De 5 beste keukenweegschalen van 2024

Een keukenweegschaal is een handige tool voor in de keuken. Hiermee weeg je ingrediënten voor je recepten nauwkeurig af, zodat de verhoudingen in de maaltijd precies kloppen. Maar wat is nou de beste keukenweegschaal? Hieronder hebben we vijf hoogwaardige keukenwegenschalen op een rijtje gezet, waarbij ieder exemplaar de beste keukenweegschaal in een bepaalde categorie is. Je leest ook waar je een keukenweegschaal kunt kopen en wat de voordelen van een keukenweegschaal kopen zijn. De beste keukenweegschaal hangt helemaal af van je behoeften en onze top vijf helpt je om een goede keuze te maken.

Merk
Model
1
KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal
KitchenBrothers
Keukenweegschaal
2
Digitale keukenweegschaal zonder batterijen
REVALL
Keukenweegschaal
3
Digitale keukenweegschaal zonder batterijen
Beepower
Keukenweegschaal
4
Digitale Keukenweegschaal met App
FITAGE
Keukenweegschaal
5
Hermanos Keukenweegschaal - Precisie Keuken Weegschaal Digitaal
Hermanos
Keukenweegschaal

Dit zijn ze, de 5 beste keukenweegschalen van 2024

1. KitchenBrothers Keukenweegschaal – Beste accurate keukenweegschaal

KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal
Bekijk keukenweegschaal

De KitchenBrothers digitale precisie keukenweegschaal is een zeer accurate weegschaal die werkt op batterijen. De weegschaal is geschikt voor gewichten tussen één gram en zes kilo. Je weegt al je ingrediënten nauwkeurig af, zodat je altijd de juiste hoeveelheid hebt. De weegschaal weegt niet alleen in grammen, maar kan ook oz, lb of ml wegen. De weegschaal heeft een tarrafunctie, waarmee je het gewicht op nul kunt zetten. Zo zet je een kom op de weegschaal, vervolgens zet je de weegschaal op nul en vul je de kom. Je weegt op deze manier alleen de inhoud van de kom en niet het gewicht van de kom zelf.

De keukenweegschaal van KitchenBrothers is licht en compact. Je verplaatst de weegschaal dus eenvoudig en kunt deze opbergen zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. De weegschaal heeft een modern ontwerp en ziet er stijlvol uit. Het simpele ontwerp zorgt ervoor dat de weegschaal makkelijk schoon te houden is. De weegschaal heeft een digitale lcd-display en wordt geleverd inclusief batterijen. Heb je de weegschaal twee minuten niet gebruikt? Dan schakelt deze automatisch uit om zo batterij te besparen.

Pluspunten
 • Zeer accurate weegschaal voor precieze metingen
 • Tarrafunctie waarmee de weegschaal op nul gezet kan worden
 • Weegt in gram, ons, pond en milliliter
 • Heeft een digitaal lcd-display
 • Schakelt automatisch uit na twee minuten zonder gebruik
Minpunten
 • Niet geschikt voor een gewicht boven de zes kilo

De KitchenBrothers Keukenweegschaal is verkrijgbaar bij:

2. REVALL Keukenweegschaal – Beste stijlvolle en compacte keukenweegschaal

Digitale keukenweegschaal zonder batterijen
Bekijk keukenweegschaal

De REVALL digitale precisie keukenweegschaal is een stijlvolle en compacte keukenweegschaal. Met deze keukenweegschaal weeg je gewichten tussen vijf gram en drie kilo. De weegschaal weegt op 0,1 gram nauwkeurig het gewicht en is daarmee bijvoorbeeld ook geschikt voor het wegen van medicijnen. Je weegt niet alleen in gram, maar ook in pond of ons. De weegschaal biedt de mogelijkheid om het gewicht op nul te zetten nadat je een kom op de weegschaal plaatst. Zo weeg je alleen de inhoud van de kom en niet het gewicht van de kom zelf.

De weegschaal heeft een helder LED-scherm met grote cijfers. Hierop lees je duidelijk het gewicht af en dit model is ook geschikt voor slechtzienden. De weegschaal wordt geleverd inclusief batterijen, maar werkt ook met een USB-kabel. Het compacte formaat zorgt ervoor dat je de weegschaal makkelijk op kunt bergen. Het ontwerp is niet alleen stijlvol, maar ook praktisch. Zo heeft de keukenweegschaal een antislipbodem en is het weegplatform makkelijk om schoon te maken. Ook tijdens het koken gebruik je de keukenweegschaal met handige timerfunctie.

Pluspunten
 • Meet tot op 0,1 gram nauwkeurig
 • Wegen in gram, pond en ons
 • Het LED-scherm met grote cijfers is ook geschikt voor slechtzienden
 • Antislipbodem voor gebruikscomfort
 • Inclusief timerfunctie
Minpunten
 • Niet geschikt voor een gewicht van boven de drie kilo

De REVALL Keukenweegschaal is verkrijgbaar bij:

3. Beepower Keukenweegschaal – Beste duurzame keukenweegschaal

Digitale keukenweegschaal zonder batterijen
Bekijk keukenweegschaal

De keukenweegschaal van Beepower komt als duurzaamste model uit de test. Deze keukenweegschaal werkt namelijk zonder stroom en zonder batterijen. Hoe de keukenweegschaal werkt? Je draait aan de draaiknop op de weegschaal om deze te starten. Zo hoef je nooit batterijen te vervangen of in de buurt van een stopcontact te staan. De keukenweegschaal van Beepower is een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Je gebruikt de keukenweegschaal voor allerlei ingrediënten met een maximumgewicht van vijf kilo. De keukenweegschaal weegt tot op een gram nauwkeurig en daarmee weet je zeker de juiste hoeveelheid voor een recept te hebben.

De keukenweegschaal beschikt over de handige tarrafunctie. Hiermee zet je de keukenweegschaal op nul wanneer er gewicht op staat. Dit is handig wanneer je een ingrediënt in een kom wilt doen voor het wegen, maar de kom niet mee wilt wegen. Je kunt kiezen uit de eenheden gram, ons, pond en milliliter. Zo hoef je buitenlandse recepten niet te vertalen en kun je de eenheid uit het recept makkelijk aanhouden. De duurzame keukenweegschaal heeft een simpel en elegant uiterlijk. De gladde oppervlakte is makkelijk schoon te maken en zorgt voor gebruikscomfort.

Pluspunten
 • Duurzaam zonder batterijen of stroom
 • Weegt tot op de gram nauwkeurig
 • Beschikt over de tarrafunctie waarmee het gewicht altijd op nul gezet kan worden
 • Keuze uit de eenheden gram, ons, pond en milliliter
Minpunten
 • Niet geschikt voor een gewicht boven de vijf kilo
 • De weegschaal werkt alleen nadat je aan de knop hebt gedraaid

De Beepower Keukenweegschaal is verkrijgbaar bij:

4. FITAGE Keukenweegschaal – Beste smart keukenweegschaal

Digitale Keukenweegschaal met App
Bekijk keukenweegschaal

Op zoek naar een smart keukenweegschaal? Dan is de digitale keukenweegschaal met app van FITAGE de juiste keuze. Deze keukenweegschaal is ideaal wanneer je bezig bent met gezond eten of afvallen. Met de FITAGE keukenweegschaal weeg je precies wat je eet, inclusief alle bijbehorende voedingsinformatie. In de app kun je een uitgebreid overzicht zien en je kunt zelfs producten toevoegen door de barcode te scannen. De keukenweegschaal van FITAGE helpt je om een gebalanceerd dieet te volgen en geeft je inzichten in de voeding die je consumeert.

De weegschaal is gebruiksvriendelijk en kan direct gebruikt worden. Je weegt in verschillende eenheden, zoals milliliter, gram, ons en pond. Met slechts één druk op de knop wissel je van eenheid naar eenheid. Dit helpt je om recepten waarin andere eenheden vermeld worden, makkelijker te volgen. De precisie weegschaal heeft een strak ontwerp en het gladde oppervlak is makkelijk schoon te maken. Je haalt er eenvoudig een doekje overheen.

Pluspunten
 • Inclusief app waarin je je bij kunt houden wat je eet
 • Ideaal voor mensen die op dieet zijn
 • Strak ontwerp
 • Keuze uit de eenheden gram, ons, pond en milliliter
Minpunten
 • Je hebt een app en een smartphone nodig
 • Niet geschikt voor een gewicht boven de vijf kilo

De FITAGE Keukenweegschaal is verkrijgbaar bij:

5. Hermanos Keukenweegschaal – Beste bluetooth keukenweegschaal

Hermanos Keukenweegschaal - Precisie Keuken Weegschaal Digitaal
Bekijk keukenweegschaal

De Hermanos keukenweegschaal is de beste bluetooth precisie keukenweegschaal. Met deze digitale weegschaal kun je ingrediënten van 1 gram tot 15 kilo wegen. Deze weegschaal wordt door middel van bluetooth aan een smartphone gekoppeld. Zo kun je in een app bijhouden hoeveel calorieën je op een dag inneemt en verbrandt. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je op dieet bent of wanneer je probeert om je eetgewoontes te veranderen. Eventueel koppel je de weegschaal aan een Fitbit of aan Apple Gezondheid.

De weegschaal is erg nauwkeurig en kan de eenheden gram, ons, pond en milliliter weergeven. Met een druk op de knop wissel je van eenheid. De weegschaal heeft een strak en simpel ontwerp, waardoor deze makkelijk schoon te houden is. Je neemt het gladde oppervlak eenvoudig af met een doekje. De keukenweegschaal van Hermanos is compact en daarmee eenvoudig op te bergen. De weegschaal werkt op batterijen en wordt geleverd inclusief twee AAA-batterijen.

Pluspunten
 • Geschikt voor gewichten tot 15 kilo
 • Inclusief app waarin je je bij kunt houden wat je eet
 • Ideaal voor mensen die op dieet zijn
 • Strak ontwerp
 • Keuze uit de eenheden gram, ons, pond en milliliter
Minpunten
 • Je hebt een app en een smartphone nodig

De Hermanos Keukenweegschaal is verkrijgbaar bij:

Beste keukenweegschaal kopen

De beste keukenweegschaal om te kopen hangt geheel van je behoeftes af. Ben je op dieet of wil je in de gaten houden wat je precies aan voedingsstoffen binnenkrijgt? Dan kan het verstandig zijn om voor een digitale keukenweegschaal in combinatie met een app te kiezen. Iedere keukenweegschaal heeft een maximaal gewicht en het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Zeker wanneer je hoeveelheden boven de vijf kilo wilt wegen, is het belangrijk om een weegschaal te kiezen die dit gewicht aankan.

Voordelen van een keukenweegschaal

Een keukenweegschaal is een handig item om te hebben en heeft meerdere voordelen. Zo is een keukenweegschaal een stuk nauwkeuriger dan een maatbeker, zeker wanneer je voor een digitale precisie keukenweegschaal kiest. De meeste keukenweegschalen hebben een functie waarmee je het gewicht op nul kunt zetten nadat je een kom op de weegschaal hebt gezet. Zo kun je alleen de inhoud van de kom wegen. Een keukenweegschaal is nauwkeurig en daarmee kun je recepten precies opvolgen. Zo weet je zeker dat de verhoudingen juist zijn en het gerecht een heerlijke smaak heeft.

Veelgestelde vragen over keukenweegschalen

 • Hoe nauwkeurig is een keukenweegschaal?

  Iedere keukenweegschaal heeft een andere nauwkeurigheid. Wanneer je waarde hecht aan nauwkeurigheid, is dit een punt waarop je moet letten bij de aanschaf van een keukenweegschaal. Er zijn exemplaren op de markt die tot op een gram nauwkeurig wegen en waarmee je dus uiterst precies je ingrediënten kunt afwegen. Een digitale precisie keukenweegschaal is zeker aan te raden wanneer je erg nauwkeurig wilt wegen.

 • Hoe werkt een digitale keukenweegschaal?

  Een digitale keukenweegschaal heeft sensoren aan de onderkant die de druk voelen van de ingrediënten op de weegschaal. De informatie over de druk wordt doorgegeven aan een chip in de weegschaal, die de informatie omzet naar cijfers die op het scherm te zien zijn. Een analoge weegschaal werkt met veren die een wijzer aansturen en zijn minder precies dan digitale weegschalen. Een nadeel van een digitale weegschaal is dat je in de meeste gevallen batterijen nodig hebt om met de weegschaal te werken, hoewel er ook duurzame modellen zonder batterijen op de markt zijn.

 • Waar koop ik een keukenweegschaal?

  Er zijn allerlei webshops waar je een keukenweegschaal kunt kopen. Om de beste keukenweegschaal met een gerust hart te kunnen bestellen, hebben we een aantal veilige webshops voor je op een rijtje gezet. Hier vind je diverse keukenweegschalen, waaronder ook de modellen uit onze top vijf.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie