De 5 beste printers van 2024

Een printer in huis hebben is altijd makkelijk. Wanneer je er op het allerlaatste moment achter komt dat je een kopie van iets nodig hebt of je bijvoorbeeld nog even snel tickets moet uitprinten vlak voor een concert is het een ideale uitkomst als je een printer thuis hebt staan, maar heb je bijvoorbeeld een klein bedrijfje aan huis dan is het ook fijn om een printer thuis te hebben. Voor kleine kinderen is het ook fijn om een printer in huis te hebben. Hun vader of moeder print eenvoudig een nieuwe kleurplaat uit. Kortom met een printer in huis voorkom je soms onnodige stressvolle situaties. De opties in printers zijn eindeloos. Je wil een goede printer kopen, maar eigenlijk mag deze ook niet te veel geld kosten. Wij zochten het voor je uit! Welke printer kun je het beste kopen? En wat is een goede printer?

Wil je een printer waar je ook in een goede kwaliteit foto’s kan afdrukken? Kijk dan ook eens bij de 5 beste fotoprinters.

Merk
Model
1
Epson EcoTank ET-2850 - All-In-One Printer
Epson
EcoTank ET-2850
2
Brother MFC-L2710DW - All-in-One Laserprinter
Brother
MFC-L2710DW
3
HP Color LaserJet Pro M283fdw MFP printer
HP
Color LaserJet Pro MFP M283fdw
4
Canon PIXMA TS6350A - All-in-One Printer
Canon
PIXMA TS6350A
5
Epson Expression Home XP-3200 - All-In-One Printer
Epson
Expression Home XP-3200

Dit zijn ze, de 5 beste printers van 2024

1. Epson EcoTank ET-2850 – Beste duurzame printer

Epson EcoTank ET-2850 - All-In-One Printer
Bekijk printer

De EcoTank ET-2850 van Epson is een duurzame printer. De printer heeft een ingebouwde EcoTank techniek waardoor je minder dan gebruikelijk de inktpatronen hoeft te vervangen of bij te vullen. Naast een printfunctie heeft het apparaat ook een scan- en kopieerfunctie. Deze 3-in-1 inktjetprinter is een zeer gebruiksvriendelijke printer waar vrijwel iedereen mee overweg kan. Het LCD-scherm is makkelijk te bedienen. De meegeleverde inkt is goed voor bijna 4500 zwart-wit pagina’s en 7500 kleurenpagina’s. Dat staat gelijk aan ongeveer 88 cartridges en gemiddeld kun je hierdoor 90% besparen op inkt. Verder beschikt de printer over de functionaliteit om dubbelzijdig te printen. Op die manier kun jij besparen op papier.

Daarnaast kun je eenvoudig vanaf jouw smart devices verbinden met de printer en de gewenste documenten laten printen. Hierdoor kun je afdrukken zonder tussenkomst van een laptop of computer.

Pluspunten
 • 90% kostenbesparing op inkt door EcoTanks
 • Verbind vanaf jouw smart devices
 • Hoge resolutie afdrukken
Minpunten
 • Geen

De Epson EcoTank ET-2850 is verkrijgbaar bij:

2. Brother MFC-L2710DW – Beste all-in-one laserprinter

Brother MFC-L2710DW - All-in-One Laserprinter
Bekijk printer

De MFC-L2710DW van het merk Brother is de beste all-in-one printer van dit moment. De printer staat bekend om haar snelle en betrouwbare manier van werken. De machine levert professionele printresultaten. Vanaf de buitenkant zou je het misschien niet zeggen, maar deze printer kan ook in A5 , A6 , B5 en C6-formaat afdrukken.

Door de bijbehorende app te downloaden kun je via een draadloze netwerkverbinding eenvoudig de gewenste prints maken. Dit doe je vanaf je pc, laptop, tablet of smartphone. Door de automatische documentinvoer wordt het scannen van documenten, bestaande uit meerdere pagina’s, erg gemakkelijk gemaakt. Je verzend jouw scan eenvoudig naar het juist e-mailadres. Wanneer je een printopdracht hebt gegeven ligt ongeveer 6 seconden na het verzenden van de opdracht de print al in het apparaat te wachten. Binnen die tijd ben jij nog niet eens bij de printer!

Voor het kopiëren van documenten kun je eenvoudig gebruik maken van de knoppen. Het LCD scherm is een klein scherm, maar groot genoeg om gebruiksvriendelijk te zijn. De papierlade kan gevuld worden tot 250 vellen papier.

Pluspunten
 • Ook geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven
 • Super snel
 • Geschikt voor verschillende formaten prints
Minpunten
 • Een USB printkabel wordt niet standaard meegeleverd

De Brother MFC-L2710DW is verkrijgbaar bij:

3. HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw – Beste laserprinter voor op kantoor

HP Color LaserJet Pro M283fdw MFP printer
Bekijk printer

De Color LaserJet Pro MFP M283fdw van het merk HP is een zeer efficiënte, draadloze printer. Het apparaat is niet alleen een printer, maar tegelijkertijd ook een kopieermachine, scanner en fax machine. Hoewel natuurlijk de vraag is hoe vaak je de fax zult gebruiken.

De printer print in hoge kwaliteit kleur en automatisch dubbelzijdig. Wil je dus enkelzijdig printen? Dan zul je dit apart in moeten stellen. Het apparaat beschikt over een automatische documentinvoer van 50 pagina’s. Je scant of kopieert eenvoudig jouw documenten met één druk op de knop.

Je kunt eenvoudig vanaf jouw pc laptop of smartphone opdracht geven om te printen door de draadloze verbinding die gemaakt kan worden met de printer. Eventueel kun je er ook voor kiezen om vanaf een USB-stick te printen. Zo hoef je niet perse een pc of laptop op te starten. De papierlade kan gevuld worden tot 250 vellen.

Pluspunten
 • Print zowel A4, A5 en A6
 • Faxoptie
 • Print zo’n 40.000 pagina’s met één inktpatroon
Minpunten
 • Prijzig

De HP Color LaserJet Pro MFP M283fdw is verkrijgbaar bij:

4. Canon PIXMA TS6350A – Beste prijs/kwaliteit printer

Canon PIXMA TS6350A - All-in-One Printer
Bekijk printer

De PIXMA TS6350A printer van Canon staat bekend om de beste printer prijs-/kwaliteitsverhouding. Met deze printer maak je goede kwaliteit prints, maar het is niet alleen een printer. Het apparaat beschikt ook over een scan- en kopieerfunctie. Printen met een snelheid van 25 pagina’s per minuut. De printer heeft vijf single cartridges met de kleuren, waaronder een speciale zwarte pigmentinkt. De printer van Canon print automatisch dubbelzijdig en dat maakt de printer behoorlijk duurzaam. Daarnaast maakt de printer gebruik van een automatisch papierformaat detectie.

Vanaf jouw laptop verbind je eenvoudig via een wifi-verbinding met de printer. Daarnaast is het ook mogelijk om vanaf jouw smartphone via de wifi verbinding te maken met de printer. Je verbindt eenvoudig met de printer, zodat je ook vanaf jouw smartphone de gewenste prints kunt maken.

Pluspunten
 • Kopieer- en scanfunctie
 • Wifi-connectie
 • Goede prijs- en kwaliteitsverhouding
Minpunten
 • Geen automatische documentinvoer

De Canon PIXMA TS6350A is verkrijgbaar bij:

5. Epson Expression Home XP-3200 – Beste goedkope printer

Epson Expression Home XP-3200 - All-In-One Printer
Bekijk printer

De Expression Home XP-3200 van het merk Epson is de beste goedkope printer van dit moment. Met deze printer kun je niet alleen printen, maar ook scannen en kopiëren. Een ideale printer voor thuisgebruik. De draadloze wifi verbinding maakt het gemakkelijk en printopdracht te versturen vanaf verschillende devices zoals je tablet, smartphone, laptop of pc.

Naast het printen van papier kun je ook heel goed foto’s uit laten printen met deze machine. Door de hoge resolutie van de printer komen je foto’s haarscherp uit de printer. In tegenstelling tot andere printers met deze prijs-/kwaliteitsverhouding zijn de inktpatronen verwisselbaar per kleur. Wanneer geel op is, hoef je dus niet te wachten tot de andere kleuren ook op zijn om ze te kunnen vervangen.

Ook kun je bij aankoop van deze printer gebruik maken van Epson ReadyPrint. Dit is een automatische (betaalde) bezorgservice van Epson. Nog voordat je inkt op is wordt er een nieuwe cartridge naar je opgestuurd.

Pluspunten
 • Betaalbaar
 • Printer is geschikt voor Epson ReadyPrint
 • Zeer gebruiksvriendelijk
Minpunten
 • Minder compact door uitstekende papierlade

De Epson Expression Home XP-3200 is verkrijgbaar bij:

Originele inkt of navulinkt kopen?

Er wordt weleens gezegd dat wanneer je inkt op is, je beter een nieuwe printer kunt aanschaffen dan nieuwe inktpatronen. Dat is natuurlijk absolute onzin. Niet alleen ben je uiteindelijk meer geld, tijd en energie kwijt. Ook voor het milieu is dit een extra belastende keuze. Zolang jouw printer het dus nog naar behoren doet, kun je dus het beste gaan voor originele inkt of navulinkt. Hieronder leggen we uit welke inkt je het beste kan kopen als deze op is.

Met het navullen van jouw cartridges kun je een hoop geld besparen, maar bespaar je er uiteindelijk ook geld mee? De navulinkt is meestal van minder goede kwaliteit dan de originele inkt. Wanneer je jouw cartridges laat navullen, is het belangrijk goed te letten op het soort inkt dat wordt gebruikt, dit kan de kwaliteit wel degelijk beïnvloeden. Dat kan positief zijn, maar vaker negatief. Wanneer je op zoek bent naar navulinkt, ga dan van tevoren eerst op onderzoek uit. Welke navulinkt wordt aangeraden voor jouw printer? Voor de meest veilige en zekere weg, kies je voor nieuwe originele cartridges voor jouw printer.

