De 5 beste multivitamines van 2024

Wil je jouw weerstand verbeteren, vitamines en mineralen tekorten aanvullen en je zelf beter en energieker voelen? Dan zijn multivitamines een goede keuze. Ondanks dat moet je altijd even advies inwinnen bij een huisarts of multivitamine innemen verstandig en nodig is. Het kan ook geen kwaad als je begint met innemen, maar advies vragen kan nooit kwaad. Ook een gediplomeerd drogist kan je zelfs van advies voorzien als je het nodig hebt. En natuurlijk heb je ook de vraag “wat is de beste multivitamine?”.

Multivitamine kopen

Multivitamine heb je in verschillende soorten en de beste multivitamine is de multivitamine waar je ook iets aan hebt. Bij multivitamine kopen is het belangrijk dat je jezelf goed inleest, maar ook een multivitamine test en multivitamine review lezen kan helpen om je keuze te bepalen. Je komt dan meer te weten over de werking van de producten en wat zoal de voor- en nadelen zijn. Wij helpen je alvast door de beste vitamines te bespreken.

Merk
Model
1
Orthica - Multi 4 All - 90 Tabletten - Multivitaminen
Orthica
Multi 4 All
2
Centrum women advanced 50+ - 90 Tabletten - Multivitaminen
Centrum
women advanced 50+
3
Davitamon Mama Compleet Zwanger Omega 3 Visolie met Foliumzuur - Multivitamine zwangerschap
Davitamon
Mama Compleet
4
Davitamon Compleet Man - met extra selenium en zink - multivitaminen man - 30 tabletten
Davitamon
Compleet Man
5
Orthica Dino Multi (Multivitaminen) - 120 Kauwtabletten
Orthica
Dino Multi

Dit zijn ze, de 5 beste multivitamines van 2024

1. Orthica Multi 4 All – Beste multivitamine voor volwassenen

Orthica - Multi 4 All - 90 Tabletten - Multivitaminen
Bekijk multivitamine

De multivitamine Multi 4 All van het merk Orthica is beste multivitamine voor volwassenen die je op dit moment kunt kopen. Ben je op zoek naar een extra vitamineboost of een aanvulling op je voeding? Dan zijn de multivitamines van Orthica de beste keuze voor je. Het is een voedingssupplement met verschillende kruiden en enzymen en kan helpen bij vermoeidheid en moeheid.  De multivitamines zijn te gebruiken door het hele gezin vanaf de leeftijd van 12 jaar. De inhoud van het potje is 90 tabletten.

De aanbevolen hoeveelheid is 2 tabletten per dag, tenzij anders wordt geadviseerd. De onderhoudsdosering is 1 tablet per dag. Neem bij voorkeur in tijdens of na een maaltijd. De aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden. Niet te gebruiken tijdens een zwangerschapswens of borstvoeding. Let op: Een voedingssupplement kan een gevarieerde voeding en gezonde levensstijl niet vervangen.

Pluspunten
 • Geeft extra energie
 • Complete multivitamine
 • Voor het hele gezin vanaf 12 jaar
Minpunten
 • Niet geschikt voor kinderen onder 12 jaar
 • Niet gebruiken bij zwangerschapswens en borstvoeding

De Orthica Multi 4 All is verkrijgbaar bij:

2. Centrum women advanced 50+ – Beste multivitamine voor vrouw

Centrum women advanced 50+ - 90 Tabletten - Multivitaminen
Bekijk multivitamine

De multivitamine Woman Advanced 50+ van het merk Centrum is de beste multivitamine voor de vrouw die je op dit moment kunt kopen. Ben je als dame van 50+ op zoek naar een extra vitamineboost? Dan is Woman Advanced 50+ de beste keuze voor je. Deze multivitamines zijn speciaal ontwikkeld om voedingsbehoeften voor de vrouw van boven de 50 jaar te ondersteunen. Centrum is wereldwijd de nummer 1 meest verkochte multivitamine. De multivitamine bedraagt 90 multivitaminen en multimineralen compleet van A tot Zink. De multivitamines ondersteunt bij de vitaliteit, bij extra weerstand, voor sterkere botten en de hormoonhuishouding. De multivitamines zijn GMO vrij, gluten vrij en bevatten geen kunstmatige zoetstoffen. De inhoud van het potje is 90 tabletten.

De aanbevolen hoeveelheid is 1 tablet per dag, tenzij anders wordt geadviseerd. Neem bij voorkeur in tijdens of na de maaltijd. De aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden.

Pluspunten
 • Speciaal voor vrouwen boven 50 jaar
 • Complete multivitamine van A tot Zink
 • GMO vrij, gluten vrij en geen kunstmatige zoetstoffen
Minpunten
 • Prijzig

De Centrum women advanced 50+ is verkrijgbaar bij:

3. Davitamon Mama Compleet – Beste multivitamine voor zwangere vrouwen

Davitamon Mama Compleet Zwanger Omega 3 Visolie met Foliumzuur - Multivitamine zwangerschap
Bekijk multivitamine

De multivitamine Mama Compleet van het merk Davitamon is de beste multivitamine voor de zwangere vrouwen die je op dit moment kunt kopen. Heb je een kinderwens of ben je zwanger? Kies dan voor Mama Compleet van Davitamon met zorgvuldig geselecteerde vitamines en mineralen. Ook bevat het extra foliumzuur, vitamine D3 en Omega-3 vetzuur DHA.  Het is speciaal ontwikkelt voor vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven. Het is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van de baby, goed voor de ontwikkeling van de baby en draagt bij aan de weerstand en het energieniveau.

Aanbevolen gebruik per dag is 1 capsule per dag. Neem de capsule met voldoende water in. Doe dit bij voorkeur tijdens of na een maaltijd. Het aanbevolen gebruik niet overschrijden.

Pluspunten
 • Speciaal voor vrouwen met kinderwens of al zwanger zijn
 • Extra foliumzuur en Omega-3 visolie
 • Smaakt niet naar vis
Minpunten
 • Prijzig

De Davitamon Mama Compleet is verkrijgbaar bij:

4. Davitamon Compleet Man – Beste multivitamine voor man

Davitamon Compleet Man - met extra selenium en zink - multivitaminen man - 30 tabletten
Bekijk multivitamine

De multivitamine Compleet Man van het merk Davitamon is de beste multivitamine voor de man die je op dit moment kunt kopen. Compleet Man bevat multivitamines en mineralen die speciaal zijn samengesteld voor mannen. Het voedingssupplement werkt goed voor de werking van de spieren en voor het behoud van sterke botten. Ook werkt het goed als je wat extra weerstand kunt gebruiken en geeft extra energie bij vermoeidheid. Mannen zijn over het algemeen groter, sterker en hebben meer spiermassa dan vrouwen. Mannen hebben hierom een ander mineralen – en vitaminebehoefte. Magnesium draagt bij aan een werking van de spieren. Selenium en zink zijn goed voor de vruchtbaarheid van de man en daarnaast draagt zink bij aan de instandhouding van een normaal testosterongehalte in het bloed.

Het aanbevolen gebruik is 1 tablet per dag. Neem de tablet in met genoeg water. Doe dit bij voorkeur tijdens of na een maaltijd. De tablet niet stukkauwen, maar in zijn geheel of in tweeën gebroken doorslikken. Het aanbevolen gebruik niet overschrijden.

Pluspunten
 • Speciaal voor de man
 • Goed voor spieren en behoud van sterke botten
Minpunten
 • Prijzig

De Davitamon Compleet Man is verkrijgbaar bij:

5. Orthica Dino Multi – Beste multivitamine kind

Orthica Dino Multi (Multivitaminen) - 120 Kauwtabletten
Bekijk multivitamine

De multivitamine Dino Multi van het merk Orthica is de beste multivitamine voor kind die je op dit moment kunt kopen. Als je kind extra energie en weerstand nodig heeft, dan is de multivitamine Dino Multi de beste keuze. Daarnaast ondersteund het ook de normale botontwikkeling en groei van het kind. De multivitamine is speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse aanvulling op de voeding van een kind. De multivitamine is een kauwtablet, dus als je kind moeite heeft met slikken, is dit de beste oplossing.  De kauwtablet heeft de vorm van een Dino-ei, wat het leuker maakt voor je kind. En het smaakt naar frambozen.

De aanbevolen dosering is 2 kauwtabletten per dag, tenzij anders wordt geadviseerd. Bij voorkeur innemen tijdens of na een maaltijd. De aanbevolen dagdosering niet overschrijden. Dit voedingssupplement is niet geschikt voor kinderen onder 3 jaar.

Pluspunten
 • Leuke vorm van een Dino-ei
 • Frambozensmaak
 • Extra energie en weerstand
 • Speciaal voor kinderen
Minpunten
 • Niet geschikt voor kinderen onder 3 jaar

De Orthica Dino Multi is verkrijgbaar bij:

Zoals je ziet heb je een ruime keuze uit verschillende soorten multivitamines. En waar moet je op letten bij het kopen van multivitamines? Het is in ieder geval belangrijk dat je een product koopt dat ook effect heeft. Anders heeft het weinig zin. Sowieso is het altijd handig om eerst met een dokter of een drogist in gesprek te gaan en om advies in te winnen of het nemen van multivitamines wel een goed idee is. Ondanks dat het ook geen kwaad kan om ze in te nemen.

Soort multivitamine

Je kunt kiezen uit capsules, tabletten en kauwtabletten en de keuze die je maakt is eigenlijk afhankelijk van waar je voorkeur naar uitgaat. Een bepaalde soort heeft niet echt de voorkeur, maar kauwtabletten zorgen ervoor dat de maag de stoffen sneller kan verwerken en dat de vitamines en mineralen ook sneller door het lichaam worden opgenomen.

Geschikt voor

Je kunt ook kijken naar multivitamine die voor bepaalde mensen geschikt zijn. Zo worden er speciale multivitamine gemaakt voor kinderen, vrouwen die zwanger zijn en mensen die 50 jaar of ouder zijn. Dat heeft te maken met het feit dat de lichamen van de mensen die in deze doelgroepen andere behoeftes hebben. Daar zijn de multivitamine dan ook op afgestemd.

Multivitamine vergelijken

Het is hoe dan ook slim om multivitamines te vergelijken. Zo kom je meer te weten over de verschillende soorten, hoe effectief ze zijn en wat de voor- en nadelen zijn. Met die informatie kun je de beste multivitamines kopen en er ook profijt van hebben.

Veelgestelde vragen over multivitamines

 • wat zit er in multivitamine?

  Multivitamine bevatten alle vitamines en mineralen die het menselijk lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren en om gezond te blijven.

 • Is multivitamine goed voor je?

  Ja. Multivitamine is goed voor je, omdat alle vitamines en mineralen die je lichaam nodig heeft erin zitten.

 • Hoe lang mag je multivitaminen gebruiken?

  Multivitamines mag je gebruiken zolang het effect heeft. Na 3 maanden moet je het effect merken. Wanneer dat niet het geval is, is het ook beter om ermee te stoppen en/of over te stappen naar een ander soort voedingssupplement.

 • Hoe lang duurt het voordat multivitamine werkt?

  Het duurt 6 tot 12 weken voordat je iets van multivitamines merkt. Vooral je energielevels zijn beter en je voelt jezelf ook lekkerder in je vel.

 • Waarom multivitamine nemen?

  Multivitamines neem je in als er duidelijke aanwijzingen zijn dat je een tekort aan vitamines en mineralen hebt. Dat komt vaak door slecht en verkeerd eten en drinken en te weinig slapen. Ook te weinig zonlicht kan voor een tekort zorgen. Ook moet je multivitamines slikken wanneer een arts het adviseert.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie