De 5 beste pelletkachels van 2024

Wil je een pelletkachel kopen? Dan heb je ten eerste een ruime keuze uit verschillende soorten en maten kachels terwijl ook de functies en mogelijkheden van de verschillende modellen uiteen lopen. De grote vraag is dan ook wat is de beste pelletkachel? Een vraag die ook lastig te beantwoorden is, want het beste model is uiteindelijk het product dat ook het beste in jouw situatie past.

Verschillende bedieningsmogelijkheden

Pelletkachels zijn op verschillende manieren te bedienen. Vaak zit de temperatuurregelaar in het frontpaneel verwerkt, maar een aantal modellen worden ook geleverd met een afstandsbediening. Hiermee kun je dus op afstand een pelletkachel bedienen, aan- en uitzetten. Een aantal kachels zijn eventueel ook met Wi-Fi te verbinden. Dan kun je via een app op een smartphone of tablet de kachel bedienen. Bij deze mogelijkheden is het belangrijk om te checken of de kachel die je op het oog hebt ook over de functies beschikt. En of alle benodigdheden worden meegeleverd. Zo zijn er modellen waarbij nog een extra kit benodigd is als een verbinding via Wi-Fi en bediening via de app de wens is.

Toevoersystemen

Pelletkachels hebben ook verschillende soorten toevoersystemen. Deze verschillende systemen zorgen er voor dat de kachel met pellets wordt gevoed en zijn werk kan doen. Een aantal modellen hebben een groter reservoir en een geautomatiseerd systeem terwijl bij andere modellen het handmatig toevoegen van pellets nodig is. Iets om zeker rekening mee te houden wanneer je een pelletkachel wilt kopen.

De juiste keuze maken

Om de juiste keuze te maken kun je natuurlijk goed kijken naar functionaliteit terwijl ook het uiterlijk van de pelletkachel een belangrijke rol speelt in de keuzes die je maakt. Om tot de beste keuze te komen is het belangrijk om pelletkachels te vergelijken en om pelletkachel reviews te lezen. Zo kom je weer te weten over de producten en kun je op basis van ervaringen van andere gebruikers ook weloverwogen beslissingen nemen.

Merk
Model
1
AMG Mignon Zwart - Pelletkachel - 6 kW 95 m³
AMG
Mignon
2
Benito 10Kw - Zwart - INLC WIFI
Interstoves
Benito
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.
3
Interstoves Tessa 10 Kw pelletkachel - Bordeaux - INCL Afstandsbediening
Interstoves
Tessa
4
Qlima Fiorina 74 S-Line Grey - Pelletkachel
Qlima
Fiorina 74 S-Line Grey
5
Interstoves Leandro 9 kW - pelletkachel - zwart - luchtdicht
Interstoves
Leandro
Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

Dit zijn ze, de 5 beste pelletkachels van 2024

1. AMG Mignon – Beste kleine pelletkachel

AMG Mignon Zwart - Pelletkachel - 6 kW 95 m³
Bekijk pelletkachel

De Mignon van het merk AMG is een goedkope pelletkachel waarmee je voor een aangename temperatuur in huis kunt zorgen. De kachel is 43 centimeter breed, 77 centimeter hoog en 43 centimeter diep. De zwarte met grijze uitvoering is dus compact in formaat en past in vrijwel iedere woonkamer of ruimte. Ook is de pelletkachel verkrijgbaar in wit met grijs. Een voordeel is dat de brander van duurzaam gietijzer is gemaakt. De kachel wordt zonder afstandsbediening geleverd, maar deze is wel los te verkijgen. De Mignon van AMG is ook te verbinden met Wi-Fi en via een app te bedienen.

Pluspunten
 • Compact formaat
 • Gemaakt van gietijzer
 • Te verbinden met Wi-Fi
Minpunten
 • Afstandsbediening optioneel

De AMG Mignon is verkrijgbaar bij:

2. Interstoves Benito – Beste inbouw pelletkachel

Benito 10Kw - Zwart - INLC WIFI
Bekijk pelletkachel

De Benito 10Kw (zwart) van het merk Interstoves is de beste inbouw pelletkachel die je op dit moment kunt kopen. De inbouwhaard is 50,5 centimeter breed, 68 centimeter hoog en 59,4 centimeter lang. Boven het keramische glas is een ventilatierooster aanwezig terwijl de vuurpot van duurzaam gietijzer is gemaakt. Het is ook een pelletkachel met Wi-Fi en dus via een app op een smartphone te bedienen als je dat wenst.

De kachel is mooi gelakt zwart afgewerkt en bevestigd op een schuifrail. Dat het extra eenvoudig maakt om pellets bij te vullen wanneer dat nodig is. De pelletkachel is ook Eco Design 2022 gecertificeerd en beschikt voor een geïntegreerde thermostaat in het frontpaneel.

Pluspunten
 • Mooi zwart gelakt afgewerkt
 • Geïntegreerde thermostaat in frontpaneel
 • Vuurpot van duurzaam gietijzer gemaakt
 • Te bedienen via een app
 • Schuifrail voor eenvoudig bijvullen van pellets
Minpunten
 • Inbouw variant

De Interstoves Benito is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

3. Interstoves Tessa – Beste moderne pelletkachel

Interstoves Tessa 10 Kw pelletkachel - Bordeaux - INCL Afstandsbediening
Bekijk pelletkachel

De pelletkachel van het Italiaanse merk Interstoves is de beste moderne pelletkachel die je op dit moment kunt kopen. Met een prachtig Italiaans design is de pelletkachel een blikvanger in jouw woonkamer terwijl je van een aangename temperatuur kunt genieten en door op deze manier te verwarmen honderden euro’s op de energierekening kunt besparen.

De kachel is op afstand te bedienen met de afstandsbediening, die je erbij krijgt. De kachel bevat ook een brandbeveiligingssensor met oververhittingsbeveiliging. Ook schakelt de kachel automatisch uit bij het openen van de glasdeur of de tank. Dankzij het moderne design en lage diepte past de pelletkachel in ieder huishouden. De inhoud van de tank is 25 kg.

 

Pluspunten
 • Inhoud van de tank is 25 kg
 • Gemaakt van gehard staal
 • Italiaans design
 • Inclusief afstandsbediening
Minpunten
 • Prijzig

De Interstoves Tessa is verkrijgbaar bij:

4. Qlima Fiorina 74 S-Line Grey – Beste pelletkachel met SAVE-mode

Qlima Fiorina 74 S-Line Grey - Pelletkachel
Bekijk pelletkachel

De Fiorina 74 S-Line Grey van Qlima is de beste pelletkachel met SAVE-mode die je momenteel kunt kopen en met een fraai design koop je ook echt een blikvanger voor in huis. Wanneer de ingestelde temperatuur bereikt is, vermindert het apparaat automatisch het verbrandingsniveau. Hierdoor verbruik je minder pelletkorrels.

De pelletkachel is zeer eenvoudig is gebruik. Je stelt de temperatuur in en de kachel verwarmt automatisch. De pelletkachel beschikt over een groot reservoir voor de pellets. Ook beschikt de kachel over een 24-uurs timer. De pelletkachel wordt geleverd met afstandbediening en ook heeft de kachel een oververhittingsbeveiliging.

Pluspunten
 • Strak en Italiaans design
 • Compact formaat
 • Groot reservoir
 • Oververhittingsbeveiliging
Minpunten
 • Geen

De Qlima Fiorina 74 S-Line Grey is verkrijgbaar bij:

5. Interstoves Leandro – Beste pelletkachel te bedienen met wifi en afstandsbediening

Interstoves Leandro 9 kW - pelletkachel - zwart - luchtdicht
Bekijk pelletkachel

De Leandro pelletkachel van het merk Interstoves is de beste pelletkachel te bedienen met wifi en afstandsbediening die je kunt kopen. Je kunt optioneel een afstandsbediening of een app gebruiken om de kachel te bedienen. De kachel is gemaakt van gelakt staal en heeft een mooie uitstraling. In combinatie met het vuur wanneer de kachel brandt, geeft dit je woonkamer extra sfeer en vooral warmte.

De luchtdichte pelletkachel is niet alleen een lust voor het oog, maar heeft ook een zeer hoog rendement. Met een pelletreservoir van 14,5 kilogram aan pellets. Het bedieningspaneel is eenvoudig in gebruik en je kunt meerdere programma’s programmeren. Met de verschillende modi kun je ervoor zorgen dat de kachel alleen stookt als de temperatuur onder een bepaald punt zakt of je kunt kiezen voor de modulatie modus waarmee de kachel zichzelf reguleert.

Dit model kan worden aangevuld met handige accessoires, zoals een Wi-Fi kit waarmee je de kachel op afstand en via de app kunt bedienen. Ook een afstandsbediening behoort tot de mogelijkheden. Evenals rookgasafvoer kit en stofzuigers.

Pluspunten
 • Stijlvol afgewerkt
 • Italiaanse makelij
 • Uitbreidbaar met accessoires
 • 14,5 kilogram pelletreservoir
Minpunten
 • Op afstand bedienen alleen mogelijk met optionele accessoires

De Interstoves Leandro is verkrijgbaar bij:

Sorry, dit product lijkt overal uitverkocht.

We hebben nu een zeer aantal interessante modellen voor je op een rijtje gezet, maar wat zijn nu zoal de voor- en nadelen van een pelletkachel? Waarom zou je voor deze soort verwarming kiezen en niet voor een traditionele houtkachel bijvoorbeeld? Laten we eerst alle grote voordelen van pelletkachels benoemen.

De voordelen van een pelletkachel

Pelletkachels hebben een hoger rendement dan houtkachels. Fabrikanten van pelletkachels beweren dat de producten die zij maken tussen de 80% en wel 97% rendement opleveren. Deze producten zijn dus de beste keuze als je op zoek bent naar warmte en gezelligheid. De vlam is altijd goed zichtbaar door het glas van de kachel en door het ventilatierooster wordt warmte lucht altijd in de ruimte geblazen. Een groot voordeel is dat door de ingebouwde sensoren een pelletkachel ook automatisch kan verwarmen en ook op een veilige manier brandstof verbrandt. Terwijl het installeren van een pelletkachel ook eenvoudig is dan een houtkachel.

De nadelen van een pelletkachel

Ieder product heeft ook zijn nadelen en dat is bij de pelletkachel niet anders. Een groot nadeel van de pelletkachel is dat deze kachels niet krachtig genoeg zijn als hoofdverwarming en slechts als bijverwarming gebruikt kunnen worden. Andere nadelen die in de overweging meegenomen moeten worden zijn de hoge aanschafkosten en het periodieke onderhoud dat een pelletkachel wel nodig heeft om goed te kunnen blijven functioneren. Een ander nadeel om rekening mee te houden is het lawaai. Pelletkachels maken doorgaans veel geluid, omdat de ventilator of meerdere ventilatoren de warme lucht in de ruimte blazen.

Pelletkachel installeren en onderhoud

De installatie is zoals gezegd vrij simpel. Je hebt een stopcontact nodig en een opening naar buiten toe. Lucht wordt doorgaans via een simpel rookkanaal naar buiten afgevoerd, maar dit kan evengoed een flexibele buis zijn. Dus je hebt geen traditionele schoorsteen nodig om een pelletkachel te kunnen gebruiken. Bij een inbouwmodel heb je wel meer werk aan het vakkundig inbouwen van een pelletkachel. Bijvoorbeeld in een muur of onder een schoorsteenmantel als daar je voorkeur naar uitgaat.

Op het gebied van onderhoud is de pelletkachel niet de meest gebruiksvriendelijke, want je moet vrijwel wekelijks de kachel onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan het reinigen van het raam en het stofzuigen van de verbrandingskamer. Ook het as en overgebleven materiaal moeten uit de kachel worden gehaald. Dat kan in de regel vrij simpel door de speciale lade te verwijderen en leeg te gooien. Daarnaast is het ook handig (en zelfs verplicht) om jaarlijks onderhoud door een specialist te laten uitvoeren.

Pelletkachel voor buiten?

Pelletkachels worden doorgaans aangeschaft als bijverwarming voor in huis, maar een aantal modellen zijn ook geschikt voor buiten. Met deze producten kun je dus bijvoorbeeld onder een overkapping of op het terras voor meer sfeer en warmte zorgen.

Veelgestelde vragen over pelletkachels

 • Wat is een pelletkachel?

  Een pelletkachel is een bijverwarming die warmte en sfeer kan creëren door pellets te verbranden. Pellets worden van verschillende materialen, zoals hout gemaakt.

 • Hoe werkt een pelletkachel?

  Een pelletkachel straalt warme uit door brandstof te verbranden. De brandstof zijn pellets die van materialen, zoals hout zijn gemaakt. Met behulp van een elektronische ontsteking worden de pallets verbrandt en door de ingebouwde ventilator wordt de warmte lucht de ruimte in geblazen.

 • Is het stoken met een pelletkachel goedkoper dan met gas?

  Ja, want pellets zijn een stuk goedkoper dan het gas dat je verbruikt om bijvoorbeeld de Cv-ketel of een open haard te laten werken.

 • Kan een pelletkachel in elk huis?

  Een pelletkachel kan in ieder huis worden geplaatst. Wat je nodig hebt zijn een stopcontact, de ruimte om de kachel neer te zetten en een opening naar buiten toe.

 • Kan een pelletkachel zonder afvoer?

  Nee, een pelletkachel heeft altijd een afvoer nodig.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie