De 5 beste printers van 2021

Een printer in huis hebben is altijd makkelijk. Wanneer je er op het allerlaatste moment achter komt dat je een kopie van iets nodig hebt of je bijvoorbeeld nog even snel tickets moet uitprinten vlak voor een concert is het een ideale uitkomst als je een printer thuis hebt staan, maar heb je bijvoorbeeld een klein bedrijfje aan huis dan is het ook fijn om een printer thuis te hebben. Voor kleine kinderen is het ook fijn om een printer in huis te hebben. Hun vader of moeder print eenvoudig een nieuwe kleurplaat uit. Kortom met een printer in huis voorkom je soms onnodige stressvolle situaties. De opties in printers zijn eindeloos. Je wil een goede printer kopen, maar eigenlijk mag deze ook niet te veel geld kosten. Wij zochten het voor je uit! Welke printer kun je het beste kopen? En wat is een goede printer?

Dit zijn ze, de 5 beste printers van 2021

1. Canon PIXMA TS8350 – Prijs/kwaliteit printer

Canon PIXMA TS8350 printer
Bekijk printer

De PIXMA TS8350 printer van Canon staat bekend om de beste printer prijs-/kwaliteitsverhouding. Met deze printer maak je goede kwaliteit prints, maar het is niet alleen een printer. Het apparaat beschikt ook over een scan- en kopieerfunctie. Kopiëren kan tot maximaal 99 pagina’s. De printer heeft zes single cartridges met de kleuren PBGK, BK, C, M, Y en PB. De printer van Canon print automatisch dubbelzijdig en dat maakt de printer behoorlijk duurzaam. Daarnaast maakt de printer gebruik van een automatisch papierformaat detectie.

Vanaf jouw laptop met het besturingssysteem Windows 7 of hoger of OS X 10.11.6, macOS 10.12~macOS 10.14 verbind je eenvoudig via een wifi-verbinding met de printer. Daarnaast is het ook mogelijk om vanaf jouw smartphone via de wifi verbinding te maken met de printer. De smartphone moet dan ondersteund zijn met het besturingssysteem van iOS, Android of Windows. Je verbindt eenvoudig met de printer, zodat je ook vanaf jouw smartphone de gewenste prints kunt maken. Wil je graag foto’s vanaf een geheugenkaart uitprinten? Dat is ook zeker mogelijk. Plug deze in de printer en via de gebruiksvriendelijke interface met touchscreen kies je de foto’s die jij wil printen. Door de hoge resolutie van de printer komen de foto’s haarscherp uit de printer.

De printer is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Pluspunten
 • Kopieer- en scanfunctie
 • Wifi-connectie
 • Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
Minpunten
 • Geen automatische documentinvoer

De Canon PIXMA TS8350 is verkrijgbaar bij:

2. Epson EcoTank ET-2751 – Duurzame printer

Epson EcoTank ET-2751 printer
Bekijk printer

De EcoTank ET-2751 van Epson is een duurzame printer. De printer heeft een ingebouwde EcoTank techniek waardoor je minder dan gebruikelijk de inktpatronen hoeft te vervangen of bij te vullen. Naast een printfunctie heeft het apparaat ook een scan- en kopieerfunctie. Deze 3-in-1 inktjetprinter is een zeer gebruiksvriendelijke printer waar vrijwel iedereen mee overweg kan. Het LCD-scherm is makkelijk te bedienen. De meegeleverde inkt is goed voor bijna 14000 zwart-wit pagina’s en 6000 kleurenpagina’s. Dat staat gelijk aan ongeveer 88 cartridges en gemiddeld kun je hierdoor 90% besparen op inkt. Verder beschikt de printer over de functionaliteit om dubbelzijdig te printen. Op die manier kun jij besparen op papier.

Daarnaast kun je eenvoudig vanaf jouw smart devices verbinden met de printer en de gewenste documenten laten printen. Hierdoor kun je afdrukken zonder tussenkomst van een laptop of computer.

Wil je graag foto’s uit laten printen? Wanneer je jouw geheugenkaart in de printer plugt, kun je eenvoudig de gewenste foto’s laten printen. Vanwege de hoge resolutie van de printer, print je je foto’s erg scherp. Zo heb je binnen no-time jouw favoriete vakantiefoto’s geprint.

Pluspunten
 • 90% kostenbesparing op inkt door EcoTanks
 • Verbind vanaf jouw smart devices
 • Hoge resolutie afdrukken
Minpunten
 • Geen

De Epson EcoTank ET-2751 is verkrijgbaar bij:

3. Brother MFC-J5330DW – All-in-one printer

Brother MFC-J5330DW printer
Bekijk printer

De MFC-J5330DW van het merk Brother is de beste all-in-one printer van dit moment. De printer staat bekend om haar snelle en betrouwbare manier van werken. De machine levert professionele printresultaten. Vanaf de buitenkant zou je het misschien niet zeggen, maar deze printer kan ook in A3-formaat afdrukken. Alleen enkelzijdig.

Door de bijbehorende app te downloaden kun je via een draadloze netwerkverbinding eenvoudig de gewenste prints maken. Dit doe je vanaf je pc, laptop, tablet of smartphone. Door de automatische documentinvoer wordt het scannen van documenten, bestaande uit meerdere pagina’s, erg gemakkelijk gemaakt. Je verzend jouw scan eenvoudig naar het juist e-mailadres. Wanneer je een printopdracht hebt gegeven ligt ongeveer 6 seconden na het verzenden van de opdracht de print al in het apparaat te wachten. Binnen die tijd ben jij nog niet eens bij de printer!

Voor het kopiëren van documenten kun je eenvoudig gebruik maken van het LCD kleuren touchscreen. Het is een klein scherm, maar groot genoeg om gebruiksvriendelijk te zijn. De papierlade kan gevuld worden tot 250 vellen papier.

Pluspunten
 • Ook geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven
 • Super snel
 • Ook geschikt voor A3 prints
Minpunten
 • Niet automatisch dubbelzijdig printen

De Brother MFC-J5330DW is verkrijgbaar bij:

4. HP Color LaserJet Pro M283fdw MFP – Laserprinter

HP Color LaserJet Pro M283fdw MFP printer
Bekijk printer

De Color LaserJet Pro M283fdw MFP van het merk HP is een zeer efficiënte, draadloze printer. Het apparaat is niet alleen een printer, maar tegelijkertijd ook een kopieermachine, scanner en fax machine. Hoewel natuurlijk de vraag is hoe vaak je de fax zult gebruiken.

De printer print in hoge kwaliteit kleur en automatisch dubbelzijdig. Wil je dus enkelzijdig printen? Dan zul je dit apart in moeten stellen. Het apparaat beschikt over een automatische documentinvoer van 50 pagina’s. Je scant of kopieert eenvoudig jouw documenten met één druk op de knop.

Je kunt eenvoudig vanaf jouw pc laptop of smartphone opdracht geven om te printen door de draadloze verbinding die gemaakt kan worden met de printer. Eventueel kun je er ook voor kiezen om vanaf een USB-stick te printen. Zo hoef je niet perse een pc of laptop op te starten. De papierlade kan gevuld worden tot 250 vellen.

Pluspunten
 • Print zowel A4, A5 en A6
 • Faxoptie
 • Print zo’n 40.000 pagina’s met één inktpatroon
Minpunten
 • De printer is minder snel dan gebruikelijk

De HP Color LaserJet Pro M283fdw MFP is verkrijgbaar bij:

5. Epson Expression Home XP-255 – Goedkope printer

Epson Expression Home XP-255 printer
Bekijk printer

De Expression Home XP-255 van het merk Epson is de beste goedkope printer van dit moment. Met deze printer kun je niet alleen printen, maar ook scannen en kopiëren. Een ideale printer voor thuisgebruik. De draadloze wifi verbinding maakt het gemakkelijk en printopdracht te versturen vanaf verschillende devices zoals je tablet, smartphone, laptop of pc. Wanneer je met een smartphone of tablet wilt printen, zorg er dan voor dat je de Epson iPrint app hebt gedownload. Alleen op die manier kun je draadloos gebruik maken van de printer.

Naast het printen van papier kun je ook heel goed foto’s uit laten printen met deze machine. Door de hoge resolutie van de printer komen je foto’s haarscherp uit de printer. In tegenstelling tot andere printers met deze prijs-/kwaliteitsverhouding zijn de inktpatronen verwisselbaar per kleur. Wanneer geel op is, hoef je dus niet te wachten tot de andere kleuren ook op zijn om ze te kunnen vervangen.

Pluspunten
 • Betaalbaar
 • Zeer gebruiksvriendelijk
Minpunten
 • Scannen via kabel
 • Minder compact door uitstekende papierlade

De Epson Expression Home XP-255 is verkrijgbaar bij:

Originele inkt of navulinkt kopen?

Er wordt weleens gezegd dat wanneer je inkt op is, je beter een nieuwe printer kunt aanschaffen dan nieuwe inktpatronen. Dat is natuurlijk absolute onzin. Niet alleen ben je uiteindelijk meer geld, tijd en energie kwijt. Ook voor het milieu is dit een extra belastende keuze. Zolang jouw printer het dus nog naar behoren doet, kun je dus het beste gaan voor

originele inkt of navulinkt. Hieronder leggen we uit welke inkt je het beste kan kopen als deze op is.

Met het navullen van jouw cartridges kun je een hoop geld besparen, maar bespaar je er uiteindelijk ook geld mee? De navulinkt is meestal van minder goede kwaliteit dan de originele inkt. Wanneer je jouw cartridges laat navullen, is het belangrijk goed te letten op het soort inkt dat wordt gebruikt, dit kan de kwaliteit wel degelijk beïnvloeden. Dat kan positief zijn, maar vaker negatief. Wanneer je op zoek bent naar navulinkt, ga dan van tevoren eerst op onderzoek uit. Welke navulinkt wordt aangeraden voor jouw printer? Voor de meest veilige en zekere weg, kies je voor nieuwe originele cartridges voor jouw printer.

Als laatst geven we je graag nog een paar tips bij de aankoop van een printer voor thuisgebruik. De meeste printers hebben ook een ingebouwde kopieer- en scanfunctie. Wanneer dit een belangrijk element is voor jou: let er dan goed op dat de printer die jij uiteindelijk uitkiest dit ook heeft. Alle bovenstaande printers kunnen ook kopiëren, scannen en soms zelf nog faxen maar dat betekent niet dat alle printers dat kunnen.

Ben je echt op zoek naar een goedkope printer? Focus je dan alleen op de aanschafprijs, want uiteindelijk wil je alleen dat je documenten kunt printen. Ben je wel op zoek naar een printer die ook foto’s kan uitprinten? Zorg er dan voor dat de printer een hoge printresolutie heeft. Alleen op die manier komen je vakantiefoto’s haarscherp uit de printer. Gebruik hier wel speciaal fotopapier voor. Daarnaast is het belangrijk in te schatten hoeveel afdrukken je denkt te gaan maken. Moet je regelmatig documenten met meerdere pagina’s scannen? Houd dan in de gaten dat de printer een automatische documentinvoer heeft. Wanneer een printer dit niet heeft, moet je alle pagina’s één voor één door het apparaat halen en krijg je allemaal losse documenten. Dat is niet wat je wil.

Hopelijk hebben we je een goede indruk kunnen geven van de beste printers voor thuisgebruik op dit moment. Uiteindelijk ligt de keuze natuurlijk helemaal bij jezelf, maar we kunnen je er natuurlijk wel in helpen.

Plaats een reactie