Als laatst geven we je graag nog een paar tips bij de aankoop van een printer voor thuisgebruik. De meeste printers hebben ook een ingebouwde kopieer- en scanfunctie. Wanneer dit een belangrijk element is voor jou: let er dan goed op dat de printer die jij uiteindelijk uitkiest dit ook heeft. Alle bovenstaande printers kunnen ook kopiëren, scannen en soms zelf nog faxen maar dat betekent niet dat alle printers dat kunnen.

Ben je echt op zoek naar een goedkope printer? Focus je dan alleen op de aanschafprijs, want uiteindelijk wil je alleen dat je documenten kunt printen. Ben je wel op zoek naar een printer die ook foto’s kan uitprinten? Zorg er dan voor dat de printer een hoge printresolutie heeft. Alleen op die manier komen je vakantiefoto’s haarscherp uit de printer. Gebruik hier wel speciaal fotopapier voor. Daarnaast is het belangrijk in te schatten hoeveel afdrukken je denkt te gaan maken. Moet je regelmatig documenten met meerdere pagina’s scannen? Houd dan in de gaten dat de printer een automatische documentinvoer heeft. Wanneer een printer dit niet heeft, moet je alle pagina’s één voor één door het apparaat halen en krijg je allemaal losse documenten. Dat is niet wat je wil.

Hopelijk hebben we je een goede indruk kunnen geven van de beste printers voor thuisgebruik op dit moment. Uiteindelijk ligt de keuze natuurlijk helemaal bij jezelf, maar we kunnen je er natuurlijk wel in helpen.

Veelgestelde vragen over printers

 • Welke printer moet ik kopen voor thuis?

  Welke printer je voor thuis het beste kunt aanschaffen ligt aan hoe vaak je print, welke kwaliteit je wilt en of je ook op A3 formaat wilt kunnen printen. De meest verkochte printer voor thuisgebruik is de Canon PIXMA TS5150. De printer is van een gemiddelde kwaliteit en geschikt voor A4 en kleinere papierformaten. Je kunt er ook foto’s mee printen.

 • Welke printer kopen als je weinig print?

  Als je weinig print zou de HP DeskJet 3762 volstaan. Het is een all-in-one printer, compact van formaat en geschikt voor het printen van documenten en foto’s. Je kunt er geen A3 formaat mee printen, maar wel A4 en kleiner. De printer werkt op 2 cartridges (zwart en kleur) en is eventueel ook draadloos te gebruiken in combinatie met AirPrint.

 • Wat is de beste printresolutie?

  De printresolutie van een printer wordt aangegeven in een aantal DPI en de meeste printers hebben een gemiddelde printresolutie van 1200DPI. Wil je een betere kwaliteit, scherpere foto’s met meer kleuren en documenten met haarscherpe letters? Dan is het advies om een printer aan te schaffen met een hogere printresolutie. De duurdere printers voor semi-professioneel en professioneel gebruik hebben een printresolutie tot wel 4800DPI.

 • Wat voor soort printer?

  Tegenwoordig heb je keuze uit verschillende soorten printers, maar de meest gangbare printer voor thuis is een all-in-one printer. Waarmee je kunt printen en scannen. Vaak heb je wel een keuze in welke formaten je kunt printen. Veel printers printen standaard afmetingen, zoals het A4 formaat en soms kun je met de printer ook in A3 formaat printen.

 • Welke printer kopen voor kantoor?

  Voor op kantoor worden in de basis printers gekocht die voordeliger zijn in verbruik en die ook grotere papierlades bevatten. De HP LaserJet M209 is een uitstekende printer voor op kantoor. Je kunt er niet mee scannen, maar wel zeer voordelig mee printen. Met dank aan de lasertechniek. De printer heeft 1 papierlade met een capaciteit van 150 vellen.

 • Wat is een goede resolutie om te scannen?

  Een scanresolutie wordt aangegeven in een aantal DPI en een goede scanner heeft een scanresolutie van tussen de 1200 en 200 DPI. Hoe hoger de waarde des te scherper de documenten worden gedigitaliseerd. In de basis worden deze documenten in een JPEG of een PDF formaat op een computer of een laptop opgeslagen.

 • Wat is het verschil tussen een laser en inkjet printer?

  Het verschil tussen een inkjet en een laser printer is de techniek waarop er geprint wordt. Met een inkjet printer wordt de inkt uit de cartridge op het papier gespoten terwijl bij een laserprinter de afbeelding op de drum wordt geprojecteerd. Vervolgens blijft de toner plakken op de verhitte delen van de drum en wordt de afbeelding op het papier geprint. Een voordeel van laserprinters is dat je geen cartridges maar één toner nodig heb en dat het voordeliger is om te printen.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie