De 5 beste serviessets van 2024

Een serviesset moet mooi, elegant en ook praktisch zijn. Wil je een serviesset kopen? Dan sta je voor een lastige keuze. Je hebt namelijk een enorm keuze uit verschillende soorten sets die ook allemaal hun voor- en nadelen hebben. Hoe maak je dan de juiste keuze en wat is nu eigenlijk de beste serviesset? Om je op weg te helpen hebben wij alvast de beste serviessets voor je op een rijtje gezet. Heb je uiteindelijk een keuze gemaakt of een set op het oog? Lees dan ook een serviesset review om meer te weten te komen over de voor- en nadelen van het product.

Merk
Model
1
Palmer Serviesset Lotus Stoneware 6-persoons
Palmer
Serviesset Lotus Stoneware
2
Maxwell & Williams East Meets West Serviesset - 6 personen
Maxwell & Williams
East Meets West
3
Lite-Body - Serviesset Hermes - 6 personen - 24 delig
Lite-Body
Serviesset Hermes
4
Villeroy & Boch Vivo New Fresh Basic Koffie Serviesset
Villeroy & Boch
Vivo New Fresh Basic
5
Mica Decorations Tabo Serviesset 4 Persoons
Mica Decorations
Tabo

Dit zijn ze, de 5 beste serviessets van 2024

1. Palmer Serviesset Lotus Stoneware – Beste gekleurde serviesset

Palmer Serviesset Lotus Stoneware 6-persoons
Bekijk serviesset

De Palmer Serviesset Lotus Stoneware is de beste gekleurde serviesset die je op dit moment kunt kopen. Het is een 6 persoons serviesset die uit 24 delen bestaat. Deze set bestaat uit 6 dinerborden met een diameter van 27,5 cm, 6 kleine bordjes van 20,5 cm, 6 pastaborden van 21 cm en 6 kommen met een doorsnede van 15 cm.

Het belangrijkste kenmerk van de porseleinen serviesset is dat deze magnetron- en vaatwasserbestendig is. Het servies kan tot 220 °C gebruikt worden. Iets om rekening mee te houden. Door de mooie matte afwerking en de speciale kleur, is de Palmer Serviesset Lotus Stoneware een echte eyecatcher in de keuken en op de eettafel.

Pluspunten
 • 24-delig (geschikt voor 6 personen)
 • Geschikt voor magnetron (tot 220 °C)
 • Vaatwasserbestendig
 • Matte afwerking
 • Mooie kleur
Minpunten
 • Maten en kleuren kunnen minimaal afwijken

De Palmer Serviesset Lotus Stoneware is verkrijgbaar bij:

2. Maxwell & Williams East Meets West – Beste vierkante serviesset

Maxwell & Williams East Meets West Serviesset - 6 personen
Bekijk serviesset

De East Meets West van het merk Maxwell & Williams is de beste vierkante serviesset die je kunt bestellen. Het is een 30-delige porseleinen serviesset 6 personen in een mooie witte kleur en in een bijzondere vormgeving. Het is dan ook echt een pronkstuk voor in de servieskast, de keuken en op de eettafel.

De serviesset is geschikt voor de magnetron, de oven en de vaatwasser. Met in het achterhoofd houdende dat het servies tegen een maximum temperatuur van 220 °C bestendig is. De set bestaat uit 6 soepborden, 6 dinerborden, 6 kopjes met schotels en 6 ontbijtborden.

Pluspunten
 • 30-delig (geschikt voor 6 personen)
 • Geschikt voor magnetron en diepvries
 • Vaatwasserbestendig
 • Mooie witte kleur
 • Bijzondere vormgeving
Minpunten
 • Simpel design

De Maxwell & Williams East Meets West is verkrijgbaar bij:

3. Lite-Body Serviesset Hermes – Beste zwarte serviesset

Lite-Body - Serviesset Hermes - 6 personen - 24 delig
Bekijk serviesset

De serviesset Hermes van het merk Lite-Body is de beste zwarte serviesset die je kunt bestellen. Het is een aardewerk serviesset die mooi zwart afgewerkt is, vaatwasserbestendig is en zelfs in de magnetron te gebruiken is tot een maximale temperatuur van 220 °C. Het is een 24-delige set en dus een serviesset voor 6 personen.

Met een mooie zwarte afwerking en door de speelse ronde vormen, is het servies een blikvanger in je keuken of op de eettafel. De 24-delige set bestaat uit 6 dinerborden met een doorsnede van 26 centimeter, 6 diepe borden van 21 centimeter, 6 ontbijtbordjes van 20 centimeter en 6 kommen met een inhoud van 200 ml.

Pluspunten
 • Complete set voor 6 personen
 • Mooi zwart afgewerkt
 • Speelse ronde vormen
 • Geschikt voor magnetron tot 220 •C
 • Vaatwasserbestendig
Minpunten
 • Geen bekers meegeleverd

De Lite-Body Serviesset Hermes is verkrijgbaar bij:

4. Villeroy & Boch Vivo New Fresh Basic – Beste witte serviesset

Villeroy & Boch Vivo New Fresh Basic Koffie Serviesset
Bekijk serviesset

De beste witte serviesset is de Vivo New Fresh Basic van het merk Villeroy & Boch. Het is een simpel en 18-delig porseleinen serviesset 6 personen die een echte aanwinst voor je servieskast kan zijn. Het servies is stijlvol en eenvoudig in gebruik.

Het servies kan in de magnetron tot een maximale temperatuur van 220 °C  en is ook nog eens vaatwasserbestendig. De set bestaat uit 6 kopjes met een inhoud van 20 cl, 6 platte borden met een diameter van 20 centimeter en 6 schotels van 14,5 centimeter.

Pluspunten
 • Stijlvol design
 • Mooi wit
 • 18-delig
 • Kan in de magnetron tot 220 °C
 • Vaatwasserbestendig
Minpunten
 • Geen diepe borden

De Villeroy & Boch Vivo New Fresh Basic is verkrijgbaar bij:

5. Mica Decorations Tabo – Beste luxe serviesset

Mica Decorations Tabo Serviesset 4 Persoons
Bekijk serviesset

De Tabo serviesset van het merk Mica Decorations is de beste luxe serviesset je kunt kopen. Een serviesset keramiek dat uit 16 delen bestaat. Het is dan ook een serviesset 4 personen die een elegant uiterlijk heeft. Een echte eyecatcher in de servieskast en op tafel.

De set bestaat uit 4 mokken, 4 schaaltjes met een diameter van 15 centimeter, 4 kleine borden van 20,5 centimeter en 4 dinerborden van 26 centimeter. Daarnaast kan het servies in een magnetron tot een maximale temperatuur van 220 °C en is de set ook vaatwasserbestendig.

Pluspunten
 • 18-delige set
 • Mooi zwart afgewerkt
 • Kan in de magnetron tot 220 °C
 • Vaatwasserbestendig
 • Elegant design
Minpunten
 • Geen diepe borden

De Mica Decorations Tabo is verkrijgbaar bij:

De ene serviesset is de andere niet en je hebt keuze uit verschillende soorten sets. De ene set is uitgebreider dan de andere of een bepaalde set heeft weer veel meer voordelen dan een vergelijkbare set. En je hebt natuurlijk een ruime keuze uit materialen waar het servies van is gemaakt en de kleuren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een servies?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je voor een nieuw servies gaat winkelen. Het eerste waar je naar kijkt is uit hoeveel delen de set bestaat en voor hoeveel personen is de set geschikt. Je hebt niets aan een serviesset 4 personen wanneer je huishouden uit meer mensen bestaat. Dan heb je meer profijt van een serviesset 6 personen.

Het materiaal van het servies

Keramiek en porselein zijn vaak de materialen die gebruikt worden om het servies te vervaardigen en beiden materialen hebben zowel hun voor- als nadelen. Keramiek is zwaarder dan porselein en ook gevoeliger voor krassen. Het is ook een zachter materiaal, omdat servies van keramiek op lagere temperaturen wordt vervaardigd. Bij porselein gebeurt dit met hoge temperaturen. In de regel is porselein wel duurder dan keramiek.

Kleuren van het servies

De kleur is ontzettend belangrijk en uiteindelijk komt het erop neer wat je zelf mooi vindt. Wil je mooie egale kleur of juist een kleurrijk servies of ben je op zoek naar een servies met een leuk motief? In dat opzicht zijn de mogelijkheden eindeloos, maar houdt er wel rekening mee dat bijvoorbeeld het servies wel past bij de stijl en de kleuren van een servieskast, keuken en eethoek.

Samenstelling van het servies

Natuurlijk heb je genoeg servies voor het huishouden nodig, maar je hebt ook het juiste servies nodig? Drink je nooit koffie of thee en eet je vrijwel altijd maaltijden met pasta’s en rijst? Dan heb je niets aan een set die bestaat uit kopjes met schoteltjes en dinerborden. Dan heb je veel meer aan een servies bestaande uit onder andere ontbijtbordjes, diepe borden en kommen.

Serviessets vergelijken

Je doet er sowieso verstandig aan om de serviessets die je op het oog hebt te vergelijken. Zo kom je meer te weten over de sets, wat zoal de voor- en nadelen zijn en of de sets wel van de juiste en gewenste materialen zijn gemaakt. Je kunt ook vergelijken op de samenstelling van het servies en natuurlijk op de prijs. Door jezelf er een beetje in te verdiepen kun je uiteindelijk ook de beste keuze maken.

Veelgestelde vragen over serviessets

 • Welk servies blijft mooi?

  Servies van porselein blijft het langst mooi, omdat het een harder materiaal is dan bijvoorbeeld keramiek. Dat veel gevoeliger is voor krassen.

 • Wat is het sterkste servies?

  Het porseleinen servies is het sterkste servies, omdat het materiaal op hoge temperaturen wordt bewerkt. Dat zorgt voor extra stevigheid.

 • Wat is beter porselein of keramiek?

  Porselein is beter met betrekking tot de stevigheid en duurzaamheid, maar is wel duurder dan keramiek.

 • Welk servies kan in de vaatwasser?

  Ieder servies dat vaatwasserbestendig is kan in de vaatwasser. Vrijwel ieder servies kan in de vaatwasser, maar er zijn uitzonderingen. Per product staat omschreven of de set vaatwasserbestendig is.

 • Waaruit bestaat een compleet servies?

  Een compleet servies bestaat doorgaans uit mokken met schoteltjes, dinerborden en ontbijtbordjes. Je kunt ook voor andere samenstellingen kiezen die bijvoorbeeld meer focus leggen op diepe borden en kommetjes.

Waarom kiezen voor 5Top.nl?

Bij 5Top is onze missie om jou te helpen met het kopen van jouw nieuwe product. Daarvoor doen we uitgebreid onderzoek en testen we zo veel mogelijk producten op belangrijke eigenschappen. Zo helpen we jou om een bewuste keuze te maken voordat je overgaat tot aankoop. Als je zelf twijfelt of nog vragen hebt over een bepaald product dan kan je ze altijd in de reacties hieronder kwijt!

Plaats een reactie