De 5 beste kettingzagen van 2024

Er zijn een hoop verschillende kettingzagen op de markt, maar wat is nou de beste kettingzaag? Om je op weg te helpen hebben we een top vijf met kettingzagen opgesteld, waarbij steeds de beste kettingzaag in een bepaalde categorie wordt besproken. Zo lees je over de beste microkettingzaag, de beste telescopische kettingzaag en de beste elektrische kettingzaag. Een kettingzaag kopen doe je veilig online via de door ons aangeraden webshops. Een kettingzaag is een gevaarlijke machine en vraagt om de juiste voorbereiding. Zorg ervoor dat je altijd veilig aan de slag gaat!

Merk
Model
1
Bosch AdvancedCut 50 Microkettingzaag - 500 W
Bosch
AdvancedCut 50
2
BLACK+DECKER CS2040-QS Kettingzaag - 2000W - 40cm - gesnoerd
BLACK+DECKER
CS2040-QS
3
Einhell Kettingzaag -1800 W
Einhell Classic
Kettingzaag
4
Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W – Zwaardlengte 40 cm - Zaagt tot Ø 37.5 cm
Kibani
Kettingzaag
5
Güde GAK 710 Telescopische Kettingzaag ( 2,29 - 2,89 Meter )
Güde
GAK 710

Dit zijn ze, de 5 beste kettingzagen van 2024

1. Bosch AdvancedCut 50 – Beste microkettingzaag

Bosch AdvancedCut 50 Microkettingzaag - 500 W
Bekijk Kettingzaag

De Bosch AdvancedCut 50 is volgens ons de beste microkettingzaag op de markt. Deze microkettingzaag is geschikt voor precies zaagwerk, bijvoorbeeld voor het maken van meubels. Met de Bosch kettingzaag maak je precieze sneden langs markeringen. De kettingzaag maakt gebruik van de nanoBLADE-technologie en kan daarmee 100% recht zagen. Voor bochten is de zaag minder geschikt en is een decoupeerzaag een betere optie. De Bosch kettingzaag is erg nauwkeurig en vibreert niet. Dit zorgt ervoor dat de kettingzaag makkelijk te bedienen is. Een microkettingzaag is een kettingzaag met een compact design.

De Bosch AdvancedCut 50 wordt geleverd inclusief zaagblad en koffer. Het zaagblad is onderhoudsvrij, wat betekent dat je niet hoeft te smeren of te slijpen. Om een zaagblad te wisselen hoef je alleen de schuif te openen, het blad te wisselen en daarna de schuif weer te sluiten. Dit klusje is dus snel geklaard. Je stelt de snelheid in, bijvoorbeeld voor een zachte zaagstart en om de snelheid op het materiaal af te stemmen. Bij deze Bosch kettingzaag is het belangrijk om de ventilatieopeningen goed schoon te houden, zodat je veilig kunt werken.

Pluspunten
 • Microkettingzaag is makkelijk te bedienen door compact ontwerp
 • Zaagt 100% recht dankzij nanoBLADE-technologie
 • De Bosch kettingzaag vibreert niet
 • Zaagsnelheid kan worden ingesteld
 • Zaagblad is onderhoudsvrij
Minpunten
 • Niet geschikt voor het zagen van bochten

De Bosch AdvancedCut 50 is verkrijgbaar bij:

2. BLACK+DECKER CS2040-QS – Beste kettingzaag voor zwaardere klussen

BLACK+DECKER CS2040-QS Kettingzaag - 2000W - 40cm - gesnoerd
Bekijk Kettingzaag

De beste kettingmachine voor de zwaardere klussen is de BLACK+DECKER CS2040-QS. Deze kettingzaag heeft een krachtige 2000W motor, waardoor zware klussen geen enkel probleem zijn. De zwaardlengte van 40 centimeter zorgt ervoor dat je door dikker hout kunt zagen. Dit model is geschikt om snel door zowel nat als droog hout te zagen. Voor extra veiligheid heeft de kettingmachine een remsysteem waarmee de ketting in minder dan 0.15 seconden stopt.

De kettingzaag van BLACK+DECKER heeft een geïntegreerd smeringssysteem. Deze automatische functie van de kettingmachine vermindert de slijtage en zorgt ervoor dat je efficiënter kunt zagen. De kettingzaag heeft een metalen stootrand die ervoor zorgt dat je stabiliteit hebt tijdens het zagen. Het is vervelend om met een vibrerende zaag te werken en daarom heeft deze kettingzaag een anti-vibratiesysteem. Dit zorgt voor ultiem gebruikscomfort. De olietank van deze kettingmachine is makkelijk bij te vullen en je morst dus minder snel olie.

Pluspunten
 • Krachtige 2000W motor en daarmee geschikt voor zwaardere klussen
 • De kettingmachine heeft een geïntegreerd smeringssysteem dat automatisch werkt
 • Comfortabel om mee te werken
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Minpunten
 • De kettingzaag heeft een snoer en dus heb je geen volledige bewegingsvrijheid

De BLACK+DECKER CS2040-QS is verkrijgbaar bij:

3. Einhell Classic Kettingzaag – Beste betaalbare kettingzaag

Einhell Kettingzaag -1800 W
Bekijk Kettingzaag

Op zoek naar een betaalbare kettingzaag? De Einhell CH-EC 1835 is volgens ons de best betaalbare kettingzaag op de markt. Deze veelzijdige kettingzaag kan voor allerlei klussen worden ingezet. Je zaagt er brandhout mee, kunt er kleinere bomen mee vellen en werkzaamheden in je tuin uitvoeren. De kettingzaag van Einhell heeft een snoer, waardoor je bewegingsvrijheid enigszins beperkt wordt. De kabelclip zorgt ervoor dat het snoer goed bevestigd is, zodat het niet in contact met het zwaard kan komen tijdens het zagen.

De veilige kettingzaag heeft tevens terugslagbescherming. De kettingrem stopt de kettingzaag snel om ongelukken te voorkomen. De klauwaanslag zorgt ervoor dat de kettingmachine niet te ver tegen de boom wordt aangeduwd en biedt dus extra bescherming. Het automatische smeringssysteem zorgt ervoor dat de machine automatische gesmeerd wordt. Hier heb je geen omkijken naar. Controleer wel regelmatig of het oliereservoir op peil is en vul dit bij wanneer het leeg begint te raken. Zo werkt de machine beter en gaat deze langer mee.

Pluspunten
 • De kettingzaag heeft een geïntegreerd smeringssysteem dat automatisch werkt
 • Veilig dankzij terugslagbescherming
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Minpunten
 • De kettingzaag heeft een snoer en dus heb je geen volledige bewegingsvrijheid

De Einhell Classic Kettingzaag is verkrijgbaar bij:

4. Kibani Kettingzaag – Beste elektrische kettingzaag

Kibani Kettingzaag Elektrisch – 1800W – Zwaardlengte 40 cm - Zaagt tot Ø 37.5 cm
Bekijk Kettingzaag

De kettingzaag van Kibani is volgens ons de beste elektrische kettingzaag op de markt. Deze veelzijdige kettingzaag kan voor allerlei klussen ingezet worden. Met een zwaardlengte van 40 centimeter kun je brandhout zagen, werkzaamheden in de tuin uitvoeren en zelfs kleinere bomen vellen. De elektrische kettingzaag is relatief licht en daarmee comfortabel in gebruik. Het automatische smeringssysteem draagt ook bij aan het gebruikscomfort, net als het lage volume van de kettingzaag. De elektrische kettingzaag heeft weinig onderhoud nodig, maar het is wel belangrijk om de zaag na iedere klus goed schoon te maken.

De Kibani kettingzaag is een veilige machine en voldoet aan alle veiligheidsnormen in Europa. De kettingzaag heeft een automatische kettingrem die ervoor zorgt dat de kettingzaag direct tot stilstand komt bij tegenslag. Zorg ervoor dat je zelf ook goed bent uitgerust met werkhandschoenen, een veiligheidsbril en gehoorbescherming. Ook belangrijk: een verlengsnoer. Zo kun je overal in de tuin aan de slag met je elektrische kettingzaag.

Pluspunten
 • De kettingzaag heeft een geïntegreerd smeringssysteem dat automatisch werkt
 • Veilig dankzij kettingrem
 • Hoog gebruikscomfort en weinig onderhoud nodig
Minpunten
 • De kettingzaag heeft een snoer en dus heb je geen volledige bewegingsvrijheid

De Kibani Kettingzaag is verkrijgbaar bij:

5. Güde GAK 710 – Beste telescopische kettingzaag

Güde GAK 710 Telescopische Kettingzaag ( 2,29 - 2,89 Meter )
Bekijk Kettingzaag

De Güde GAK 719 is de ideale telescopische kettingzaag en een handige tool voor tuinwerkzaamheden op hoogte. Een telescopische kettingzaag is zo ontworpen dat je op hoogte kunt zagen of snoeien. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je takken van een hoge boom wilt zagen en liever niet op een ladder staat. Een telescopische kettingzaag is dan een echte uitkomst, waarmee je takken gemakkelijk afzaagt. De Güde GAK 719 kan tot een hoogte van zo’n zes meter zagen, waarbij je lichaamslengte wordt meegerekend. Werken met een telescopische kettingzaag is relatief zwaar en daarom is het belangrijk om regelmatig pauze te nemen.

De telescoopverlenging van deze kettingzaag is 2,29 tot 2,89 meter. Om met deze telescopische kettingzaag te kunnen werken, heb je een verlengsnoer nodig. De kettingzaag beschikt over een draagriem en een vanghaak. De automatische kettingsmering zorgt ervoor dat je het smeren niet zelf hoeft te doen en dit draagt bij aan het gebruikscomfort van deze telescopische kettingzaag. De kettingzaag heeft een zwaardlengte van 24 centimeter.

Pluspunten
 • De mogelijkheid om op hoogte te zagen zonder een ladder te gebruiken
 • Automatisch smeringssysteem dat werk scheelt
 • Zagen op hoogtes van zo’n zes meter zonder problemen
Minpunten
 • De kettingzaag heeft een snoer en dus heb je geen volledige bewegingsvrijheid
 • Werken met een telescopische kettingzaag is zwaar en vraagt om extra pauzes

De Güde GAK 710 is verkrijgbaar bij:

De voordelen van een kettingzaag

Een kettingzaag is een krachtige tool waarmee je makkelijk kunt zagen. Een kettingzaag is een stuk comfortabeler dan handmatig zagen en zeker bij grotere klussen heb je profijt van de kracht van een kettingzaag. Dit type zaag is geschikt voor allerlei klussen, zoals tuinwerkzaamheden en het vellen van een boom. De kettingzaag is makkelijk verplaatsbaar en daarmee kun je er op verschillende locaties mee werken. Niet ieder type zaag is makkelijk te verplaatsen, maar een kettingzaag is dat wel. Kettingzagen bestaan in allerlei soorten en maten, waardoor je altijd een zaag vind die past bij de klus die geklaard moet worden.

Kettingzaag kopen: waar moet je op letten?

Het allerbelangrijkste bij het kopen van een kettingzaag is om te weten waarvoor je de zaag wilt gebruiken. Wil je perfect rechte lijnen zagen in dunner hout? Dan is een microkettingzaag misschien wel de beste optie voor jou. Voor dikke boomstammen heb je een zwaardere kettingzaag nodig en voor werken op hoogtes is een telescopische kettingzaag de betere keuze. De lengte van het zaagblad bepaalt tot op zekere hoogte wat je met de kettingzaag kunt doen en is een belangrijke factor om op te letten. Om veilig te werk te kunnen gaan, koop je een veilige kettingzaag die voldoet aan jouw wensen en natuurlijk aan alle veiligheidsvoorschriften.

Veelgestelde vragen over kettingzagen

 • Wanneer mag je een kettingzaag gebruiken?

  Iedereen mag in theorie met een kettingzaag werken en hier klussen mee uitvoeren. Het is uiterst belangrijk om dit op een veilige manier en met voldoende voorbereiding te doen, omdat een kettingzaag een gevaarlijke tool is. Om veilig aan de slag te gaan zorg je voor veiligheidskleding, een veiligheidsbril, handschoenen en gehoorbescherming. Daarnaast let je erop dat je het juiste type zaag kiest en dat je voldoende kennis hebt om hier veilig mee om te gaan. Het is het veiligste om met twee mensen op een werkplek te zijn en elkaar te ondersteunen.

 • Hoe gebruik je een kettingzaag?

  Veiligheid is van groot belang en daarom is de eerste stap om voor voldoende veiligheidskleding te zorgen. De kettingzaag is schoon en scherp voordat je begint aan de klus. Je zorgt ervoor dat de kettingzaag goed onderhouden is, zodat je hier geen problemen door krijgt. Zagen doe je op volle kracht om terugslag te voorkomen. Zorg er altijd voor dat je de zaag met twee handen vasthoudt voor extra grip en houd de zaag ver genoeg van je lichaam vandaan. Regent het? Dan gebruik je de kettingzaag niet op deze dag en wacht je tot het droog is. Verschillende klussen vragen om verschillende technieken en daarom is het belangrijk om je vooraf in te lezen over de specifieke klus.

 • Welke vijl gebruik je voor een kettingzaag?

  Er zijn vijlen met verschillende diameters voor een kettingzaag en het is belangrijk om de juiste vijl te kiezen. Voor een grotere ketting heb je ook een grotere vijl nodig, zodat alles goed werkt. De steek van de ketting bepaalt de vijldiameter en dit is dus de informatie die je nodig hebt om de juiste vijldiameter te kiezen.

  VijldiameterKetting
  4.0mm3/8”LP (1.1mm en 1.3mm)
  4.8mm.325”
  5.0mm3/8” (Stihl zaagkettingen)
  5.8mm3/8” en .404
 • Waar koop ik een kettingzaag?

  Er zijn veel webshops waar je kettingzagen kunt kopen en je wilt graag zeker weten dat je veilig een kettingzaag bestelt. Daarom hebben we een aantal webshops op een rijtje gezet waar je veilig een kettingzaag kunt kopen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie