De 5 beste lasapparaten van 2024

Wat is het beste lasapparaat? Dat is een lastig vraag. Wij willen jou daar graag bij helpen! Daarom hebben wij een aantal lasapparaten uitgetest en een lijstje gemaakt wat volgens ons de 5 beste lasapparaten van 2024 zijn.

Het is verstandig om goed te kijken naar het vermogen van een lasapparaat. Het vermogen van een lasapparaat wordt uitgedrukt in ampère. Meestal word gerekend op 40 ampère per millimeter staal dat je wil lassen. Zo kun je uitrekenen hoeveel ampère je ongeveer nodig hebt voor de klus die je wil gaan uitvoeren. Ook is het belangrijk om vooraf te bedenken welke type lasapparaat je nodig hebt. Kijk ook altijd naar de gebruikte materialen en ga voor een betrouwbaar merk.

Merk
Model
1
Kemppi Minarc 180 lasapparaat
Kemppi
Minarc 180 EVO
2
GYS Smartmig 162, 230V-16A
GYS
Smartmig 162
3
HBM 200MAX TIG Smart Welder Inverter met Digitaal Display
HBM machines
200MAX
4
HBM 200ARC Professionele Smart Welder
HBM machines
200ARC
5
PARKSIDE Multifunctioneel lasapparaat
PARKSIDE
Multifunctioneel lasapparaat

Dit zijn ze, de 5 beste lasapparaten van 2024

1. Kemppi Minarc 180 EVO – Beste professionele lasapparaat

Kemppi Minarc 180 lasapparaat
Bekijk lasapparaat

Een Kemppi lasapparaat brengt heel erg veel voordelen met zich mee. Je kunt hem namelijk overal gebruiken doordat het een elektrode lasmachine is. Jij kunt alles wat je wilt ermee lassen en ook nog eens op een veilige manier. Je wilt natuurlijk wel dat jij goed kunt werken zonder dat jij bang hoeft te zijn dat jij jezelf of andere om je heen pijn doet. Daarnaast is het ook belangrijk dat jij de materialen die jij wilt lassen op een goede manier lassen en niet dat het verder kapot gaat.

Je kunt met de Kemppi ook meerdere soorten lassen, zo kun je staal en RVS lassen omdat het een TIG lasapparaat is. Dat is wel een groot voordeel want jij hoeft dus niet nog een apart lasapparaat aan te schaffen als jij dat wilt lassen. Eigenlijk is het Kemppi lasapparaat een goed lasapparaat of je nou professioneel of privé wilt gaan lassen. Doordat hij makkelijk in gebruik is ben jij snel klaar met de klus die jij wilt lassen en dat geeft altijd een goed gevoel.

Pluspunten
 • Makkelijk in gebruik
 • Kan meerdere soorten lassen
 • Overal te gebruiken
Minpunten
 • Geen digitaal display

De Kemppi Minarc 180 EVO is verkrijgbaar bij:

2. GYS Smartmig 162 – Beste lasapparaat voor beginners

GYS Smartmig 162, 230V-16A
Bekijk lasapparaat

Als je nog niet echt een ervaring hebt met lassen dan moet je natuurlijk beginnen met een goed lasapparaat. Er is uitgezocht en uitgekomen welke daar het beste voor te gebruiken. Je kunt daar dus het beste de GYS Smartmig voor gebruiken omdat die het makkelijkste te bedienen is. Doordat de GYS Smartmig een MIG/MAG lasapparaat is hoef jij niet moeilijk te gaan doen met een draadje wat je erbij moet houden want het staal wat jij gaat lassen zit daar al in verwerkt. Jij kunt dus makkelijk op de knop drukken en daardoor het staal gelijk aan het te lassen stuk branden.

De GYS Smartmig is een makkelijk te bedienen apparaat maar kan wel wat prijzig om die als beginnend aan te schaffen. Dat is wel iets om rekening mee te houden als je er eentje aan wilt schaffen. Als jij weet dat je hem veel meer gaat gebruiken dan is het zeker dat geld waard. Het is wel zo dat als jij hem aanschaft dat ook alles erbij zit wat je nodig hebt om van start te kunnen gaan, jij hoeft daarna niet nog andere dingen los aan te schaffen.

Pluspunten
 • Makkelijk voor beginners
 • Hoeft niet apart iets te kopen
 • Lasdraad zit in het apparaat
Minpunten
 • Duur voor een beginner

De GYS Smartmig 162 is verkrijgbaar bij:

3. HBM machines 200MAX – Beste TIG lasapparaat

HBM 200MAX TIG Smart Welder Inverter met Digitaal Display
Bekijk lasapparaat

Als je een lasapparaat gaat kopen dan wil je natuurlijk wel dat hij goed is en dat je hem overal voor kunt gebruiken. Als jij een TIG lasapparaat koopt dan kun jij daar meerdere soorten materiaal mee lassen. Dat is heel erg fijn en bespaard uiteindelijk ook geld omdat je geen tweede aan hoeft te schaffen. De HBM machine is een hele goede keuze omdat die jou nooit in de steek zal laten. Hij is makkelijk te gebruiken waardoor jij dus ook zeker ermee om zou kunnen gaan zelfs als jij nog niet zoveel ervaring hebt. De HBM machine is ook als beste TIG lasapparaat beoordeeld en dat zegt toch al heel erg veel over het lasapparaat.

Met de HBM machine kun je heel erg veel lassen en vooral omdat hij ook een MMA lasapparaat is. Dat betekend dus dat jij er veel meer mee kunt enkel maar op een recht stuk of simpel lassen want je kunt ook op andere manieren lassen. Als jij met deze lasmachine aan het werk gaat dan zul jij versteld staan van wat hij allemaal kan. Jij wilt daarna niet anders meer dan met de HBM machine werken.

Pluspunten
 • Digitaal display
 • Handig te gebruiken
Minpunten
 • Best prijzig

De HBM machines 200MAX is verkrijgbaar bij:

4. HBM machines 200ARC – Beste inverter lasapparaat

HBM 200ARC Professionele Smart Welder
Bekijk lasapparaat

Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat jouw laswerk ook op een goede manier gebeurd. Als jij een HBM machine hebt dan betekent dat dus ook dat jij een inverter lasapparaat hebt en dat jij dus ook dichter kunt lassen. Door de stroom van druppels zal het dichter op elkaar zitten en dat betekent dus ook dat het steviger zal zijn. Je moet natuurlijk wel zeker zijn dat het goed stevig gebeurd en daar ben jij met de HBM machine heel zeker van.

De HBM machine brengt jou heel erg veel voordelen. Met een digitaal display kun jij altijd makkelijk zien wat hij voor jou kan betekenen. Hij werkt volautomatisch wat betekent dat je ook niet een draadje erbij hoeft want met een simpele knop op de druk krijgt hij de lasdraad vanzelf al gesmolten eruit. Het enige wat jij hoeft te doen is ervoor zorgen dat je het op de juiste plaats neer plaatst zodat het object wat jij aan het lassen bent aan elkaar komt en stevig blijft zitten voor zolang het nog mee mag gaan. De HBM machine wordt geleverd met veel accessoires waardoor jij daarna niks meer hoeft aan te schaffen om aan de slag te kunnen.

Pluspunten
 • Goed van prijs
 • Makkelijk te gebruiken
 • Geen gedoe met lasdraad
 • Krachtig
Minpunten
 • Kort snoer

De HBM machines 200ARC is verkrijgbaar bij:

5. PARKSIDE Multifunctioneel lasapparaat – Beste goedkope lasapparaat

PARKSIDE Multifunctioneel lasapparaat
Bekijk lasapparaat

Als je er echt voor wilt gaan dan moet je het ook goed doen. Als je het dan toch goed gaat doen ga dan voor het Parkside Multifunctioneel lasapparaat. Jij bent er dan helemaal zeker van dat je alles hebt wat je nodig kunt gaan hebben bij een lasklus. Het Parkside lasapparaat beschikt namelijk over maar liefst 4 soorten lasmethoden. Het is namelijk een MMA (staafelektroden), massieve draad, MIG (inert gas) en WIG (wolfraam-inert gas) lasapparaat. Dat betekent dus dat jij niet meer hoeft te wisselen want jij kunt alles met hetzelfde apparaat doen zonder gedoe.

Je zou denken dat het Parkside Multifunctioneel lasapparaat ook heel veel geld zal kosten maar dat is dus niet het geval. Jij kunt dit allemaal hebben voor een goedkope prijs, natuurlijk is dit voor de ene wel duurder dan voor de andere maar als je een las kenner bent dan weet je dat het een prijsje is waarvoor je geen nee kunt zeggen. Jij hebt namelijk alles wat je nodig hebt en dat is wel heel erg makkelijk voor jezelf. Je wilt toch niet met verschillende lasapparaten hoeven slepen terwijl je gewoon met het Parkside Multifunctioneel lasapparaat op pad kunt?

Pluspunten
 • 4 lasapparaten in 1
 • Goedkoop
 • Makkelijk te bedienen
Minpunten
 • Niet handig mee te nemen

De PARKSIDE Multifunctioneel lasapparaat is verkrijgbaar bij:

Waar moet je op letten bij het kopen van een lasapparaat?

Je weet nu wat je kunt verwachten van een lasapparaat maar dan moet je gaan beslissen welke je nodig hebt. Als jij maar 1 soort hoeft te lassen dan heb jij genoeg aan een lasapparaat die dat soort kan lassen. Als jij meerdere dingen moet lassen dan kun je beter verder kijken voor een lasapparaat wat je voor meerdere soorten in kunt gaan zetten. Jij bepaalt zelf wat je aanschaft en waarvan jij denkt dat je er echt wat aan gaat hebben.

Je kunt kijken of jij 1 soort wilt lassen of dat jij een multifunctioneel lasapparaat wilt. Als jij vaak op een dag 3 soorten materiaal moet lassen dan is het lastig als je 3 lasapparaten mee moet nemen. Dan kun je er beter voor zorgen dat je een wat duurder apparaat hebt en dat jij dan niet hoeft te wisselen maar hetzelfde apparaat kunt gebruiken.

Soms dan zie je een lasapparaat en dan denk je ja die wil ik hebben maar dan is hij veel te duur. De prijs die jij ervoor moet betalen gaat veel bepalen. Als jij een apparaat te duur vindt dan is het natuurlijk geen goede aanschaf. Jij moet er helemaal achter staan voordat jij het juiste lasapparaat aan gaat schaffen.

Ben je van plan om een lasapparaat te kopen maar kom je er zelf niet uit? Of heb je na het lezen van bovenstaand artikel nog vragen over lasapparaten? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan proberen wij je vragen over lasapparaten zo goed mogelijk te beantwoorden!

Ben je fabrikant van een lasapparaat en vind je dat jouw lasapparaat getest moet worden en in onze top 5 hoort? Lees dan hier hoe we te werk gaan en meld jouw lasapparaat makkelijk aan.

Veelgestelde vragen over lasapparaten

 • Wat is een goed merk lasapparaat?

  Wat een goed merk lasapparaat is dat is best een moeilijke vraag om te beantwoorden want het verschilt natuurlijk helemaal per persoon. Jij kunt een merk heel erg goed vinden terwijl een ander het absoluut niet vindt. Het is maar net wat jouw ervaring ermee is en hoe jij erover denkt. Het kan zijn dat jij een favoriet merk hebt maar het kan ook zijn dat het jou niet uitmaakt welk merk het is en dat jij een goedkoper merk ook prima vindt. Vaak is het wel zo dat jij voor een bekend merk ook de prijs betaald.

 • Wat is beter een mig of een tig lasapparaat?

  Het grootste verschillen tussen mig en tig lassen is de lassnelheid. Bij tig lassen wordt het op een langzame snelheid gedaan en bij mig lassen wordt het onder een constante toestroming gedaan waardoor je dus sneller zult moeten lassen en reageren.

 • Hoeveel stroom verbruikt een lasapparaat?

  Het is niet zo makkelijk te zeggen hoeveel een lasapparaat aan stroom verbruikt. Dat komt omdat het afhankelijk is van de kracht en druk die nodig is om een lasnaad te maken. Je hebt namelijk 40 ampère nodig per millimeter staal. Jij kunt dus zelf een beetje uitrekenen hoeveel stroom jij gaat gebruiken op het moment dat jij aan het lassen gaat.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie