstige aandoeningen krijgt. Denk aan een gevaarlijke aandoening, zoals huidkanker. Zonnebrand heb je dus nodig en je hebt ook enorm veel keuze uit verschillende soorten. Wat is de beste zonnebrand vraag je jezelf dan ook af.

Zonnebrand kopen

Wanneer je zonnebrand wil kopen heb je keuze uit verschillende soorten en iedere zonnebrand heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Om de beste keuze te maken moet je jezelf goed inlezen en je kunt ook altijd een zonnebrand test en zonnebrand review lezen. Dan kom je meer te weten over het product en kun je uiteindelijk ook de beste keuze maken. Wij hebben alvast de beste zonnebrand producten voor je op een rijtje gezet.

Merk
Model
1
Biodermal Zonnebrand - Hydraplus - Zonnespray - SPF 50
Biodermal
Zonnebrand Hydraplus
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
2
Naïf Zonnebrandcrème SPF30 – Baby en Kind
Naïf
Zonnebrandcrème
3
Lancaster Sun Perfect Illuminating Cream SPF 30
Lancaster
Sun Perfect Illuminating Cream
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
4
NIVEA SUN Protect & Hydrate Zonnespray SPF 30
NIVEA
SUN Protect & Hydrate
5
Vision Every Day Sun Protection Zonnebrand - SPF 30
Vision
Every Day Sun Protection

Dit zijn ze, de 5 beste zonnebrand van 2023

1. Biodermal Zonnebrand Hydraplus – Beste zonnebrand voor gevoelige huid

Biodermal Zonnebrand - Hydraplus - Zonnespray - SPF 50
Bekijk zonnebrand

Zonnebrand van het merk Biodermal is de beste zonnebrand voor de gevoelige huid die je op dit moment kunt kopen. De SPF 50 zonnebrand is voorzien van UVA/UVB filter. De zonnebrand is dermatologisch getest en is parfumvrij. De zonnebrand heeft een Triple Moist Complex en biedt hierdoor direct intensieve en langdurige hydratatie tot diep in de huid. De zonnebrand trekt snel in de huid en is niet plakkerig of vet. De zonnebrand is extra water resistant. De zonnebrand is volgens de consumentenbond de beste uit de test.

Gebruik de SPF 50 zonnebrand vóór blootstelling aan de zon. Zorg dat je een ruime hoeveelheid zonnebrand aanbrengt. Blijf herhaaldelijk insmeren om de bescherming te behouden.

Pluspunten
 • Voor de gevoelige huid
 • SPF 50 zonnebrand
 • Parfumvrij
 • Trekt snel in en niet plakkerig
Minpunten
 • Prijzig

De Biodermal Zonnebrand Hydraplus is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

2. Naïf Zonnebrandcrème – Beste zonnebrand voor baby’s en kinderen

Naïf Zonnebrandcrème SPF30 – Baby en Kind
Bekijk zonnebrand

De zonnebrandcrème van Naïf is de beste zonnebrand voor baby’s en kinderen die je op dit moment kunt kopen. Ben je van plan om met je baby of kindje de eerste zonnestraaltjes te pakken? Zorg er dan voor dat je de zonnebrand van het merk Naïf gebruikt, voor de beste bescherming van de huid van je baby of kind.

De zonnebrandcrème van Naïf is een allergeenvrije zonnebrand en heeft natuurlijke ingrediënten en een natuurlijke UV filter. De SPF 30 zonnebrand is speciaal gemaakt voor de zeer gevoelige huid van je baby en kind. De zonnebrand smeert goed uit en werkt direct tegen de UVA en UVB straling van de zon.

Zorg dat je je baby of kindje al ingesmeerd hebt vóór dat hij of zij in de zon gaat. Smeer herhaaldelijk het huidje in en probeer het eerste jaar de baby zoveel mogelijk uit de zon te houden. De zonnebrand is ook verkrijgbaar met SPF 50 factor.

Pluspunten
 • Waterbestendig
 • Extra hoge beschermingsfactor
 • Natuurlijke ingrediënten
 • Zachte geur
Minpunten
 • Prijzig

De Naïf Zonnebrandcrème is verkrijgbaar bij:

3. Lancaster Sun Perfect Illuminating Cream – Beste zonnebrand gezicht

Lancaster Sun Perfect Illuminating Cream SPF 30
Bekijk zonnebrand

De Sun Perfect Illuminating Cream van het merk Lancaster is de beste zonnebrand voor het gezicht die je op dit moment kunt kopen. De SPF 30 zonnebrand is de perfecte zonnebrand om te gebruiken voor het gezicht en ook beschikbaar met SPF 50. De Sun Perfect Illuminating Cream heeft een Full Light Technology die beschermt tegen veroudering van de huid en tegen pigmentvlekken. De zonnebrand heeft een Instant Glow effect en zorgt er voor dat de natuurlijke glans van de huid terug komt. De zonnebrandcrème trekt snel in de huid en laat je huid heerlijk zacht aanvoelen. Bovendien heeft de zonnebrand een heerlijke geur. Het is dus een verwennerij om je gezicht te beschermen tegen de zon.

Zorg dat je je gezicht al hebt ingesmeerd vóór je gaat genieten van de zon. Smeer je regelmatig in nadat je in het water bent geweest, of als je veel hebt gezweet. Zorg dat je goed beschermt bent tegen de zon.

Pluspunten
 • Beschikbaar in SPF 30 en SPF 50
 • Heerlijke geur en instant glow effect
 • Beschermt tegen huidveroudering
 • Trekt snel in en plakt niet
Minpunten
 • Prijzig

De Lancaster Sun Perfect Illuminating Cream is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

4. NIVEA SUN Protect & Hydrate – Beste zonnebrand spray

NIVEA SUN Protect & Hydrate Zonnespray SPF 30
Bekijk zonnebrand

De SUN Protect & Hydrate van het merk NIVEA is het de beste zonnebrand spray die je op dit moment kunt kopen. De SPF 30 zonnebrand spray van NIVEA is zeer makkelijk in gebruik en beschermt goed tegen de UVA en UVB stralen van de zon. De zonnebrand werkt van binnen en buiten. De zonnebrand spray hydrateert de huid tot 48 uur lang en beschermt tegen uitdroging van de huid. De zonnebrand spray is water resistant.

De zonnebrand spray is erg makkelijk in gebruik en smeert goed uit. Spuit nooit rechtstreeks in het gezicht. Maar spray in de handen en smeer het dan uit. Zorg dat je regelmatig je insmeert om een goede bescherming te behouden tegen de zon. Vooral nadat je in het water bent geweest of als je veel gezweet hebt.

Pluspunten
 • Makkelijk aan te brengen door de spray
 • Water resistant
 • Hydrateert de huid tot 48 uur
 • SPF 30 zonnebrand
Minpunten
 • Prijzig

De NIVEA SUN Protect & Hydrate is verkrijgbaar bij:

5. Vision Every Day Sun Protection – Beste zonnebrand lotion

Vision Every Day Sun Protection Zonnebrand - SPF 30
Bekijk zonnebrand

De Every Day Sun Protection van het merk Vision is de beste zonnebrand lotion die je op dit moment kunt kopen. De SPF 30 zonnebrand lotion van Vision is de beste zonnebrand lotion om zorgeloos van de zon te kunnen genieten en is er ook met SPF 20 bescherming. Vision is de expert in langdurige zonbescherming, geeft optimale bescherming en heeft een hoge UVA bescherming. De zonnebrand lotion is bovendien zeer waterbestendig. De zonnebrand is 100 procent parfumvrij en is dus ook zeer veilig voor de gevoelige huid en ook de huid van kinderen. De zonnebrand helpt vroegtijdige huidveroudering door de zon te voorkomen. De zonnebrand lotion trekt snel in en plakt niet.

Zorg dat je de zonnebrand lotion minimaal 15 minuten vóór dat je de zon in gaat insmeert. Zorg dat je het insmeren elke 2 uur herhaalt. Zorg dat je altijd extra insmeert als je in het water bent geweest of als je veel hebt gezweet. Voor de beste bescherming gebruik je ongeveer 35 milliliter per smeerbeurt, dit is gelijk aan 7 theelepels.

Pluspunten
 • 100 procent parfumvrij en veilig voor gevoelige huid
 • Helpt vroegtijdige huidveroudering te voorkomen
 • Trekt snel in en plakt niet
Minpunten
 • Prijzig

De Vision Every Day Sun Protection is verkrijgbaar bij:

De ene zonnebrand is de andere niet en je moet dus goed opletten welke zonnebrand je koopt en gebruikt. Waar moet je op letten bij het kopen van zonnebrand? De belangrijkste regel is in ieder geval dat je zonnebrand koopt waarmee je de huid ook optimaal kunt beschermen en verzorgen.

Welke factor zonnebrand heb ik nodig?

Zonnebrand kun je kopen met factor 20, 30 of 50, maar wat houdt dat in? Met factor 20 kun je 20 keer zo lang in de zon liggen of lopen, met factor 30 kun je 30 keer zo lang in de zon liggen of lopen en met factor 50 zonnebrand wel tot 50 keer zo lang. Er staat echter geen vaste tijd voor. Kan jij zonder bescherming 20 minuten in de zon liggen of lopen zonder te verbranden. Dan kun je dus met factor 20 400 minuten, met factor 30 600 minuten en met factor 50 1000 minuten in de zon liggen of lopen, maar het is belangrijk om met regelmaat je opnieuw in te smeren.

Hydrateren van de huid

Een goede zonnebrand hydrateert en verzorgt dus ook de huid. Een aantal zonnebrand producten kan zelfs de huid een mooie glans geven en jonger laten lijken. Dan is het zowel een goede bescherming als een cosmetische oplossing. Ideaal als je in een badpak of zwembroek op vakantie aan het zwembad of op het strand ligt.

Water resistant

Gebruik je de zonnebrand bij een zwembad of op het strand en neem je af en toe een frisse duik? Let er dan ook op dat je kiest voor een zonnebrand die water resistant is. Anders moet je na een rondje zwemmen jezelf opnieuw insmeren. Wanneer je door de stad loopt of door de natuur wandelt is het natuurlijk minder belangrijk dat de zonnebrand water resistant is.

Zonnebrand vergelijken

Wanneer je de verschillende producten hebt bekeken doe je er ook slim aan om ze te vergelijken. Niet alleen op de prijs, maar ook op de functionaliteit. Alleen dan kun je de beste zonnebrand kopen en weet je zeker dat je straks veilig in de zon kunt liggen of lopen.

Veelgestelde vragen over zonnebrand

 • Is elke dag zonnebrand goed?

  Ja. Als je de huid optimaal wilt beschermen en veroudering van de huid en aandoeningen, zoals huidkanker wil voorkomen, wordt het dagelijks gebruik van zonnebrand zelfs aangeraden.

 • Wat is beter factor 30 of 50?

  Met factor 50 kun je langer in de zon liggen of lopen dan met factor 30, maar hoe lang dat kan is afhankelijk van hoe lang je onbeschermd in de zon kunt lopen zonder te verbranden. Is dat 40 minuten? Dan kun je met factor 30 1200 minuten en met factor 50 2000 minuten in de zon liggen of lopen.

 • Kun je met factor 50 bruin worden?

  Het is niet zo dat het zonlicht je huid niet kan bereiken wanneer je zonnebrand met factor 50 gebruikt. Dus ja, je kan nog steeds bruin worden. Alleen is je huid wel veel beter beschermt tegen de schadelijke UV-straling.

 • Welke zonnebrand adviseren dermatologen?

  Zonnebrand met een minerale filter wordt altijd door dermatologen geadviseerd, omdat deze niet doordringen in de huid. Terwijl ze de huid wel optimaal beschermen.

 • Hoe lang is zonnebrand houdbaar?

  Op de verpakking staat omschreven hoe lang je zonnebrand kunt bewaren in een gesealde fles en in een geopende fles. Doorgaans is dit 12 maanden.

 • Plaats een reactie